Σκάκι: Μπαίνει ως επιπλέον μάθημα στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Re: Σκάκι: Μπαίνει ως επιπλέον μάθημα στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 23 Απρ 2023, 23:26

paul25 έγραψε:
23 Απρ 2023, 15:45
EKPLIKTIKOS έγραψε:
23 Απρ 2023, 14:33

Ε να βασίζονται στις δυνάμεις τους, στην προετοιμασία που έχουν κάνει κτλ. Γιατί το σκάκι είναι πάνω απ όλα εξάσκηση και μελέτη. Κάπως σαν το σχολείο. Κανένα θαύμα της τύχης δε θα σε βοηθήσει να περάσεις στη σχολή που επιθυμείς, μόνον η σκληρή δουλειά
Καταρχην δεν μπορω να σκεφτώ πως το σκάκι δημιουργεί τάση προς μελέτη για το σχολείο σε κάποιον. Αυτά τα δύο δεν συνδέονται.
Προσεξε: δεν είπα ότι δημιουργεί τάση για μελέτη. Είπα ότι πολλά skills στην επιτυχία στο σκάκι είναι παρόμοια με την επιτυχία στο να περασεις στη σχολη που θελεις: σκληρή προσωπική δουλειά, μελέτη, εξάσκηση, απόρριψη της ιδέας της "τύχης" (κακοτυχία ή καλοτυχια)

Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 23 Απρ 2023, 23:27

EKPLIKTIKOS έγραψε:
23 Απρ 2023, 23:26
paul25 έγραψε:
23 Απρ 2023, 15:45
EKPLIKTIKOS έγραψε:
23 Απρ 2023, 14:33

Ε να βασίζονται στις δυνάμεις τους, στην προετοιμασία που έχουν κάνει κτλ. Γιατί το σκάκι είναι πάνω απ όλα εξάσκηση και μελέτη. Κάπως σαν το σχολείο. Κανένα θαύμα της τύχης δε θα σε βοηθήσει να περάσεις στη σχολή που επιθυμείς, μόνον η σκληρή δουλειά
Καταρχην δεν μπορω να σκεφτώ πως το σκάκι δημιουργεί τάση προς μελέτη για το σχολείο σε κάποιον. Αυτά τα δύο δεν συνδέονται.
Προσεξε: δεν είπα ότι δημιουργεί τάση για μελέτη. Είπα ότι πολλά skills στην επιτυχία στο σκάκι είναι παρόμοια με την επιτυχία στο να περασεις στη σχολη που θελεις: σκληρή προσωπική δουλειά, μελέτη, εξάσκηση, απόρριψη της ιδέας της "τύχης" (κακοτυχία ή καλοτυχια)
Ε! και;
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.

Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 23 Απρ 2023, 23:30

ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Απρ 2023, 20:24
paul25 έγραψε:
23 Απρ 2023, 20:00
Μια χαρά επαφή πιάνουμε, ήδη έχεις καταλάβει τα αδιέξοδα της θέσης σου ενώ σου αποκαλύπτονται και νέα θέματα. Αν τώρα κάνεις χρήση της δεξιότητας του σκακιού που μου ελεγες σε προηγούμενο ποστ, δηλαδή να ξέρεις πότε να τα παρατάς και την βάλεις σε εφαρμογή και τα παράτησεις, τότε θα έχουμε και το πρώτο έμπρακτο παράδειγμα μπροστά στα μάτια μας ότι το σκάκι όχι μόνο δεν προσφέρει, αλλά ζημειώνει κιόλας, αφού δεν θα έχεις διερευνήσει σε βάθος την θέση σου.
Δεν έχω αναφέρει ούτε μία φορά στη δεξιότητα ή πρωταθλητισμό για τα πιτσιρίκια. Αυτό που έχω γράψει δυο ή τρεις φορές είναι το ότι θεωρώ απολύτως χρήσιμη ακόμη και τη γνώση των κανόνων και τις προσομοιώσεις που μπορούν να παίξουν σε όλα τα επίπεδα.

Αν αυτό δεν έχει γίνει αντιληπτό προφανώς αφορά στην δική μου παντελή έλλειψη δεξιοτήτων στον γραπτό λόγο.

Δεκτόν.

Ίσως στη νοηματική τα πήγαινα καλύτερα αλλά η άποψη μου για το σκάκι, παραμένει ως έχει. Ισχύει και για την ενέργεια που ξοδεύω όταν δεν έχω στόχο τη νίκη.
Και γιατί συγκεκριμένα το σκάκι και όχι όλα τα παιχνίδια κανόνων και στρατηγικής; Και σε άλλα παιχνίδια υπάρχουν κανόνες και προσομοιώσεις.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 23 Απρ 2023, 23:38

kongrosian έγραψε:
23 Απρ 2023, 21:54
ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Απρ 2023, 21:52
kongrosian έγραψε:
23 Απρ 2023, 21:49

μικρό παιδί ήμουν, δεν ήξερα απ' αυτά.
Όταν τελείωσες το δημοτικό, με πόσα ομαδικά ασχολήθηκες επιτυχώς;
για μένα θα συζητήσουμε τώρα; :xena: έπαιζα με όλα τα παιδιά. το κάθε τι :102:
Α δεν ξέρω, εσύ έκανες αναφορά στη δική σου ενασχόληση και τα επίπεδα με το σκάκι, όχι εγώ.

Γι' αυτό ρώτησα πως τα πήγαινες στα ομαδικά παιχνίδια και στις ομαδικές συνεργασίες αργότερα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 23 Απρ 2023, 23:41

paul25 έγραψε:
23 Απρ 2023, 23:30
ΓΑΛΗ έγραψε:
paul25 έγραψε:
23 Απρ 2023, 20:00
Μια χαρά επαφή πιάνουμε, ήδη έχεις καταλάβει τα αδιέξοδα της θέσης σου ενώ σου αποκαλύπτονται και νέα θέματα. Αν τώρα κάνεις χρήση της δεξιότητας του σκακιού που μου ελεγες σε προηγούμενο ποστ, δηλαδή να ξέρεις πότε να τα παρατάς και την βάλεις σε εφαρμογή και τα παράτησεις, τότε θα έχουμε και το πρώτο έμπρακτο παράδειγμα μπροστά στα μάτια μας ότι το σκάκι όχι μόνο δεν προσφέρει, αλλά ζημειώνει κιόλας, αφού δεν θα έχεις διερευνήσει σε βάθος την θέση σου.
Δεν έχω αναφέρει ούτε μία φορά στη δεξιότητα ή πρωταθλητισμό για τα πιτσιρίκια. Αυτό που έχω γράψει δυο ή τρεις φορές είναι το ότι θεωρώ απολύτως χρήσιμη ακόμη και τη γνώση των κανόνων και τις προσομοιώσεις που μπορούν να παίξουν σε όλα τα επίπεδα.

Αν αυτό δεν έχει γίνει αντιληπτό προφανώς αφορά στην δική μου παντελή έλλειψη δεξιοτήτων στον γραπτό λόγο.

Δεκτόν.

Ίσως στη νοηματική τα πήγαινα καλύτερα αλλά η άποψη μου για το σκάκι, παραμένει ως έχει. Ισχύει και για την ενέργεια που ξοδεύω όταν δεν έχω στόχο τη νίκη.
Και γιατί συγκεκριμένα το σκάκι και όχι όλα τα παιχνίδια κανόνων και στρατηγικής; Και σε άλλα παιχνίδια υπάρχουν κανόνες και προσομοιώσεις.
Θα το επαναλάβω ακόμη μία φορά. Γιατί στο σκάκι δεν παίζουν κρυφά στοιχεία. Με το μυαλό του αντίπαλου, που έχει μπροστά του τα ίδια ακριβώς δεδομένα με σένα, παίζεις.

Και φυσικά γιατί υπάρχει αξιολόγηση δυνάμεων και τακτικής για τον ποιον θα θυσιάσεις και ποιον θες να διασώσεις. Με το γιούργια, σπανίως βγαίνει κάτι.

Ε, αν μπορείς να δεις αυτό σε μια ευρύτερη εικόνα, έχει καλώς. Αν βλέπεις το φύλλο στο δέντρο, θα βλέπεις και το πιόνι στο σκάκι. Και το αντίστροφο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 24 Απρ 2023, 00:21

ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Απρ 2023, 23:41
paul25 έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Δεκτόν.

Θα το επαναλάβω ακόμη μία φορά. Γιατί στο σκάκι δεν παίζουν κρυφά στοιχεία. Με το μυαλό του αντίπαλου, που έχει μπροστά του τα ίδια ακριβώς δεδομένα με σένα, παίζεις.

Και φυσικά γιατί υπάρχει αξιολόγηση δυνάμεων και τακτικής για τον ποιον θα θυσιάσεις και ποιον θες να διασώσεις. Με το γιούργια, σπανίως βγαίνει κάτι.

Ε, αν μπορείς να δεις αυτό σε μια ευρύτερη εικόνα, έχει καλώς. Αν βλέπεις το φύλλο στο δέντρο, θα βλέπεις και το πιόνι στο σκάκι. Και το αντίστροφο.
Και αν δεν παίζουν κρυφά στοιχεία; Σε τι βοηθάει αυτό; Και σε πολλά αθλητικά παιχνίδια δεν παίζουν κρυφά στοιχεία, όπως στο survivor γιατί θα πρέπει να ξεχωρίσουμε το σκάκι ως κάτι ανώτερο από όλα τα άλλα παρόμοιου τύπου παιχνίδια και όχι ένα του σωρού όπως όλα;

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 24 Απρ 2023, 00:34

paul25 έγραψε:
23 Απρ 2023, 19:18

Κάνεις απίστευτο λάθος. Η τύχη παίζει και εδώ ρόλο. Μπορεί να παίζεις με κάποιον που ξέρει λιγότερα από εσένα, μπορεί να παίζεις με κάποιον που δεν κοιμήθηκε καλά, μπορεί να έχεις αντίπαλο που παλεύει με κατάθλιψη που δεν έχεις εσύ και του αποσπά την σκέψη, μέχρι και ότι ο κλιματισμός ρίχνει πιο ζεστό αέρα από την μεριά του η επειδή δεν πρόλαβε να φάει καλα. Όλα αυτά τα μικρά σε επηρεάζουν, δεν είσαι αποκομμένος από τον κόσμο.
Δεν κάνει καθόλου λάθος στη γενικη εικονα. Η επιρροή της τύχης παντού υπάρχει αλλά δεν μπορείς "από τύχη" να γίνεις δυνατός σκακιστης, επιστήμονας, αθλητής, να αποκτήσεις ωραίο σώμα, και οτιδήποτε άλλο. Όλα τα παραπάνω τα αποκτάς με τη σκληρή, συστηματική δουλειά πάρα τη μια (δυο πέντε εκατό) στραβή που θα κάτσει. Το θέμα είναι το consistency όχι η μία κακή παρτίδα που θα είχες. Όλοι κάνουν λάθη, όλοι οι σκακιστες, όλοι οι αθλητές έχουν κακές μέρες, κοκ. Ο καλός σε οτιδήποτε σχεδον ξεχωρίζει από τον κακό οχι από τα τερτίπια της τύχης αλλά επειδή συστηματικά τα πάει καλά.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 24 Απρ 2023, 00:39

paul25 έγραψε:
24 Απρ 2023, 00:21
ΓΑΛΗ έγραψε:
paul25 έγραψε:

Και αν δεν παίζουν κρυφά στοιχεία; Σε τι βοηθάει αυτό; Και σε πολλά αθλητικά παιχνίδια δεν παίζουν κρυφά στοιχεία, όπως στο survivor γιατί θα πρέπει να ξεχωρίσουμε το σκάκι ως κάτι ανώτερο από όλα τα άλλα παρόμοιου τύπου παιχνίδια και όχι ένα του σωρού όπως όλα;
Γιατί το σαρβάιβορ ή οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι, δεν μπορεί να παίξει ως προσομοίωση σε ευρύτερα πλαίσια, όπως το σκάκι.

Γιατί ακόμη και οι "αδύναμοι" που επιβιώνουν στο σαρβάιβορ έχουν σκακιστική (υπόγεια) νοοτροπία και τη δουλεύουν. Είναι από τα πιόνια που θα πέσουν τελευταία, αφού πρώτα ρίξουν κάποιους αφελείς αξιωματικούς. Δεν είναι χαζοί να στοχεύσουν αυτούς που τους συντηρούν, το πάνε πιο μεθοδικά, ροκανίζοντας χρόνο και φυσικά κερδίζοντας κοινό με την ίδια με αυτούς νοοτροπία. Ας μην ξεχνάμε ότι στα ριάλιτις, το κοινό επιλέγει πάντα το ποιοι μονομάχοι θα μείνουν, έτσι δεν είναι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 24 Απρ 2023, 01:03

EKPLIKTIKOS έγραψε:
24 Απρ 2023, 00:34
paul25 έγραψε:
23 Απρ 2023, 19:18

Κάνεις απίστευτο λάθος. Η τύχη παίζει και εδώ ρόλο. Μπορεί να παίζεις με κάποιον που ξέρει λιγότερα από εσένα, μπορεί να παίζεις με κάποιον που δεν κοιμήθηκε καλά, μπορεί να έχεις αντίπαλο που παλεύει με κατάθλιψη που δεν έχεις εσύ και του αποσπά την σκέψη, μέχρι και ότι ο κλιματισμός ρίχνει πιο ζεστό αέρα από την μεριά του η επειδή δεν πρόλαβε να φάει καλα. Όλα αυτά τα μικρά σε επηρεάζουν, δεν είσαι αποκομμένος από τον κόσμο.
Δεν κάνει καθόλου λάθος στη γενικη εικονα. Η επιρροή της τύχης παντού υπάρχει αλλά δεν μπορείς "από τύχη" να γίνεις δυνατός σκακιστης, επιστήμονας, αθλητής, να αποκτήσεις ωραίο σώμα, και οτιδήποτε άλλο. Όλα τα παραπάνω τα αποκτάς με τη σκληρή, συστηματική δουλειά πάρα τη μια (δυο πέντε εκατό) στραβή που θα κάτσει. Το θέμα είναι το consistency όχι η μία κακή παρτίδα που θα είχες. Όλοι κάνουν λάθη, όλοι οι σκακιστες, όλοι οι αθλητές έχουν κακές μέρες, κοκ. Ο καλός σε οτιδήποτε σχεδον ξεχωρίζει από τον κακό οχι από τα τερτίπια της τύχης αλλά επειδή συστηματικά τα πάει καλά.

Τα πάντα ανάγονται σε τύχη, ακόμα και η συχνή επιτυχία σου αλλά και η σκληρή δουλειά. Σκέψου το, αν η επιμονή στη σκληρή δουλειά είναι θεμα χαρακτήρα, η διαμόρφωση του δεν είναι στο χέρι σου.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 24 Απρ 2023, 01:03

ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Απρ 2023, 13:34
Daje έγραψε:
23 Απρ 2023, 13:29
Το σχεδιο αδελφοποιησης/γκειοποιησης του συγχρονου ανδρα προχωρα ακαθεκτο.
Ναι βρε, θερίζει η αρσενική δομημένη σκέψη στο νήμα.
Η δική μου είναι. Και αρσενική και δομημένη και σκέψη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 24 Απρ 2023, 01:06

ΓΑΛΗ έγραψε:
24 Απρ 2023, 00:39
paul25 έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Γιατί το σαρβάιβορ ή οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι, δεν μπορεί να παίξει ως προσομοίωση σε ευρύτερα πλαίσια, όπως το σκάκι.

Γιατί ακόμη και οι "αδύναμοι" που επιβιώνουν στο σαρβάιβορ έχουν σκακιστική (υπόγεια) νοοτροπία και τη δουλεύουν. Είναι από τα πιόνια που θα πέσουν τελευταία, αφού πρώτα ρίξουν κάποιους αφελείς αξιωματικούς. Δεν είναι χαζοί να στοχεύσουν αυτούς που τους συντηρούν, το πάνε πιο μεθοδικά, ροκανίζοντας χρόνο και φυσικά κερδίζοντας κοινό με την ίδια με αυτούς νοοτροπία. Ας μην ξεχνάμε ότι στα ριάλιτις, το κοινό επιλέγει πάντα το ποιοι μονομάχοι θα μείνουν, έτσι δεν είναι;
Συνεχίζει το πρώτο να μου είναι αόριστο.

Για το δεύτερο μιλάς για στρατηγική. Στρατηγική μαθαίνεις και παίζοντας εξαιρετικά σύγχρονα σύνθετα επιτραπέζια.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 24 Απρ 2023, 01:10

paul25 έγραψε:
24 Απρ 2023, 01:06
ΓΑΛΗ έγραψε:
24 Απρ 2023, 00:39
paul25 έγραψε:

Συνεχίζει το πρώτο να μου είναι αόριστο.

Για το δεύτερο μιλάς για στρατηγική. Στρατηγική μαθαίνεις και παίζοντας εξαιρετικά σύγχρονα σύνθετα επιτραπέζια.
Ναι, βλέπω τα επίσης εξαιρετικά αποτελέσματα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 24 Απρ 2023, 01:27

ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Απρ 2023, 14:08
Επ' ευκαιρία, ο όρος "παγκόσμια σκακιέρα" σας λέει κάτι;

Ή θεωρείτε ότι όσοι τον χρησιμοποιούν ξέρουν καλό σκάκι... ή είναι αρχαιόπληκτοι; :lol:
Ναι, μας λέει ότι οι γλώσσες χρησιμοποιούν συχνά σχήματα λόγου έστω κι αν είναι παρωχημένα ή έχουν μικρή σχέση με αυτό που εννοούμε. Αυτή η έκφραση είναι λεκτικός σκευομορφισμός. Ένας άλλος όρος είναι το "παγκόσμιο στάδιο", ο "παγκόσμιος χάρτης" η "παγκόσμια σκηνή". Είναι απλά μεταφορές χωρίς κάποιο δεύτερο επίπεδο.

Τα χρησιμοποιούμε γιατί έχουμε συνηθίσει να διανθίζουμε τον λόγο μας με εικόνες, αυτόν τον ρόλο παίζουν οι μεταφορές, οι προσωποποιήσεις και κάθε σχήμα λόγου (γι' αυτό λέγεται και "σχήμα"). Δεν υπάρχουν σ' αυτά όμως άμεσες συσχετίσεις και αντιστοιχίες, όπως στις παρομοιώσεις, εξυπηρετούν καθαρά τον εμπλουτισμό του λόγου και την δημιουργία εικόνων, γιατί οι εικόνες βοηθούν στην επικοινωνία, κάνουν τον λόγο πιο γλαφυρό, ευχάριστο, ευφάνταστο και λιγότερο βαρετό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 24 Απρ 2023, 01:57

Dante Alighieri έγραψε:
23 Απρ 2023, 14:25
Μα κι αυτά που έγραψες δεν περιέχουν κάποια ανάλυση. Αξιώματα είναι.
Δεν υπάρχει κάτι που να μην ορίζεται από την τύχη.
το σκάκι δεν σου διδάσκει τίποτα για τον πραγματικό κόσμο
τίποτα στον πραγματικό κόσμο δεν διαδραματίζεται μέσα από ένα προκαθορισμένο σετ κανόνων

Είναι συζητήσιμα και τα τρία και δεν βλέπω να ισχύουν.
Δεν περιέχουν εκτεταμένη ανάλυση αλλά ισχύουν. Μπορείς αν θέλεις να συζητήσουμε και τα δύο, γιατί δύο είναι. Αυτό που λες τρίτο είναι η επεξήγηση σ' αυτό που λες δεύτερο. Υπάρχει ένα αιτιολογικό "γιατί" ανάμεσά τους.

Το πρώτο, αν και δεν το έχω αναλύσει, δεν βλέπω πού είναι δύσκολο να κατανοηθεί. Και σε μικροσκοπικό και σε μακροσκοπικό επίπεδο όλα εμπεριέχουν έναν βαθμό τυχαιότητας. Κάποια τα ονομάζουμε συγκυρίες, άλλα συμπτώσεις, άλλα τύχη, αλλά συνολικά είναι όψεις του ίδιου πράγματος. Το ότι γεννήθηκα στην Ελλάδα είναι τυχαίο, το ότι είμαι καστανός είναι τυχαίο, το ότι συνέβη ο κορωνοϊός ήταν τυχαίο.

Όσον αφορά το δεύτερο, τώρα... στο σκάκι, όταν έρχεται η σειρά του κάθε παίκτη να δράσει, οι κινήσεις που μπορεί να κάνει είναι αυστηρά προκαθορισμένες από ένα σετ κανόνων. Στην πραγματική ζωή ανοίγεις μια επιχείρηση και άσχετα με τι προβλέψεις κάνεις μπορεί να γίνει σούπερ επιτυχημένη ή να αποτύχει τελείως χωρίς να εξαρτάται καθόλου από τις κινήσεις που έκανες εσύ. Αυτό που πουλάς μπορεί να βγει ξαφνικά απ' την μόδα, να έρθει κάνα απρόοπτο τύπου "κορωνοϊός" κι ένα σωρό άλλα.

Ή μπορεί να μιλάμε για κάτι ακόμη πιο παθητικό. Ας πούμε η Τζούντι Σάιντλιν, γνωστή ως Judge Judy, είναι μια πλούσια τηλεπερσόνα, πρώην δικάστρια, από τις πιο ακριβοπληρωμένες προσωπικότητες όλων των εποχών. Αν δεν άλλαζε απολύτως τίποτα στην ζωή της αλλά είχε γεννηθεί στην Γερμανία και ήταν δικάστρια στην Γερμανία, δεν θα είχε συμβεί τίποτα απ' όλα αυτά. Θα έπαιρνε κάποια στιγμή σύνταξη από το δημόσιο. Έγινε αυτό που έγινε γιατί στην κουλτούρα που γεννήθηκε υπήρχε εύφορο έδαφος να κάνει εκπομπή και έτυχε να ταιριάξει η προσωπικότητά της με αυτό που ήθελαν εκείνην την στιγμή να δουν οι τηλεθεατές, διότι σόου σαν το δικό της έγιναν και πριν καθώς και μετά, αλλά ούτε κατά διάνοια τόσο επιτυχημένα.

Αυτό στο σκάκι δεν συμβαίνει. Ποτέ δεν θα σε ευνοήσουν οι συγκυρίες ούτε θα σε χαντακώσουν.

Επειδή όμως και το σκάκι παίζεται στον πραγματικό κόσμο, διάφορα άκυρα, τυχαία πράγματα θα επηρεάσουν την κατάληξη του παιχνιδιού και εκεί κατοικοεδρεύει το «δεν υπάρχει κάτι που να μην ορίζεται από την τύχη», διαφορετικά όλες οι παρτίδες σκάκι μεταξύ δύο ατόμων θα κατέληγαν πάντα στο ίδιο αποτέλεσμα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 24 Απρ 2023, 02:01

πατησιωτης έγραψε:
23 Απρ 2023, 14:46
Πολύ λίγα πρακτικά προβλήματα του κόσμου μπορεί να επιλυθούν εάν κάποιος μπορεί να αποδείξει ότι ένα τρίγωνο είναι ισοσκελές.
Βασικά έτσι μετρήθηκε πρώτη φορά η απόσταση ως την Σελήνη, το μέγεθος της Σελήνης, το μέγεθος της Γης, το μέγεθος του Ήλιου, η απόσταση ως τον Ήλιο και αυτά μόνο στην αστρονομία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών