Ερώτηση για τους Χριστιανούς: Την έχω καταλάβει ορθώς τη λογική της θρησκείας σας;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Re: Ερώτηση για τους Χριστιανούς: Την έχω καταλάβει ορθώς τη λογική της θρησκείας σας;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 01 Μάιος 2022, 17:30

nik_killthemall έγραψε:
01 Μάιος 2022, 15:17
- στον θεο (Β) που επιτρεπεται να θυμωνει, να οργιζεται και να εκδικείται τους απιστους συμφωνα με τον δικο του κωδικα περι δικαιου
Λες συμφωνα με τον δικο του κωδικα περι δικαιου. ΠΟΙΟΣ σου εμαθε εσενα την δικαιοσυνη;;; Η ιδεα και η εννοια ειναι του Θεου, Εκείνος την οριζει πρωτα και μετα εμεις κανουμε τους μαγκες και θεσπιζουμε την λεγομενη ανθρωπινη δικαιοσυνη!!! ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα πραξει αναλογα της δικαιοσυνης Του, ακους εκει!!!!! Απο τον Θεο ξεκινουν και πηγαζουν ΟΛΑ!

Εισαι πολυ μπερδεμενος Νικ, θες φωτισμο.
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Re: Ερώτηση για τους Χριστιανούς: Την έχω καταλάβει ορθώς τη λογική της θρησκείας σας;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 01 Μάιος 2022, 17:37

Λοξίας έγραψε:
01 Μάιος 2022, 16:11
Νατάσα έγραψε:
01 Μάιος 2022, 13:27
nik_killthemall έγραψε:
01 Μάιος 2022, 10:38
Θεοι που οργιζονται, θυμωνουν, εκδικούνται ... και ανθρωποι που καλουνται να είναι ανωτεροι των θεων και να μην οργιζονται να μην θυμωνουν και να μην εκδικουνται !
Ο Θεος εκτος απο αγαπη ειναι και δικαιοσυνη. Η δικαιοσυνη σημαινει ΚΑΙ τιμωρια μεσα στα αλλα. Και ναι, ο Θεος που μας επλασε θα τιμωρησει τους αδικους και τους ασεβεις. Και θα τους τιμωρησει επειδη ακριβως Εκείνος είναι ΞΕΝΟΣ του κακου, δεν εχει καμια σχεση με αυτο και οπως ΣΤΑΘΗΚΕ ο ιδιος στο καλο, το ιδιο απαιτει και απο εμας, διαφορετικα, θα φαμε σκαμπιλια...Τα σοδομα και γομαρα τα τιμωρησε, ενω τους νινευιτες τους συγχωρεσε.

Που ειναι το μπερδεμα, δεν καταλαβαίνω!
Το υπογραμμισμένο, καλή μου Νατάσα, δεν μπορεί να στηριχθεί με τίποτε. Μα με τίποτε λέμε...
Αν κάτι δεν υφίσταται, δεν μπορεί να έχει αλληλεπίδραση με τον κόσμο.
Και για να υπάρξει κάτι, πρέπει να το δημιουργήσει ο Θεός. Αλλιώς πως;
Πως ισχυρίζεστε πως το καλό είναι δημιούργημα του Θεού, αλλά το κακό όχι;
Ποιος μπορεί να δημιούργησε το κακό, αν όχι ο Θεός;
Εκτός και αν δεχθούμε πως και ο Σατανάς έχει την ικανότητα της δημιουργίας...

Μια τέτοια συζήτηση όμως, απαιτεί 100 σελίδες αλλά σε άλλο τόπικ...
Αχ βρε Λοξια, δεν με διαβαζεις προσεκτικα, καπου αλλου ειχα γραψει για ενα ζητημα ότι ο τριαδικος Θεος είναι ο Ων, και ο Θεός του κακου είναι ο Μη Ων. Είναι το τμημα του Θεου που αποσπαστηκε απο Εκείνον και μετατραπηκε σε κακο ον. Ο μη Ων ειναι εκείνος (ή να πω καλυτερα εκεινη, γιατι ειναι το θηλυκο κομματι του Θεου) που εκανε τον Διαβολο να αμαρτησει με αλαζονεια και κατόπιν να σπερνει το κακο παντου σε καθε ψυχη. Ο τριαδικος Θεος ΔΕΝ εχει αλλο σχεση με τον Μη Οντα και γι αυτο λεμε ότι ειναι ξενος του κακου! Μαλιστα πολεμαει συνεχως το κακο με καθε τροπο αν θελουμε να μιλησουμε ανθρωπομορφικα.

Αν δεν πιστευεις στην υπαρξη του Μη Οντος ή του Σατανα ώς όντα που ΞΕΚΙΝΟΥΝ το κακο, τότε δεν γίνεται νομιζω να συνεννοηθουμε!
Σ ακουω.
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 01 Μάιος 2022, 17:39

και συ που την εμαθες την δικαιοσυνη του θεου ; στην εστειλε με fax καποιος αντιπροσωπος του επι γης και την εκανε upload στο μυαλο σου ;

πως την ελεγε την δικαιοσυνη στην γλωσσα του ο πατερ αβρααμ; ξες; και τι εννοουσε ξες;
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 01 Μάιος 2022, 17:43

taxalata xalasa έγραψε:
01 Μάιος 2022, 17:39
και συ που την εμαθες την δικαιοσυνη του θεου ; στην εστειλε με fax καποιος αντιπροσωπος του επι γης και την εκανε upload στο μυαλο σου ;

πως την ελεγε την δικαιοσυνη στην γλωσσα του ο πατερ αβρααμ; ξες; και τι εννοουσε ξες;
Σε μας τους ελληνες η θεια δικαιοσυνη ειναι χαραγμενη μεσα μας αγαπητε, αλλα αυτο ειναι ενα ΑΛΛΟ κεφαλαιο προς συζητηση...
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 01 Μάιος 2022, 17:45

Νατάσα έγραψε:
01 Μάιος 2022, 17:37
Αχ βρε Λοξια, δεν με διαβαζεις προσεκτικα, καπου αλλου ειχα γραψει για ενα ζητημα ότι ο τριαδικος Θεος είναι ο Ων, και ο Θεός του κακου είναι ο Μη Ων. Είναι το τμημα του Θεου που αποσπαστηκε απο Εκείνον και μετατραπηκε σε κακο ον. Ο μη Ων ειναι εκείνος (ή να πω καλυτερα εκεινη, γιατι ειναι το θηλυκο κομματι του Θεου) που εκανε τον Διαβολο να αμαρτησει με αλαζονεια και κατόπιν να σπερνει το κακο παντου σε καθε ψυχη. Ο τριαδικος Θεος ΔΕΝ εχει αλλο σχεση με τον Μη Οντα και γι αυτο λεμε ότι ειναι ξενος του κακου! Μαλιστα πολεμαει συνεχως το κακο με καθε τροπο αν θελουμε να μιλησουμε ανθρωπομορφικα.

Αν δεν πιστευεις στην υπαρξη του Μη Οντος ή του Σατανα ώς όντα που ΞΕΚΙΝΟΥΝ το κακο, τότε δεν γίνεται νομιζω να συνεννοηθουμε!
Σ ακουω.
Ναι, ίσως δεν έχω καταλάβει τι είχες γράψει τότε...για να το συνοψίσω...

Ο τριαδικός Θεός, ο Ων, δημιούργησε το καλό, αλλά μετά το θηλυκό κομμάτι του Θεού, ο μη Ων αποσπάστηκε από αυτόν, μετατράπηκε σε κακό ον και "δημιούργησε" το κακό; Οπότε το κακό δεν δημιούργημα του Ων αλλά του μη Ων.
Έτσι είναι;

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 01 Μάιος 2022, 17:48

Λοξίας έγραψε:
01 Μάιος 2022, 17:45
Νατάσα έγραψε:

Σ ακουω.

Ο τριαδικός Θεός, ο Ων, δημιούργησε το καλό, αλλά μετά το θηλυκό κομμάτι του Θεού, ο μη Ων αποσπάστηκε από αυτόν, μετατράπηκε σε κακό ον και "δημιούργησε" το κακό; Οπότε το κακό δεν δημιούργημα του Ων αλλά του μη Ων.
Έτσι είναι;
Ετσι ειναι!
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 01 Μάιος 2022, 17:51

Νατάσα έγραψε:
01 Μάιος 2022, 17:48
Λοξίας έγραψε:
Νατάσα έγραψε:

Σ ακουω.

Έτσι είναι;
Ετσι ειναι!
Αυτή η εκδοχη όμως, μπορεί μεν να "απαλλάσσει" τον Θεό από την δημιουργία του κακού, αλλά δεν είναι καθόλου σύμφωνη με την χριστιανική θεολογία, ορθόδοξη ή καθολική.
Τέσπα, άλλο θέμα από αυτό του νήματος.

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 01 Μάιος 2022, 17:52

Λοξίας έγραψε:
01 Μάιος 2022, 17:51
Νατάσα έγραψε:
01 Μάιος 2022, 17:48
Λοξίας έγραψε:

Έτσι είναι;
Ετσι ειναι!
Αυτή η εκδοχη όμως, μπορεί μεν να "απαλλάσσει" τον Θεό από την δημιουργία του κακού, αλλά δεν είναι καθόλου σύμφωνη με την χριστιανική θεολογία, ορθόδοξη ή καθολική.
Τέσπα, άλλο θέμα από αυτό του νήματος.
Το ξερω ότι τουλαχιστον επισημα δεν την δεχονται οι ορθοδοξοι ή καθολικοι, αλλα αυτοι δεχονται τον Σατανα ως πηγη του κακου! Παντως οχι τον Θεο.
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 01 Μάιος 2022, 18:02

Νατάσα έγραψε:
01 Μάιος 2022, 17:30
nik_killthemall έγραψε:
- στον θεο (Β) που επιτρεπεται να θυμωνει, να οργιζεται και να εκδικείται τους απιστους συμφωνα με τον δικο του κωδικα περι δικαιου
Λες συμφωνα με τον δικο του κωδικα περι δικαιου. ΠΟΙΟΣ σου εμαθε εσενα την δικαιοσυνη;;; Η ιδεα και η εννοια ειναι του Θεου, Εκείνος την οριζει πρωτα και μετα εμεις κανουμε τους μαγκες και θεσπιζουμε την λεγομενη ανθρωπινη δικαιοσυνη!!! ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα πραξει αναλογα της δικαιοσυνης Του, ακους εκει!!!!! Απο τον Θεο ξεκινουν και πηγαζουν ΟΛΑ!

Οτι να ναι εισαι κοπελια ... και πιωμενη να σουν δεν θα βαραγες στο γαμο του καραγκιοζη. Η ουσια σε αυτο που σου γραφω ειναι πως ο θεος σας απαιτει απο τους ανθρωπους να ειναι πνευματικα ανωτεροι απο τον ιδιο (αφου ζηταει οι ανθρωποι να συγχωρουν και να μην εκδικουνται, ενω ο ιδιος ο θεος σας δεν συγχωρει και εκδικειται).

Αυτη την ουσια την προσπερνας γιατι δεν διαθετεις αντίλογο, πετσοκόβεις το ποστ μου, και στεκεσαι στο οτι εγραψα πως ο θεος εχει τον δικο κωδικα δικαιου που ειτε σαρεσει ειτε οχι ειναι διαφορετικος απο τον κωδικα δικαιου του 2022 μ.Χ.

Απο τον θεο ξεκινουν και πηγαζουν ολα για ΣΕΝΑ (και μπραβο σου) και ΟΧΙ για μενα (και μπραβο μου), και δεν υπάρχει τπτ να κανεις για να μου επιβαλλεις τη γνωμη σου που δεν στηριζεται στην παραμικρη αποδειξη παρα μονο στο θυμικο σου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 01 Μάιος 2022, 18:13, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 01 Μάιος 2022, 18:04

Νατάσα έγραψε:

Σ ακουω.
Λοξια, με το συμπαθειο που απαντω, ενω γραφει σε εσενα.

Στο υπογραμισμένο είναι όλη η ουσία....

Χρειάζεται να πιστέψεις στο κακό για να βεβαιωθείς οτι υπαρχει το καλο στον αντιποδα και οτι το καλο ειναι ανωτερο και θα υπερισχυσει του κακου που πιστευεις οτι υπαρχει...

Το θεμα ειναι πως δεν υπαρχει ουτε καλο, ουτε κακο και πως αυτες ειναι ανθρωπινες υποκειμενικες επιννοησεις που συνυπαρχουν ταυτοχρονα.
Παραδειγμα.
Αμα επικρατησει η αιρεση που πιστευεις θα ειναι καλο για σενα και κακο για την αλλη αιρεση που εσυ θεωρεις πλανεμενη και αυτοι σε θεωρουν πλανεμενη εσενα.

Το κακο το δημιουργεις στο μυαλο σου, επειδη σου λενε καποιοι αυθαιρετα πως υπαρχει, και απο το μυαλο σου, ανεξηγητα, λαμβάνει μορφή στην πραγματική ζωή και κανεις συνεχεια λαθη στις επιλογες σου (λαθος = οχι αρτιος [αρμοζω, αρμος, artes])

Λοξίας
σπεσιαλ για σενα πρωτου σε βαλει στην πυρα ο Γκουερίνο 4

χειρῶν ἐξ Ὀδυσῆος ἁμαρτήσεσθαι ὀπωπῆς. Οδ. 9.512 παλαιότατο ομηρικό (προ χριστιανικο) ρημα.

Και στα λατινικα ομοηχο του αμαρτια ειναι: amar tia (αγαπειν θεια). (*αμάρ θεία) :003:

amar από το πρωτο-λατινικο *amāō [to be loved]
more ▼Inflection of *amāō (first conjugation)
Present *amāō
Perfect —
Past participle *amātos

Descendants
Latin: amo, αγαπώ, γαμώ

γαμάω = *amāō
γαμάτος = *amātos
amo . αγαπώ . γαμώ

αμαρ τια = γαμαρ θεια = γαμειν την θεια

αμα σας λεω εγω για αιμομειξια φουλ μεταξυ των σκλαβων της αιγυπτου και της προελευσης της μυθολογιας τους και των κανονων που εβαλαν για να γινουν ανθρωποι, να με διαβαζετε διχως παρωπιδες...

δεν αφηναν ουτε τις θειες *amāμιτες...

:003:

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 01 Μάιος 2022, 18:07

taxalata xalasa έγραψε:
01 Μάιος 2022, 18:04
Νατάσα έγραψε:

Σ ακουω.
Κανένα πρόβλημα...

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 01 Μάιος 2022, 18:07

Νατάσα έγραψε:
01 Μάιος 2022, 17:43
taxalata xalasa έγραψε:

Σε μας τους ελληνες η θεια δικαιοσυνη ειναι χαραγμενη μεσα μας αγαπητε, αλλα αυτο ειναι ενα ΑΛΛΟ κεφαλαιο προς συζητηση...
μαλλον, σε σας τους ιουδαιο-χριστιανους που μιλατε και ελληνικα, θες να πεις...

το ελληνας ειναι μακρυα απο σας, προφανως...

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 01 Μάιος 2022, 18:11

Λοξίας έγραψε:
01 Μάιος 2022, 18:07
taxalata xalasa έγραψε:
01 Μάιος 2022, 18:04
Νατάσα έγραψε:

Σ ακουω.
Κανένα πρόβλημα...
... μη. παιρνεις και ορκο.... ο Γκουερίνο 4 καραδωκει με τα σπιρτα στο χερι.... :003: ευκαιρία ψάχνει να σε κάνει λαμπάδα πασχαλιάτικη... :003:

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 01 Μάιος 2022, 18:12

taxalata xalasa έγραψε:
01 Μάιος 2022, 18:07
Νατάσα έγραψε:
01 Μάιος 2022, 17:43
taxalata xalasa έγραψε:

μαλλον, σε σας τους ιουδαιο-χριστιανους που μιλατε και ελληνικα, θες να πεις...

το ελληνας ειναι μακρυα απο σας, προφανως...
Εισαι βλακας. Ουστ.
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 01 Μάιος 2022, 18:15

nik_killthemall έγραψε:
01 Μάιος 2022, 18:02
Νατάσα έγραψε:
01 Μάιος 2022, 17:30
nik_killthemall έγραψε:

Οτι να ναι εισαι κοπελια ... και πιωμενη να σουν δεν θα βαραγες στο γαμο του καραγκιοζη. Η ουσια σε αυτο που σου γραφω ειναι πως ο θεος σας απαιτει απο τους ανθρωπους να ειναι πνευματικα ανωτεροι απο τον ιδιο (αφου ζηταει οι ανθρωποι να συγχωρουν και να μην εκδικουνται, ενω ο ιδιος δεν συγχωρει και εκδικειται).

Αυτη την ουσια την προσπερνας γιατι δεν διαθετεις αντίλογο, πετσοκόβεις το ποστ μου, και στεκεσαι στο οτι εγραψα πως ο θεος εχει τον δικο κωδικα δικαιου που ειτε σαρεσει ειτε οχι ειναι διαφορετικος απο τον κωδικα δικαιου του 2022 μ.Χ.

Απο τον θεο ξεκινουν και πηγαζουν ολα για ΣΕΝΑ (και μπραβο σου) και ΟΧΙ για μενα (και μπραβο μου), και δεν υπάρχει τπτ να κανεις για να μου επιβαλλεις τη γνωμη σου που δεν στηριζεται στην παραμικρη αποδειξη παρα μονο στο θυμικο σου.
Σου ξαναγραφω αυτο που εγραψα και στον Μπλακντογκ, ο Θεος ΟΥΤΕ εκδικειται, ΟΥΤΕ τιμωρει, ΟΥΤΕ οργιζεται, ολα αυτα τα νιωθουμε ετσι με την δικη μας συνειδηση επειδη ειμαστε μακρια Του.

Αν δεν νιωθεις, θα δυσκολευτεις να Τον εννοησεις οπως παλευεις...

Καλη τυχη.
"Άχρι καιρού..."

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών