Ομοιοπαθητική = Απάτη

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Re: Ομοιοπαθητική = Απάτη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 15 Οκτ 2018, 15:05

zteo έγραψε:
15 Οκτ 2018, 15:02
Πιστευω οτι η αληθεια ειναι καπου στην μεση.Φυσικα και υπαρχουν αρκετοι τσαρλατανοι στον χωρο της ομοιπαθητικης και οι ομοιοπαθητικες θεραπειες δεν ειναι επιστημονικα τεκμηριωμενες.Αλλα και η αποψη ομοιπαθητικη=απατη ειναι τελειως δογματικη και λαθος.Καλο θα ηταν να γινοταν ερευνα πανω στις ομοιοπαθητικες θεραπειες για να δουμε τι πραγματικα ισχυει αλλα δυστυχως η μονη ερευνα που γινεται στην ιατρικη ειναι για το κερδος των φαρμακοβιομηχανιων.
Αφού δεν υπάρχει καμία απόδειξη επιστημονικά, καμία απόδειξη μηχανισμού, σε καμία έρευνα κλινική, τοτε πως λες ότι δεν είναι απάτη; Είναι. Και μάλιστα επικερδεστατη όπως όλες οι απάτες.

Επίσης έχει γίνει έρευνα για τις ομοιοπαθητικες θεραπείες. Και όχι μια, εκατοντάδες.

Ρε μαλακές διαβάζετε καθόλου πριν ποσταρετε;

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 15 Οκτ 2018, 15:06

GoBack έγραψε:
15 Οκτ 2018, 15:01
Επιβεβαιωνω για το ξεματιασμα.Πανω απο 90% επιτυχια

Κανε ενα στον αγαπημενο σου την Κυριακη ΑΡΗ γιατι τραυματιστηκε και ο Μπασα
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 15 Οκτ 2018, 15:06

Naranjita έγραψε:
Otto Weininger έγραψε:
15 Οκτ 2018, 14:59
Naranjita έγραψε:
15 Οκτ 2018, 14:45
ιστορίες δικές μας ή ανθρώπων δικών μας που δοκίμασαν την ομοιοπαθητική και έγιαναν, έχουμε ή κουβέντα να γίνεται;
Και να υπάρχουν έχουν μηδενική αξία. Δεν λειτουργεί η επιστήμη με προσωπικές μαρτυρίες.
Άλλωστε προσωπικές μαρτυρίες υπάρχουν για τα πάντα. Ακόμα και για την μαγεία. Και σίγουρα με πιο αληθοφανή πειράματα από την ομοιοπαθητική :smt005:
η επιστημη, λειτουργουσε με προσωπικες εμπειριες και μαρτυριες. μετα απαγορευτηκε και χρησιμοποιουν πειραματοζωα.
Κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους γίνονται κανονικά. Η ομοιοπαθητική απέτυχε σε όλες. ΟΛΕΣ.

Δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 15 Οκτ 2018, 15:07

Beria έγραψε:
15 Οκτ 2018, 15:00
........
Το πήρα, πήρα το κράνος μου, βγήκα, καβάλησα τη μοτοσικλέτα, πήρα την Αλεξάνδρας προς Κηφισιας και μόλις έφτασα στη διακλάδωση που πάει δεξιά για Μεσογείων και έπρεπε να στρίψω... το μυαλό μου έλεγε στρίψε, αλλά τα χέρια μου δεν υπάκουαν! Πήγα ευθεία, μπήκα στο παρκάκι και έπεσα...

Όταν με τα πολλά συνήλθα και τον πήρα τηλέφωνο να του πω 'τι σκατά ρε φίλε;' μου απάντησε:
"Α ναι, ρε συ! Φέρνει σοβαρή μείωση κινητικών αντιδράσεων" !!!!!!!
Είδε ο καραγκιόζης ότι κουβαλάω κράνος μοτοσικλέτας και δεν είπε τίποτα

Νταφακ;;;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita » 15 Οκτ 2018, 15:07

Beria έγραψε:
Naranjita έγραψε:
15 Οκτ 2018, 14:50
Beria έγραψε:
15 Οκτ 2018, 14:46

Μόλις το έγραψα
Beria @ Ομοιοπαθητική = Απάτη
για την περιπτωση του ασθματος το χω ακουσει και εγώ, ότι βοηθάει.

στην δική μου περίπτωση βέβαια, πήγα να φυγω αδιάβαστη...

ισως να ειναι και θεμα γιατρου, οπως στην κλασικη ιατρικη. αμα πεσεις σε σκιτζη μπορει να σε ξετινάξει.
Μα κι εγώ μετά από φάση που λίγο έλειψε να πάω αδιάβαστος πήγα σε Ομοιοπαθητικό
Σε μια από τις πολλές επισκέψεις μου σε φιρμες Πνευμονολόγους, μου ανακοίνωσε ότι έχει ένα νέο φάρμακο, θαυματουργό
Και μάλιστα επέμεινε να πάρω το πρώτο χάπι εκείνη στη στιγμή, στο ιατρείο.
Το πήρα, πήρα το κράνος μου, βγήκα, καβάλησα τη μοτοσικλέτα, πήρα την Αλεξάνδρας προς Κηφισιας και μόλις έφτασα στη διακλάδωση που πάει δεξιά για Μεσογείων και έπρεπε να στρίψω... το μυαλό μου έλεγε στρίψε, αλλά τα χέρια μου δεν υπάκουαν! Πήγα ευθεία, μπήκα στο παρκάκι και έπεσα...

Όταν με τα πολλά συνήλθα και τον πήρα τηλέφωνο να του πω 'τι σκατά ρε φίλε;' μου απάντησε:
το θεμα ασθμα το χω σπουδασει.

επαιρνα απο 30 ετων, δυο φορες το πρωι και δυο το βραδυ οταν ΔΕΝ ηταν σε εξαρση foster spray (με κορτιζονη)

δεν μπορουσα να ανασανω, ημουν σαν γερος 90 ετων. οι γιατροι μαλακιες τουμπανα μου ελεγαν.

τελικα, φτανοντας στο αμην, και αφου σε συνδυασμο με κορτιζονη και θυροειδη, εβαλα πολλα κιλα, συν την αναιμια, συν το οτι η ζωη μου ειχε πιασει πατο, γιατι δεν μπορουσα ουτε απο το σπιτι να βγω, α συν τον καρκινο, μην τον ξεχασω αυτον, πηγα σε αλλη πνευμονολογο.

αυτη, μου κανει 3 χρονια τωρα, ενεσεις xolair, μια φορα τον μηνα, τις παιρνω τσαμπα απο το φαρμακειο του εοπυυ στην ομονοια. 2χ350 ευρω μηνιαιως.

πλεον, δεν κανω σπρευ, σπανια αρρωσταινω, και δεν σφυριζω οταν αναπνεω.

εχε το υποψη σου, ειναι καλο.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack » 15 Οκτ 2018, 15:08

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
15 Οκτ 2018, 15:06
GoBack έγραψε:
15 Οκτ 2018, 15:01
Επιβεβαιωνω για το ξεματιασμα.Πανω απο 90% επιτυχια

Κανε ενα στον αγαπημενο σου την Κυριακη ΑΡΗ γιατι τραυματιστηκε και ο Μπασα
Δεν ξερω πως γινεται.Τη γιαγια στο χωριο παιρνω τηλεφωνο και το τακτοποιει.Θα της πω να ξεματιασει τον Μπρουνο μην παθει τπτ μεχρι τοτε.
Philip Mortimer έγραψε:
14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.

Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita » 15 Οκτ 2018, 15:10

πολλα φαρμακα για τις αλλεργιες προκαλουν υπνηλια.

οπως επισης, πολλα φαρμακα μεχρι και στην τρελα μπορουν να σε οδηγησουν...
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 15 Οκτ 2018, 15:12

15 Οκτ 2018, 14:42
Nandros έγραψε:
15 Οκτ 2018, 14:36
15 Οκτ 2018, 14:18
O OP δεν καταλαβαινει καν τι ποσταρει
Το αρχικο post του νηματος αφορα μια γνωματευση η οποια επιτρεπει στους γιατρους και τους οδοντιατρους να ασκουν ομοιοπαθητικη
ΠΡΟΣ ΤΥΧΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ:
Μην δίνετε σημασία και μην παρασύρεστε από τον εμμονικό. Κάνει κακό στην υγεία! :g030:
.
Ας υποθεσουμε τωρα οτι εχουμε Γαλλους επισκεπτες
France
A total of 6,705,420 patients received at least one reimbursement for a homeopathic preparation during the 12-month period, i.e. 10.2% of the overall population, with a predominance in females (68%) and a peak frequency observed in children aged 0–4 years (18%
https://academic.oup.com/fampra/article/32/4/442/681852

To πιο πιθανο ειναι να μας επισκεφτηκαν γιατι τους αποκαλεις τ θυματα τσαρλατανων
Τί άσχετα πράγματα μας παραπέμπεις ρε μανιακέ; Διάβασες τί γράφει; Ασχολείται με το ποσοστό επιστροφών (reimbursements) σε έξοδα υγείας για την ομοιοπαθητική. Δεν λέει πουθενά ούτε ναι ούτε όχι στην αξία της σαν θεραπευτικό μέσο.

Πάρε πάλι νάχεις!
1,800 Studies Later, Scientists Conclude Homeopathy Doesn’t Work
a major Australian study analyzing over 1,800 papers has shown that homeopathy, the alternative treatment that relies on super-diluted substances and the principle of “like cures like” is completely ineffective.[/quote]

Σιχτίρ πια!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
YouOnlyLiveOnce

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από YouOnlyLiveOnce » 15 Οκτ 2018, 15:13

Beria έγραψε:

Σε μια από τις πολλές επισκέψεις μου σε φιρμες Πνευμονολόγους, μου ανακοίνωσε ότι έχει ένα νέο φάρμακο, θαυματουργό

:o
Αν ειναι δυνατον :011:

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 15 Οκτ 2018, 15:15

Nandros έγραψε:
15 Οκτ 2018, 15:12

Τί άσχετα πράγματα μας παραπέμπεις ρε μανιακέ; Διάβασες τί γράφει; Ασχολείται με το ποσοστό επιστροφών (reimbursements) σε έξοδα υγείας για την ομοιοπαθητική. Δεν λέει πουθενά ούτε ναι ούτε όχι στην αξία της σαν θεραπευτικό μέσο.
Σιχτίρ πια!
Λεει πανω κατω οτι οι Γαλλοι την γουσταρουν πολυ την ομοιοπαθητικη
Γι αυτο προσεξε μηπως οι επισκεπτες στους οποιους απευθυνεσαι ειναι Γαλλοι
Αρίστος for Tsirpas
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 15 Οκτ 2018, 15:20

zteo έγραψε:
Πιστευω οτι η αληθεια ειναι καπου στην μεση.Φυσικα και υπαρχουν αρκετοι τσαρλατανοι στον χωρο της ομοιπαθητικης και οι ομοιοπαθητικες θεραπειες δεν ειναι επιστημονικα τεκμηριωμενες.Αλλα και η αποψη ομοιπαθητικη=απατη ειναι τελειως δογματικη και λαθος.Καλο θα ηταν να γινοταν ερευνα πανω στις ομοιοπαθητικες θεραπειες για να δουμε τι πραγματικα ισχυει αλλα δυστυχως η μονη ερευνα που γινεται στην ιατρικη ειναι για το κερδος των φαρμακοβιομηχανιων.
Δεν διάβασες τίποτα από τα προηγούμενα, αλλά έβγαλες συμπέρασμα!

Αυτό το είδες;
1,800 Studies Later, Scientists Conclude Homeopathy Doesn’t Work
a major Australian study analyzing over 1,800 papers has shown that homeopathy, the alternative treatment that relies on super-diluted substances and the principle of “like cures like” is completely ineffective.[/quote]

Είναι η 3η ή 4η φορά που το παραθέτω!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 15 Οκτ 2018, 15:22

Otto Weininger έγραψε:
15 Οκτ 2018, 14:52
Nandros έγραψε:
15 Οκτ 2018, 13:59
Cecily Anne έγραψε:
15 Οκτ 2018, 02:39
Επισης γιατι μπερδεύετε την φυτοθεραπεία με την ομοιοπαθητική θα μου πει καποιος !;
Παρακαλώ διευκρίνιση από σένα Cecily Anne και τον Otto Weininger σε αυτό το λήμμα από την Βίκι:

Paraherbalism or phytotherapy is the pseudoscientific use of extracts of plant or animal origin as supposed medicines or health-promoting agents.[1][2][3] Phytotherapy differs from plant-derived medicines in standard pharmacology because it does not isolate and standardize the compounds from a given plant believed to be biologically active. It relies on the false belief that preserving the complexity of substances from a given plant with less processing is safer and potentially more effective, for which there is no evidence either condition applies.

Έχει σχέση με αυτό που εσείς αναφέρετε σαν φυτοθεραπεία;
Κάτι άλλο;
Ναι όταν λέω φυτοθεραπεια εννοώ αυτό που λέει plant-derived medicines.
Παίρνεις δραστική ουσία από το φυτό με διάφορες επεξεργασίες.
Βέβαια υπάρχει και ένα (και μοναδικό) φάρμακο που είναι από φυτό καθαρά και έχει και κουπόνι. Το digoxin.
Ευχαριστώ αλλά δεν με βοήθησες. Είναι pseudoscientific supposed medicines ή όχι;
.

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 15 Οκτ 2018, 15:23

Otto Weininger έγραψε:
15 Οκτ 2018, 15:05
zteo έγραψε:
Αφού δεν υπάρχει καμία απόδειξη επιστημονικά, καμία απόδειξη μηχανισμού, σε καμία έρευνα κλινική, τοτε πως λες ότι δεν είναι απάτη; Είναι. Και μάλιστα επικερδεστατη όπως όλες οι απάτες.

Επίσης έχει γίνει έρευνα για τις ομοιοπαθητικες θεραπείες. Και όχι μια, εκατοντάδες.

Ρε μαλακές διαβάζετε καθόλου πριν ποσταρετε;
Δεν υπαρχει επιστημονικη τεκμηριωση διοτι ποτε δεν υπηρξε σοβαρη ερευνα χωρις προκαταληψεις να μας δειξει το τι ισχυει και τι οχι στην ομοιοπαθητικη.Και οσες ερευνες γιναν ειναι ελιπεστατες και με ανταγωνιστικη αντιληψη.
Σκεφτηκε κανεις οτι η ομοιπαθητικη μπορει να λειτουργησει συμπληρωματικα της κυριας ιατρικης.Δηλαδη την χρηση φυσικων σκευασματων που θα βοηθουσαν τον οργανισμο να ανταποκριθει καλλυτερα στην κλασσικη θεραπεια που υποβαλεται.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 15 Οκτ 2018, 15:25

Beria έγραψε:
Naranjita έγραψε:
15 Οκτ 2018, 14:50
Beria έγραψε:
15 Οκτ 2018, 14:46

Μόλις το έγραψα
Beria @ Ομοιοπαθητική = Απάτη
για την περιπτωση του ασθματος το χω ακουσει και εγώ, ότι βοηθάει.

στην δική μου περίπτωση βέβαια, πήγα να φυγω αδιάβαστη...

ισως να ειναι και θεμα γιατρου, οπως στην κλασικη ιατρικη. αμα πεσεις σε σκιτζη μπορει να σε ξετινάξει.

Πέραν από το ατύχημα, δεν μας είπες; Το θαυματουργό φάρμακο έκανε δουλειά;
.

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 15 Οκτ 2018, 15:27

Δεν αναφερεται σε ομοιοπαθητικο φαρμακο
Βαλε γυαλια και μειωσε ταχυτητα
Αρίστος for Tsirpas

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών