Το ΌΧΙ είπε ο λαός και όχι το φασιστομουτρο ο Μεταξας

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Το ΌΧΙ είπε ο λαός και όχι το φασιστομουτρο ο Μεταξας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 28 Οκτ 2024, 12:04

Scouser έγραψε:
28 Οκτ 2024, 11:48
Golden Age έγραψε:
28 Οκτ 2024, 01:41
Scouser έγραψε:
28 Οκτ 2024, 01:08

Έλα τώρα, αστειότητες. Κανένας κίνδυνος εμφυλίου δεν υπήρχε, το ΚΚΕ της εποχής πριν το Μεταξά ήταν ξεδοντιασμένο. 5,7% είχε πάρει στις εκλογές του 1936, στις Ένοπλες Δυνάμεις είχε μηδενική διείσδυση, ήταν άοπλο και φυσικά δεν υπήρχε κανένα γειτονικό καθεστώς για να το στηρίξει. Δεν υπήρχε καμία ανάγκη να μας κατσικωθεί ένας φασίστας δικτάτορας, επικεφαλής ενός κόμματος του 3%, που ήταν αντίθετος σε όλους τους πολέμους που είχε συμμετάσχει η Ελλάδα από το 1821 και μετά. Φυσικά, για να είμαστε δίκαιοι, η προετοιμασία που έγινε για τον ελληνοϊταλικό πόλεμο ήταν καλή και οι διπλωματικοί του ελιγμοί επίσης ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει. Αρκεί μόνο αυτό για να σώσει την υστεροφημία του; Για εμένα όχι.
Ξεδοντιασμένο δεν ήταν. Ένα κομμουνιστικό κόμμα στην δεκαετία του '30 με 5,7%, με ηγεσία που είχε πολιτική εκπαίδευση στα ΚΟΥΤΒ κι έπαιρνε γραμμή απο την ΕΣΣΔ - Τρίτη Διεθνή και με προπαγάνδα στην κοινωνία, που οργάνωνε απεργίες και ταρραχές και προκαλούσε αποσταθεροποίηση, κάθε άλλο παρα ξεδοντιασμένο ήταν. Ξεδοντιασμένο έγινε επι δικτατορίας Μεταξά. :) Και για να επιτευχθεί αυτό δεν εφαρμόστηκαν μόνο διώξεις. Δημιουργήθηκε ελεγχόμενη απο το καθεστώς ηγετική φράξια που το δίχασε για να ξεδοντιαστεί. Και πάλι, στον ελληνοϊταλικό πόλεμο βρήκε ευκαιρία και έκανε αντιπολεμική προπαγάνδα, η οποία χάρη στα μέτρα του καθεστώτος δεν έφτανε στο μέτωπο και δεν διαδιδόταν στην κοινωνία. Εαν δεν υπήρχε το μεταξικό καθεστώς, μπορείς να αναλογιστείς τί θα μπορούσε να πετύχει στο μέτωπο.

Επίσης, το μεταξικό καθεστώς διαφύλαξε την χώρα και απο φιλοαξονικά στοιχεία, που υπήρχαν και στις ένοπλες δυνάμεις. Το ίδιο το καθεστώς είχε κινδυνέψει εκ των έσω απο τέτοιους. :lol: Φαντάσου να μην υπήρχε το καθεστώς Μεταξά - Μανιαδάκη και να κυβερνούσαν τίποτε παλαιοπολιτικοί ή τίποτε πραξικοπηματίες στρατιωτικοί χωρίς πολιτική διορατικότητα.
Το ξεδόντιασε τόσο πολύ ο Μεταξάς, που λιγότερο από ένα χρόνο μετά τον θάνατό του είχε δημιουργήσει το μεγαλύτερο ένοπλο κίνημα στη χώρα. :roll:

Κοίταξε, εγώ δεν θέλω να ισοπεδώνω τα πάντα, έκανε και θετικά ο μπαρμπα Γιάννης όσο κυβέρνησε. Σίγουρα πρέπει να του πιστωθούν η καλή πολεμική προετοιμασία της χώρας (βέβαια η καθυστερημένη πολεμική κινητοποίηση της χώρας θα είχε κοστίσει πολύ ακριβά, αν οι Ιταλοί είχαν διαθέσει τις δυνάμεις που απαιτούνταν για την υλοποίηση του κατά τα άλλα πολύ καλού τους σχεδίου), η αριστοτεχνική ισορροπία μεταξύ Βρετανίας και Γερμανίας, που δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση, και η επιτυχής πρόβλεψη του τελικού αποτελέσματος του Β΄ΠΠ.

Αλλά από την άλλη, η δικτατορία της 4ης Αυγούστου ήταν εντελώς άχρηστη. Ούτε σοβαρές κοινωνικές αναταραχές υπήρχαν στη χώρα, ούτε κάποιο ένοπλο κίνημα στα σπάργανα, τα παραμύθια των Απριλιανών με τα σαμποτάζ των αρμάτων με ζάχαρη από τους κομμουνιστές 30 χρόνια αργότερα πιο σοβαρά ήταν. Επρόκειτο για καθαρά προσωπικό πρότζεκτ του Μεταξά για να πάρει την εξουσία (την οποία ο λαός στις εκλογές του είχε αρνηθεί κατ'επανάληψη) και του Γεώργιου για να ξεφορτωθεί τους ενοχλητικούς κοινοβουλευτικούς. Από εκεί και πέρα: δεν του πιστώνω την απόρριψη του ιταλικού τελεσιγράφου γιατί τη θεωρώ τελείως αυτονόητη κίνηση και με προσβάλλει σαν Έλληνα το ότι θα πρέπει να συγχαίρω έναν ηγέτη γιατί έπραξε το εντελώς αυτονόητο. ΟΚ, στην Ελλάδα ζούμε, δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά από τους ηγέτες μας, αλλά και πάλι το μέτρο σύγκρισης δεν μπορεί να είναι ο Εφιάλτης. Και τέλος, ο συνολικός απολογισμός του Μεταξά στην ελληνική Ιστορία μέχρι και το 1936 είναι αρνητικός. Όχι απλά ουδέτερος, είχε αρνητική επίδραση.
Μα το ζητούμενο είναι η συμβολή του "μπαρμπα Γιάννη" στο ´40.

Γιατί αν αρχίζουμε και αναλύουμε τα αποτελέσματα της συλλογικής πολιτικής του καθενός, θα προκύψουν αμφισβητούμενα αποτελέσματα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser » 28 Οκτ 2024, 12:09

Beria έγραψε:
28 Οκτ 2024, 11:54
O Κυβερνήτης ήταν μέτριος (έως κακός) στρατιωτικός και εμπνευσμένος πολιτικός.
Meh. Εμπνευσμένοι πολιτικοί ήταν ο Μουσολίνι που αναβαπτίστηκε από σοσιαλιστής σε φασίστας και κατάφερε να δημιουργήσει ένα μαζικό λαϊκό κίνημα που υποχρέωσε τον Βιτόριο Εμμανουέλε να του αναθέσει την κυβέρνηση, παρότι τον σιχαινόταν, και ο Χίτλερ που κατάφερε να δημιουργήσει ένα ακόμα πιο μαζικό κίνημα και να πάρει την εξουσία με εκλογές και ας έβγαζαν αφρούς οι πρώσοι αριστοκράτες. Ο Κυβερνήτης εξαργύρωσε απλά πολύ καλά την πίστη του στον Γεώργιο που έψαχνε εκείνη την εποχή μια χρήσιμη μαριονέτα και λογικά προτίμησε ένα πολιτικό του 5% που στο Ημερολόγιό του γράφει σε ένα σημείο:
Εγώ εν τη εξελίξει ταύτη καθώρισα ήδη τον δρόμον μου, προ πολλού. Είμαι στρατιώτης και ευγενής και θέτω εις την υπηρεσίαν του Βασιλέως μου το ξίφος μου, του αφιερώ δε την ζωήν και την διάνοιάν μου. Μου είναι αδιάφορον αν ο Βασιλεύς είναι καλός ή κακός, επιβλαβής ή ωφέλιμος. Δεν εξετάζω αν αι πράξεις του προξενούν καλόν ή κακόν εις το Εθνος. Τον ακολουθώ τυφλώς εις ό,τι θέλει. Η θέλησίς του είναι δι’ εμέ νόμος.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance

Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser » 28 Οκτ 2024, 12:13

ΓΑΛΗ έγραψε:
28 Οκτ 2024, 12:04
Scouser έγραψε:
28 Οκτ 2024, 11:48
Golden Age έγραψε:
28 Οκτ 2024, 01:41

Ξεδοντιασμένο δεν ήταν. Ένα κομμουνιστικό κόμμα στην δεκαετία του '30 με 5,7%, με ηγεσία που είχε πολιτική εκπαίδευση στα ΚΟΥΤΒ κι έπαιρνε γραμμή απο την ΕΣΣΔ - Τρίτη Διεθνή και με προπαγάνδα στην κοινωνία, που οργάνωνε απεργίες και ταρραχές και προκαλούσε αποσταθεροποίηση, κάθε άλλο παρα ξεδοντιασμένο ήταν. Ξεδοντιασμένο έγινε επι δικτατορίας Μεταξά. :) Και για να επιτευχθεί αυτό δεν εφαρμόστηκαν μόνο διώξεις. Δημιουργήθηκε ελεγχόμενη απο το καθεστώς ηγετική φράξια που το δίχασε για να ξεδοντιαστεί. Και πάλι, στον ελληνοϊταλικό πόλεμο βρήκε ευκαιρία και έκανε αντιπολεμική προπαγάνδα, η οποία χάρη στα μέτρα του καθεστώτος δεν έφτανε στο μέτωπο και δεν διαδιδόταν στην κοινωνία. Εαν δεν υπήρχε το μεταξικό καθεστώς, μπορείς να αναλογιστείς τί θα μπορούσε να πετύχει στο μέτωπο.

Επίσης, το μεταξικό καθεστώς διαφύλαξε την χώρα και απο φιλοαξονικά στοιχεία, που υπήρχαν και στις ένοπλες δυνάμεις. Το ίδιο το καθεστώς είχε κινδυνέψει εκ των έσω απο τέτοιους. :lol: Φαντάσου να μην υπήρχε το καθεστώς Μεταξά - Μανιαδάκη και να κυβερνούσαν τίποτε παλαιοπολιτικοί ή τίποτε πραξικοπηματίες στρατιωτικοί χωρίς πολιτική διορατικότητα.
Το ξεδόντιασε τόσο πολύ ο Μεταξάς, που λιγότερο από ένα χρόνο μετά τον θάνατό του είχε δημιουργήσει το μεγαλύτερο ένοπλο κίνημα στη χώρα. :roll:

Κοίταξε, εγώ δεν θέλω να ισοπεδώνω τα πάντα, έκανε και θετικά ο μπαρμπα Γιάννης όσο κυβέρνησε. Σίγουρα πρέπει να του πιστωθούν η καλή πολεμική προετοιμασία της χώρας (βέβαια η καθυστερημένη πολεμική κινητοποίηση της χώρας θα είχε κοστίσει πολύ ακριβά, αν οι Ιταλοί είχαν διαθέσει τις δυνάμεις που απαιτούνταν για την υλοποίηση του κατά τα άλλα πολύ καλού τους σχεδίου), η αριστοτεχνική ισορροπία μεταξύ Βρετανίας και Γερμανίας, που δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση, και η επιτυχής πρόβλεψη του τελικού αποτελέσματος του Β΄ΠΠ.

Αλλά από την άλλη, η δικτατορία της 4ης Αυγούστου ήταν εντελώς άχρηστη. Ούτε σοβαρές κοινωνικές αναταραχές υπήρχαν στη χώρα, ούτε κάποιο ένοπλο κίνημα στα σπάργανα, τα παραμύθια των Απριλιανών με τα σαμποτάζ των αρμάτων με ζάχαρη από τους κομμουνιστές 30 χρόνια αργότερα πιο σοβαρά ήταν. Επρόκειτο για καθαρά προσωπικό πρότζεκτ του Μεταξά για να πάρει την εξουσία (την οποία ο λαός στις εκλογές του είχε αρνηθεί κατ'επανάληψη) και του Γεώργιου για να ξεφορτωθεί τους ενοχλητικούς κοινοβουλευτικούς. Από εκεί και πέρα: δεν του πιστώνω την απόρριψη του ιταλικού τελεσιγράφου γιατί τη θεωρώ τελείως αυτονόητη κίνηση και με προσβάλλει σαν Έλληνα το ότι θα πρέπει να συγχαίρω έναν ηγέτη γιατί έπραξε το εντελώς αυτονόητο. ΟΚ, στην Ελλάδα ζούμε, δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά από τους ηγέτες μας, αλλά και πάλι το μέτρο σύγκρισης δεν μπορεί να είναι ο Εφιάλτης. Και τέλος, ο συνολικός απολογισμός του Μεταξά στην ελληνική Ιστορία μέχρι και το 1936 είναι αρνητικός. Όχι απλά ουδέτερος, είχε αρνητική επίδραση.
Μα το ζητούμενο είναι η συμβολή του "μπαρμπα Γιάννη" στο ´40.

Γιατί αν αρχίζουμε και αναλύουμε τα αποτελέσματα της συλλογικής πολιτικής του καθενός, θα προκύψουν αμφισβητούμενα αποτελέσματα.
Συνολικά, τα πήγε καλά στη διαχείριση του έπους του '40. Έχω αντιρρήσεις για την καθυστερημένη επιστράτευση και τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων από τα τέλη Δεκεμβρίου και μετά, αλλά συνολικά, thumbs up στον Κυβερνήτη.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 28 Οκτ 2024, 12:24

Scouser έγραψε:
28 Οκτ 2024, 12:03
]
Ντάξει τώρα, κοίταξε να δεις, και εσύ μπορεί να σχεδιάζεις κάποτε να γαμήσεις εκτός μπουρδέλου και να περιμένεις την ευκαιρία, αλλά αν κρίνουμε από το προφίλ σου εδώ, κατά 99% δεν θα τα καταφέρεις μέχρι να πεθάνεις. Ε, κάτι τέτοιο ίσχυε και για το ΚΚΕ του Μεσοπολέμου και την προοπτική να καταλάβει την εξουσία με πραξικόπημα. Το οποίο ΚΚΕ πάντως, για τα δικά του δεδομένα, ήταν εκείνη την περίοδο αξιοσημείωτα ομαλά ενταγμένο στην πολιτική ζωή της χώρας. Ο Σκλάβαινας είχε αναγνωρίσει τις περιοχές που απελευθερώθηκαν με τους Βαλκανικούς Πολέμους σαν αναπόσπαστα κομμάτια του εθνικού εδάφους και είχε συνάψει μέχρι και σύμφωνο συνεργασίας με τον Θεμιστοκλή Σοφούλη. Υπήρχαν φυσικά και τα γνωστά καφριλίκια που συνοδεύουν πάντα τους κομμουνιστές γιατί commies 'gonna commie, αλλά συνολικά, καμία σχέση με το rogue κόμμα του Εμφυλίου που επιχείρησε ένοπλη ανταρσία και διαμελισμό της χώρας, ίσως ούτε καν με το παρακμιακό αντικοινωνικό απολίθωμα του σήμερα του οποίου ηγείται ο άεργος παχύσαρκος με τα ρόλεξ.
εγω πρωτοπηδηξα απο τα 14ρα μου ...και αυτην την μλκ που εγραψες θα την ελεγα μεχρι στα 16 μου
ακου στον μεσοπολεμο υπηρχε παγκοσμια ταση για το κομμουνιστικο κινημα
το ιδιο εγινε και στην ισπανια και στην αλβανια και στα ανατολικα κρατη βιετναμ καμποτζη λατινικη αμερικη και αλλου και η ελλαδα δεν αποτελουσε εξαιρεση
η μονη διαφορα σε μας ηταν οτι δεν ειχαν καμια βοηθεια απο την ρωσια γιατι θα ξεκινουσε ο 3ππ
μεταξυ ηπα και ρωσιας και μια αλλη διαφορα ειναι οτι δεν ειχαν μεγαλη συμμετοχη
του λαου οπως ηλπιζαν ...οχι ομως οτι δεν το προσπαθησαν ή δεν θα το ηθελαν

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 28 Οκτ 2024, 12:26

George_V έγραψε:
27 Οκτ 2024, 14:06
Μαδουραίος έγραψε:
27 Οκτ 2024, 13:55
Δεν ξερω ποιος ειναι πιο ηλιθιος.

Ο νηματοθετης η αυτος που εγραψε την παραπανω παπαρια στο τουιτερ?
Ας μη κα ιυμε διαγωνισμούς, είναι και οι δύο πανιβλακες

Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba » 28 Οκτ 2024, 12:29

Esperos έγραψε:
27 Οκτ 2024, 14:37
Παιδιά, όταν έφυγε ο Γκράτσι απ το σπίτι του Μεταξά, χτύπησε και κάτι άλλα κουδούνια εκεί στη γειτονιά, του είπαν οχι.
Μετά πήγε και προς Νέα Πεντέλη, Μελίσια, Πεύκη, γέφυρα Καλιφτάκι, ρωτούσε σε πόρτες και όποιον πορπατούσε στο δρόμο,
ρώτησε και σε ένα φούρνο που τρώγαν τυρόπιτες, παντού του είπαν ΟΧΙ.

Δεν συνέχισε άλλο διότι είχε σχεδόν ξημερώσει και έβγαινε ο ήλιος.
Φήμες λένε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες, αποκαμωμένος και πικραμένος κάθισε να ξαποστάσει σε ένα παγκάκι στο πάρκο δίπλα από το σπίτι του Μεταξά προσδοκώντας να δει τον ήλιο να ανατέλλει για μια τελευταία φορά.
Εκεί βρήκε έναν μεσόκοπο, λιπόσαρκο γεράκο που έτρωγε πασατέμπος.

-Κανεις δεν τα βαζει με τους 13 οίκους, του είπε.
-Ποιος είσαι;
-Eριξα ανανα σε πιτσα.

Φορεσε το βρακι που του ελειπε, εβαλε το καπελο του και εριξε 5 πασατεμπος στο χωματινο μονοπατι.
-Ενας σπορος για την Αγγλια, ενας σπορος για την Γαλλια, ενας για την Γερμανια, ενας για την Ιταλία και ένας σπορος για το αυριο.
ΓΑΛΗ έγραψε:
09 Φεβ 2021, 16:09
Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 28 Οκτ 2024, 12:32

Scouser έγραψε:
28 Οκτ 2024, 12:09
Beria έγραψε:
28 Οκτ 2024, 11:54
O Κυβερνήτης ήταν μέτριος (έως κακός) στρατιωτικός και εμπνευσμένος πολιτικός.
Meh. Εμπνευσμένοι πολιτικοί ήταν ο Μουσολίνι που αναβαπτίστηκε από σοσιαλιστής σε φασίστας και κατάφερε να δημιουργήσει ένα μαζικό λαϊκό κίνημα που υποχρέωσε τον Βιτόριο Εμμανουέλε να του αναθέσει την κυβέρνηση, παρότι τον σιχαινόταν, και ο Χίτλερ που κατάφερε να δημιουργήσει ένα ακόμα πιο μαζικό κίνημα και να πάρει την εξουσία με εκλογές και ας έβγαζαν αφρούς οι πρώσοι αριστοκράτες. Ο Κυβερνήτης εξαργύρωσε απλά πολύ καλά την πίστη του στον Γεώργιο που έψαχνε εκείνη την εποχή μια χρήσιμη μαριονέτα και λογικά προτίμησε ένα πολιτικό του 5% που στο Ημερολόγιό του γράφει σε ένα σημείο:
Εγώ εν τη εξελίξει ταύτη καθώρισα ήδη τον δρόμον μου, προ πολλού. Είμαι στρατιώτης και ευγενής και θέτω εις την υπηρεσίαν του Βασιλέως μου το ξίφος μου, του αφιερώ δε την ζωήν και την διάνοιάν μου. Μου είναι αδιάφορον αν ο Βασιλεύς είναι καλός ή κακός, επιβλαβής ή ωφέλιμος. Δεν εξετάζω αν αι πράξεις του προξενούν καλόν ή κακόν εις το Εθνος. Τον ακολουθώ τυφλώς εις ό,τι θέλει. Η θέλησίς του είναι δι’ εμέ νόμος.
η νοηση δεν ειναι απλα να γνωριζεις να διαβαζεις κατι αλλα να κρινεις αυτα που διαβαζεις
γιατι αλλα αποσπασματα αναφερουν γενικοτητες και αλλα εξεταζουν λεπτομερειες για ενα ζητημα

θα ηθελα προτου βγαλω αποφαση για το αποσπασμα που εβαλες να γνωριζω σε ποιο γεγονος αναφερεται

Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser » 28 Οκτ 2024, 12:38

nemo έγραψε:
28 Οκτ 2024, 12:32

θα ηθελα προτου βγαλω αποφαση για το αποσπασμα που εβαλες να γνωριζω σε ποιο γεγονος αναφερεται
Nα πάρεις και να διαβάσεις το Ημερολόγιό του μόνος σου, μην ψάχνεις συνέχεια μασημένη τροφή. 25 ευρώ το έχουν στα Public. Θα βρεις και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα, πχ την εναντίωσή του στη συμμετοχή της χώρας στους Βαλκανικούς Πολέμους που θεωρούσε ότι θα τελείωναν με εθνική καταστροφή. :giggle:
JD Vance

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 28 Οκτ 2024, 12:41

Esperos έγραψε:
27 Οκτ 2024, 14:37
Παιδιά, όταν έφυγε ο Γκράτσι απ το σπίτι του Μεταξά, χτύπησε και κάτι άλλα κουδούνια εκεί στη γειτονιά, του είπαν οχι.
Μετά πήγε και προς Νέα Πεντέλη, Μελίσια, Πεύκη, γέφυρα Καλιφτάκι, ρωτούσε σε πόρτες και όποιον πορπατούσε στο δρόμο,
ρώτησε και σε ένα φούρνο που τρώγαν τυρόπιτες, παντού του είπαν ΟΧΙ.

Δεν συνέχισε άλλο διότι είχε σχεδόν ξημερώσει και έβγαινε ο ήλιος.
:lol::lol:
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 28 Οκτ 2024, 12:42

ειναι αληθεια οτι η νοτοπουλου μπερδεψε τον χορο του ζαλογγου με το οχι του 40;

σαν να διαβασα καπου οτι εγραψε το -οπως οι γυναικες της κρητης για να αποφυγουν να πεσουν στα χερια
των ναζιστων προτιμησαν να πεσουν απο τον γκρεμο τραγουδωντας εχετε γεια σουλες και λογγοι βουνα βραχουλες και ζητω η 26η οκτωβριου

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 28 Οκτ 2024, 12:43

Scouser έγραψε:
28 Οκτ 2024, 12:38
nemo έγραψε:

Nα πάρεις και να διαβάσεις το Ημερολόγιό του μόνος σου, μην ψάχνεις συνέχεια μασημένη τροφή. 25 ευρώ το έχουν στα Public. Θα βρεις και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα, πχ την εναντίωσή του στη συμμετοχή της χώρας στους Βαλκανικούς Πολέμους που θεωρούσε ότι θα τελείωναν με εθνική καταστροφή. :giggle:
Scouser, νομίζω ότι έχω καταλάβει το σκεπτικό σου ή βασικό πόιντ για την αντιπάθεια προς τον Μεταξά, πέρα από την παραδοχή για τον σημαντικό ρόλο του στο '4Ο.

Θέλεις να το πω;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser » 28 Οκτ 2024, 12:43

ΓΑΛΗ έγραψε:
28 Οκτ 2024, 12:43
Scouser έγραψε:
nemo έγραψε:

Scouser, νομίζω ότι έχω καταλάβει το σκεπτικό σου ή βασικό πόιντ για την αντιπάθεια προς τον Μεταξά, πέρα από την παραδοχή για τον σημαντικό ρόλο του στο '4Ο.

Θέλεις να το πω;
E, πες το ντε. :D
JD Vance

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 28 Οκτ 2024, 12:45

Scouser έγραψε:
nemo έγραψε:

δεν ειμαι κομμουνιστης για να θελω να μαθω αν εχεζε σαν ολους τους ανθρωπους

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 28 Οκτ 2024, 12:54

Πώς ακριβώς το όχι το είπε ο λαός;
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 28 Οκτ 2024, 13:03

Scouser έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
Scouser έγραψε:

Θέλεις να το πω;
E, πες το ντε. :D
Οκ, αρχικώς να δηλώσω ότι σε θεωρώ σοβαρό χρήστη και διαβάζω πάντα με ενδιαφέρον τα σχόλια σου. Σε θεωρώ επίσης φιλΕλληνα, βασικό.

Επί του θέματος, νομίζω ότι αυτό που σε εκνευρίζει περισσότερο είναι το ότι η υπερβολή στην αντικομμουνιστική/αντιαριστερή τακτική του πριν το '40, που "τσουβάλιαζε" ως επικίνδυνους για το έθνος ακόμη και ανθρώπους που δυσανασχετούσαν με τις υπερβολές της δογματικής "εθνικής" γραμμής αν και ήταν μη βαμμένοι κομμουνιστές, ωραιοποίησε τελικώς και τον κάθε φερόμενο ως ιδεολόγο κομμουνιστή πλιατσικολόγο.

Και φυσικά, αυτό το σκεπτικό (ακόμη και από ακαδημαϊκούς, συγγραφείς, καλλιτέχνες) λειτούργησε ως "ποιητικό" σωσίβιο για τους δικούς τους ελιγμούς.

Μετά ήρθε η επταετία και επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό σε χαμηλότερα στάνταρντς, πράγμα που ήταν η αιτία για να γιγαντωθούν τα... εκατομμύρια αγωνιστών του πασόκ, που μέχρι τότε ήταν κρυμμένοι κάτω από τα τραπέζια.

Γι' αυτό το χάλι ή χαλί που στρώθηκε στον κάθε παπάρα που την είδε αντιφασίστας όμως, δεν φταίει ο Μεταξάς.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών