break,
Αν είναι έτσι ρε συ, τότε όλοι οι επιστήμονες του κλάδου τον παίζουν και ομφαλοσκοπούν πάνω σε ένα σφάλμα, το οποίο το αντιλαμβανόμαστε μόνον εμείς! Μα είναι έτσι πράγματι; Δεν νομίζω...
Η Ειδική θεωρία δεν απαγορεύει τα διαστρικά ταξίδια, κάθε άλλο. Με τα σημερινά τεχνολογικά δεδομένα, όντως μοιάζουν απαγορευτικά.
Αλλά ποιος και τι μας απαγορεύει την απόκτηση υπερτεχνολογίας. Θεωρητικά μιλάω, όχι με την σκέψη πως πιθανόν να αυτοκαταστραφούμε πριν προλάβουμε να την αποκτήσουμε.
Ακόμα και με μια ταχύτητα υποδεκαπλάσια της ταχύτητας του φωτός δεν θα πάμε και πολύ μακριά.
Αλλά με τη κατάληλη τεχνολογία; Όση πιθανότητα μπορούμε να δώσουμε πως δεν θα αποκτήσουμε ποτέ τέτοια τεχνολογία, άλλη τόση οφείλουμε να δώσουμε στην πιθανότητα να την αποκτήσουμε.
Εγώ θα είμαι πιο "γενναιόδωρος"

από τον
Dwarven Blacksmith
Με αρκετά αναπτυγμένη τεχνολογία (που την απόκτησή της δεν την απαγορεύει κανείς), ίσως μπορέσουμε να αναπτύξουμε ταχύτητες πολύ κοντά σε αυτήν του φωτός. Να πούμε στο 95% (δεν απαγορεύεται από καμία θεωρία/εξίσωση - η αύξηση της μάζας και η χρειαζούμενη ενέργεια θα αντιμετωπιστούν).
Αυτούς που θα φύγουν με ένα τέτοιο διαστημόπλοιο, δεν θα τους ξαναδεί κανείς στην Γη.
Αλλά με δεδομένη και την διαστολή του χρόνου και την συστολή του μήκους, αυτοί, στην διάρκεια
της δικής τους ζωής, θα έχουν επισκεφθεί πολύ μακρινά αστέρια στον Γαλαξία μας.
Η επίκοιση είναι άλλο θέμα...
Έτσι νομίζω.