Αυτά τα ενδιάμεσα στάδια απαιτούν κεφάλαια. Αν δεν τα έχεις, μην ανοίγεις εργοστάσιο. Δεν μπορεί να περιμένεις να σου τα παρέχει η εργασία των υπαλλήλων σου. Είναι σαφές αυτό που λέω, νομίζω.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑16 Φεβ 2023, 16:08Συγκρίνεις διαφορετικά επαγγέλματα και μεγέθη. Είναι άλλο πράγμα ένα μίνι μάρκετ, που συνήθως ξεκινά ως οικογενειακή επιχείρηση και έχει τη δυνατότητα να αυξομειώνει τις προμήθειες του ανάλογα με τον τζίρο στα προϊόντα, ένα συνοικιακό μαγαζί ρούχων, δώρων, βιβλίων κλπ και άλλο μια επιχείρηση επίσης μικρού μεγέθους, που το αντικείμενο της δεν μπορεί να καλυφθεί από ένα πρόσωπο για καθαρά πρακτικούς λόγους.hellegennes έγραψε: ↑16 Φεβ 2023, 15:38Obviously, αλλά αν ανοίγεις εργοστάσιο χωρίς κεφάλαια, τι ακριβώς είσαι; Πάλι κέρδος έχεις απλά στην αρχή πρέπει να καλύψεις το κόστος της επένδυσης. Δεν είναι καθαρό κέρδος, αλλά αν μετά μισθοδοσίας δεν βγάζεις κέρδος μετά από ας πούμε 1 χρόνο, μαξ 2, κάτι πάει στραβά και η επιχείρησή σου δεν είναι βιώσιμη.Green Dragon έγραψε: ↑16 Φεβ 2023, 09:01
Ισχύει για νέες μικρές επιχειρήσεις αλλά αν ανοίξεις εργοστάσιο ούτε κέρδος με το καλημέρα μπορείς να έχεις ούτε να το τρέξεις χωρίς προσωπικό.
Είναι άλλο πράγμα το καφενείο του χωριού, όπου ο ιδιοκτήτης μπορεί να φτιάξει τον καφέ και να τον σερβίρει ο ίδιος και άλλο το καφέ που κάνει ντελίβερυ με σνακς. Άλλο το να σου φέρουν 10 ή 20 τυρόπιτες και ψωμιά το πρωί και άλλο το να έχεις φούρνο.
Ουδείς ανοίγει εργοστάσιο, έτσι στο χαλαρό. Υπάρχουν και κάποια ενδιάμεσα στάδια.
Σημειώνω, δε, πάλι, ότι άσχετα με τα κεφάλαια που χρειάζεται, αν μια επιχείρηση που εξαρχής χρειάζεται να απασχολεί π.χ. 10 άτομα, δεν βγάζει μισθούς 10 ατόμων + κέρδος για την επιχείρηση σε πολύ σύντομο διάστημα (ιδανικά εξαρχής, στην χειρότερη περίπτωση 1, βαριά 2 χρόνια), σημαίνει ότι είναι μη βιώσιμη επιχείρηση και αυτός που την άνοιξε δεν ήξερε τι κάνει. Το οποίο δεν είναι ακριβώς σπάνιο, αλλά δεν είναι πρόβλημα της κοινωνίας ότι υπάρχουν επίδοξοι επιχειρηματίες που δεν έχουν δράμι επιχειρηματικές ικανότητες.