Δηλαδή βλέπετε τους Κύπριους ίσα με τους λάθροJimmy81 έγραψε: ↑22 Απρ 2024, 09:30Για όλους νοιαζόμαστε στον υγιή προοδευτικό, δημοκρατικό κόσμο. Άλλοι μοιράζουν φαγητό "μόνο για Έλληνες". Αυτή είναι η διαφορά μας φιλοχουντικέ φίλε μου. Πάντα αυτή ηταν και αυτή θα είναι.
21η Απριλίου 1967
Re: 21η Απριλίου 1967
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
- Jimmy81
- Δημοσιεύσεις: 7886
- Εγγραφή: 04 Ιαν 2019, 05:42
- Phorum.gr user: Jimmy81
- Τοποθεσία: Ουκρανικές στέπες
Re: 21η Απριλίου 1967
Στον μκρόκοσμό σου που πλάθει εχθρούς βάσει θρησκεύματος ίσως.Green Dragon έγραψε: ↑22 Απρ 2024, 09:38Όποιος τρέφει τον εχθρό (ισλάμ στην προκειμένη) είναι προδότης.
Re: 21η Απριλίου 1967
Αυτό είναι μύθος που έχει καταριφτει.Οι Αμερικανοί σχεδίαζαν το πραξικόπημα του Βασιλιά που είχαν αναλάβει να φέρουν σε πέρας Στρατηγοί προσκείμενοι στο Παλάτι.Οι Συνταγματάρχες τους πρόλαβαν και χάλασαν τα σχέδια Βασιλιά, Αμερικανών και Στρατηγών Παλατιού.Για ένα μεγάλο διάστημα της Χούντας του Παπαδόπουλου οι ΗΠΑ δεν είχαν καν πρέσβη στην Ελλάδα, τόσο καλές ήταν οι σχέσεις τους με την Χούντα των Συνταγματαρχών.Οργισμένος έγραψε: ↑21 Απρ 2024, 13:33Η χουντα ηταν η προσπαθεια της αμερικης να μην παει η Ελλαδα στο ανατολικο μπλοκ , κατι που θα γινοταν εν τελει λογω της ισχυρης αριστερης κυριαρχιας στις ελλ μαζες. ΕΚανε κακο στη χωρα αλλα αν υποθετικα μιλωντας δεν συνεβαινε η χουντα και πηγαιναμε στο ανατολικο μπλοκ, θα ειχαμε σημερα δημοκρατια και 25000 δολλαρια κκ ΑΕΠ;;;
Δεν νομιζω. Αλλα δεν ξερω αν τελικα μακροπροθεσμα αυτο μας εβγαινε σε καλο εστω και χωρικα ακρωτηριασμενοι , κυπρος, δυτικη θρακη δωδεκανησα.
Ο Παπαδόπουλος το έπαιζε αδέσμευτος και τελικά μετά τον πόλεμο Ισραήλ και Αράβων το 1973 τον φάγανε και φέρανε τον Ιωαννίδη στη θέση του.
Re: 21η Απριλίου 1967
Ναι, τους τσάκιζαν τόσο πολύ, που το 1974 κατέληξαν να είναι ισχυρότεροι από ποτέ και μέχρι και σήμερα δεν μπορούμε να τους ξεφορτωθουμε με τίποτα.

In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
- Jimmy81
- Δημοσιεύσεις: 7886
- Εγγραφή: 04 Ιαν 2019, 05:42
- Phorum.gr user: Jimmy81
- Τοποθεσία: Ουκρανικές στέπες
Re: 21η Απριλίου 1967
Άλλο θέμα τι απέγιναν μετά (στο οποίο απ'όσο διάβασα δόθηκαν κάποιες απαντήσεις). Το point μου είναι ότι είχαμε μια εντελώς άχρηστη δικτατορία την περίοδο λίγο πριν την τουρκική εισβολή. Φαντάσου πόσο άχρηστος στο να βρίσκει συνεργάτες ήταν ο Ιωαννίδης αν τον πούλησαν τόσο εύκολα οι στρατηγοί του. Η πραγματικότητα ήταν βέβαια ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να αντέξει πόλεμο με την Τουρκία εκείνη την περίοδο κι αυτό προφανώς το έλαβαν υπόψη τους οι στρατηγοί ενώ αποδείχτηκε και από τις "πάω-τελικά δεν πάω" στρατιωτικές αποστολές της Ελλάδας, την επιστράτευση φιάσκο και τις ελλείψεις του ελληνικού στρατού.
https://www.news247.gr/politiki/ta-epta ... ti-xounta/
Όπως του εξήγησαν οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, ετοιμοκίνητο στην Κρήτη δεν ήταν παρά μόνο ένα σμήνος πολεμικών αεροσκαφών. Για να φτάσουν στην Κύπρο θα έπρεπε να φορτώνουν μόνο δύο αντί για τέσσερις βόμβες. Ακόμη και εάν δεν αναχαιτίζονταν και πετύχαιναν τους στόχους τους, δε θα μπορούσαν να επιστρέψουν στη βάση τους. Τα Φάντομ δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν γιατί δεν είχε ολοκληρωθεί η εκπαίδευση του προσωπικού τους. Τα Μιράζ και τα Κορσέρ δεν είχαν ακόμη φτάσει.
Διάβασε και ιστορίες από την επιστράτευση για το πόσο κωμικοτραγική ήταν η στρατιωτική εικόνα της Ελλάδας τότε. Ένα δείγμα:
https://aromalefkadas.gr/%CE%B7-%CE%B5% ... %83%CE%B1/
Ήρθαν και κάτι φορτηγά μεγάλα κι άδειαζαν με ανατροπή, άλλο σκηνές ,καραβάνες, γυλιούς, σε άλλο είχαν τα πασαλάκια και τα όπλα Μ1 καταλαδωμένα μέσα σε κασόνια με γράσο που κάμαμε μια εβδομάδα να τα καθαρίσουμε, άλλο καζάνια , άλλο κάτι τσουβάλια που είχαν μέσα κουβέρτες, άλλο αρβύλες, άλλο ρούχα εκστρατείας, σκελέες, καμιά πετσέτα, κορδόνια, γαλέτες, κονσέρβες από την εποχή της Κορέας(1952), ωχ Παναγιά μου τι να πρωτοθυμηθώ!
Γίνανε λοιπόν αυτά 6-7 σωροί κι ένας αξιωματικός- φροντιστής, κοντός με γουρλωμένα μάτια ανέβηκε επάνω στην καρότσα ενός φορτηγού και φωνάζοντας χωρίς φωνή(!!!) μας είπε να πάμε να πάρουμε από ένα όπλο, μια κουβέρτα, μια καραβάνα, κάνα κουτάλι, μια φόρμα για να ντυθούμε… αξιόμαχοι φαντάροι και φυσικά άρβυλα κι από ένα ζευγάρι κάλτσες! Σφαίρες-ευτυχώς –δεν έδωσαν. Άρα είχαμε όπλα για να ακουμπάμε.
Το τι επακολούθησε δεν περιγράφεται. Γιουρούσι σωστό! Τράβαγε ένας από δω ένα παπούτσι κι έψαχνε το νούμερο κι ο άλλος απ’ τα κορδόνια το ίδιο. Άλλος έβρισκε το νούμερο αλλά… ήταν όλα δεξιά. Άλλος είχε ένα μπερέ μέχρι τα αυτιά για γέλια και για κλάματα, άλλος βάραγε μια καραβάνα με το κουτάλι γιατί του την είχε δώσει, άλλος έβριζε, άλλος έψαχνε νούμερο για τη ζωστήρα και μέχρι να την προβάρει του την είχε αρπάξει ο δίπλα, άλλος δοκίμαζε μια φόρμα αλλά το απάνω μέρος το είχε πάρει άλλος, άλλος δεν έβρισκε τίποτα γιατί δεν έκανε γιουρούσι, άλλος έψαχνε να βάλει τάξη και στο τέλος κανένας δεν είχε εκείνα που έπρεπε. Για τις κονσέρβες υπήρχε όμως.. μέριμνα από ένα υπαξιωματικό που μας τις μοίραζε. Μια κονσέρβα για 5 άτομα , με συνοδεία γαλέτας που δεν έσπαγε ούτε με πέτρα όχι με δόντια. Νερό από τη βάνα του ποτίσματος φυσικά. Μας είχαν πάει σε ποτιστικό χωράφι, ευτυχώς. Εκεί υπήρχε μέριμνα όπως και στον γειτονικό σταύλο, είχε κι αυτός νερό από τη ίδια βάνα!!Ήταν κοντά και διάφορα θερμοκήπια με γόρμες κι άγουρες ντομάτες που τα ξεπαστρέψαμε απ την πείνα!! Μέχρι και τις πράσινες τρώγαμε..
Δεν μπορείς λοιπόν να ζητάς από τον Καραμανλή να συμμαζέψει το ανεξέλεγκτο χάος που ξεκίνησαν άλλοι στο οποίο η Τουρκία πλέον δρούσε διπλωματικά και στρατιωτικά από θέση ισχύος.
Διότι η "φιλελευθεροποίηση" που ετοίμαζε το καθεστώς ήταν ημιτελής και οι φοιτητές καταπιέζονταν από ποικίλα χουντικά μέτρα. Διεθνώς δεν ήταν τόσο ισχυρός ο Παπαδόπουλος και το φιάσκο με τον Ντεμιρέλ στον Έβρο υποδεικνύει ότι ούτε στα διπλωματικά τα πήγαινε καλά. Αν έμπλεκε την Ελλάδα σε πόλεμο για την Κύπρο, πιθανότατα θα χάναμε κι άλλα ελληνικά εδάφη.Juno έγραψε: ↑21 Απρ 2024, 15:46Όσο για τον Παπαδόπουλο, εσύ γιατί λες ότι οργανώθηκε άρον-άρον το Πολυτεχνείο; Αφού είχε ανακοινώσει εκλογές, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο θα έφευγε από την πολιτική, τι λύσσαξαν να τον ρίξουν;
Ναι, θα το αντιμετώπιζε καλύτερα. Είχε διακριθεί στον ΒΠΠ. Δεν θα τσίμπαγε στο "γίνεται άσκηση" και θα ακολουθούσαν και οι δικές μας ΕΔ την "άσκηση".
- Green Dragon
- Δημοσιεύσεις: 24933
- Εγγραφή: 17 Απρ 2020, 12:02
- Phorum.gr user: Green Dragon
Re: 21η Απριλίου 1967
Ισχύει. Βασικά ο μύθος ότι η χούντα ήταν δημιούργημα των ΗΠΑ στηρίχθηκε εξ αρχής στον ιδιαίτερα διαδεδομένο στην χώρα μας αστήρικτο αντιαμερικανισμό. Για όλα τα κακά φταίνε οι Αμερικάνοι.Animal έγραψε: ↑22 Απρ 2024, 10:34Αυτό είναι μύθος που έχει καταριφτει.Οι Αμερικανοί σχεδίαζαν το πραξικόπημα του Βασιλιά που είχαν αναλάβει να φέρουν σε πέρας Στρατηγοί προσκείμενοι στο Παλάτι.Οι Συνταγματάρχες τους πρόλαβαν και χάλασαν τα σχέδια Βασιλιά, Αμερικανών και Στρατηγών Παλατιού.Για ένα μεγάλο διάστημα της Χούντας του Παπαδόπουλου οι ΗΠΑ δεν είχαν καν πρέσβη στην Ελλάδα, τόσο καλές ήταν οι σχέσεις τους με την Χούντα των Συνταγματαρχών.Οργισμένος έγραψε: ↑21 Απρ 2024, 13:33Η χουντα ηταν η προσπαθεια της αμερικης να μην παει η Ελλαδα στο ανατολικο μπλοκ , κατι που θα γινοταν εν τελει λογω της ισχυρης αριστερης κυριαρχιας στις ελλ μαζες. ΕΚανε κακο στη χωρα αλλα αν υποθετικα μιλωντας δεν συνεβαινε η χουντα και πηγαιναμε στο ανατολικο μπλοκ, θα ειχαμε σημερα δημοκρατια και 25000 δολλαρια κκ ΑΕΠ;;;
Δεν νομιζω. Αλλα δεν ξερω αν τελικα μακροπροθεσμα αυτο μας εβγαινε σε καλο εστω και χωρικα ακρωτηριασμενοι , κυπρος, δυτικη θρακη δωδεκανησα.
Ο Παπαδόπουλος το έπαιζε αδέσμευτος και τελικά μετά τον πόλεμο Ισραήλ και Αράβων το 1973 τον φάγανε και φέρανε τον Ιωαννίδη στη θέση του.
Re: 21η Απριλίου 1967
δηλαδη καποιοι πιστευετε οτι ο υπαλληλακος της πρεσβειας εκανε κοντρα στους σχεδιασμους της δικο του πραξικοπημα.
τους προλαβε κιολας

ρε παιδια δεν μπορει να ειστε τοσο καθυστερημενοι, σοβαρα τωρα..
ειναι σοκαριστικο τι μαλακιες σας ταιζουν και τις χαφτετε
τους προλαβε κιολας


ρε παιδια δεν μπορει να ειστε τοσο καθυστερημενοι, σοβαρα τωρα..
ειναι σοκαριστικο τι μαλακιες σας ταιζουν και τις χαφτετε
- Green Dragon
- Δημοσιεύσεις: 24933
- Εγγραφή: 17 Απρ 2020, 12:02
- Phorum.gr user: Green Dragon
Re: 21η Απριλίου 1967
Εγώ δεν πλάθω τίποτα, περιγραφή των δεδομένων κάνω.Jimmy81 έγραψε: ↑22 Απρ 2024, 10:21Στον μκρόκοσμό σου που πλάθει εχθρούς βάσει θρησκεύματος ίσως.Green Dragon έγραψε: ↑22 Απρ 2024, 09:38Όποιος τρέφει τον εχθρό (ισλάμ στην προκειμένη) είναι προδότης.
Re: 21η Απριλίου 1967
Παραμύθια της Χαλιμας. Όλες αυτές οι διαπιστωσεις προέρχονται από τα χαλκευμενα από τον Αβερωφ πρακτικά των Πολεμικών Συμβουλίων, που συντάχθηκαν κατά τρόπο ώστε ο Καραμανλής να εμφανίζεται έτοιμος για πόλεμο, αλλά να τον αποτρεπουν οι αρχηγοί.Jimmy81 έγραψε: ↑22 Απρ 2024, 11:36Όπως του εξήγησαν οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, ετοιμοκίνητο στην Κρήτη δεν ήταν παρά μόνο ένα σμήνος πολεμικών αεροσκαφών. Για να φτάσουν στην Κύπρο θα έπρεπε να φορτώνουν μόνο δύο αντί για τέσσερις βόμβες. Ακόμη και εάν δεν αναχαιτίζονταν και πετύχαιναν τους στόχους τους, δε θα μπορούσαν να επιστρέψουν στη βάση τους. Τα Φάντομ δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν γιατί δεν είχε ολοκληρωθεί η εκπαίδευση του προσωπικού τους. Τα Μιράζ και τα Κορσέρ δεν είχαν ακόμη φτάσει.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
Re: 21η Απριλίου 1967
Ακόμα και το κουκουέ παραδέχεται πλέον ότι οι αμερικανοί είχαν μαύρα μεσάνυχτα για τις κινήσεις των συνταγματαρχών. Η έκπληξη της αμερικανικής πρεσβείας ήταν όμοια με την έκπληξη του παλατιού και της κυβέρνησης την επομένη του πραξικοπήματος. Οι δε Γ. Παπανδρέου και Λ. Κύρκος μια εβδομάδα πριν διαβεβαίωναν ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά και όποιος μιλάει για πραξικόπημα είναι προβοκάτορας.
- Golden Age
- Δημοσιεύσεις: 35906
- Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:24
Re: 21η Απριλίου 1967
Κράτησαν έντονα τον αντικομμουνισμό της μετεμφυλιακής περιόδου, αλλά δεν θα το 'λεγα επιστροφή στο 1950. Αντιθέτως, κυνηγούσαν και δεξιούς.Ναύτης έγραψε: ↑22 Απρ 2024, 08:29Από το γεγονός πως γύρισαν τη χώρα πίσω στην πιο σκληρή μετεμφυλιακή περίοδο.Golden Age έγραψε: ↑22 Απρ 2024, 01:35Το "20 χρόνια πίσω απο που προκύπτει"; Όσα και να τους καταλογίσεις για διάφορα άλλα θέματα, έκαναν πλούσιο υλικοτεχνικό εκσυγχρονιστικό έργο.
Και πάντως, αυτοί κατάργησαν τις εξορίες, έστω κι αν τις χρησιμοποίησαν για κάποια χρόνια.
Re: 21η Απριλίου 1967
το κκε λεει οτι η χειροτερη της μεταπολιτευσης ειναι συριζα,Ναύτης έγραψε: ↑22 Απρ 2024, 13:44Ακόμα και το κουκουέ παραδέχεται πλέον ότι οι αμερικανοί είχαν μαύρα μεσάνυχτα για τις κινήσεις των συνταγματαρχών. Η έκπληξη της αμερικανικής πρεσβείας ήταν όμοια με την έκπληξη του παλατιού και της κυβέρνησης την επομένη του πραξικοπήματος. Οι δε Γ. Παπανδρέου και Λ. Κύρκος μια εβδομάδα πριν διαβεβαίωναν ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά και όποιος μιλάει για πραξικόπημα είναι προβοκάτορας.
αρα στα παπαρια μας τι λεει το κκε. μαλακιες λεει
δεν ειδοποιεις πριν το πραξικοπημα, δεν μας αφορα ποιος δεν ηξερε.
βαλτε το νιονιο να δουλεψει ρεεεεεεεεεεεεεεε
μην τρωτε οτι σας σερβιρουν ρεεεεεεεεε
Re: 21η Απριλίου 1967
ιχαν δυο τρια σεναρια, διαλεξαν το 2.
ελεος ρε μαλακες
ελεος ρε μαλακες
- Golden Age
- Δημοσιεύσεις: 35906
- Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:24
Re: 21η Απριλίου 1967
στα παπαρια μας.Golden Age έγραψε: ↑22 Απρ 2024, 14:16Αυτό δεν είναι τα γεγονότα, είναι το τί θα 'θελες εσύ να ισχύει για να εξυπηρετηθεί το αφήγημα της Αριστεράς. Η πραγματικότητα λέει ότι ο Αμερικανός πρέσβης αιφνιδιάστηκε απο το πραξικόπημα.
γουι τσιτ γουι λάι γουι ντισιβ δεν ειναι το δογμα?
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Δυτικό Βερολίνο 1967: Ο αστυνομικός που ήταν πράκτορας της Στάζι
από Golden Age » 19 Φεβ 2025, 02:17 » σε Ιστορία - 11 Απαντήσεις
- 353 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από πατησιωτης
19 Φεβ 2025, 19:09
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (1967-1973)
από Aprilianos » 25 Μάιος 2023, 11:26 » σε Εσωτερική Πολιτική - 15 Απαντήσεις
- 709 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Aprilianos
28 Μάιος 2023, 18:13
-
-
- 147 Απαντήσεις
- 3045 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Aitwlos
25 Απρ 2025, 22:41
-
-
Νέα δημοσίευση 12 Απριλίου Θεσσαλονίκη
από Sid Vicious » 12 Απρ 2024, 12:55 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 0 Απαντήσεις
- 390 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Sid Vicious
12 Απρ 2024, 12:55
-