Τζήμερος: Γιατί να απαγορεύεται εργασία έναντι προσφοράς στέγης και τροφής;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Τζήμερος: Γιατί να απαγορεύεται εργασία έναντι προσφοράς στέγης και τροφής;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 16 Φεβ 2023, 17:29

ΓΑΛΗ έγραψε:
16 Φεβ 2023, 16:08
hellegennes έγραψε:
16 Φεβ 2023, 15:38
Green Dragon έγραψε:
16 Φεβ 2023, 09:01

Ισχύει για νέες μικρές επιχειρήσεις αλλά αν ανοίξεις εργοστάσιο ούτε κέρδος με το καλημέρα μπορείς να έχεις ούτε να το τρέξεις χωρίς προσωπικό.
Obviously, αλλά αν ανοίγεις εργοστάσιο χωρίς κεφάλαια, τι ακριβώς είσαι; Πάλι κέρδος έχεις απλά στην αρχή πρέπει να καλύψεις το κόστος της επένδυσης. Δεν είναι καθαρό κέρδος, αλλά αν μετά μισθοδοσίας δεν βγάζεις κέρδος μετά από ας πούμε 1 χρόνο, μαξ 2, κάτι πάει στραβά και η επιχείρησή σου δεν είναι βιώσιμη.
Συγκρίνεις διαφορετικά επαγγέλματα και μεγέθη. Είναι άλλο πράγμα ένα μίνι μάρκετ, που συνήθως ξεκινά ως οικογενειακή επιχείρηση και έχει τη δυνατότητα να αυξομειώνει τις προμήθειες του ανάλογα με τον τζίρο στα προϊόντα, ένα συνοικιακό μαγαζί ρούχων, δώρων, βιβλίων κλπ και άλλο μια επιχείρηση επίσης μικρού μεγέθους, που το αντικείμενο της δεν μπορεί να καλυφθεί από ένα πρόσωπο για καθαρά πρακτικούς λόγους.

Είναι άλλο πράγμα το καφενείο του χωριού, όπου ο ιδιοκτήτης μπορεί να φτιάξει τον καφέ και να τον σερβίρει ο ίδιος και άλλο το καφέ που κάνει ντελίβερυ με σνακς. Άλλο το να σου φέρουν 10 ή 20 τυρόπιτες και ψωμιά το πρωί και άλλο το να έχεις φούρνο.

Ουδείς ανοίγει εργοστάσιο, έτσι στο χαλαρό. Υπάρχουν και κάποια ενδιάμεσα στάδια. :)
Αυτά τα ενδιάμεσα στάδια απαιτούν κεφάλαια. Αν δεν τα έχεις, μην ανοίγεις εργοστάσιο. Δεν μπορεί να περιμένεις να σου τα παρέχει η εργασία των υπαλλήλων σου. Είναι σαφές αυτό που λέω, νομίζω.

Σημειώνω, δε, πάλι, ότι άσχετα με τα κεφάλαια που χρειάζεται, αν μια επιχείρηση που εξαρχής χρειάζεται να απασχολεί π.χ. 10 άτομα, δεν βγάζει μισθούς 10 ατόμων + κέρδος για την επιχείρηση σε πολύ σύντομο διάστημα (ιδανικά εξαρχής, στην χειρότερη περίπτωση 1, βαριά 2 χρόνια), σημαίνει ότι είναι μη βιώσιμη επιχείρηση και αυτός που την άνοιξε δεν ήξερε τι κάνει. Το οποίο δεν είναι ακριβώς σπάνιο, αλλά δεν είναι πρόβλημα της κοινωνίας ότι υπάρχουν επίδοξοι επιχειρηματίες που δεν έχουν δράμι επιχειρηματικές ικανότητες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 16 Φεβ 2023, 18:05

hellegennes έγραψε:
16 Φεβ 2023, 17:29
ΓΑΛΗ έγραψε:
16 Φεβ 2023, 16:08
hellegennes έγραψε:
16 Φεβ 2023, 15:38

Obviously, αλλά αν ανοίγεις εργοστάσιο χωρίς κεφάλαια, τι ακριβώς είσαι; Πάλι κέρδος έχεις απλά στην αρχή πρέπει να καλύψεις το κόστος της επένδυσης. Δεν είναι καθαρό κέρδος, αλλά αν μετά μισθοδοσίας δεν βγάζεις κέρδος μετά από ας πούμε 1 χρόνο, μαξ 2, κάτι πάει στραβά και η επιχείρησή σου δεν είναι βιώσιμη.
Συγκρίνεις διαφορετικά επαγγέλματα και μεγέθη. Είναι άλλο πράγμα ένα μίνι μάρκετ, που συνήθως ξεκινά ως οικογενειακή επιχείρηση και έχει τη δυνατότητα να αυξομειώνει τις προμήθειες του ανάλογα με τον τζίρο στα προϊόντα, ένα συνοικιακό μαγαζί ρούχων, δώρων, βιβλίων κλπ και άλλο μια επιχείρηση επίσης μικρού μεγέθους, που το αντικείμενο της δεν μπορεί να καλυφθεί από ένα πρόσωπο για καθαρά πρακτικούς λόγους.

Είναι άλλο πράγμα το καφενείο του χωριού, όπου ο ιδιοκτήτης μπορεί να φτιάξει τον καφέ και να τον σερβίρει ο ίδιος και άλλο το καφέ που κάνει ντελίβερυ με σνακς. Άλλο το να σου φέρουν 10 ή 20 τυρόπιτες και ψωμιά το πρωί και άλλο το να έχεις φούρνο.

Ουδείς ανοίγει εργοστάσιο, έτσι στο χαλαρό. Υπάρχουν και κάποια ενδιάμεσα στάδια. :)
Αυτά τα ενδιάμεσα στάδια απαιτούν κεφάλαια. Αν δεν τα έχεις, μην ανοίγεις εργοστάσιο. Δεν μπορεί να περιμένεις να σου τα παρέχει η εργασία των υπαλλήλων σου. Είναι σαφές αυτό που λέω, νομίζω.

Σημειώνω, δε, πάλι, ότι άσχετα με τα κεφάλαια που χρειάζεται, αν μια επιχείρηση που εξαρχής χρειάζεται να απασχολεί π.χ. 10 άτομα, δεν βγάζει μισθούς 10 ατόμων + κέρδος για την επιχείρηση σε πολύ σύντομο διάστημα (ιδανικά εξαρχής, στην χειρότερη περίπτωση 1, βαριά 2 χρόνια), σημαίνει ότι είναι μη βιώσιμη επιχείρηση και αυτός που την άνοιξε δεν ήξερε τι κάνει. Το οποίο δεν είναι ακριβώς σπάνιο, αλλά δεν είναι πρόβλημα της κοινωνίας ότι υπάρχουν επίδοξοι επιχειρηματίες που δεν έχουν δράμι επιχειρηματικές ικανότητες.
Μα δεν διαφωνώ στο ότι είναι παράλογο να ανοίξεις εργοστάσιο ή έστω μεγάλη επιχείρηση, χωρίς συγκεκριμένα εργασιακά δικαιώματα για τους υπαλλήλους. Απλώς δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί γουοναμπί εργοστασιάρχες, που θα επέλεγαν το πλάνο "τροφή και στέγη" αρχικώς και μετά βλέπουμε...

Ούτε ότι θα προτιμούσαν άστεγους επειδή θα ήταν πιο οικονομικοί. Και σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι το θέμα έχει τεθεί σε μια λάθος βάση από την αρχή γιατί κάπου συνδέθηκε το "τροφή και στέγη" για κάποιον άνεργο που για τον χ ή ψ λόγο, δεν έχει άλλη δυνατότητα επιβίωσης με τους άστεγους, που είναι πολύ πιο γενική κατηγορία με απολύτως ετερόκλητες κατηγορίες ανθρώπων και αντίστοιχης διάθεσης για εργασία.

Το κόνσεπτ "τροφή και στέγη" για αόριστο ωράριο παίζει μόνον ως αγροτικό ή τουριστικό πλάνο για αρπακολατζήδες και των δύο κατηγοριών.

Επίσης παίζει και σε μη εργατική φάση. Ξέρω περιπτώσεις όπου κυρίως στην επαρχία ή σε εξοχικά, οι ιδιοκτήτες παραχωρούν δωρεάν στέγη σε οικογένειες αλλοδαπών για να συντηρούν το σπίτι, να ποτίζουν, να κάνουν κάποιο μερεμέτι όταν χρειάζεται, ενώ συγχρόνως έχουν το "ελεύθερο" να απασχολούνται όπου αλλού μπορούν επί πληρωμή. Και μη μου πείτε ότι είναι κάτι σπάνιο, έτσι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 17 Φεβ 2023, 08:32

Scouser έγραψε:
16 Φεβ 2023, 15:44
Ναύτης έγραψε:
16 Φεβ 2023, 15:37
Scouser έγραψε:
16 Φεβ 2023, 13:35

Παρατηρώ ότι πάντοτε, όταν σε ρωτάνε εσύ τι είσαι, η αντανακλαστική σου απάντηση είναι ''σίγουρα πάντως όχι...''. Εντάξει, το καταλάβαμε ότι είσαι κάτι ανώτερο από την υπόλοιπη πλέμπα την οποία κατακεραυνώνεις εδώ πέρα, αλλά γιατί δεν μας λες τι ακριβώς; Σε τρώει η πολλή μετριοφροσύνη;
Ρε φίλε, μην τσιτώνεις μαζί μου επειδή ο τύπος που υποστηρίζεις είναι ένας ψυχαναγκαστικός γκιόζης. Το καταλαβαίνω ότι πικραίνεσαι που κάνει συνεχώς κέντα στη μαλακία, αλλά βάλ' τα μαζί του, εγώ τι φταίω;
Μα δεν τσιτώνω, μια απλή παρατήρηση/ερώτηση έκανα. Δεν θες να απαντήσεις, μην απαντάς, αλλά μην νομίζεις ότι η συριζίλα δεν μυρίζει (άσχημα) ακόμα και πίσω από τις οθόνες. :102:
Σε τι ακριβώς ήθελες να απαντήσω, στο αν είμαι "γαλαζοαιματος αεριτζης Αθηναιος", που με ρώτησε ο Unique;
Είναι σαν να ρωτούσα εγώ εσένα αν είσαι ένας καράβλαχος κατσικογάμης. Θα έμπαινες στον κόπο να μού απαντήσεις στα σοβαρά;
Ρε μην γίνεστε φανατικοί οπαδοί που τσιτώνετε μόλις σάς θίξουν τα κομματικά τοτέμ.

Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser » 17 Φεβ 2023, 21:59

Ναύτης έγραψε:
17 Φεβ 2023, 08:32
Scouser έγραψε:
Ναύτης έγραψε:
16 Φεβ 2023, 15:37

Ρε φίλε, μην τσιτώνεις μαζί μου επειδή ο τύπος που υποστηρίζεις είναι ένας ψυχαναγκαστικός γκιόζης. Το καταλαβαίνω ότι πικραίνεσαι που κάνει συνεχώς κέντα στη μαλακία, αλλά βάλ' τα μαζί του, εγώ τι φταίω;
Μα δεν τσιτώνω, μια απλή παρατήρηση/ερώτηση έκανα. Δεν θες να απαντήσεις, μην απαντάς, αλλά μην νομίζεις ότι η συριζίλα δεν μυρίζει (άσχημα) ακόμα και πίσω από τις οθόνες. :102:
Σε τι ακριβώς ήθελες να απαντήσω, στο αν είμαι "γαλαζοαιματος αεριτζης Αθηναιος", που με ρώτησε ο Unique;
Είναι σαν να ρωτούσα εγώ εσένα αν είσαι ένας καράβλαχος κατσικογάμης. Θα έμπαινες στον κόπο να μού απαντήσεις στα σοβαρά;
Ρε μην γίνεστε φανατικοί οπαδοί που τσιτώνετε μόλις σάς θίξουν τα κομματικά τοτέμ.
Δεν έχω κανένα κομματικό τοτέμ. Μόνο την περίοδο που γράφω στο φόρουμ, έχω ψηφίσει τέσσερα διαφορετικά κόμματα, εκ των οποίων τα τρία τα εγκατέλειψα (ανεπιστρεπτί) μόλις άρχισαν τις κωλοτούμπες (ΛΑΟΣ-Ένωση Κεντρώων) ή την εν γένει ελεεινή συμπεριφορά (ΝΔ). Το ίδιο θα κάνω εννοείται αύριο μεθαύριο και με τους Φαηλοτζήμερους, αν αρχίσουν τα τσάμικα. Και φυσικά, όπου απαιτηθεί, θα ρίξω το απαραίτητο κράξιμο. Αυτό δεν αναιρεί ότι εσύ γράφεις με ντεμέκ αφ' υψηλού υφάκι και δεν λες ανοιχτά τι υποστηρίζεις, κάτι που χαρακτηρίζει βέβαια τους περισσότερους (δεν αναφέρομαι στα μποτ) οχιτζήδες μετά από εκείνο το σημαδιακό καλοκαίρι του 2015 και την κωλοβυθομέτρηση που σας έκανε ο Σόιμπλε. :102:
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 17 Φεβ 2023, 23:08

Scouser έγραψε:
17 Φεβ 2023, 21:59
Ναύτης έγραψε:
Scouser έγραψε:

Δεν έχω κανένα κομματικό τοτέμ. Μόνο την περίοδο που γράφω στο φόρουμ, έχω ψηφίσει τέσσερα διαφορετικά κόμματα, εκ των οποίων τα τρία τα εγκατέλειψα (ανεπιστρεπτί) μόλις άρχισαν τις κωλοτούμπες (ΛΑΟΣ-Ένωση Κεντρώων) ή την εν γένει ελεεινή συμπεριφορά (ΝΔ). Το ίδιο θα κάνω εννοείται αύριο μεθαύριο και με τους Φαηλοτζήμερους, αν αρχίσουν τα τσάμικα. Και φυσικά, όπου απαιτηθεί, θα ρίξω το απαραίτητο κράξιμο. Αυτό δεν αναιρεί ότι εσύ γράφεις με ντεμέκ αφ' υψηλού υφάκι και δεν λες ανοιχτά τι υποστηρίζεις, κάτι που χαρακτηρίζει βέβαια τους περισσότερους (δεν αναφέρομαι στα μποτ) οχιτζήδες μετά από εκείνο το σημαδιακό καλοκαίρι του 2015 και την κωλοβυθομέτρηση που σας έκανε ο Σόιμπλε. :102:
Πρώτον, δεν έχω κρύψει ποτέ ότι είμαι αριστερός, περισσότερο κοντά στη σοσιαλδημοκρατία παρά στον κομμουνισμό. Επίσης έχω γράψει πολλές φορές ότι στις πρώτες εκλογές θα ψηφίσω ΚΚΕ (για λόγους που έχω εξηγήσει) εκτός αν κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής το ΜΕΡΑ25 (για λόγους που επίσης έχω εξηγήσει).
Δεύτερον, η διαφορά μας είναι ότι εγώ δεν τσιτώνω με την κριτική που ασκούν μερικοί στην αριστερά εν γένει, και ειδικότερα στα πολιτικά κόμματα και τα πρόσωπα που την εκπροσωπούν, άσχετα με το αν κατά περίπτωση θεωρώ την κριτική αυτή βάσιμη ή όχι.
Τρίτον, δεν ξέρω πού είδες το ντεμέκ (aka δήθεν) υφάκι, αλλά αφού αυτό προσλαμβάνεις από τα γραφόμενά μου, ΟΚ, ο καθένας μας κρίνεται γι' αυτά που γράφει και για το ύφος του. Μια όμως που το έκανες προσωπικό, η δική μου γνώμη για σένα είναι πως είσαι ένας ακροδεξιός με ισχυρά μετεμφυλιακά σύνδρομα, ύφος "καραβανά" και μηδενική πολιτική αντίληψη.
Τέλος, σε αυτά που γράφω θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Γνώμη μου είναι ότι όποιος ψηφίζει αυτόν τον άεργο, ιδεοληπτικό τσιρκολάνο της πολιτικής, επαγγελματία (αποτυχημένο) πολιτευτή, και δεν είναι, ας πούμε, πάμπλουτος άεργος εισοδηματίας ή κάνα λαμόγιο εργολάβος του δημοσίου που θέλει να λαφυραγωγήσει το κράτος, είναι αν μη τι άλλο πολιτικά ηλίθιος.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 17 Φεβ 2023, 23:16

Ναύτης έγραψε:
ος. Γνώμη μου είναι ότι όποιος ψηφίζει αυτόν τον άεργο, ιδεοληπτικό τσιρκολάνο της πολιτικής, επαγγελματία (αποτυχημένο) πολιτευτή, και δεν είναι, ας πούμε, πάμπλουτος άεργος εισοδηματίας ή κάνα λαμόγιο εργολάβος του δημοσίου που θέλει να λαφυραγωγήσει το κράτος, είναι αν μη τι άλλο πολιτικά ηλίθιος.
Και όλη αυτή η κατάθεση βαθιάς και πλέριας πσυχής και υψίστης νοημοσύνης από κάποιον που δεν τολμά να αναφέρει ότι ήταν τέως τσεκουράτος :lol: συντονιστής.

Τύλιξε μισό κιλό κριτική για να τη δώσω στα αδέσποτα του χοτσποτ, που έχουμε στην πολυκατοικία, μάστορα. Μόνον αυτά υπάρχει μια περίπτωση, να τη χάψουν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser » 17 Φεβ 2023, 23:20

ΓΑΛΗ έγραψε:
17 Φεβ 2023, 23:16
Ναύτης έγραψε:
ος. Γνώμη μου είναι ότι όποιος ψηφίζει αυτόν τον άεργο, ιδεοληπτικό τσιρκολάνο της πολιτικής, επαγγελματία (αποτυχημένο) πολιτευτή, και δεν είναι, ας πούμε, πάμπλουτος άεργος εισοδηματίας ή κάνα λαμόγιο εργολάβος του δημοσίου που θέλει να λαφυραγωγήσει το κράτος, είναι αν μη τι άλλο πολιτικά ηλίθιος.
Και όλη αυτή η κατάθεση βαθιάς και πλέριας πσυχής και υψίστης νοημοσύνης από κάποιον που δεν τολμά να αναφέρει ότι ήταν τέως συντονιστής.

Τύλιξε μισό κιλό κριτική για να τη δώσω στα αδέσποτα του χοτσποτ, που έχουμε στην πολυκατοικία, μάστορα. Μόνον αυτά υπάρχει μια περίπτωση, να τη χάψουν.
Δεν κατάλαβες, είναι πολύ καλύτερο: αποκαλεί ''άεργο'' τον Τζήμερο και χαρακτηρίζει πολιτικά ηλίθιους τους ψηφοφόρους του, ο άνθρωπος που θα ψηφίσει το κόμμα, του οποίου ο επικεφαλής πέρασε ''αποκλειστικά στην κομματική δουλειά'' το 1977: https://www.902.gr/node/14427

Θα ήταν διασκεδαστικό, αν δεν ήταν τόσο αξιολύπητο. :102:
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance

Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 17 Φεβ 2023, 23:23

Ναύτης έγραψε:
17 Φεβ 2023, 23:08
ή κάνα λαμόγιο εργολάβος του δημοσίου που θέλει να λαφυραγωγήσει το κράτος
Ο Τζήμερος είναι κατά των απευθείας αναθέσεων απο το δημόσιο. Δεν νομίζω να συμφέρει κανέναν λαμογιοεργολάβο να τον ψηφίσει

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 17 Φεβ 2023, 23:33

Scouser έγραψε:
17 Φεβ 2023, 23:20
ΓΑΛΗ έγραψε:
17 Φεβ 2023, 23:16
Ναύτης έγραψε:
Και όλη αυτή η κατάθεση βαθιάς και πλέριας πσυχής και υψίστης νοημοσύνης από κάποιον που δεν τολμά να αναφέρει ότι ήταν τέως συντονιστής.

Δεν κατάλαβες, είναι πολύ καλύτερο: αποκαλεί ''άεργο'' τον Τζήμερο και χαρακτηρίζει πολιτικά ηλίθιους τους ψηφοφόρους του, ο άνθρωπος που θα ψηφίσει το κόμμα, του οποίου ο επικεφαλής πέρασε ''αποκλειστικά στην κομματική δουλειά'' το 1977: https://www.902.gr/node/14427

Θα ήταν διασκεδαστικό, αν δεν ήταν τόσο αξιολύπητο. :102:
Ούτε διασκεδαστικό ούτε αξιολύπητο είναι. Κλασσική πολυπαιγμένη αντίδραση ζαίου, είναι. Μεταπολιτευτικό σύνδρομο να το πω; Παλιό λειτουργικό, που δεν επιδέχεται αναβάθμισης να το πω; Όπως και να το πω, είναι κάτι σαν φυσικό φαινόμενο, αν χαρακτηρίσεις ως προφιτερόλ τον καύσωνα ή τον παγετό, δεν θα αλλάξει κάτι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 18 Φεβ 2023, 01:09

Golden Age έγραψε:
17 Φεβ 2023, 23:23
Ναύτης έγραψε:
Ο Τζήμερος είναι κατά των απευθείας αναθέσεων απο το δημόσιο. Δεν νομίζω να συμφέρει κανέναν λαμογιοεργολάβο να τον ψηφίσει

Ο Τζήμερος, φίλε μου, είναι (για την ακρίβεια καμώνεται πως είναι) κατά του κράτους ή μάλλον θέλει ένα κράτος αποκλειστικά στον ρόλο του νυκτοφύλακα. Στην περίπτωση αυτή οργιάζουν οι ιδιώτες λαμόγια. Πού το είδαμε αυτό; Στην περίπτωση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κατάρρευσης του 2007-2008. Ποια ήταν βασική αιτία; Οι προηγούμενες νεοφιλελεύθερες, απορρυθμιστικές πολιτικές του Ρήγκαν.

Άβαταρ μέλους
Unique

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unique » 18 Φεβ 2023, 01:53

Ναύτης έγραψε:
18 Φεβ 2023, 01:09
Golden Age έγραψε:
Ναύτης έγραψε:

Ο Τζήμερος, φίλε μου, είναι (για την ακρίβεια καμώνεται πως είναι) κατά του κράτους ή μάλλον θέλει ένα κράτος αποκλειστικά στον ρόλο του νυκτοφύλακα. Στην περίπτωση αυτή οργιάζουν οι ιδιώτες λαμόγια. Πού το είδαμε αυτό; Στην περίπτωση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κατάρρευσης του 2007-2008. Ποια ήταν βασική αιτία; Οι προηγούμενες νεοφιλελεύθερες, απορρυθμιστικές πολιτικές του Ρήγκαν.
Ελα μωρε μπαρμπα κανα παραπερα τωρα. Ποιος να σας πιστεψει εσας? Ποιος να σας παρει στα σοβαρα? Τι σχεση μπορει να εχει ενας κομμουνιστης με την οικονομια οποιουδηποτε κρατους εν ετει 2023?

Γράψ'τα ομως, όλα, μην μας στερείς την σοφία και την επεξεργαστική ικανότητα που κουβαλάς :giggle::giggle:
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.

Θάνος Τζήμερος.

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 18 Φεβ 2023, 11:48

Unique έγραψε:
18 Φεβ 2023, 01:53
Ναύτης έγραψε:
18 Φεβ 2023, 01:09
Golden Age έγραψε:

Ελα μωρε μπαρμπα κανα παραπερα τωρα. Ποιος να σας πιστεψει εσας? Ποιος να σας παρει στα σοβαρα? Τι σχεση μπορει να εχει ενας κομμουνιστης με την οικονομια οποιουδηποτε κρατους εν ετει 2023?

Γράψ'τα ομως, όλα, μην μας στερείς την σοφία και την επεξεργαστική ικανότητα που κουβαλάς :giggle::giggle:
Παραπέρα κάθομαι, ρε μόμολο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επισημαίνω τις μαλακίες που λέτε και κάνετε.

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 18 Φεβ 2023, 12:07

Πού 'σαι, Golden Age, τό 'ξερες ρε συ ότι είσαι ακροαριστερός και μάλιστα σταλινιστής;

Αυτόν τον τύπο σκέφτεσαι να ψηφίσεις.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 18 Φεβ 2023, 12:11

Ναύτης έγραψε:
18 Φεβ 2023, 12:07
Πού 'σαι, Golden Age, τό 'ξερες ρε συ ότι είσαι ακροαριστερός και μάλιστα σταλινιστής;

Αυτόν τον τύπο σκέφτεσαι να ψηφίσεις.
Τα ίδια λέει και ο Γεωργιάδης, από εκεί καταλαβαίνεις :smt005:

Άβαταρ μέλους
southern
Phorum.gr user: southern

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern » 18 Φεβ 2023, 13:09

Golden Age έγραψε:
Ναύτης έγραψε:

εν τω μεταξύ βλέποντας τις φωτογραφίες από τη πίτα τους φαίνεται ότι είχαν λίγο κόσμο. ούτε καμία 50ρια άτομα δεν συγκινηθηκαν από τον πύρινο νεοφιλελευθερισμο του Τζημερου και την καφρίλα του Φαήλου
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών