Όχι βρε κουτό. Εννοώ ότι για την άποψή μου, είπες τη γνώμη σου:
αυτό

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Μα αυτό ακριβώς κάνετε οι περισσότεροι που θέλετε να προσδώσετε οπωσδήποτε σατανιστικό πνεύμα στην τελετή λήξης.O I έγραψε: ↑14 Αύγ 2024, 10:47Όχι βρε κουτό. Εννοώ ότι για την άποψή μου, είπες τη γνώμη σου:αυτό
Από Γιώργος Τσαγκόζης
Ενώ η φωτιά στην Αττική κατέκαιγε ότι πράσινο έχει απομείνει, κάποιοι “πεφωτισμένοι” συμπολίτες μας, κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν τη σχέση των πυρκαγιών της Αθήνας με την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι και να μας αποκαλύψουν… “ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ;”
Μπροστάρισα στον αγώνα των συμπολιτών μας για να μάθουν την “αλήθεια” είναι η ηθοποιός Θεοφανία Παπαθωμά η οποία έκανε αυτήν την κρυπτική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.
“‘Όποιος πιστεύει, ότι οι δύο ταυτόχρονα ληφθείσες φωτογραφίες δεν έχουνε καμία σχέση μεταξύ τους, να σηκώσει το χέρι του!¨
Έγραψε, παραθέτοντας στη μία πλευρά της ανάρτησης μία φωτογραφία με τον εξωγήινο της τελετής λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων να κρατάει την ελληνική σημαία και στην άλλη μία φωτογραφία από τις φωτιές, η δίνοντας κάποια περισσότερη πληροφορία
Τα σχόλια κάτω από το ποστ συμφωνούσαν και ανέφεραν ότι σαφώς και υπάρχει κάποια σύνδεση:
“Ευτυχώς, υπάρχετε και κάποιοι που λέτε την αλήθεια. Ευχαριστούμε”
“Κάποιοι όμως δε λεν να καταλάβουν κοιμούνται όρθιοι”
“Όλα τα διαβόλια μαζεμένα ήταν..”
“Όλα ένα σχέδιο!”
“Θα συμφωνήσω μαζί σου…. δυστυχώς”
Παρότι παρακολουθώ με ενδιαφέρον για χρόνια τη “σκηνή” των πιο πεφωτισμένων συμπολιτών μας, αδυνατούσα να κάνω τη σύνδεση, μέχρι που βρήκα κάποιους που δε “μασούσαν” τα λόγια τους!
Ανακάλυψα στο facebook τον παρακάτω τύπου που μου άνοιξε τα μάτια!
“Σμιλεμένος από χρυσαφένιες φλόγες. Με το που εμφανίστηκε και κράτησε τη σημαία μας, κάηκε η μισή Αττική. Τυχαίο; Ο καθένας που έχει μία στάλα μυαλό μπορεί πια να καταλάβει πως η χθεσινή τελετή ήταν μία επίκληση στον Δαίμονα του Φωτός και του Πυρός, με στόχο την εκμηδένιση του τελευταίου οχυρού της ελεύθερης ανθρωπότητας: της Ορθόδοξης Ελλάδας.”
Αυτό έγραψε ο μύστης και τώρα όλα βγάζουν νόημα ή και όχι.
Φυσικά και βγάζουν νόημα.
Της οποίας Ελλάδας μάλιστα το σύνταγμα δεν προστατεύει την ελευθερία του λόγου, αλλά μόνο την ελευθερία του τύπου.taxalata xalasa έγραψε: ↑14 Αύγ 2024, 11:23του τελευταίου οχυρού της ελεύθερης ανθρωπότητας: της Ορθόδοξης Ελλάδας
κλαυσίγελωςAlienWay έγραψε: ↑14 Αύγ 2024, 11:47Της οποίας Ελλάδας μάλιστα το σύνταγμα δεν προστατεύει την ελευθερία του λόγου, αλλά μόνο την ελευθερία του τύπου.taxalata xalasa έγραψε: ↑14 Αύγ 2024, 11:23του τελευταίου οχυρού της ελεύθερης ανθρωπότητας: της Ορθόδοξης Ελλάδας
Αυτό είναι το οχυρό της "ελεύθερης ανθρωπότητας".
Ο,τι να ναι.
φρουραααά Beria κλαυσίγελωςtaxalata xalasa έγραψε: ↑14 Αύγ 2024, 12:05κλαυσίγελωςAlienWay έγραψε: ↑14 Αύγ 2024, 11:47Της οποίας Ελλάδας μάλιστα το σύνταγμα δεν προστατεύει την ελευθερία του λόγου, αλλά μόνο την ελευθερία του τύπου.taxalata xalasa έγραψε: ↑14 Αύγ 2024, 11:23του τελευταίου οχυρού της ελεύθερης ανθρωπότητας: της Ορθόδοξης Ελλάδας
Αυτό είναι το οχυρό της "ελεύθερης ανθρωπότητας".
Ο,τι να ναι.
τι φωνάζεις ρε;Machine ghost έγραψε: ↑14 Αύγ 2024, 12:11φρουραααά Beria κλαυσίγελως
Τι να σου πω; Σχετικα με το θεμα των συμβολισμων χθες το βραδυ ας πουμε επαιζα την επανεκδοση του DOOM, ενος βιντεοπαιχνιδιου απο τα 90sO I έγραψε: ↑14 Αύγ 2024, 10:05Οι συμβολισμοί ΟΛΟΙ έχουν σημασία όπως και στην τελετή έναρξης.BILLO έγραψε: ↑14 Αύγ 2024, 02:17Προσδιορισα αυτη την εποχη γιατι η αναβιωση των Ολυμπιακων αγωνων εγινε στα τελη του 19ου αιωνα. Οι ηρωες τους οποιους εβαλες εσυ στη συζητηση, κατα την αποψη μου θα τρωγανε σαν ανθρωποι μεγαλη κομπλα εαν βλεπαν τετοιο υπερθεαμα. Ευχαριστη κομπλα, γιατι ηταν λαικοι και ταπεινοφρονες ανθρωποι και δεν ηταν συνηθισμενοι σε τετοια θεαματα. Εαν βλεπαν και τη σημαια μας δε να σηκωνεται μεσα σε ολο αυτο το θεαμα ε τοτε θα χεζαν τα βρακια τους απο χαρα και υπερηφανια κατα πασα πιθανοτητα. Μακαρι να μπορουσαν να το δουν γιατι τους αξιζουν τετοιες τιμες.
Οσον αφορα το σημειολογικο κομματι της παραστασης, η αποψη μου οτι δεν υπαρχει σαφης συνδεση ουτε με καποια θρησκεια , ουτε με καποια ιδεα που ερχεται αντιμετωπη με τις αρχες του Ολυμπισμου η ακομα και του Χριστιανισμου. Υπηρξε μια συνδεση με τον Χριστιανισμο στην τελετη εναρξης με τον μυστικο δειπνο, φαγαν την απορριψη τους και καθησαν φρονιμα αν θες στην τελετη ληξης. Το οτι κατεβηκε ενας performer απο τον ουρανο με χρυσοπλουμιστα ρουχα εχει τοση σχεση με τον Εωσφορο, οσο σχεση εχει το σχημα του αλογου με το αφηρημενο σχημα ενος συννεφου, δηλαδη θελει φαντασια και διαθεση για να δεις αυτο που θελεις να δεις. Και σε καθε περιπτωση, σε οποιαδηποτε αφηρημενη σκηνογραφια μπορει καποιος να βρει εναν τροπο να κανει συνδεση με το διαβολο. Αν κατεβαινε με τις πενταλφες η κατι αντιστοιχο να πουμε πως υπαρχει μια συνδεση. Και αν θελεις, εαν οντως επιδιωξαν συνδεση με το διαβολο, δεν καναν καθολου καλη δουλεια.
Οκ, παρεννόησα την αρχική φράση σου περί 19ου αιώνα αλλά μιας και το συζητάμε, για το μόνο που θα ήταν υπερήφανοι οι Έλληνες της επαναστάσεως του 1821 θα ήταν ο Εθνικός Ύμνος και η εμφάνιση τής Ελληνικής σημαίας στας Ευρώπας, όπως και μεις σήμερα. Για το υπόλοιπο σκηνικό με τους συμβολισμούς του, δεν είμαι τόσο σίγουρος και για το λόγο, ακριβώς επειδή ήταν απλοί άνθρωποι κι αν ήταν, θα ρωτούσαν και θα άκουγαν αυτούς που γνωρίζουν από συμβολισμούς.
Φυσικά αυτό που βλέπουμε με τη διττή έννοια, στο άλλο σκέλος, το ιστορικό, δείχνει τον "παρατηρητή" στη μέση, τον Αιγύπτιο που έρχεται από την ανατολή όπου κουβαλά την Ελληνική σημαία και τον Τζόκερ που έρχεται από Αμερική με το κοντάρι, τα συνδέουν οι δυο τους, τη δίνει ο Τζόκερ στον "παρατηρητή" (που από παρατηρητής πλέον έχει ηγετική/ενεργή δράση σε όλο αυτό) και την καρφώνει στην Ελλάδα.
Ακόμα και υπ' αυτή την έννοια, δε νομίζω να μας τιμά ούτε εμάς τους Νεοέλληνες, ούτε αυτούς που πολέμησαν τότε. (Για τη σημαία και τον Εθνικό ύμνο, είπαμε)
Ότι ο ίδιος "παρατηρητής" ανεβαίνει στην κορυφή της πυραμίδας (όπως επισημαίνει και ο Αρίστος) τον κάνει να έχει πολύ ενεργή δράση για όσους έκτισαν το νέο Ολυμπιακό ιδεώδες με τους συμβολισμούς του, τα σύμβολά και τους στόχους του που μας πάνε λίγο πίσω από τον 19ο αιώνα, σε όσους το έκτισαν (έχω βάλει αναφορές σε προηγούμενες σελίδες). Αν θες τη γνώμη μου, αυτό το νέο ιδεώδες είναι το αποκορύφωμα μιας παγκόσμιας Ένωσης όλων των λαών υπό τον εν λόγο "παρατηρητή". Αυτό που νοούμε ως Παγκοσμιοποίηση σήμερα. Αυτό που αφηγείται η τελετή λήξης εν προκειμένω.
Φυσικά, θα ήθελα να ακούσω και τη δική σου εκδοχή για τα εν λόγο τεκταινόμενα, όχι αυτή που ίσως προσπαθεί να αποδομήσει την παραπάνω γνώμη αλλά την προσωπική σου και ίσως πάει πιο κάτω ο διάλογος.
συγγνώμη σας ξύπνησα.Beria έγραψε: ↑14 Αύγ 2024, 12:28τι φωνάζεις ρε;
Δεν είναι λάθος ρεMachine ghost έγραψε: ↑14 Αύγ 2024, 12:32συγγνώμη σας ξύπνησα.