Otto Weininger έγραψε: ↑08 Αύγ 2024, 20:55
Επίσης είναι εμπορική επένδυση. Εγώ πχ, και στα 2 φαρμακεία έχω δίπλα μου σχεδον καφέ.
Δεν έχω καμία κάψα για καφέ γενικά, ακόμα και τον πρωινό δεν τον πίνω ποτέ όλο.
Αλλά πάντα μόλις πάω είτε στο ένα είτε στο άλλο φαρμακείο θα πάρω καφέ από δίπλα μαγαζί. Δημιουργείς σχέσεις. Εκείνοι πάντα μου στέλνουν κόσμο, "διαφημίζουν" τα φαρμακεία σε κάθε ντελιβερυ που κάνουν σε άλλες επιχειρήσεις εκεί δίπλα, μου χαλάνε ψιλά κλπ.
Κι εμένα τα καφέ δίπλα μου από όπου παίρνουμε καφέδες κι εγώ και το υπόλοιπο προσωπικό του μαγαζιού είναι πελάτες μου.
Αυτό το φετίχ με την δαιμονοποίηση του καφέ είναι ηλίθιο. Όπως είπε ο
Green Dragon, εμείς ξοδεύουμε τα λεφτά μας σε καφέδες απέξω, άλλοι Ευρωπαίοι τα ξοδεύουν αλλού.
Όποιος πιστεύει ότι αυτός που ζει με τον ελάχιστο μισθό ή λίγο παραπάνω θα κάνει ουσιώδη αλλαγή στην ζωή του αν αρχίσει να ζει όπως ζούσαν το 1900, είναι ανίδεος, κατά πάσα πιθανότητα καραβολεμένος της μεσαίας ή έστω μικρομεσαίας τάξης και σε επίπεδο κριτικής ανάλυσης δεν έχει βγάλει ακόμα το νηπιαγωγείο.
Αν όλοι άρχιζαν να κάνουν μαζικά οικονομία, θα αυξανόταν βραχυπρόθεσμα τα μέσα ταμειακά διαθέσιμα των πολιτών αλλά μεσοπρόθεσμα θα είχαμε αλυσιδωτές συνέπειες στην εγχώρια οικονομία. Όλα αυτά τα λεφτά που θα έλειπαν ξαφνικά από την αγορά θα οδηγούσαν σε απολύσεις, κλείσιμο εταιρειών, μείωση του ΑΕΠ και τελικά συρρίκνωση του μέσου μισθού, που όχι και τόσο μακροπρόθεσμα θα οδηγούσε σε ακόμα χειρότερη οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών.
Σε ατομικό επίπεδο, ναι, θα μπορούσε κάποιος να περιορίσει τα έξοδά του με αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν έρχεται αυτό χωρίς τίμημα.