Κοινωνικά θέματα, τάσεις, προβληματισμοί, απ’ όλο τον κόσμο.
-
hellegennes
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από hellegennes » 17 Ιαν 2023, 15:26
George_V έγραψε: ↑07 Ιαν 2023, 16:24
Aν δεν κανω λαθος εχει υπαρξει δικαστικη αποφαση για αυτο (δεν θυμαμαι αν ηταν SCOTUS η αλλου δικαστηριου θα πρεπει να ψάξω) η οποια επικυρωσε το αντιθετο. Οτι ο κατασκευαστης δεν φερει ευθυνη για κακη χρηση του προιοντος του.
Όπως λέμε κι εγώ και ο Νάνος στο νήμα, είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Κάποτε και οι εταιρείες καπνού ήταν οικονομικά κραταιές αλλά να που η πολιτική βούληση λειτούργησε και πλέον το κάπνισμα κοντεύει να γίνει ταμπού, ειδικά στις ΗΠΑ.
Ή μήπως το ίδιο δεν έγινε και με την Standard Oil, που ήταν η μεγαλύτερη εταιρεία όλων των εποχών; Δεν ήταν ουσιαστικά πολιτική απόφαση η διάλυσή της; Δεν ήταν η μεγαλύτερη κόντρα οικονομικών συμφερόντων όλων των εποχών;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
George_V
- Phorum.gr user: George_V
από George_V » 17 Ιαν 2023, 15:28
hellegennes έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 15:26
George_V έγραψε: ↑07 Ιαν 2023, 16:24
Aν δεν κανω λαθος εχει υπαρξει δικαστικη αποφαση για αυτο (δεν θυμαμαι αν ηταν SCOTUS η αλλου δικαστηριου θα πρεπει να ψάξω) η οποια επικυρωσε το αντιθετο. Οτι ο κατασκευαστης δεν φερει ευθυνη για κακη χρηση του προιοντος του.
Όπως λέμε κι εγώ και ο Νάνος στο νήμα, είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Κάποτε και οι εταιρείες καπνού ήταν οικονομικά κραταιές αλλά να που η πολιτική βούληση λειτούργησε και πλέον το κάπνισμα κοντεύει να γίνει ταμπού, ειδικά στις ΗΠΑ.
Ή μήπως το ίδιο δεν έγινε και με την Standard Oil, που ήταν η μεγαλύτερη εταιρεία όλων των εποχών; Δεν ήταν ουσιαστικά πολιτική απόφαση η διάλυσή της; Δεν ήταν η μεγαλύτερη κόντρα οικονομικών συμφερόντων όλων των εποχών;
Απο τη στιγμη που υπαρχει Αποφαση Ανωτατου Δικαστηριου η οποια πολιτικη βουληση μπορει να υπαρχει δεν μπορει να παει κοντρα στην αποφαση αυτη.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
-
George_V
από George_V » 17 Ιαν 2023, 15:29
hellegennes έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 15:12
George_V έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 15:06
hellegennes έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 14:55
Μπορείς όμως να αλλάξεις το σύνταγμα, δεν είναι ιερό δισκοπότηρο. Έχουν γίνει άλλωστε ένα σωρό αλλαγές από όταν γράφτηκε.
Δεν μπορεις. οχι τουλαχιστον τοσο ευκολα οσο νομιζεις.
Αυτο που κανουν εδω και 200 χρονια ειναι να το τροποποιουν με Amendments.
Aλλα και αυτο ειναι πολυ δυσκολη διαδικασια. Δε φτάνει μονο να ψηφιστει ενα Amendment απο Βουλη και Γερουσια για να ισχυσει. Πρεπει να εγκριθει και απο τουλαχιστον 36 Πολιτειες για να ισχυσει.
Αν ψηφιστει απο λιγοτερες ή καποιες αρνηθουν να το κανουν η ακομα και να κωλυσιεργουν (εχει συμβει Πολιτειες να κωλυσιεργουν για δεκαετιες προκειμενου να μπλοκάρουν Amendments που δεν θελουν) τοτε το Amendment καθισταται νεκρο γράμμα και δεν ισχυει ακομα και για τις Πολιτειες που το ψήφισαν.
Ναι, το έχω υπόψη μου, αλλά δεν αλλάζει κάτι σ' αυτό που είπα. Δεν έχει καν αποτολμήσει κάποιο κόμμα στις ΗΠΑ να ξεκινήσει τέτοια διαδικασία.
Τρελοι ειναι? Για να εξαερωθει η βαση ψηφων που εχουν ειδικα κατω απο το Dixie Line?
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
-
Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
από Green Dragon » 17 Ιαν 2023, 15:32
zteo έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 14:37
Green Dragon έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 14:21
Μην γράφεις άλλ' αντ' άλλων.
Οι ρεπουμπλικάνοι δεν υποστηρίζουν να έχουν όπλα τα παιδιά. Κανένας δεν συμφωνεί με κάτι τέτοιο.
Απο την στιγμη που κυκλοφορούν ελεύθερα στο σπίτι τότε είναι εύκολο για ένα παιδί να έχει πρόσβαση σε όπλο.
Αυτό είναι ευθύνη των γονέων.
-
George_V
από George_V » 17 Ιαν 2023, 15:36
Οι ρεπουμπλικάνοι δεν υποστηρίζουν να έχουν όπλα τα παιδιά. Κανένας δεν συμφωνεί με κάτι τέτοιο.
Απο την στιγμη που κυκλοφορούν ελεύθερα στο σπίτι τότε είναι εύκολο για ένα παιδί να έχει πρόσβαση σε όπλο.
Kι εγω εχω οπλο στο σπιτι αλλα ειναι λυμένο και μεσα σε κουτι που κλειδώνει με λουκέτο και στην αποθηκη η οποια κλειδώνει επισης με λουκέτο.
Βλεπεις να μπορει καποιο παιδι να μπορει να το παρει και να παει να σκοτώσει?
Ειναι ευθυνη του κατοχου του οπλου να το ασφαλισει απο το να μη πεσει σε λαθος χερια.
Τωρα αμα το εχεις παρατημενο πανω στο τζακι ξερω γω μαζι με το κλιπ ε λογικο δεν ειναι το παιδι να παει να το παρει?
-
hellegennes
από hellegennes » 17 Ιαν 2023, 15:36
Λεγεών έγραψε: ↑07 Ιαν 2023, 17:08
Karambabas έγραψε: ↑07 Ιαν 2023, 16:54
Σα να μου λες πως τα παιδιά των κυνηγών στην Ελλάδα έχουν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν φόνο.
Φόνο με όπλο, σε σχέση με άλλα παιδιά της ηλικίας τους; Ναι, οι πιθανότητες είναι σαφώς αυξημένες όταν υπάρχει όπλο στο σπίτι.
Δηλαδή τις ιστορίες με παιδιά που παίζουν με το όπλο του πατέρα τους και σκοτώνουν τα αδέρφια τους, δεν τις έχεις ακούσει;
Ποιες ιστορίες; Επίσημα συμβαίνουν 400-500 θάνατοι από όπλα τον χρόνο στις ΗΠΑ, κατά λάθος.
We estimate 430 unintentional firearm fatalities in the United States per year. The rate is highest for older children to young adults, ages 10 to 29, and the vast majority of the victims are male. Common circumstances include playing with the gun (28.3% of incidents), thinking the gun was unloaded (17.2%), and hunting (13.8%). The victim is suspected to have consumed alcohol in nearly a quarter of the deaths and in 46.8% of deaths among those aged 20–29.Unintentional firearm deaths in the United States 2005–2015
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
hellegennes
από hellegennes » 17 Ιαν 2023, 15:42
Karambabas έγραψε: ↑07 Ιαν 2023, 17:27
Νομίζω πως πια όλοι φοράνε ζώνη, πολύ λίγοι απέμειναν απροσάρμοστοι.
Ενδιαφέρουσα οπτική, αλλά όχι. Όπως και στο τι θυμάσαι από τον περίγυρό σου για τα ατυχήματα με όπλο, που έδειξα με στοιχεία πάνω ότι είναι πολύ συχνά, στην Ελλάδα τουλάχιστον η χρήση ζώνης σε σημαντικό ποσοστό δεν έχει γίνει συνήθεια:

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
hellegennes
από hellegennes » 17 Ιαν 2023, 15:46
George_V έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 15:28
Απο τη στιγμη που υπαρχει Αποφαση Ανωτατου Δικαστηριου η οποια πολιτικη βουληση μπορει να υπαρχει δεν μπορει να παει κοντρα στην αποφαση αυτη.
Μπορεί να ακυρωθεί και να αλλάξει η απόφαση. Αρκεί η πολιτική βούληση. Εξάλλου μια χαρά μπορεί να παρακαμφθεί γιατί η βάση της απόφασης που λες διαφέρει απ' αυτό που συζητάμε. Δεν είναι περίπτωση μαχαιριού ας πούμε, που σε έκοψε.
George_V έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 15:29
Τρελοι ειναι? Για να εξαερωθει η βαση ψηφων που εχουν ειδικα κατω απο το Dixie Line?
Μα αυτό λέω κι εγώ. Ότι ο λόγος που δεν το αποτολμούν είναι οι ψήφοι, όχι ότι είναι τόσο αδύνατο να ψηφιστεί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
George_V
από George_V » 17 Ιαν 2023, 15:51
hellegennes έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 15:46
George_V έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 15:28
Μπορεί να ακυρωθεί και να αλλάξει η απόφαση. Αρκεί η πολιτική βούληση. Εξάλλου μια χαρά μπορεί να παρακαμφθεί γιατί η βάση της απόφασης που λες διαφέρει απ' αυτό που συζητάμε. Δεν είναι περίπτωση μαχαιριού ας πούμε, που σε έκοψε.
George_V έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 15:29
Μα αυτό λέω κι εγώ. Ότι ο λόγος που δεν το αποτολμούν είναι οι ψήφοι, όχι ότι είναι τόσο αδύνατο να ψηφιστεί.
Δεν υπαρχει πολιτικη βουληση για Τροπολογια και για λογους οτι θα διαλυθει η εκλογικη τους βάση αλλα και γιατι ειναι μια διαδικασια που θα σερνεται για χρονια ζημιωνοντας οχι μονο αυτον που την ξεκινησε αλλα και ολους τους υπολοιπους που θα πρεπει να τη χειριστουν μετα απο αυτον.
Εδω υπαρχουν Τροπολογιες που σερνονται ακομα και δεν εχουν ψηφιστει απο τον απαιτουμενο αριθμο Πολιτειων (καποιες σχεδον για 250 χρονια) και το περιεχομενο τους ειναι ακομα σημειο αντιλεγομενο για την Αμερικη.
Π.χ. η Τροπολογια για μεταρρυθμιση της αναλογικης εκπροσωπησης στο Κογκρεσσο σέρνεται απο το 1789 και ακομα δεν εχει εγκριθει απο τον απαιτουμενο αριθμο Πολιτειων.
-
zteo
από zteo » 17 Ιαν 2023, 15:52
George_V έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 15:36
Kι εγω εχω οπλο στο σπιτι αλλα ειναι λυμένο και μεσα σε κουτι που κλειδώνει με λουκέτο και στην αποθηκη η οποια κλειδώνει επισης με λουκέτο.
Ειναι ευθυνη του κατοχου του οπλου να το ασφαλισει απο το να μη πεσει σε λαθος χερια.
Τωρα αμα το εχεις παρατημενο πανω στο τζακι ξερω γω μαζι με το κλιπ ε λογικο δεν ειναι το παιδι να παει να το παρει?
Εάν έχεις κυνηγητικό όπλο τότε είναι λογικό να το έχεις έτσι.
Όταν όμως κάποιος έχει όπλο για (( προστασία)) τότε το όπλο πρέπει να το έχεις δεμένο οπλισμένο σε κάποιο συρτάρι.
Εύκολο στόχος για ένα παιδί.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
-
George_V
από George_V » 17 Ιαν 2023, 15:55
zteo έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 15:52
Εάν έχεις κυνηγητικό όπλο τότε είναι λογικό να το έχεις έτσι.
Όταν όμως κάποιος έχει όπλο για (( προστασία)) τότε το όπλο πρέπει να το έχεις δεμένο οπλισμένο σε κάποιο συρτάρι.
Εύκολο στόχος για ένα παιδί.
Ο ξαδελφος μου που εχει οπλο για προστασια στην Αμερικη το εχει ειτε στο glove department του αυτοκινητου (οποτε ειναι παντα παρων) και στο σπιτι το εχει σε κλειδωμενο ντουλάπι σε σημειο που δεν φτάνουν τα παιδια του και το κλειδι το εχει παντα πανω του.
-
hellegennes
από hellegennes » 17 Ιαν 2023, 15:57
George_V έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 15:51
Δεν υπαρχει πολιτικη βουληση για Τροπολογια και για λογους οτι θα διαλυθει η εκλογικη τους βάση αλλα και γιατι ειναι μια διαδικασια που θα σερνεται για χρονια ζημιωνοντας οχι μονο αυτον που την ξεκινησε αλλα και ολους τους υπολοιπους που θα πρεπει να τη χειριστουν μετα απο αυτον.
Εδω υπαρχουν Τροπολογιες που σερνονται ακομα και δεν εχουν ψηφιστει απο τον απαιτουμενο αριθμο Πολιτειων (καποιες σχεδον για 250 χρονια) και το περιεχομενο τους ειναι ακομα σημειο αντιλεγομενο για την Αμερικη.
Π.χ. η Τροπολογια για μεταρρυθμιση της αναλογικης εκπροσωπησης στο Κογκρεσσο σέρνεται απο το 1789 και ακομα δεν εχει εγκριθει απο τον απαιτουμενο αριθμο Πολιτειων.
Ναι, αλλά ο λόγος που δεν εγκρίνονται είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης, όπως, ξαναλέω, στην περίπτωση του τσιγάρου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
George_V
από George_V » 17 Ιαν 2023, 16:04
hellegennes έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 15:57
George_V έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 15:51
Ναι, αλλά ο λόγος που δεν εγκρίνονται είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης, όπως, ξαναλέω, στην περίπτωση του τσιγάρου.
Και συμπληρωνω πως επισης κανεις δεν θελει να εμπλακει σε μια αβεβαιη διαδικασια η οποια (εκ των πραγματων) θα σερνεται για χρονια προκαλωντας τεραστια ζημια και στον εισηγητη της και σε οσους κληθουν να τη διαχειριστουν μετα απο αυτο.
-
ST48410
από ST48410 » 17 Ιαν 2023, 16:39
hellegennes έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 15:11
ST48410 έγραψε: ↑07 Ιαν 2023, 16:18
Από την άλλη είναι τέρμα παράλογο να καταστεί υπόλογος ο κατασκευαστής μιας συσκευής επειδή η συσκευή του έκανε αυτό για το οποίο είναι φτιαγμένη.
Όχι ακριβώς. Τα όπλα τυπικά δεν φτιάχνονται για να δολοφονείς ανθρώπους.
Μου φαίνονται λίγο σουρεάλ αυτά. Θα βγάζει διαφήμιση η χ κατασκευάστρια εταιρεία και τι θα λέει; Τα φτιάχνουμε καλύτερα ώστε να μη σκοτώνουν; Αν ήθελαν κάτι τέτοιο θα έπαιρναν νεροπίστολα.
Μακάρι να είναι όπως το λες πάντως
-
ST48410
από ST48410 » 17 Ιαν 2023, 17:28
Μπράβο που προσέχεις. Υποθέτω για κυνήγι. Αν όμως είχες το όπλο μέσα στο σπίτι για να το αρπάξεις άμεσα σε περίπτωση που αντιληφθείς διαρρήκτη, τότε το κλείδωμα θα ήταν σε χώρο του σπιτιού και οι πιθανότητες να δει το παιδί πως κλειδώνεις και που αφήνεις το κλειδί περισσότερες. Θέλω να πω πως αυτοί που έχουν το όπλο για αυτοπροστασία το έχουν σε κάποιο σημείο με άμεση πρόσβαση. Και τότε οι πιθανότητες να πέσει στα χέρια του παιδιού αυξάνονται κατά πολύ.
Επίσης μπορώ να φανταστώ ότι η Αμερική έχει γονείς που εξοικειώνουν τα παιδιά με όπλα από πολύ μικρές ηλικίες. Φαντάζομαι ότι αρκετοί από αυτούς δεν είναι σχολαστικοί με κλειδώματα
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.