Ερμής έγραψε: ↑10 Αύγ 2023, 00:33
southern έγραψε: ↑10 Αύγ 2023, 00:20
Στη Γλυφάδα τουλάχιστον 1000 το μήνα. Σκέφτομαι να νοικιάσω τους 2 πάνω ορόφους σε κανέναν ξένο για πολύ και εύκολο χρήμα
Αν έχεις ακίνητα στη γλυφαδα μήπως να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι να σπρώξεις τίποτα;
Τα έργα στο ελληνικό πάνε πιο αργά και από το να το είχε αναλάβει δημόσια υπηρεσία στα μέσα του 80(ο Νιάρχος αντίστοιχα, είχε σχεδόν χτιστεί σε αντίστοιχο χρόνο και μάλιστα εντός κρίσης). Κατι μυρίζει εκεί.
Σπρώξε τώρα σε κανένα κορόιδο που θα έχει πουλήσει τα κτήματα στο χωριό για να πάρει την ευκαιρία των 4Κ το τετραγωνικό, επειδή κάποτε μάλλον, θα δούμε, θα γίνει το ελληνικό
Το έργο το έχουμε ξαναδεί ίσως όχι σε αυτή την έκταση.
Το 2002 μεγαλοπαραγοντας τράπεζας είχε πει
"αν έχεις λεφτά, θα τα ξαναπούμε σε δέκα χρόνια".
Τότε βέβαια δεν υπήρχε συμμορία του ερμπινμπι και της βίζας αλλά υπήρχε η συμμορία ότι μετά την ολυμπιάδα θα γίνουμε Ντουμπάι γιατί έτσι.
Οι εποχές αλλάζουν, οι κύκλοι μοιάζουν.
Κάτι ακόμη, η μικρή εμπειρία μου από την αγορά μου έχει δείξει πως αν μια παροιμία πρέπει να είναι ευαγγέλιο για τον καθένα είναι η "ανεμομαζοματα, διαβολοσκορπισματα". Πολύ κια εύκολο χρήμα γίνεται ή με παρανομίες η για πολύ λίγο χρόνο.
Για να βγάζει κάποιος χρήμα, πρέπει κάποιος άλλος να το χάνει.
Το να βρεθείς στη σωστή στιγμη στο σωστό μέρος και με το σωστό timing δεν είναι ότι πιο εύκολο και ακόμη πιο σίγουρο είναι πως αυτό δε περιμένει για πολύ.
Το αυτό ισχύει για όλες τις επενδύσεις, όπως μετοχές, πολύτιμα μέταλλα, τιμαλφι, κρυπτονομισματα. Το χρήμα κύκλους κάνει αλλιώς πεθαίνει.
Υγ. Επισης μπορεί να μου πει κάποιος λίγο τι ποσοστό ενός μέσου μισθού είναι ένα μέσο ενοίκιο(σε εμπορικές τιμές, όχι σε αντικειμενικες αξίες) και τι αντίστοιχα σε χώρες της δυτικής Ευρώπης;