nik_killthemall έγραψε: ↑21 Απρ 2022, 08:24Βρε βλακα το τι υποσχεθηκαν οι υλιστες (που δεν υποσχεθηκαν τπτ) δεν εχει καμια συνδεση με το αν υπαρχει θεος. Δεν πεταξα εγω την μπαλα στην εξεδρα αλλα εσυ απο εθισμο ! Το αν υπαρχει θεος με τα χ πιθηκοχαρακτηριστικα δεν εχει καμια σχεση με το τι προσφερουν στις κοινωνιες οι μεν και οι δε. Για αυτη τη ψυχασθενικη συνδεση που κανεις ο αντιλογος σου ειναι αρες μαρες κουκουναρες.Αρίστος έγραψε: ↑21 Απρ 2022, 08:00
Το πρωτο κομματι δεν το απαντησα γιατι εσυ πεταξες την μπαλα στο γαμο του καραγκιοζη και δεν απαντησες στο δικο μου. Εγω ειπα οτι οι υλιστες υποσχεθηκαν μια ουτοπια πετωντας στα σκουπιδια το θεο και καλλιεργωντας αποκλειστικα μια υλιστικη επιστημη, ε δεν βλεπουμε καμια ουτοπια. Επιστροφη στη φεουδαρχια εχουμε με πολιτες που να μην μπορουν να πληρωσουν το ρευμα τους και ταυτοχρονα τις ψηφιακες και φαρμακευτικες πολυεθνικες να θησαυριζουν εν μεσω lockdown.
Για το δευτερο δεν ειναι μονο ο Λαβουαζιε, εκτελεσαν και αλλους επιστημονες και εκλεισαν την Ακαδημια Επιστημων. Και ποιοι; Αυτοι που πρεσβευαν τον Διαφωτισμο (ο οποιος παρεπιπτοντως ηταν ιλουμινατικος). Συνεπως μια χαρα θα εξελισσοταν η επιστημη και χωρις το Διαφωτισμο και ισως μαλιστα να ειχε και πιο ανθρωπιστικη οψη απο τα τερατα που βλεπουμε να καταπιανεται σημερα, εχεις διαβασει πιχι τις παπαριες που πρεσβευουν οι Σβαμπ και Χαραρι;
.
Για το δευτερο εισαι τοσο αρρωστος που υποστηριζεις πως μετά τον διαφωτισμο οι επιστημονικες κυνηγηθηκαν ενω κατά τον μεσαίωνα αγαπηθηκαν με προδερμ ...
Και για κερασακι ηταν και ιλουμινατικος ο διαφωτισμοςΤεσπα απα φτιαξω σαλτσα θα σου ζητησω πελτε που τον εχεις σε αφθονια.
Φυσικα και εχει σχεση αλλα επειδη εσυ εχεις πελτε στο μυαλο σου δεν την βλεπεις. Οταν ο αθεισμος-υλισμος καταδικαζει τη χριστιανικη Δυση για οπισθοδρομηση θα πρεπει να αποδειξει οτι ο ιδιος καταφερε μια καλυτερη κοινωνια καλλιεργωντας τον αθεισμο και μια υλιστικη επιστημη. Ε λοιπον αρχιδια καταφερε. Δεν συζηταμε στο νημα μονο αν υπαρχει η οχι θεος αλλα και αν ο Χριστιανισμος προσφερε κοινωνικα-πολιτισμικα στη Δυση.
Να συμπληρωσω επισης πως οι επιστημονες δεν κυνηγηθηκαν μονο απο τη Γαλλικη Επανασταση, εχουμε και σημερα διωγμους επιστημονων (και καλλιτεχνων) αν πιχι ειναι εκτος Πολιτικης Ορθοτητας, αν ειναι πιχι επικριτικοι στο Ισλαμ ή επικριτες των lockdowns ή αν εχουν ρωσικη καταγωγη συχνα χανουν και τις θεσεις τους.
.