Σπύρος έγραψε: ↑02 Οκτ 2018, 19:50
Σουβλίτσα έγραψε: ↑02 Οκτ 2018, 19:36
Εσύ μιλάς για Ιερή Γεωδαισία, Γεωγραφία στο σχολείο εγώ άλλο πράγμα έμαθα (κι επειδή ποτέ δεν την χώνεψα, καθώς έχω κι ένα θέμα με τον προσανατολισμό, ακόμα μερικές φορές νομίζω οτι το Παρίσι βρίσκεται κοντά στην Λιβύη

, πώς μου 'χε κάτσει τέτοιο πράγμα, ακόμα να καταλάβω

)
Εγώ στο σχολείο στην 3η δημοτικού είχα προσέξει την αρμονία τριών βουνών στον γεωφυσικό χάρτη του μαθήματος γεωγραφίας. Είναι αυτά τα τρία βουνά μαζί με άλλα που δεκαετίες αργότερα συσχέτισα με τις πυραμίδες και τον άξονα των Θηβών, γράφοντας βιβλία για τον κώδικα αυτό.
Nτάξει, κι εγώ κάπου στο Γυμνάσιο έψαχνα να βρω μια κάποια περίεργη σχέση των αριθμών με διάφορα σημαινόμενα, το είχα απροσδιόριστο τί έψαχνα αλλά κάτι έψαχνα, το 'πα σε κάποιο πολύ οικείο μου πρόσωπο που το είχε γενικά με τις μαθηματικές επιστήμες-και με διάφορα άλλα..-όταν μου έφερε να διαβάσω ένα βιβλίο περι Ιερής Γεωδαισίας κτλ, του 'ριξα μια ματιά μπήκε βιβλιοθήκη (είχα και κάτι έρωτες να ασχοληθώ τότε), μετά άκουσα και κάτι άλλα, κουλά, διαισθητικά και πάλι το θεώρησα ως λάθος πληροφορία, μεγαλώνοντας, ωριμάζοντας , διαβάζοντας και κυρίως παρατηρώντας περισσότερο, μπήκε το όλο θέμα (και τα συν αυτώ) στο "ράφι".
Θέλω να πω, υπάρχουν σοφίες και σοφίες, και την πατανε πολλές φορές και "επιστήμονες άνθρωποι". Γενικά, σαν μυαλό δεν είμαι αρνητική σε πολλά πράγματα αλλά ακόμα περισσότερο είμαι καχύποπτη κτλ.