Γάμος ομοφυλοφίλων και τεκνοθεσία

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.

Να έχουν δικαίωμα τεκνοθεσίας τα ομόφυλα ζευγάρια;

Είμαι κατά
51
62%
Είμαι υπέρ
31
38%

Σύνολο ψήφων: 82

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Re: Γάμος ομοφυλοφίλων και τεκνοθεσία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 09 Νοέμ 2023, 23:06

O I έγραψε:
09 Νοέμ 2023, 15:15
(...)
Ναι καλά
βρε μπουμπούνα, το σχόλιό μου υπερασπίζεται τα παιδιά. Το ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι ψυχικά ασθενείς στην πλειονότητά τους είναι εξακριβωμένο άσχετα αν εσύ αν και ομοφυλοφιλικός δεν το διακρίνεις αυτό. Σου υπενθυμίζω ότι κάπου στη Φυλής που έμενε η Πάολα, με τον συγκάτοικό μου που ζούσαμε εκεί απέναντι τότε με τις κοπελιές μας (1991) "της" πετάγαμε απ' το μπαλκόνι παυσίλυπα για να περάσει τη βίζιτα πιο χαλαρά, μπουμπούνα ε μπουμπούνα.

.,
"Εξακριβωμένο" από ποιον;
Και τι ακριβώς σημαίνει "ομοφυλοφιλικός";
Το έγραψα και το ξαναγράφω: αντιλήψεις σαν και τις δικές σου αντιπροσωπεύουν όλη την σαπίλα του πιο καθυστερημένου και σκοταδιστικού τμήματος της ελληνικής κοινωνίας, ένα αποκρουστικό, μεσαιωνικό απολίθωμα.

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 09 Νοέμ 2023, 23:28

Γάταρος έγραψε:
09 Νοέμ 2023, 16:26
Ναύτης έγραψε:
09 Νοέμ 2023, 12:18
Ακριβώς, ρε Πασιφάη, κι αυτό είναι ο μόνος μου ενδοιασμός σχετικά με το θέμα της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Τι θα αντιμετωπίσουν τα παιδιά αυτά μόλις βγουν από το προστατευμένο περιβάλλον του σπιτιού τους; Και δεν μιλώ μόνο για τα ενήλικα, αναχρονιστικά και σκοταδιστικά, απολειφάδια, αλλά και για όσους πιστιρικάδες έχουν εμποτιστεί από το δηλητήριο των γονιών τους, ξέρεις, εκείνων των "χρηστοηθών νοικοκυραίων" που ζέχνουν ζηλωτισμό και φαρισαϊσμό.
Αναγνωρίζεις ότι αυτά τα παιδιά θ' αντιμετωπίσουν δυσκολίες στο κοινωνικό τους περιβάλλον και στο δίλημμα να στεναχωρήσουμε τα παιδιά ή τους ομοφυλόφιλους εσύ διαλέγεις να στεναχωρήσουμε και να δημιουργήσουμε δυσκολίες στα παιδιά. Αυτά περί φαρισαϊσμού, γιατί παρουσιάζεστε ως υπερευαίσθητοι αλλά στην πραγματικότητα τα έχετε χεσμένα τα παιδάκια.
Δεν είναι λογική αυτή, αγαπητέ μου.
Την δεκαετία του '80 τα ίδια λέγανε/κάνανε οι ανεγκέφαλοι ζηλωτές με αφορμή την αποποινικοποίηση της μοιχείας και την θέσπιση του πολιτικού γάμου. Πάλι "καταστρεφόταν" ο θεσμός της οικογένειας, εκπορνευόταν η κοινωνία, ξεριζώνονταν τα ήθη και οι παραδόσεις της φυλής, έπεφτε ωσάν πέλεκυς επί των κεφαλών μας η οργή του Θεού, χανόταν το έθνος κι ένα σωρό άλλες μαλακίες τούμπανο.
Ίδιες αντιδράσεις και πριν λίγο καιρό για το σύμφωνο συμβίωσης, μια αστική σύμβαση δηλαδή, που, κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου, χρειάστηκε να περάσει αρκετός χρόνος για να εφαρμοστεί για όλους τους Έλληνες πολίτες, δηλαδή και για τους ομοφυλόφιλους, επειδή και πάλι χάλασαν τον κόσμο οι ζηλωτές κι οι φαρισαίοι.
Τώρα πάλι καταστρέφεται το έθνος επειδή και πάλι το δικαίωμα σε μια αστική σύμβαση, δηλαδή στον πολιτικό γάμο, πρόκειται (;) να εφαρμοστεί όπως το σύνταγμα και ο νόμος ορίζουν, δηλαδή για όλους τους Έλληνες πολίτες.
Αν τα τεκνοθετημένα παιδιά κινδυνεύουν από τις αντιλήψεις, τις νοοτροπίες και τις συμπεριφορές του πιο καθυστερημένου και αντιδραστικού τμήματος της ελληνικής κοινωνίας -τμήμα στο οποίο, επιπροσθέτως, περισσεύει η υποκρισία κι ο φαρισαϊσμός- η λύση δεν είναι να σταματήσει η Γη να γυρίζει, αλλά να υποχρεωθούν όλοι αυτοί οι βασιβουζούκοι να συμμορφωθούν με τη νομιμότητα (και την κουλτούρα) ενός φιλελεύθερου και δημοκρατικού, ευρωπαϊκού κράτους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ναύτης την 10 Νοέμ 2023, 00:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 10 Νοέμ 2023, 00:04

taliban έγραψε:
09 Νοέμ 2023, 20:48
vagabondo έγραψε:
09 Νοέμ 2023, 19:47
taliban έγραψε:
09 Νοέμ 2023, 19:31

Για να πρήζει ο ένας τον άλλον με την ευλογία του Κυρίου ! :D
Έμαθες, εκεί που πας, τον χορό του Ησαΐα ή είσαι ακόμα στα νησιώτικα και τα βλάχικα. :D
:smt005:

Ηπειρώτικα ftw
SpoilerShow
Γελάει ο κόσμος... :lol:

πάρε:
SpoilerShow
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Pollaplasiastis
Phorum.gr user: Pollaplasiastis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pollaplasiastis » 10 Νοέμ 2023, 03:33

Ναύτης έγραψε:
09 Νοέμ 2023, 23:28
............................................... ενός φιλελεύθερου και δημοκρατικού, ευρωπαϊκού κράτους.
Δεν ειναι λογικη η δικια σου φιλε μου.
Τα λεγανε την δεκαετια το '80. Κ τι εγινε?? Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφια των ζευγαριων ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΑ !!! Αυτο εγινε!!
Κ οι αντρες/γυναικες τι κανουν??? Γ@ΜΙ@ΥΝΤ@Ι σαν τα σκυλια οπου βρουν κ εχουν υποκαταστησει την οικογενειακη ευτυχια με την αυτοικανοποιηση!!!
Κ απο παιδια??? Η Ελλαδα βιωνει την ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΡΙΣΗ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ της ιστοριας της !!!
Σε λιγο θα σβησουμε ως Εθνος με τα μυαλα τα δικα σου/σας (δυστυχως ειστε τα μιντια, ειστε ΜΟΔΑ, ειστε το the current thing!!! ΛΟΛ) κ σεις ακομα θα βαυκαλισζεστε οτι επιφερετε την προοδο!!

Η φιλια εχει σβησει, η αγαπη πλεον δεν υπαρχει, η υπομονη ειναι λαχειο, η ανθρωπια εξαφανιστικε, εχετε κανει μια κοινωνια ΣΑΝ ΤΟΝ Κ@Λ@ σας κ τολματε κ μιλατε!!!
Σαν δε ντρεπεστε λεω εγω.... Τωρα θελετε ο καθε ανωμαλος να εχει την ευκαιρια να εκμεταλευεται δυστυχησμενα πλασματακια, που ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΦΑΝΑ, θα εχουν την ατυχια να γεννηθουν σε σκ@τ@κοινωνιες που τα δινουν απλοχερα σε π@ιδερ@στες, ως "καινουργιο στυλ μοντερνισμου" !!!
Ποτε επιτελους θα καταλαβετε οτι ειστε πολυ λιγοι για να πειτε το οτιδηποτε στους συνανθρωπους σας???

Κ στο κατω κατω, δεν ειδα ΚΑΝΕΝΑΝ απο εσας τους "προοδευτικους" (τρομαρα σας...) να προτεινει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ....
Μια χαρα βορειοκορεατες δικτατορισκοι του κερ@τ@, πατε ολα να τα περασετε απ τη μαμα-ΕΕ.... Την γνωμη της πλειοψηφιας την εχετε γραμμενη εκει που δεν πιανει μελανι (κ γνωριζετε οτι ειστε η αθλια μειοψηφια anyway).

Αυτο που βλεπω γυρω μου ειναι δυστυχια κ μοναξια. Ανθρωπους σκυφτους, δυστυχησμενους, μιζερους, εγωιστες, χωρις απολυτως καμια ελπιδα για τιποτα.
Στον χαριζω τον κοσμο σου. Μακαρι να πηγαιναμε πισω στα '70ς κ ακομα πιο πισω.

Μα γιαυτο αμα κανουν ντου οι μουσουλμανοι ενα μεγαλο μερος του πλυθησμου θα ξαναφορεσει το σαρικι κ θα βγει στο δρομο με μαχαιρια να σας δωσει τα ανθρωπινα δικαιωματα που τοσο αξιζετε.
Τα παιδια μας (κ οι περισσοτεροι απο εμας) ουτε που γνωριζουν τον ξεπεσμο των τελευταιων ημερων του Βυζαντιου... Μοιραιο η ιστορια να επαναληφθει λοιπον.
taliban έγραψε:
09 Νοέμ 2023, 21:16
Και ο Ανασκολοπισμός ήταν κάποτε αυτονόητος.
Να τον επαναφέρουμε και αυτόν ; :smt047
Γιατι οχι? Σαμπως εχει πεσει η εγκληματικοτητα που δεν τον εχουμε?
Truth sounds like hate to those who hate truth-- Proverbs 9:7-8
Bacteria is life on Mars but a heartbeat is not life on Earth...

Pollaplasiastis
Phorum.gr user: Pollaplasiastis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pollaplasiastis » 10 Νοέμ 2023, 03:45

Cecily Anne έγραψε:
09 Νοέμ 2023, 21:34
Δεν ξέρω. Όσοι γκευ ξέρω ................Λαμβάνεις και γράμμα κάθε τόσο. Εγώ την είχα πατήσει και είχα υιοθετήσει ένα πάντα, μαλακιά, το πάντα δεν στέλνει γράμμα.
Αστο. Δεν εχεις δουλεψει Village κ Chelsea μπαρα μετα τις 12.....
Υπαρχει ενα ΠΟΛΥ μεγαλο κομματι (το μεγαλυτερο βασικα) της ομαδας για την οποια μιλας, που αν δεν το ζησεις δεν ξερεις περι τινος ομιλεις.
Κ δυστυχως, οπως με τα περισσοτερα πραγματα στην ζωη, η συντριπτικη πλειοψηφια νομιζει κατι κ στην πραγματικοτητα ειναι ασχετη....
Ελαχιστοι γνωριζουν απο αποσταση κ ελαχιστοτεροι ειναι πραγματικα μελη της ομαδας των λοατκι (ΑΝ ειναι ομαδα-- γιατι ποτε δεν ηταν, μονο στα ματια καποιων συγκεκριμενων ειναι μια ομογενης ομαδα).
Αρα τι λεμε?
Σαχλαμαρες να περνα η ωρα.... Η πικρη αληθεια ειναι οτι αυτοι που πολεμαν για τα δικαιωματα των λοατκι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΑΤΚΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ !!! :p3::p3::p3:
Απο κει πρεπει καποιος να αρχιζει να καταλαβαινει οτι κατι ειναι πολυ στραβο στο βασιλειο της Δανιμαρκιας.....
Truth sounds like hate to those who hate truth-- Proverbs 9:7-8
Bacteria is life on Mars but a heartbeat is not life on Earth...

Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 10 Νοέμ 2023, 07:51

vagabondo έγραψε:
10 Νοέμ 2023, 00:04
taliban έγραψε:
09 Νοέμ 2023, 20:48
vagabondo έγραψε:
09 Νοέμ 2023, 19:47

Έμαθες, εκεί που πας, τον χορό του Ησαΐα ή είσαι ακόμα στα νησιώτικα και τα βλάχικα. :D
:smt005:

Ηπειρώτικα ftw
SpoilerShow
Γελάει ο κόσμος... :lol:

πάρε:
SpoilerShow
Πιτσιρικάς έκανα στην Αθήνα αυτά μαζί με άλλα νησιώτικα.

Εδώ κάνουμε από Ήπειρο, Θράκη, Κοζάνη, Κάρυστο αλλά και την συμπεθέρα ( ικαριωτικο ).

Δεν γελαει ο κόσμος βρε γκλάβανε. :D
Ο κάθε χορός για να να αντεξει στον χρόνο σημαίνει κάτι.
Ο κάθε τόπος έχει τα δικά του.

Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 10 Νοέμ 2023, 08:35

Cecily Anne έγραψε:
Δεν ξέρω. Όσοι γκευ ξέρω στον έξω κόσμο είναι σοβαροί άνθρωποι, που άνετα θα μεγάλωναν φυσιολογικά παιδιά και όσοι δεν είναι σοβαροί, είναι αρκετά συνειδητοποιημένοι, ώστε να μην θέλουν παιδιά. Τώρα τί γίνεται παρά έξω δεν ξέρω και σίγουρα δεν είναι αντιπροσωπευτικές 2-3 φίρμες διάσημων κακαδερφων. Σε ό,τι αφορά την διαδικασία καθεαυτή είναι τόσο προβληματική που δεν βλέπουν παιδί στρέιτ ζευγάρια πόσο μάλλον γκευ. Ας ξεκινήσουν από αυτούς και αν περισσεύουν, δίνουμε και στους υπόλοιπους! Επίσης, υπάρχουν προγραμματα που υιοθετείς ένα αφρικανακι με 20 ευρώ! Λαμβάνεις και γράμμα κάθε τόσο. Εγώ την είχα πατήσει και είχα υιοθετήσει ένα πάντα, μαλακιά, το πάντα δεν στέλνει γράμμα.
Αν έδινες κάτι παραπάνω θα σου έστελνε και οριγκάμι.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 10 Νοέμ 2023, 09:02

Pollaplasiastis έγραψε:
10 Νοέμ 2023, 03:33
Ναύτης έγραψε:
09 Νοέμ 2023, 23:28
............................................... ενός φιλελεύθερου και δημοκρατικού, ευρωπαϊκού κράτους.
Δεν ειναι λογικη η δικια σου φιλε μου.
Τα λεγανε την δεκαετια το '80. Κ τι εγινε?? Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφια των ζευγαριων ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΑ !!! Αυτο εγινε!!
Κ οι αντρες/γυναικες τι κανουν??? Γ@ΜΙ@ΥΝΤ@Ι σαν τα σκυλια οπου βρουν κ εχουν υποκαταστησει την οικογενειακη ευτυχια με την αυτοικανοποιηση!!!
Κ απο παιδια??? Η Ελλαδα βιωνει την ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΡΙΣΗ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ της ιστοριας της !!!
Σε λιγο θα σβησουμε ως Εθνος με τα μυαλα τα δικα σου/σας (δυστυχως ειστε τα μιντια, ειστε ΜΟΔΑ, ειστε το the current thing!!! ΛΟΛ) κ σεις ακομα θα βαυκαλισζεστε οτι επιφερετε την προοδο!!

Η φιλια εχει σβησει, η αγαπη πλεον δεν υπαρχει, η υπομονη ειναι λαχειο, η ανθρωπια εξαφανιστικε, εχετε κανει μια κοινωνια ΣΑΝ ΤΟΝ Κ@Λ@ σας κ τολματε κ μιλατε!!!
Σαν δε ντρεπεστε λεω εγω.... Τωρα θελετε ο καθε ανωμαλος να εχει την ευκαιρια να εκμεταλευεται δυστυχησμενα πλασματακια, που ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΦΑΝΑ, θα εχουν την ατυχια να γεννηθουν σε σκ@τ@κοινωνιες που τα δινουν απλοχερα σε π@ιδερ@στες, ως "καινουργιο στυλ μοντερνισμου" !!!
Ποτε επιτελους θα καταλαβετε οτι ειστε πολυ λιγοι για να πειτε το οτιδηποτε στους συνανθρωπους σας???

Κ στο κατω κατω, δεν ειδα ΚΑΝΕΝΑΝ απο εσας τους "προοδευτικους" (τρομαρα σας...) να προτεινει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ....
Μια χαρα βορειοκορεατες δικτατορισκοι του κερ@τ@, πατε ολα να τα περασετε απ τη μαμα-ΕΕ.... Την γνωμη της πλειοψηφιας την εχετε γραμμενη εκει που δεν πιανει μελανι (κ γνωριζετε οτι ειστε η αθλια μειοψηφια anyway).

Αυτο που βλεπω γυρω μου ειναι δυστυχια κ μοναξια. Ανθρωπους σκυφτους, δυστυχησμενους, μιζερους, εγωιστες, χωρις απολυτως καμια ελπιδα για τιποτα.
Στον χαριζω τον κοσμο σου. Μακαρι να πηγαιναμε πισω στα '70ς κ ακομα πιο πισω.

Μα γιαυτο αμα κανουν ντου οι μουσουλμανοι ενα μεγαλο μερος του πλυθησμου θα ξαναφορεσει το σαρικι κ θα βγει στο δρομο με μαχαιρια να σας δωσει τα ανθρωπινα δικαιωματα που τοσο αξιζετε.
Τα παιδια μας (κ οι περισσοτεροι απο εμας) ουτε που γνωριζουν τον ξεπεσμο των τελευταιων ημερων του Βυζαντιου... Μοιραιο η ιστορια να επαναληφθει λοιπον.
(...)
Μάλιστα. Μια απορία έχω μόνο. Οι τύποι με τα δικράνια και τους πυρσούς βγαίνουν παγανιά μετά από το κήρυγμα ή ενόσω εσύ μιλάς αυτοί ορμάνε;

Άβαταρ μέλους
O I
Phorum.gr user: Ο.Ι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 10 Νοέμ 2023, 09:30

Ναύτης έγραψε:
09 Νοέμ 2023, 23:06
O I έγραψε:
(...)
Ναι καλά
βρε μπουμπούνα, το σχόλιό μου υπερασπίζεται τα παιδιά. Το ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι ψυχικά ασθενείς στην πλειονότητά τους είναι εξακριβωμένο άσχετα αν εσύ αν και ομοφυλοφιλικός δεν το διακρίνεις αυτό. Σου υπενθυμίζω ότι κάπου στη Φυλής που έμενε η Πάολα, με τον συγκάτοικό μου που ζούσαμε εκεί απέναντι τότε με τις κοπελιές μας (1991) "της" πετάγαμε απ' το μπαλκόνι παυσίλυπα για να περάσει τη βίζιτα πιο χαλαρά, μπουμπούνα ε μπουμπούνα.

.,
Το έγραψα και το ξαναγράφω: αντιλήψεις σαν και τις δικές σου αντιπροσωπεύουν όλη την σαπίλα του πιο καθυστερημένου και σκοταδιστικού τμήματος της ελληνικής κοινωνίας, ένα αποκρουστικό, μεσαιωνικό απολίθωμα.
Ότι διαφωνείς με τέτοιο τρόπο εσύ και άλλοι δω μέσα και τρίζετε τα δόντια με αυτές τις αντιλήψεις που υπερασπίζονται τα παιδιά και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, μάλλον τις δικαιώνουν. Αυτό και ως απάντηση για το "Εξακριβωμένο" αν θες. Το "ομοφυλοφιλικός" το είπα για να μη τον πω ομοφυλόφιλο ή και ως διάκριση απέναντι στην έκφραση "ομοφοβικός" που την πετάτε στα μούτρα όποιου έχει αντίθετη άποψη με των ομοφυλοφίλων (όσων θέλουν να υιοθετήσουν παιδιά και όχι πετ), όσο λογική κι αν είναι.

καλή σου μέρα

.,
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.

Άβαταρ μέλους
Jimmy81
Phorum.gr user: Jimmy81

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 » 10 Νοέμ 2023, 10:09

ΓΑΛΗ έγραψε:
09 Νοέμ 2023, 11:42
Jimmy81 έγραψε:
09 Νοέμ 2023, 11:36
ΓΑΛΗ έγραψε:
09 Νοέμ 2023, 11:25
Ποια είναι η δοκιμασμένη συνταγή, που μπορεί να λειτουργήσει στο σημερινό ελληνικό περιβάλλον;

Γιατί το ζητούμενο δεν είναι μόνον το κόσκινο που περνάνε τους κηδεμόνες αλλά το κατά πόσον μπορεί να προστατευθεί το παιδί από τις έξωθεν αντιδράσεις, ειδικώς όταν είναι σε μικρή ηλικία.

Και γι' αυτές δεν μπορεί να κάνει το οτιδήποτε ο νομοθέτης.
Δεν έχει κάτι τόσο ιδιαίτερο το ελληνικό περιβάλλον ώστε να μην μπορούμε να συνυπάρξουμε με αυτές τις οικογένειες.
Α ναι; Τότε προς τί η καθημερινή κλάψα από ενήλικους ινφλουένσερς για το μπούλινγκ που δέχονται από το κοινωνικό τους περιβάλλον; :lol:
Μπούλινγκ υπήρχε και θα υπάρχει με αποδέκτες ποικίλα άτομα για διαφορετικούς λόγους. Ταυτόχρονα όμως υπάρχει αυξημένη ενημέρωση του κοινού, των εργοδοτών, των γονιών και των εκπαιδευτικών για το θέμα και μαζί με τη νομική κάλυψη, τις πλατφόρμες ψυχολογικής στήριξης/αναφοράς και την βοήθεια της τεχνολογίας (π.χ. κινητά που θα καταγράψουν ένα συμβάν) το φαινόμενο είναι αντιμετωπίσιμο. Σε κάθε περίπτωση δεν γίνεται να σταματάμε την κοινωνική πρόοδο επειδή υπάρχουν ακόμα προβληματικές συμπεριφορές. Η Ελλάδα δεν αποτελείται από ορδές μανιακών έτοιμες να "λιθοβολήσουν" τις gay οικογένειες (και το ξέρεις καλά αυτό) παρά τις διαφωνίες πολλών σε ιδεολογικό επίπεδο. Οι gay γάμοι και υιοθεσίες θα έρθουν κάποια στιγμή, και με τον χρόνο θα τα χωνέψετε και τα δύο. Όπως χωνέψατε τη νομιμοποίηση του πολιτικού γάμου, των εκτρώσεων, την αποποινικοποίηση της μοιχείας, την απαλοιφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητες, τη Συμφωνία των Πρεσπών κλπ, έτσι θα χωνέψετε και τις gay οικογένειες. Κι όσοι πληγώνεστε, απλά αφήστε τον χρόνο να γιατρέψει τις πληγές σας. :8)

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 10 Νοέμ 2023, 10:26

Cecily Anne έγραψε:
Δεν ξέρω. Όσοι γκευ ξέρω στον έξω κόσμο είναι σοβαροί άνθρωποι, που άνετα θα μεγάλωναν φυσιολογικά παιδιά και όσοι δεν είναι σοβαροί, είναι αρκετά συνειδητοποιημένοι, ώστε να μην θέλουν παιδιά. Τώρα τί γίνεται παρά έξω δεν ξέρω και σίγουρα δεν είναι αντιπροσωπευτικές 2-3 φίρμες διάσημων κακαδερφων. Σε ό,τι αφορά την διαδικασία καθεαυτή είναι τόσο προβληματική που δεν βλέπουν παιδί στρέιτ ζευγάρια πόσο μάλλον γκευ. Ας ξεκινήσουν από αυτούς και αν περισσεύουν, δίνουμε και στους υπόλοιπους! Επίσης, υπάρχουν προγραμματα που υιοθετείς ένα αφρικανακι με 20 ευρώ! Λαμβάνεις και γράμμα κάθε τόσο. Εγώ την είχα πατήσει και είχα υιοθετήσει ένα πάντα, μαλακιά, το πάντα δεν στέλνει γράμμα.
Mα το ζητούμενο Σέσι, δεν είναι το αν μπορούν να προσφέρουν αγάπη και ασφάλεια οι γκέι στα παιδιά. Σαφώς και μπορούν. Και οι γκέι που ξέρω εγώ είναι σοβαροί άνθρωποι με ισορροπημένες σχέσεις με την οικογένεια και το περιβάλλον τους και σίγουρα αποδεκτοί από αυτό εδώ και πολλά χρόνια. Το πρόβλημα είναι το πως θα αντιμετωπισθεί το παιδί, στο σχολείο, στις παρέες και τις δραστηριότητες του ΕΚΤΟΣ του δικού του προστατευτικού κύκλου.

Γιατί είναι άλλο το να κάνει ο οποιοσδήποτε ενήλικος μια ομοφοβική δήλωση και να "τιμωρείται" από την πολιτεία και άλλο η διαπραγμάτευση του ζητήματος σε σχολεία κλπ μεταξύ ανηλίκων (ειδικώς στα δημοτικά) που τα παιδιά είναι ακόμη μικρά για να επεξεργασθούν την οποιαδήποτε πληροφορία.

Το μπούλινγκ σήμερα τσακίζει στα σχολεία και προς το παρόν δεν φαίνεται τρόπος αντιμετώπισης ακόμη και σε περιπτώσεις βίας, βιντεοσκοπήσεων κλπ σε ιδιωτικά και δημόσια.
Έχει γίνει κι αυτό τρόπος επίδειξης μαγκιάς και διασκέδασης ακόμη και στα πιτσιρίκια. Μπορείς να φανταστείς ένα παιδί, εκτεθειμένο σε αυτό το πλαίσιο; Από τί και πώς θα το προφυλάξεις;

Σε ό,τι αναφέρεις για την υιοθεσία, συμφωνώ. Υπάρχει λίστα αναμονής ακόμη και για τους στρέιτ, οπότε σαφώς και δεν παίζει η καραμέλα "είναι καλύτερα τα παιδιά να μεγαλώνουν σε ορφανοτροφεία;"
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 10 Νοέμ 2023, 10:33

Jimmy81 έγραψε:
10 Νοέμ 2023, 10:09
ΓΑΛΗ έγραψε:
09 Νοέμ 2023, 11:42
Jimmy81 έγραψε:
Δεν έχει κάτι τόσο ιδιαίτερο το ελληνικό περιβάλλον ώστε να μην μπορούμε να συνυπάρξουμε με αυτές τις οικογένειες.
Α ναι; Τότε προς τί η καθημερινή κλάψα από ενήλικους ινφλουένσερς για το μπούλινγκ που δέχονται από το κοινωνικό τους περιβάλλον; :lol:
Μπούλινγκ υπήρχε και θα υπάρχει με αποδέκτες ποικίλα άτομα για διαφορετικούς λόγους. Ταυτόχρονα όμως υπάρχει αυξημένη ενημέρωση του κοινού, των εργοδοτών, των γονιών και των εκπαιδευτικών για το θέμα και μαζί με τη νομική κάλυψη, τις πλατφόρμες ψυχολογικής στήριξης/αναφοράς και την βοήθεια της τεχνολογίας (π.χ. κινητά που θα καταγράψουν ένα συμβάν) το φαινόμενο είναι αντιμετωπίσιμο. Σε κάθε περίπτωση δεν γίνεται να σταματάμε την κοινωνική πρόοδο επειδή υπάρχουν ακόμα προβληματικές συμπεριφορές. Η Ελλάδα δεν αποτελείται από ορδές μανιακών έτοιμες να "λιθοβολήσουν" τις gay οικογένειες (και το ξέρεις καλά αυτό) παρά τις διαφωνίες πολλών σε ιδεολογικό επίπεδο. Οι gay γάμοι και υιοθεσίες θα έρθουν κάποια στιγμή, και με τον χρόνο θα τα χωνέψετε και τα δύο. Όπως χωνέψατε τη νομιμοποίηση του πολιτικού γάμου, των εκτρώσεων, την αποποινικοποίηση της μοιχείας, την απαλοιφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητες, τη Συμφωνία των Πρεσπών κλπ, έτσι θα χωνέψετε και τις gay οικογένειες. Κι όσοι πληγώνεστε, απλά αφήστε τον χρόνο να γιατρέψει τις πληγές σας. :8)
Αγορίνα μου, άσε το απειλητικό υφάκι για το τι θα "χωνέψουμε" και τι όχι.

Και σταματήστε να μπερδεύετε το οτιδήποτε με τις πολιτικές σας ιδεοληψίες.

Εδώ κάθε μέρα παίζει στόρυ με γκλιτεράτο ινφλουένσερ που κλαίγεται επειδή κάποιος τον κοίταξε στραβά και καπάκι ο ίδιος κουνάει το δάχτυλο και φωνάζει "θα σας δείξω εγώ τι θα πάθετε".

Χαλαρώστε λίγο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 10 Νοέμ 2023, 10:37

Δηλαδή κάπου έλεος με τον κάθε προχωκάγκουρα που ανέλαβε να μας "επιμορφώσει"... :lol:

Και είναι καρατσεκαρισμένο ότι η πλειοψηφία των επιθετικών δεν έχουν λύσει ακόμη κάποια χοντρά θεματάκια που έχουν με το δικό τους περιβάλλον και τα δικά τους σόγια.

Ακριβώς γι' αυτό τσιρίζουν και περιμένουν από τα πιτσιρίκια των "άλλων" να βγάλουν τα δικά τους κάστανα από τη φωτιά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Animal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Animal » 10 Νοέμ 2023, 11:32

Jimmy81 έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
09 Νοέμ 2023, 11:25
Ποια είναι η δοκιμασμένη συνταγή, που μπορεί να λειτουργήσει στο σημερινό ελληνικό περιβάλλον;

Γιατί το ζητούμενο δεν είναι μόνον το κόσκινο που περνάνε τους κηδεμόνες αλλά το κατά πόσον μπορεί να προστατευθεί το παιδί από τις έξωθεν αντιδράσεις, ειδικώς όταν είναι σε μικρή ηλικία.

Και γι' αυτές δεν μπορεί να κάνει το οτιδήποτε ο νομοθέτης.
Στις σοβαρές χώρες της ΕΕ που θέλουν να επιβιώσουν και να έχουν συνέχεια πρέπει να εφαρμόζονται πολιτικές προστασίας των πολιτών τους από την ΛΟΑΤΚΙ+ προπαγάνδα.Παρε για παράδειγμα την Ουγγαρία: https://www.bankingnews.gr/diethni/arti ... qi-ekthesi .Χώρα με πολιτική πρωωθησης των παραδοσιακών οικογενειακών αξιών,με αύξηση του δείκτη γεννήσεων της και σοβαρές πολιτικές για το δημογραφικό,με μηδενική λαθρομεταναστευση και εισαγόμενη εγκληματικότητα.Ενα πρότυπο για το πώς θα έπρεπε να είναι όλες οι χώρες της ΕΕ.

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 10 Νοέμ 2023, 12:26

O I έγραψε:
10 Νοέμ 2023, 09:30
Ναύτης έγραψε:
09 Νοέμ 2023, 23:06
O I έγραψε:
(...)
Ναι καλά

.,
Ότι διαφωνείς με τέτοιο τρόπο εσύ και άλλοι δω μέσα και τρίζετε τα δόντια με αυτές τις αντιλήψεις που υπερασπίζονται τα παιδιά και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, μάλλον τις δικαιώνουν. Αυτό και ως απάντηση για το "Εξακριβωμένο" αν θες. Το "ομοφυλοφιλικός" το είπα για να μη τον πω ομοφυλόφιλο ή και ως διάκριση απέναντι στην έκφραση "ομοφοβικός" που την πετάτε στα μούτρα όποιου έχει αντίθετη άποψη με των ομοφυλοφίλων (όσων θέλουν να υιοθετήσουν παιδιά και όχι πετ), όσο λογική κι αν είναι.

καλή σου μέρα

.,
Με λίγα λόγια, μπούρδες "εξακριβωμένο". Κατά τα λοιπά, ισχύουν όσα σού έγραψα ήδη.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών