Η Έξοδος των Εβραίων είναι μύθος;

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Re: Η Έξοδος των Εβραίων είναι μύθος;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 02 Οκτ 2018, 21:07

Σπύρος έγραψε:
01 Οκτ 2018, 21:36
Στα Εβραϊκά προσθέτουμε Μωυσή και Σινά:

מֹשֶׁה + סִינַי =

40 + 300 + 5 + 60 + 10 + 50 + 10 = 475

Ο αριθμός αυτός σε χιλιόμετρα είναι περίπου η απόσταση της Ιεράς Μονής Όρους Σινά από την Ναζαρέτ(477 χιλιόμετρα).
Βρε Σπύρο, δεν αντέχω, θα το πω.

Ακόμα κι αν είχαν στ' αλήθεια κάποια σημασία όλα αυτά τα αριθμολογικά που πιστεύετε κάποιοι, πώς ακριβώς "δένουν" τα χιλιόμετρα με μια ιστορία που διαδραματίστηκε κάποιες χιλιάδες χρόνια πριν ανακαλυφτεί το μετρικό σύστημα;

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 02 Οκτ 2018, 21:07

Εμπεδοκλής έγραψε:
02 Οκτ 2018, 21:02
Nandros έγραψε:
02 Οκτ 2018, 17:46
'
Βλέπω ο καθένας έχει την θεωρία του.
Η αλήθεια είναι μία: Η Αρχαιολογία απέδειξε ότι η μισή ΠΔ είναι καθαρή μυθολογία και η υπόλοιπη, η πιο φρέσκια, μείγμα ψεμμάτων και εθνικοθρησκευτικής προπαγάνδας.
Μπορεί οι χριστιανοί να ενοχλούνται, αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρή!
.
Το ερώτημα είναι ποιοι ενοχλούνται περισσότερο, οι Χριστιανοί ή οι Εβραίοι. Θυμίζω ότι βάσει αυτής της μυθολογίας το 1948, Εβραίοι στο θρήσκευμα με καταγωγή από οποιαδήποτε περιοχή, πλην της Παλαιστίνης, ανακήρυξαν ένα κράτος που αιματοκύλησε την περιοχή και συνεχίζει να το κάνει...
H οποία περιοχή μεχρι να φτιαχτεί το κράτος Ισραήλ ήταν παράδεισος ειρήνης :)
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 02 Οκτ 2018, 21:12

Εμπεδοκλής έγραψε:
Nandros έγραψε:
Η αλήθεια είναι μία: Η Αρχαιολογία απέδειξε ότι η μισή ΠΔ είναι καθαρή μυθολογία και η υπόλοιπη, η πιο φρέσκια, μείγμα ψεμμάτων και εθνικοθρησκευτικής προπαγάνδας.
Το ερώτημα είναι ποιοι ενοχλούνται περισσότερο, οι Χριστιανοί ή οι Εβραίοι. Θυμίζω ότι βάσει αυτής της μυθολογίας το 1948, Εβραίοι στο θρήσκευμα με καταγωγή από οποιαδήποτε περιοχή, πλην της Παλαιστίνης, ανακήρυξαν ένα κράτος που αιματοκύλησε την περιοχή και συνεχίζει να το κάνει...
Οι Εβραίοι, έχουν ένα εκατομμύριο γεωστρατηγικοπολιτικούς λόγους να αποδείξουν την σχέση τους με την περιοχή, από το '48 και μετά, έχουν ανασκάψει κοντά-κοντά τον τόπο και δεν βρήκαν τί-πο-τα!

Περιέργως, κάποιοι χριστιανοί αρχαιολόγοι, σκάβουν και τσουπ βρίσκουν αυτά που θέλουν να βρουν! :g030:

Οι μη κολλημένοι δεν έχετε παρά να διαβάσετε το βιβλίο ή το briefing εδώ: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Bible_Unearthed.
Για τους υπόλοιπους δεν έχει νόημα, αφού δεν θέλουν να μάθουν.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 02 Οκτ 2018, 22:16

Σπύρος έγραψε:
02 Οκτ 2018, 19:50
Σουβλίτσα έγραψε:
02 Οκτ 2018, 19:36
Εσύ μιλάς για Ιερή Γεωδαισία, Γεωγραφία στο σχολείο εγώ άλλο πράγμα έμαθα (κι επειδή ποτέ δεν την χώνεψα, καθώς έχω κι ένα θέμα με τον προσανατολισμό, ακόμα μερικές φορές νομίζω οτι το Παρίσι βρίσκεται κοντά στην Λιβύη :lol: , πώς μου 'χε κάτσει τέτοιο πράγμα, ακόμα να καταλάβω :102: )
Εγώ στο σχολείο στην 3η δημοτικού είχα προσέξει την αρμονία τριών βουνών στον γεωφυσικό χάρτη του μαθήματος γεωγραφίας. Είναι αυτά τα τρία βουνά μαζί με άλλα που δεκαετίες αργότερα συσχέτισα με τις πυραμίδες και τον άξονα των Θηβών, γράφοντας βιβλία για τον κώδικα αυτό.
Nτάξει, κι εγώ κάπου στο Γυμνάσιο έψαχνα να βρω μια κάποια περίεργη σχέση των αριθμών με διάφορα σημαινόμενα, το είχα απροσδιόριστο τί έψαχνα αλλά κάτι έψαχνα, το 'πα σε κάποιο πολύ οικείο μου πρόσωπο που το είχε γενικά με τις μαθηματικές επιστήμες-και με διάφορα άλλα..-όταν μου έφερε να διαβάσω ένα βιβλίο περι Ιερής Γεωδαισίας κτλ, του 'ριξα μια ματιά μπήκε βιβλιοθήκη (είχα και κάτι έρωτες να ασχοληθώ τότε), μετά άκουσα και κάτι άλλα, κουλά, διαισθητικά και πάλι το θεώρησα ως λάθος πληροφορία, μεγαλώνοντας, ωριμάζοντας , διαβάζοντας και κυρίως παρατηρώντας περισσότερο, μπήκε το όλο θέμα (και τα συν αυτώ) στο "ράφι".
Θέλω να πω, υπάρχουν σοφίες και σοφίες, και την πατανε πολλές φορές και "επιστήμονες άνθρωποι". Γενικά, σαν μυαλό δεν είμαι αρνητική σε πολλά πράγματα αλλά ακόμα περισσότερο είμαι καχύποπτη κτλ.
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 03 Οκτ 2018, 10:16

Nandros έγραψε:
02 Οκτ 2018, 21:12
Εμπεδοκλής έγραψε:
Nandros έγραψε:
Οι Εβραίοι, έχουν ένα εκατομμύριο γεωστρατηγικοπολιτικούς λόγους να αποδείξουν την σχέση τους με την περιοχή, από το '48 και μετά, έχουν ανασκάψει κοντά-κοντά τον τόπο και δεν βρήκαν τί-πο-τα!

Περιέργως, κάποιοι χριστιανοί αρχαιολόγοι, σκάβουν και τσουπ βρίσκουν αυτά που θέλουν να βρουν! :g030:

Οι μη κολλημένοι δεν έχετε παρά να διαβάσετε το βιβλίο ή το briefing εδώ: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Bible_Unearthed.
Για τους υπόλοιπους δεν έχει νόημα, αφού δεν θέλουν να μάθουν.
.
Μπα. Δεν θα το έλεγα. Όταν ένας Αιγύπτιος αρχαιολόγος έκανε ανασκαφές και απέδειξε με αυτές πολλά από τα ψέμματα των Εβραίων, οι Εβραίοι έπεσαν να τον φάνε.
Αυτό το τάχα ξακουστό έθνος βάσει των αρχαιολογικών ανακαλύψεων δεν ήταν παρά νομάδες κατσικογάμηδες και αυτός ο ξακουστός ναός του Σολωμόντα κάτι ελαφρώς καλύτερο από μαντρί...

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 03 Οκτ 2018, 10:18

Beria έγραψε:
02 Οκτ 2018, 21:07
Εμπεδοκλής έγραψε:
Nandros έγραψε:
'
.
H οποία περιοχή μεχρι να φτιαχτεί το κράτος Ισραήλ ήταν παράδεισος ειρήνης :)
Όταν την περιοχή την είχαν οι Έλληνες, φυσικά. Μετά πλάκωσαν οι κατσαπλιάδες...

Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Phorum.gr user: Σπυρος1
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος » 03 Οκτ 2018, 10:32

shrike έγραψε:
02 Οκτ 2018, 21:07
Σπύρος έγραψε:
01 Οκτ 2018, 21:36
Στα Εβραϊκά προσθέτουμε Μωυσή και Σινά:

מֹשֶׁה + סִינַי =

40 + 300 + 5 + 60 + 10 + 50 + 10 = 475

Ο αριθμός αυτός σε χιλιόμετρα είναι περίπου η απόσταση της Ιεράς Μονής Όρους Σινά από την Ναζαρέτ(477 χιλιόμετρα).
Βρε Σπύρο, δεν αντέχω, θα το πω.

Ακόμα κι αν είχαν στ' αλήθεια κάποια σημασία όλα αυτά τα αριθμολογικά που πιστεύετε κάποιοι, πώς ακριβώς "δένουν" τα χιλιόμετρα με μια ιστορία που διαδραματίστηκε κάποιες χιλιάδες χρόνια πριν ανακαλυφτεί το μετρικό σύστημα;
Το μέτρο είναι μία μονάδα μέτρησης που βασίζεται στις διαστάσεις της Γης(δεκαδικό υποπολλαπλάσιο της απόστασης των πόλων από τον Ισημερινό). Με αυτήν την λογική είναι πρακτικά "άχρονο". Θα μπορούσαν εξωγήινοι να πριν από 20,000 χρόνια να έφταναν στην Γη και να είχαν ορίσει το μέτρο. Αυτό το βλέπουμε γεωδαιτικά στην τοποθεσία πόλεων σε σχέση με σημεία αναφοράς. Ένα παράδειγμα είναι η τοποθεσία Γκομπεκλί Τεπέ(προκεραμική Νεολιθική ~10,000 πΧ). Η απόστασή του από την Ναζαρέτ είναι 600 χιλιόμετρα, από την Βηθλεέμ είναι 700,8 χιλιόμετρα, από την Ουρούκ(Βιβλική Ερέχ, Ελληνικά Ὀρχόη ή Ὠρύγεια) 900 χμ.
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 03 Οκτ 2018, 10:40

Σοβαρα τωρα αυτο το θεμα στην ιστορία???

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 03 Οκτ 2018, 11:32

perseus έγραψε:
03 Οκτ 2018, 10:40
Φίλε το 2018 ο Τόναλτ Τραπ αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ επειδή ο Σολομών λέει (Χρονικών Β' 6-7) ότι ο Θεός είπε στον πατέρα του τον Δαβίδ: " ἀπὸ τῆς ἡμέρας, ἧς ἀνήγαγον τὸν λαόν μου ἐκ γῆς Αἰγύπτου, οὐκ ἐξελεξάμην ἐν πόλει ἀπὸ πασῶν φυλῶν Ἰσραὴλ τοῦ οἰκοδομῆσαι οἶκον τοῦ εἶναι τό ὄνομά μου ἐκεῖ καὶ οὐκ ἐξελεξάμην ἀνδρὶ τοῦ εἶναι εἰς ἡγούμενον ἐπὶ τὸν λαόν μου Ἰσραήλ· 6 καὶ ἐξελεξάμην τὴν Ἱερουσαλὴμ γενέσθαι τὸ ὄνομά μου ἐκεῖ καὶ ἐξελεξάμην ἐν Δαυὶδ τοῦ εἶναι ἐπὶ τὸν λαόν μου Ἰσραήλ" και εκατομμύρια αμερικανοί ψηφοφόροι ήθελαν να ισχύει το ιστορικά ορθό, δηλαδή αυτό που λέει η Βίβλος.

ΦΥΣΙΚΑ και ανήκει στην ιστορία.

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 03 Οκτ 2018, 12:54

Ιστορια δηλαδη ειναι οτι αναγνωριζει ο τραμπ?

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 03 Οκτ 2018, 13:06

foscilis έγραψε:
03 Οκτ 2018, 11:32
perseus έγραψε:
03 Οκτ 2018, 10:40
Φίλε το 2018 ο Τόναλτ Τραπ αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ επειδή ο Σολομών λέει (Χρονικών Β' 6-7) ότι ο Θεός είπε στον πατέρα του τον Δαβίδ: " ἀπὸ τῆς ἡμέρας, ἧς ἀνήγαγον τὸν λαόν μου ἐκ γῆς Αἰγύπτου, οὐκ ἐξελεξάμην ἐν πόλει ἀπὸ πασῶν φυλῶν Ἰσραὴλ τοῦ οἰκοδομῆσαι οἶκον τοῦ εἶναι τό ὄνομά μου ἐκεῖ καὶ οὐκ ἐξελεξάμην ἀνδρὶ τοῦ εἶναι εἰς ἡγούμενον ἐπὶ τὸν λαόν μου Ἰσραήλ· 6 καὶ ἐξελεξάμην τὴν Ἱερουσαλὴμ γενέσθαι τὸ ὄνομά μου ἐκεῖ καὶ ἐξελεξάμην ἐν Δαυὶδ τοῦ εἶναι ἐπὶ τὸν λαόν μου Ἰσραήλ" και εκατομμύρια αμερικανοί ψηφοφόροι ήθελαν να ισχύει το ιστορικά ορθό, δηλαδή αυτό που λέει η Βίβλος.

ΦΥΣΙΚΑ και ανήκει στην ιστορία.
Και μετά κράζετε τους Έλληνες για την Ιστορία. Τι σχέση έχουν οι σημερινοί Εβραίοι με τους αρχαίους Εβραίους;

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 03 Οκτ 2018, 13:23

George_V έγραψε:
13 Αύγ 2018, 12:10
Για δοκιμασε να περάσεις μια ερημο χωρις να εχεις μοντέρνα εφοδια.
Το να χαθείς προσπαθώντας να διασχίσεις μια έρημο, όταν έχεις μια κατεύθυνση, δηλαδή έναν τελικό προορισμό, είναι αδύνατον ακόμα και για έναν πρωτόγονο. Και οι πρωτόγονοι τον ουρανό χρησιμοποιούσαν για να προσανατολιστούν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 03 Οκτ 2018, 13:27

hellegennes έγραψε:
03 Οκτ 2018, 13:23
George_V έγραψε:
Το να χαθείς προσπαθώντας να διασχίσεις μια έρημο, όταν έχεις μια κατεύθυνση, δηλαδή έναν τελικό προορισμό, είναι αδύνατον ακόμα και για έναν πρωτόγονο. Και οι πρωτόγονοι τον ουρανό χρησιμοποιούσαν για να προσανατολιστούν.
Αρκει να ξέρεις προς τα που πηγαίνεις. Το να πω οτι παω δυτικα μεχρι να βρώ πολη δε σημαινει οτι αν πας δυτικα θα πεσεις και πανω στην πολη. Μπορει να την χάσεις και για χιλιομετρα πηγαινοντας σε ενα τοπιο χωρις σημάδια (και σημαδια να εχει θα τα σβησει ο Σιμουν) και χωρις πεπειραμένο οδηγό που να ξερει την περιοχη.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 03 Οκτ 2018, 13:27

hellegennes έγραψε:
03 Οκτ 2018, 13:23
George_V έγραψε:
Μια σίγουρη μέθοδος για να βρεις τον δρόμο σου είναι να σε οδηγεί ο θεός. Ακόμα και να έχεις χαθεί θεωρείς ότι είσαι εκεί που πρέπει να είσαι.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 03 Οκτ 2018, 14:19

perseus έγραψε:
03 Οκτ 2018, 12:54
Ιστορια δηλαδη ειναι οτι αναγνωριζει ο τραμπ?
Ιστορία είναι ό,τι αναγνωρίζει αυτός με τα πυρηνικά σαν ιστορία.

Τι να κάνουμε τα πυρηνικά τα έχουν 300 εκατομμύρια μαλάκες από τους οποίους περίπου οι μισοί πιστεύουν στην ιστορικότητα της Βίβλου και σχεδόν το σύνολο πιστεύει ότι η αθεϊα είναι χειρότερη από κονδυλώματα πρωκτού και εξάρτηση από ηρωίνη μαζί. Οι ελπίδες του ανθρώπινου είδους για σοβαρότητα επαφίονται στους Κινέζους.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών