Ομοιοπαθητική = Απάτη

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
ritzeri

Re: Ομοιοπαθητική = Απάτη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri » 15 Οκτ 2018, 03:06

Spiros252 έγραψε:
15 Οκτ 2018, 02:58
.

Φυσικά το ερώτημα του Tarkovsky "γιατί να μην την εκμεταλλεύεται ο καπιταλισμός αν δουλεύει;" είναι ένα ισχυρό ερώτημα και χρήζει απάντησης.
Υποθέτω γιατί αν αύριο πχ η Νοβαρτις ανακαλύψει ότι η ρίγανη σε τάδε συγκέντρωση θεραπεύει την Χ αρρώστια θα χάσει πολλά εκατομμύρια από τα φάρμακα που ήδη πουλάει για αυτή την αρρώστια.

Το πολύ πολύ να πάρει την ουσία της ρίγανης που έχει την θεραπευτική ιδιότητα, να πετάξει μέσα και δυο τρεις άλλες μαλακίες για το ξεκαρφωμα και να σου πουλάει την ρίγανη σε μορφή χαπιού.

Από την άλλη να ρωτήσω και εγώ κάτι.
Αν η βοτανολογία και η φυτοθεραπεία είναι επιστήμες, όπως είπε πριν ο Ότο, τότε γιατί κανένας γιατρός δεν μου έχει προτείνει εμένα προσωπικά το Χ φυτό ή το Ψ βότανο, έστω σε ΜΙΑ μόνο ρε παιδί μου περίπτωση;

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 15 Οκτ 2018, 03:08

Spiros252 έγραψε:
15 Οκτ 2018, 03:04
Cecily Anne έγραψε:
15 Οκτ 2018, 02:55
Ποιο χαμομήλι! Εδω ο νοσταλγίας μας ειχε πει οτι του γινεται τρομπέτα με το κριταμο!
Εχει μαδησει τη λακωνική μανη σου λεει.
Θυμάμαι στο παλιό phorum, νομίζω η Medtech (?) ήταν που είχε γράψει πως το χαμομήλι ή το βαλσαμόλαδο ή και τα δύο δεν θυμάμαι είναι ιδιαιτέρως τοξικά.
Ολα μπορει να ειναι τοξικά/να έχουν παρενέργειες/ να βλαψουν με λαθος χρήση.
Οι καυτερές πιπεριές τρώγονται μια χαρα, αλλά άμα πασαλειψεις τε ματια σου έναντι όρου, θα σ ακούσουμε μεχρι εδω.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 15 Οκτ 2018, 03:09

Ε μα αυτό ρωτάω κι εγώ αλλά δεν παίρνω απάντηση. Και ειδικά μετά από 3 νοσηλείες σε νοσκομείο με πολύ επίπονη κατάσταση που λύνεται με ένα απλό βότανο.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking

Spiros252
Διαχειριστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 15 Οκτ 2018, 03:11

Cecily Anne έγραψε:
15 Οκτ 2018, 03:08

Ολα μπορει να ειναι τοξικά/να έχουν παρενέργειες/ να βλαψουν με λαθος χρήση.
Οι καυτερές πιπεριές τρώγονται μια χαρα, αλλά άμα πασαλειψεις τε ματια σου έναντι όρου, θα σ ακούσουμε μεχρι εδω.
:roll:
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 15 Οκτ 2018, 03:12

ritzeri έγραψε:
15 Οκτ 2018, 03:06
Spiros252 έγραψε:
.

Φυσικά το ερώτημα του Tarkovsky "γιατί να μην την εκμεταλλεύεται ο καπιταλισμός αν δουλεύει;" είναι ένα ισχυρό ερώτημα και χρήζει απάντησης.
Υποθέτω γιατί αν αύριο πχ η Νοβαρτις ανακαλύψει ότι η ρίγανη σε τάδε συγκέντρωση θεραπεύει την Χ αρρώστια θα χάσει πολλά εκατομμύρια από τα φάρμακα που ήδη πουλάει για αυτή την αρρώστια.

Το πολύ πολύ να πάρει την ουσία της ρίγανης που έχει την θεραπευτική ιδιότητα, να πετάξει μέσα και δυο τρεις άλλες μαλακίες για το ξεκαρφωμα και να σου πουλάει την ρίγανη σε μορφή χαπιού.

Αν η βοτανολογία και η φυτοθεραπεία είναι επιστήμες, όπως είπε πριν ο Ότο, τότε γιατί κανένας γιατρός δεν μου έχει προτείνει εμένα προσωπικά το Χ φυτό ή το Ψ βότανο, έστω σε ΜΙΑ μόνο ρε παιδί μου περίπτωση;
Γιατι ΞΑΝΑΛΕΩ η δραστική απο τα φυτά χρησιμοποιείται με συγκεκριμένο τροπο/ μέθοδο/ μελέτες κλπ που εχω γράψει παραπάνω κ Οχι στην τυχη.

Επειδη ειναι απίθανο να γίνει θεραπεία κατα άτομο (μονο στα αντικαρκινικά γινεται), χρησιμοποιούμε τις συνιστώμενες ποσότητες των μελετών για ενα μεσο άνθρωπο και τις οποίες παίρνουμε έτοιμες απο το φαρμακο (το οποίο θα εχει τη δραστική απο το φυτό πχ).

Αν τωρα εχεις παππού φαρμακοτριφτη, θα θυμάται εποχές που δούλευε ετσι, αλλά πλέον η επιστήμη εχει προχωρήσει, υπάρχουν έλεγχοι, συστήματά ποιότητας, συστήματά ορθής παρασκευης κλπ.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 15 Οκτ 2018, 03:13

Spiros252 έγραψε:
15 Οκτ 2018, 03:09
Ε μα αυτό ρωτάω κι εγώ αλλά δεν παίρνω απάντηση. Και ειδικά μετά από 3 νοσηλείες σε νοσκομείο με πολύ επίπονη κατάσταση που λύνεται με ένα απλό βότανο.
Το έκαναν είτε για λόγους οικονομικούς (δεν θα κέρδιζαν κάτι), είτε γιατί δεν ήξεραν το βότανο, είτε γιατί δεν πίστευαν στις ιδιότητές του, είτε γιατί φοβήθηκαν άλλες παρενέργειες από την χρήση του βοτάνου. Το βότανο που τελικά πήρες και σε βοήθησε είναι ευρέως γνωστό για τις ιδιότητες που οδήγησαν στην ίασή σου;

ritzeri

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri » 15 Οκτ 2018, 03:14

ST48410 έγραψε:
15 Οκτ 2018, 02:59
Ωστόσο αν ήμουν γιατρός και είχα να επιλέξω μεταξύ του να θεραπεύσω έναν ασθενή με ένα φάρμακο με συγκεκριμένη δοσολογία και χαρακτηριστικά ή ένα βότανο που θα το πάρει όπως το πάρει και την δραστικότητα του οποίου δεν μπορώ να ελέγξω δεν θα αισθανόμουν τόσο σίγουρος να προτείνω το βότανο εκτός και αν ήταν γνωστό ότι έχει μηδενικές παρενέργειες και μεγάλη αποτελεσματικότητα στην συγκεκριμένη πάθηση.
Εγώ πάλι θα του πρότεινα το βότανο

Γιατί δεν μπορεί καποιος να κάνει εύκολα απόπειρα αυτοκτονίας πίνοντας 10 λίτρα βότανο, γιατί δεν μπορεί να πέσει τόσο εύκολα σε χέρια παιδιων, γιατί καλύτερα να κονομαει ο αγρότης και όχι ο Γερμαναρας φαρμακοβιομηχανος, γιατί δεν ρυπαινω το περιβάλλον με τα πλαστικά της συσκευασίας, γιατί είναι φτωχαδακι και θα του έρθει πιο φθηνά κλπ κλπ

Μόνο μείον , θα έχανα την προμηθεια

Spiros252
Διαχειριστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 15 Οκτ 2018, 03:14

Tarkovsky έγραψε:
15 Οκτ 2018, 03:05
η μεγάλη πλάκα είναι να βάλει όντως ομοιοπαθητικά ο Όττο, να τον ρωτάνε οι παλιοί πελάτες πώς και γιατί και να τους απαντά το διάβασα στο PHORUM, τι γυρεύεις τώρα; τα διαόλια μου μέσα :smt005:
Όχι, να μη βάλει ο Όττο, αν δεν το πιστεύει ο άνθρωπος και είναι πεπεισμένος ότι δεν λειτουργεί. Να είναι συνεπής με τους πελάτες του με βάση αυτά που πιστεύει.
.
Stephen Hawking

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 15 Οκτ 2018, 03:15

ritzeri έγραψε:
15 Οκτ 2018, 03:14
ST48410 έγραψε:
Ωστόσο αν ήμουν γιατρός και είχα να επιλέξω μεταξύ του να θεραπεύσω έναν ασθενή με ένα φάρμακο με συγκεκριμένη δοσολογία και χαρακτηριστικά ή ένα βότανο που θα το πάρει όπως το πάρει και την δραστικότητα του οποίου δεν μπορώ να ελέγξω δεν θα αισθανόμουν τόσο σίγουρος να προτείνω το βότανο εκτός και αν ήταν γνωστό ότι έχει μηδενικές παρενέργειες και μεγάλη αποτελεσματικότητα στην συγκεκριμένη πάθηση.

Γιατί δεν μπορεί καποιος να κάνει εύκολα απόπειρα αυτοκτονίας πίνοντας 10 λίτρα βότανο, γιατί δεν μπορεί να πέσει τόσο εύκολα σε χέρια παιδιων, γιατί καλύτερα να κονομαει ο αγρότης και όχι ο Γερμαναρας φαρμακοβιομηχανος, γιατί δεν ρυπαινω το περιβάλλον με τα πλαστικά της συσκευασίας, γιατί είναι φτωχαδακι και θα του έρθει πιο φθηνά κλπ κλπ

Νομίζω ότι αυτό που λέει η Cecily από πάνω για την ακριβή ποσότητα της δραστικής ουσίας απαντάει σε αυτό που λες.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 15 Οκτ 2018, 03:18

Cecily Anne έγραψε:
15 Οκτ 2018, 03:12

Αν τωρα εχεις παππού φαρμακοτριφτη, θα θυμάται εποχές που δούλευε ετσι, αλλά πλέον η επιστήμη εχει προχωρήσει, υπάρχουν έλεγχοι, συστήματά ποιότητας, συστήματά ορθής παρασκευης κλπ.
Αν πας ένα ταξιδάκι Κίνα θα πάθεις πολιτισμικό σοκ. Υπάρχουν "φαρμακεία" που πουλούν βότανα και μόνο βότανα. Ο "γιατρός" γκουρού, μοναχός κλπ που σε στέλνει εκεί σου γράφει συγκεκριμένη δοσολογία, πχ τόσα γραμμάρια αποξηραμένα μαύρα μυρμήγκια.
Το τι έντομο πουλάνε εκεί δεν περιγράφεται.

ritzeri

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri » 15 Οκτ 2018, 03:18

Cecily Anne έγραψε:
ritzeri έγραψε:
Spiros252 έγραψε:
.

Γιατι ΞΑΝΑΛΕΩ η δραστική απο τα φυτά χρησιμοποιείται με συγκεκριμένο τροπο/ μέθοδο/ μελέτες κλπ που εχω γράψει παραπάνω κ Οχι στην τυχη.

Επειδη ειναι απίθανο να γίνει θεραπεία κατα άτομο (μονο στα αντικαρκινικά γινεται), χρησιμοποιούμε τις συνιστώμενες ποσότητες των μελετών για ενα μεσο άνθρωπο και τις οποίες παίρνουμε έτοιμες απο το φαρμακο (το οποίο θα εχει τη δραστική απο το φυτό πχ).

Έλα ρε...
Και γω νόμιζα πως ο λόγος ήταν η κονομα....

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 15 Οκτ 2018, 03:19

ritzeri έγραψε:
15 Οκτ 2018, 03:18
Cecily Anne έγραψε:
ritzeri έγραψε:

Έλα ρε...
Και γω νόμιζα πως ο λόγος ήταν η κονομα....
Το ένα δεν αποκλείει το άλλο.

ritzeri

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri » 15 Οκτ 2018, 03:22

ST48410 έγραψε:
15 Οκτ 2018, 03:15
ritzeri έγραψε:
15 Οκτ 2018, 03:14
ST48410 έγραψε:

Νομίζω ότι αυτό που λέει η Cecily από πάνω για την ακριβή ποσότητα της δραστικής ουσίας απαντάει σε αυτό που λες.
Εγώ κατάλαβα το αντίθετο
Cecily Anne έγραψε:

Δλδ εγώ που είμαι 150 κιλά άνδρας θα πάρω το ίδιο χαπακι με την Σεσίλι που είναι 50 κιλά γυναίκα.
Ο βλάχος στο χωριό νομίζω θα μου έδινε καλύτερη προσέγγιση όσον αφορά την δοσολογία.

Τεσπά, δεν θα επιμείνω.

Η άποψη μου για την ιατρική, την φαρμακολογία και τις επιστήμες εν γένει , ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ, δεν είναι και η καλυτερη

Spiros252
Διαχειριστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 15 Οκτ 2018, 03:22

ST48410 έγραψε:
15 Οκτ 2018, 03:13
Το έκαναν είτε για λόγους οικονομικούς (δεν θα κέρδιζαν κάτι), 1/100 (δημόσιο νοσοκομείο)
είτε γιατί δεν ήξεραν το βότανο, 1/100 (είναι γνωστό σε όσους ξέρουν / απεδείχθη εκ των υστέρων ότι το γνώριζαν)
είτε γιατί δεν πίστευαν στις ιδιότητές του, 2/100 (χλωμότατο)
είτε γιατί φοβήθηκαν άλλες παρενέργειες από την χρήση του βοτάνου. 10/100 (πιθανόν αλλά μάλλον την ευθύνη φοβήθηκαν σε περίπτωση που γίνει κάτι (δεν θα έφταιγε το βότανο 99%) αλλά θα αποδιδόταν η ευθύνη στο βότανο)
Το βότανο που τελικά πήρες και σε βοήθησε είναι ευρέως γνωστό για τις ιδιότητες που οδήγησαν στην ίασή σου; 95/100 (όχι τόσο ευρέως αλλά είναι σε όσους γνωρίζουν αρκετά)
fixed

Υ.Γ. Πεθαίνουν άνθρωποι από το φόβο της ευθύνης!
.
Stephen Hawking

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 15 Οκτ 2018, 03:22

Φυσικα κ θα βγάλουν φράγκα. Για την καλη τους την ψυχή κανουν έρευνα ;

Αν δεν σαρεσει η μέθοδος, υπήρχε κ ο Μενγκελε, απευθείας στον άνθρωπο και προχώρησε την Ιατρική δεκα επίπεδα σε διάστημα λίγων ετών. Για την επιστήμη ρε γαμωτο.

Επισης, αν δεν σου αρέσει η σημερινή πρακτικη, ψαξε στο ιντερνετ θαλιδομιδη και μπες στο ιματζις.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών