Μάλιστα. Και πως το ξέρουμε αυτό; Για την νοημοσύνη εννοώ.Στρακαστρουκας έγραψε: ↑26 Σεπ 2018, 01:07Οταν πιανω με το δαχτυλο το τραπεζι δισεκατομμυρια κυτταρα συνεργαζονται αρμονικα για να περασουν απο το δαχτυλο στον εγκεφαλο το μυνημα οτι εχω πιασει το τραπεζι. Και οχι μονο. Κωδικοποιουν αυτα τα κυτταρα και το αντικειμενο που εχω πιασει. Ειναι τραχυ? Επιπεδο? Μαλακο? Ζεστο? Κρυο? Κολαει? Στην εποχη των υπολογιστων οπου εχουμε μαθει σιγα-σιγα να κωδικοποιουμε πληροφοριες, υπαρχει μια αποκοσμη ομοιοτητα των ανακαλυψεων μας με τον τροπο που λειτουργει το ανθρωπινο σωμα. Τον 19ο αιωνα οι επιστημονες της εποχης ουτε καν μπορουσαν να διανοηθουν τι σημαινει κωδικοποιηση της πληροφοριας. Η θεωρια της εξελιξης ηταν μια πολυ αοριστη πεποιθηση οτι οι αισθησεις ειναι ενα φυσικο φαινομενο. Σημερα ξερουμε οτι χρειαζεται να υπαρχει μια νοημοσυνη απο πισω η οποια να εχει μελετησει το περιβαλλον, να εχει μελετησει το ανρθωπινο σωμα και να εχει φτιαξει ενα κωδικο για να αλληλεπιδρα το δευτερο με το πρωτο
Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?
- Βινόσαυρος
Re: Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Oλα αυτά που λες, "κωδικοποίηση", "πληροφορίες" κ.λ.π. είναι παρομοιώσεις. Στην πραγματικότητα, το νευρικό σύστημα λειτουργεί μέσω χημικών αντιδράσεων.Στρακαστρουκας έγραψε: ↑26 Σεπ 2018, 01:07Οταν πιανω με το δαχτυλο το τραπεζι δισεκατομμυρια κυτταρα συνεργαζονται αρμονικα για να περασουν απο το δαχτυλο στον εγκεφαλο το μυνημα οτι εχω πιασει το τραπεζι. Και οχι μονο. Κωδικοποιουν αυτα τα κυτταρα και το αντικειμενο που εχω πιασει. Ειναι τραχυ? Επιπεδο? Μαλακο? Ζεστο? Κρυο? Κολαει? Στην εποχη των υπολογιστων οπου εχουμε μαθει σιγα-σιγα να κωδικοποιουμε πληροφοριες, υπαρχει μια αποκοσμη ομοιοτητα των ανακαλυψεων μας με τον τροπο που λειτουργει το ανθρωπινο σωμα. Τον 19ο αιωνα οι επιστημονες της εποχης ουτε καν μπορουσαν να διανοηθουν τι σημαινει κωδικοποιηση της πληροφοριας. Η θεωρια της εξελιξης ηταν μια πολυ αοριστη πεποιθηση οτι οι αισθησεις ειναι ενα φυσικο φαινομενο. Σημερα ξερουμε οτι χρειαζεται να υπαρχει μια νοημοσυνη απο πισω η οποια να εχει μελετησει το περιβαλλον, να εχει μελετησει το ανρθωπινο σωμα και να εχει φτιαξει ενα κωδικο για να αλληλεπιδρα το δευτερο με το πρωτο
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Δεν "απαιτεί" τίποτα μία περιβαλλοντική αλλαγή, πολύ περισσότερο συγκεκριμένα μεγέθη (χέρι 2 μέτρων). Απλώς, κάποιος που έχει κάπως μακρύτερο χέρι (1,2 μέτρα) μπορεί να τρώει καλύτερα και έτσι να αποκτήσει περισσότερους απογόνους. Ετσι, όσοι έχουν μακρυά χέρια τείνουν να γίνουν περισσότεροι. Οταν οι περισσότεροι έχουν χέρια 1,2 μέτρων, κάποιος που έχει μακρύτερο χέρι (1,3 μέτρων) θα τρώσει καλύτερα κ.λ.π.paul25 έγραψε: ↑25 Σεπ 2018, 23:51Θα σου εξηγησω τι εννοω. Στο παραδειγμα που προβαλες a priori η ποικιλλια στο υψος εντος του πληθυσμου ειναι υπαρκτη και ο ψηλος ευνοειται. Εγω αναρωτιεμαι, στη περιπτωση που η περιβαλλοντικη αλλαγη απαιτει τη προσαρμογη ατομων που φερουν μια συγκεκριμενη κρισιμη μεταλλαξη πχ ατομα με μηκος χεριου 2μετρα και δεν υπαρχει σε κανενα ατομο του πληθυσμου. Αυτη η μεταλλαξη στη συγκεκριμενη τριπλετα του dna που ρυθμιζει το μηκος χεριου ποτε θα εμφανιστει (αν εμφανιστει) εφοσον γινεται τυχαια για να βοηθησει καποια ατομα στη προσαρμογη; Διοτι οι μεταλλαξεις θα "χτυπουν" τυχαια τριπλετες, ετσι μπορει να ειναι κωλοφαρδος ο πληθυσμος και να εμφανιστει γρηγορα σε καποιους αλλα μπορει και οχι η να αργησει παρα πολυ (ειναι σαν ρουλετα που περιμενεις να εμγανιστει το νικηφορο νουμερο) και η πιεστικη εξωτερικη συνθηκη να μην γινει εφικτο να ξεπεραστει. Ειναι λιγο στατιστικο το θεμα. Επισης αν εμφανιστει μπορει να ειναι μεταλλαξη που το χερι το φτανει στο 1,20 οποτε θα πρεπει να περιμενουμε να ξαναγινει μεταλλαξη μεχρι να φτασει στο επιθυμητο μηκος 2 μετρα κ.ο.κ αν στη νεα μεταλλαξη βγει κοντυτερο η πολυ μακρυτερο.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
-
Ετοιμοθάνατη μια επιστημονική θεωρία επειδή δεν την συζητάνε στο phorum.gr. 

Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Το μονο κενο που εχει η θεωρια της εξελιξης(και αυτο ειναι προσωπικη μου αποψη) ειναι οτι αφου καταφερε ενα πρωτευον ειδος ο ανθρωπος να παραβιασει τους κανονες της φυσης και της φυσικης και να δημιουργησει δικες του κοινωνιες(αποριας της εξελιξης του),γιατι να μην το κανει και αλλο ειδος του ζωικου βασιλειου.Μηπως οι ανθρωπινες κοινωνιες εριξαν ταφοπλακα σε μια τετοια εξελιξη?
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
ποιάς απορίας;zteo έγραψε: ↑26 Σεπ 2018, 09:34Το μονο κενο που εχει η θεωρια της εξελιξης(και αυτο ειναι προσωπικη μου αποψη) ειναι οτι αφου καταφερε ενα πρωτευον ειδος ο ανθρωπος να παραβιασει τους κανονες της φυσης και της φυσικης και να δημιουργησει δικες του κοινωνιες(αποριας της εξελιξης του),γιατι να μην το κανει και αλλο ειδος του ζωικου βασιλειου.Μηπως οι ανθρωπινες κοινωνιες εριξαν ταφοπλακα σε μια τετοια εξελιξη?

Πάνος Σκουρλέτης
Εννοω απορροιαSaliveros έγραψε: ↑26 Σεπ 2018, 09:37ποιάς απορίας;zteo έγραψε: ↑26 Σεπ 2018, 09:34Το μονο κενο που εχει η θεωρια της εξελιξης(και αυτο ειναι προσωπικη μου αποψη) ειναι οτι αφου καταφερε ενα πρωτευον ειδος ο ανθρωπος να παραβιασει τους κανονες της φυσης και της φυσικης και να δημιουργησει δικες του κοινωνιες(αποριας της εξελιξης του),γιατι να μην το κανει και αλλο ειδος του ζωικου βασιλειου.Μηπως οι ανθρωπινες κοινωνιες εριξαν ταφοπλακα σε μια τετοια εξελιξη?

Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Επειδή μόνο στον άνθρωπο εξελίχθηκε ο αντίχειρας έτσι ώστε να του επιτρέπει τη χρήση εργαλείων και, συνεπακόλουθα, να μπορέσει να ελέγξει το περιβάλλον του.zteo έγραψε: ↑26 Σεπ 2018, 09:39Το μονο κενο που εχει η θεωρια της εξελιξης(και αυτο ειναι προσωπικη μου αποψη) ειναι οτι αφου καταφερε ενα πρωτευον ειδος ο ανθρωπος να παραβιασει τους κανονες της φυσης και της φυσικης και να δημιουργησει δικες του κοινωνιες (απορροια της εξελιξης του), γιατι να μην το κανει και αλλο ειδος του ζωικου βασιλειου.Μηπως οι ανθρωπινες κοινωνιες εριξαν ταφοπλακα σε μια τετοια εξελιξη?
Είναι βέβαια μια υπόθεση, αλλά αρκετά πειστική.
Πάνος Σκουρλέτης
Τότε ο πληθυσμός είτε θα εξαλειφθεί είτα θα πάει αλλού. Στην πράξη όμως τέτοια just so σενάρια για στοχευμένη ανάπτυξη χαρακτηριστικών δεν υπάρχουν, ένα πρόβλημα επιβίωσης σπάνια λύνεται αποκλειστικά με έναν τρόπο και ένας πληθυσμός σπάνια είναι αναγκασμένος να κάτσει να το λύσει.paul25 έγραψε: ↑25 Σεπ 2018, 23:51Θα σου εξηγησω τι εννοω. Στο παραδειγμα που προβαλες a priori η ποικιλλια στο υψος εντος του πληθυσμου ειναι υπαρκτη και ο ψηλος ευνοειται. Εγω αναρωτιεμαι, στη περιπτωση που η περιβαλλοντικη αλλαγη απαιτει τη προσαρμογη ατομων που φερουν μια συγκεκριμενη κρισιμη μεταλλαξη πχ ατομα με μηκος χεριου 2μετρα και δεν υπαρχει σε κανενα ατομο του πληθυσμου.
Αυτη η μεταλλαξη στη συγκεκριμενη τριπλετα του dna που ρυθμιζει το μηκος χεριου ποτε θα εμφανιστει (αν εμφανιστει) εφοσον γινεται τυχαια για να βοηθησει καποια ατομα στη προσαρμογη; Διοτι οι μεταλλαξεις θα "χτυπουν" τυχαια τριπλετες, ετσι μπορει να ειναι κωλοφαρδος ο πληθυσμος και να εμφανιστει γρηγορα σε καποιους αλλα μπορει και οχι η να αργησει παρα πολυ (ειναι σαν ρουλετα που περιμενεις να εμγανιστει το νικηφορο νουμερο) και η πιεστικη εξωτερικη συνθηκη να μην γινει εφικτο να ξεπεραστει.
Ισχύει αυτό που γράφεις στην αρχή, ότι αλλαγές στις συνθήκες διαβίωσης και μεταβολές στην κατανομή του πληθυσμού αναδεικνύουν διαφορετικές γενετικές τάσεις, οι οποίες στην συνέχεια αν αποδειχτούν ωφέλιμες μπορεί να ευνοηθούν από την φυσική επιλογή.
Οι μεταλλάξεις είναι πολύ πιο σύνθετο πως δουλεύουν και κάποιο υψηλής λειτουργικότητας χαρακτηριστικό θα είναι αποτέλεσμα σειράς μεταλλάξεων σε βάθος γενεών και ενδεχομένως και ειδών, π.χ. η προσαρμογή των πτηνών στην πτήση είχε αρχίσει να δρομολογείται από τα πούπουλα των δεινόσαυρων.paul25 έγραψε: ↑25 Σεπ 2018, 23:51Ειναι λιγο στατιστικο το θεμα. Επισης αν εμφανιστει μπορει να ειναι μεταλλαξη που το χερι το φτανει στο 1,20 οποτε θα πρεπει να περιμενουμε να ξαναγινει μεταλλαξη μεχρι να φτασει στο επιθυμητο μηκος 2 μετρα κ.ο.κ αν στη νεα μεταλλαξη βγει κοντυτερο η πολυ μακρυτερο.
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality.
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
Αυτό είναι κάπως σαν να θεωρείς κενό στην εξέλιξη το ότι δεν έχουν όλοι φτερά ή κέρατα.zteo έγραψε: ↑26 Σεπ 2018, 09:34Το μονο κενο που εχει η θεωρια της εξελιξης(και αυτο ειναι προσωπικη μου αποψη) ειναι οτι αφου καταφερε ενα πρωτευον ειδος ο ανθρωπος να παραβιασει τους κανονες της φυσης και της φυσικης και να δημιουργησει δικες του κοινωνιες(αποριας της εξελιξης του),γιατι να μην το κανει και αλλο ειδος του ζωικου βασιλειου.Μηπως οι ανθρωπινες κοινωνιες εριξαν ταφοπλακα σε μια τετοια εξελιξη?
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality.
Μικρός είχα την απορία γιατί να μην υπάρχουν, π.χ., έντομα με σχήμα ραπτομηχανής, ψάρια με σχήμα τηλεόρασης κλπ κλπStalker έγραψε: ↑26 Σεπ 2018, 10:26Αυτό είναι κάπως σαν να θεωρείς κενό στην εξέλιξη το ότι δεν έχουν όλοι φτερά ή κέρατα.zteo έγραψε: ↑26 Σεπ 2018, 09:34Το μονο κενο που εχει η θεωρια της εξελιξης(και αυτο ειναι προσωπικη μου αποψη) ειναι οτι αφου καταφερε ενα πρωτευον ειδος ο ανθρωπος να παραβιασει τους κανονες της φυσης και της φυσικης και να δημιουργησει δικες του κοινωνιες(αποριας της εξελιξης του),γιατι να μην το κανει και αλλο ειδος του ζωικου βασιλειου.Μηπως οι ανθρωπινες κοινωνιες εριξαν ταφοπλακα σε μια τετοια εξελιξη?

(μετά έμαθα ότι υπάρχουν με ακόμα πιο αλλόκοτα σχήματα...)
Πάνος Σκουρλέτης
Και γιατί αυτό είναι κενό τής Θωερίας τής Εξέλιξης; Ο άνθρωπος μένει σε σπίτια και φοράει ρούχα. Σαν αποτέλεσμα, δεν χρειάζεται γούνα που να τον κρατάει ζεστό όταν κοιμάται την νύχτα. Αρα, κάποιος μαλλιαρός δεν έχει κάποιο πλεονέκτημα που θα του δώσει περισσότερες πιθανότητες να ζήσει και να αφήσει απογόνους και τα γονίδιά του δεν θα εξαπλωθούν στον πληθυσμό. Ούτε και θα εξαφανισθούν. Που είναι το μυστήριο σ'αυτό;zteo έγραψε: ↑26 Σεπ 2018, 09:34Το μονο κενο που εχει η θεωρια της εξελιξης(και αυτο ειναι προσωπικη μου αποψη) ειναι οτι αφου καταφερε ενα πρωτευον ειδος ο ανθρωπος να παραβιασει τους κανονες της φυσης και της φυσικης και να δημιουργησει δικες του κοινωνιες(αποριας της εξελιξης του),γιατι να μην το κανει και αλλο ειδος του ζωικου βασιλειου.Μηπως οι ανθρωπινες κοινωνιες εριξαν ταφοπλακα σε μια τετοια εξελιξη?
Κι'άλλα ζώα έχουν μείνει αναλλοίωτα γιά εκατομμύρια χρόνια. Οι χελώνες π.χ. από την στιγμή που αναπτύχθηκε κέλυφος, έμειναν σχεδόν ίδιες.
1.
Όλα αυτά είναι εκ των υστέρων εκλογικεύσεις· στην πράξη μπορείς να πάρεις οποιοδήποτε στοιχείο του φαινοτυπικού μας προφίλ και να ισχυριστείς ότι αυτό ευθύνεται για την τρέχουσα κατάσταση, από τον διποδισμό που άφησε δυο μέλη ελεύθερα για να χρησιμοποιούν εργαλεία μέχρι την παμφαγία που άφησε έξτρα θερμίδες για συντήρηση εγκεφάλου και να έχεις δίκιο, αφού οι εξέλιξη είναι ένα γενετικό συνεχές, κάθε μορφή πάντα βασίζεται στην προηγούμενη.
Εμφανισιακά τουλάχιστον, γενετικά μάλλον μιλάμε για ομοιόσταση.
Εγω θα ελεγα να μην εισαι τοσο σιγουρος.Stalker έγραψε: ↑26 Σεπ 2018, 10:22
Τότε ο πληθυσμός είτε θα εξαλειφθεί είτα θα πάει αλλού. Στην πράξη όμως τέτοια just so σενάρια για στοχευμένη ανάπτυξη χαρακτηριστικών δεν υπάρχουν, ένα πρόβλημα επιβίωσης σπάνια λύνεται αποκλειστικά με έναν τρόπο και ένας πληθυσμός σπάνια είναι αναγκασμένος να κάτσει να το λύσει.
Επιτέλους εξήγηση για μια κλασική περίπτωση Εξέλιξης
Η ιστορία διδάσκεται σε όλους τους φοιτητές Βιολογίας: όταν τα δέντρα και οι τοίχοι άρχισαν να μαυρίζουν από τον καπνό της Βιομηχανικής Επανάστασης στα μέσα του 19ου αιώνα, οι νυχτοπεταλούδες του Μάντσεστερ σταδιακά άλλαξαν χρώμα από άσπρες σε μαύρες, προφανώς για να καμουφλάρονται στο καπνισμένο τοπίο και να αποφεύγουν τους θηρευτές.
http://www.in.gr/2016/06/02/tech/epitel ... kseliksis/
Πολυ γρηγορη μεταλλαξη και στοχευμενη για να ειναι τυχαια, ειναι σαν να τη "καθοδηγησε" ο ιδιος ο οργανισμος.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Θεωρία για την άνοδο της ακροδεξιάς
από masterridley » 26 Ιουν 2023, 00:02 » σε Εσωτερική Πολιτική - 82 Απαντήσεις
- 3830 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Mitharadir
27 Ιουν 2023, 12:17
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 221 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από apaleutos
20 Δεκ 2024, 17:13
-
-
Νέα δημοσίευση «ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΔΕΣ»: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ;
από Ίακχος » 13 Μαρ 2024, 11:13 » σε Εσωτερική Πολιτική - 0 Απαντήσεις
- 298 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
13 Μαρ 2024, 11:13
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τὰ ἀρχαιολογικὰ δεδομένα ἀμφισβητοῦν τὴν ἰνδοευρωπαϊκὴ θεωρία.
από tanipteros » 01 Απρ 2025, 02:31 » σε Γλωσσολογία - 1 Απαντήσεις
- 511 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
03 Απρ 2025, 05:41
-