Αποριες για Αθεους

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Αποριες για Αθεους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 08 Δεκ 2018, 22:39

lonelyrider έγραψε:
08 Δεκ 2018, 22:27
Ο ένας δε καταλαβαίνει τι του γράφω κι ο άλλος από κάτω γελάει και καλά. Ότι να ναι μάγκα μου.
Deep παραπχώρουμ καταστάσεις. :102:
Μάγκα μου, γιατί κατάπιες ασχολίαστο αυτό το ποστ μου;
lonelyrider @ Αποριες για Αθεους
Τα βρήκες μπαστούνια;

Ούτε εδώ απάντησες:
Nandros έγραψε:
08 Δεκ 2018, 18:46
Η ερώτηση παραμένει: Ποιος έδωσε τις απαντήσεις στους πρώτους-πρώτους, που τις μετέδωσαν στους υπόλοιπους.
Ο θεός;
Μπαστούνια και εδώ;

Όντως, Deep παραπχώρουμ καταστάσεις! :smt077:
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Saliveros
Phorum.gr user: Saliveros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros » 08 Δεκ 2018, 22:51

lonelyrider έγραψε:
Ο ένας δε καταλαβαίνει τι του γράφω κι ο άλλος από κάτω γελάει και καλά. Ότι να ναι μάγκα μου.
Άστον αυτόν, μάλλον κανένας άθεος θα είναι :011:

Σ' αυτό που σε ρώτησα δεν θα απαντήσεις;
    Σας κάναμε ανθρώπους.
    Πάνος Σκουρλέτης

Άβαταρ μέλους
    lonelyrider
    Phorum.gr user: lonelyrider

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lonelyrider » 08 Δεκ 2018, 23:05

Εσθήρ έγραψε:
    08 Δεκ 2018, 22:33
    lonelyrider έγραψε:
    08 Δεκ 2018, 01:02
    enaon έγραψε:
    08 Δεκ 2018, 00:54

δεν καταλαβαίνω, δεν μπορούσε απλά να μην φτιάξει το κακό να μην μπλέξουμε σε όλα αυτά;
    Το κακό δεν το έφτιαξε ο Θεός. Ο Θεός είναι αγαθός.
    Το κακό προήλθε από τον διάβολο. Αυτός κάνοντας κακή χρήση της φύσεώς του ως αρχάγγελος διέστρεψε τον εαυτό του, και από φωτεινό πνεύμα κατέληξε να είναι φορέας θανάτου και καταστροφής. Οι πρωτόπλαστοι επιλέγοντας να γευθούν τον καρπό που ανέφερα έθεσαν τον εαυτό τους και τους απογόνους τους ,δηλαδή όλους τους ανθρώπους, σε μία κατάσταση του να δέχονται πονηρούς λογισμούς τους οποίους ακολουθούν και οι κακές πράξεις. Πειρασμική ενέργεια καθαρά.
    Αρα,ο Θεος δεν εφτιαξε ΤΑ ΠΑΝΤΑ.Εσεις δεν το λετε αυτο;Οτι ειναι δημιουργοςτων ΠΑΝΤΩΝ;Ξερεις τι σημαινει ΤΑ ΠΑΝΤΑ;Σημαινει,οτιδηποτε υπαρχει,ΟΛΑ,ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
    Λες,το κακο προηλθε απο τον διαβολο,το κακο ΔΕΝ προηλθε απο τον Θεο.
    Δηλαδη τι;Δυο θεους; :lol:
    Εφοσον ο θεος ΔΕΝ εφτιαξε το κακο,και το εφτιαξε ο διαβολος,αρα ο θεος ΔΕΝ ειναι ο δημιουργος των παντων,κατι εφτιαξε και ο διαβολος ναι;Ο ενας το καλο και ο αλλος το κακο.Τι οχι;Αφου εσυ ο ιδιος τα λες! :003:

Αυτός που εφηύρε και εισήγαγε το κακό στη δημιουργία είναι ο διάβολος. Αυτό. Δε χρειάζεται άλλες σάλτσες.
    Nandros έγραψε:
    08 Δεκ 2018, 22:39
    lonelyrider έγραψε:
    Τα βρήκες μπαστούνια;

Ούτε εδώ απάντησες:
    Nandros έγραψε:
    08 Δεκ 2018, 18:46
    Η ερώτηση παραμένει: Ποιος έδωσε τις απαντήσεις στους πρώτους-πρώτους, που τις μετέδωσαν στους υπόλοιπους.
    Ο θεός;
    Μπαστούνια και εδώ;

Όντως, Deep παραπχώρουμ καταστάσεις! :smt077:
    .
    Στο πρώτο που ρωτάς θα σου απαντήσω ότι οι πηγές σου είναι αναξιόπιστες. Τα κείμενα της ΠΔ άρχισαν να γράφονται το 1500 περίπου π.Χ με το πρώτο να είναι η πεντάτευχος. Τα 5 πρώτα βιβλία της δηλαδή, Γένεσις, Έξοδος κτλ.
    Επίσης όλα τα στραβά και ανάποδα που κάποιες φορές εξιστορεί η ΠΔ έχουν διδακτικό νόημα. Το πνεύμα του Θεού ενέπνευσε τον καθένα ιερό συγγραφέα να τα καταγράψει, όχι όμως ότι έδωσε έγκριση να συμβούν κι ούτε τα επικροτεί.
    Στο δεύτερο απάντησα εδώ: lonelyrider @ Αποριες για Αθεους
    Saliveros έγραψε:
    08 Δεκ 2018, 22:51
    lonelyrider έγραψε:
    Άστον αυτόν, μάλλον κανένας άθεος θα είναι :011:

Σ' αυτό που σε ρώτησα δεν θα απαντήσεις;
    Νομίζω έχω απαντήσει ήδη.
    Όσο και αν επεκτείνεις το χρόνο προς τα πίσω και προς το άπειρο συγκεκριμένα, πάντα ο Θεός υπήρχε. Κάποια στιγμή μέσα στην αιωνιότητα ο Θεός δημιούργησε την κτίση.
    Το πως αυτό συμβαίνει, του να υπάρχει από πάντα δηλαδή ο Θεός είναι άγνωστο σε εμάς. Είναι ακατάληπτο.
    "Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 08 Δεκ 2018, 23:11

Αυτός που εφηύρε και εισήγαγε το κακό στη δημιουργία είναι ο διάβολος. Αυτό. Δε χρειάζεται άλλες σάλτσες.
    Σαλτσες;Εννοεις οτι απλα δε ξερεις τι να απαντησεις ναι;
    Για δες.
    Αρα,ο Θεος ΔΕΝ ειναι ο δημιουργος των παντων,οπως λετε εσεις οι θρησκοληπτοι.
    Το χειροτερο συστατικο της ανθρωποτητας,το κακο,το δημιουργισε ο διαβολος.
    Τουτεστιν ενας ανισχυρος θεος,ηττηθηκε απο εναν πιο ισχυρο.Διοτι χωρις να το θελει ο Θεος,ο διαβολος εφτιαξε το κακο,δηλαδη οτι χειροτερο υπαρχει στην ανθρωποτητα! :o
    Καταλαβαινεις τι λες ,ναι αγαπουλα;Οι σατανιστες τωρα,θα τριβουν τα δαχτυλα τους.Τους παρουσιαζεις τον σατανα,πιο ισχυρο απο τον θεο που εσυ παρουσιαζεις.
    Ουτε καν απλες γνωσεις θεολογιας δεν ξες.
    Σε αλλη παραλια.Πιο ασχετη πληζ. Εισαι απολυτα ανεπαρκης. :smt018
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος User_601 την 08 Δεκ 2018, 23:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
    Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 08 Δεκ 2018, 23:20

lonelyrider έγραψε:
    08 Δεκ 2018, 23:05
    Nandros έγραψε:
    08 Δεκ 2018, 22:39
    Τα βρήκες μπαστούνια;
    Στο πρώτο που ρωτάς θα σου απαντήσω ότι οι πηγές σου είναι αναξιόπιστες. Τα κείμενα της ΠΔ άρχισαν να γράφονται το 1500 περίπου π.Χ με το πρώτο να είναι η πεντάτευχος. Τα 5 πρώτα βιβλία της δηλαδή, Γένεσις, Έξοδος κτλ.
    Επίσης όλα τα στραβά και ανάποδα που κάποιες φορές εξιστορεί η ΠΔ έχουν διδακτικό νόημα. Το πνεύμα του Θεού ενέπνευσε τον καθένα ιερό συγγραφέα να τα καταγράψει, όχι όμως ότι έδωσε έγκριση να συμβούν κι ούτε τα επικροτεί.
    Έχω την κακή συνήθεια να στηρίζω τα γραπτά μου με πηγές.
    Εδώ https://en.wikipedia.org/wiki/The_Bible_Unearthed γίνεται αναφορά ρε αρχαιολογικές ανασκαφές/ευρήματα που ανατρέπουν την αληθότητα της βίβλου, όσον αφορά το αρχικό ήμισυ. Το υπόλοιπο, από την εμφάνιση των Ασσυρίων και μετά, είναι γεμάτο ψέματα, ιστορικές διαστρεβλώσεις και εθνικοθρησκευτική προπαγάνδα.

Εικόνα
    Egypt in the 15th century BC, the time of the Exodus and the conquest of Canaan as described in the Book of Joshua according to the Biblical chronology. As the map indicates, Canaan was occupied by Egypt at that time, a fact which the Bible fails to register.
    Δεν υπήρχαν προπάτορες, ούτε ο Μωυσής - ο υποτιθέμενος συγγραφέας - ούτε κατάκτηση της Χαναάν, ούτε τίποτα. Όλα μυθολογία είναι.

Σε προκαλώ να διαβάσεις το βιβλίο - που δεν θα το κάνεις - αλλά τουλάχιστον την περίληψη του στο λήμμα. Αλλά ούτε αυτό θα το κάνεις, γιατί φοβάσαι μήπως κλονιστεί η πίστη σου.

Φέρε μας τώρα εσύ αρχαιολογικές ανακαλύψεις/στοιχεία που αποδεικνύουν όσα μας γράφεις!
    .
    ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)

Άβαταρ μέλους
    Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 08 Δεκ 2018, 23:22

lonelyrider έγραψε:
    Όσο και αν επεκτείνεις το χρόνο προς τα πίσω και προς το άπειρο συγκεκριμένα, πάντα ο Θεός υπήρχε. Κάποια στιγμή μέσα στην αιωνιότητα ο Θεός δημιούργησε την κτίση.
    Το πως αυτό συμβαίνει, του να υπάρχει από πάντα δηλαδή ο Θεός είναι άγνωστο σε εμάς. Είναι ακατάληπτο.
    Αλλά περιέργως εσύ τα ξέρεις! :smt005:

Άβαταρ μέλους
    Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 08 Δεκ 2018, 23:28

'
    Και συνεχίζω:

Book of Joshua
    the story of Israel from the conquest of Canaan to the Babylonian exile.

Almost all scholars agree that the Book of Joshua holds little historical value for early Israel and most likely reflects a much later period.[3] The earliest parts of the book are possibly chapters 2–11, the story of the conquest; these chapters were later incorporated into an early form of Joshua written late in the reign of king Josiah(***) (reigned 640–609 BCE).

(**) Αυτός είναι ο Ιωσίας που "ανακάλυψε" τους τάχα κρυμμένους παπύρους και έστησε την θρησκεία του Γιαχβέ! :g030:
    .

Άβαταρ μέλους
    Saliveros
    Phorum.gr user: Saliveros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros » 08 Δεκ 2018, 23:29

Nandros έγραψε:
    08 Δεκ 2018, 23:22
    lonelyrider έγραψε:
    Αλλά περιέργως εσύ τα ξέρεις! :smt005:
    Μπορεί να είναι ο ίδιος ο Θεός :102:
      Σας κάναμε ανθρώπους.
      Πάνος Σκουρλέτης

Άβαταρ μέλους
      lonelyrider
      Phorum.gr user: lonelyrider

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lonelyrider » 09 Δεκ 2018, 18:15

Εσθήρ έγραψε:
      08 Δεκ 2018, 23:11
      Σαλτσες;Εννοεις οτι απλα δε ξερεις τι να απαντησεις ναι;
      Για δες.
      Αρα,ο Θεος ΔΕΝ ειναι ο δημιουργος των παντων,οπως λετε εσεις οι θρησκοληπτοι.
      Το χειροτερο συστατικο της ανθρωποτητας,το κακο,το δημιουργισε ο διαβολος.
      Τουτεστιν ενας ανισχυρος θεος,ηττηθηκε απο εναν πιο ισχυρο.Διοτι χωρις να το θελει ο Θεος,ο διαβολος εφτιαξε το κακο,δηλαδη οτι χειροτερο υπαρχει στην ανθρωποτητα! :o
      Καταλαβαινεις τι λες ,ναι αγαπουλα;Οι σατανιστες τωρα,θα τριβουν τα δαχτυλα τους.Τους παρουσιαζεις τον σατανα,πιο ισχυρο απο τον θεο που εσυ παρουσιαζεις.
      Ουτε καν απλες γνωσεις θεολογιας δεν ξες.
      Σε αλλη παραλια.Πιο ασχετη πληζ. Εισαι απολυτα ανεπαρκης. :smt018
      Ποιος λέει ότι ηττήθηκε ο Θεός? Επειδή ένα δημιούργημα Του διεστράφη? Λες ότι να ναι. Κι ενώ πλέεις σε νερά αγνωσίας , όταν έρχεται κάποιος να σου πει την αλήθεια τον αποκαλείς και άσχετο. Ω της μωρίας!!!

Και επαναλαμβάνομαι. Αν ένα δημιούργημα του Θεού διαστρέφεται και εφεύρει/πράττει το κακό σε όλες του τις μορφές, τότε αυτό το ίδιο φέρει την ευθύνη κι όχι ο Θεός. Ο Θεός είναι Άγιος.
      "Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 09 Δεκ 2018, 19:05

Οτι του φανει του λολοστεφανη.
      Μωρια σε διακατεχει αγαπουλα.
      Εφοσον ολα τα επλασε ο θεος,το κακο ΕΣΥ ΕΙΠΕΣ οτι προερχεται απο τον διαβολο,τοτε δεν τα επλασε ολα ο θεος,συ ειπες οτι ο διαολος εκανε το κακο,αυτοαναιρησε,αλλα σε βαρεθηκα.
      Εισαι τοσο λιγος,που καταντας βαρετος,
      Και παγαινε να κανεις κατηχηση αλλου.Βρεστα πρωτα με τον εαυτο σου βεβαια,διαβασε λιγο παραπανω,διοτι δεν το κατεχεις ΚΑΘΟΛΟΥ.Ουτε για μωρα παιδια.
      Νεχτ τρολλ.

Άβαταρ μέλους
      enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 09 Δεκ 2018, 19:09

αν υπάρχει Θεός, θα μπορεί να φτιάξει ένα σούπερ σπαστικό πλάσμα να μας νουθετεί στο πχόρουμ.

Εσθήρ, νομίζω είσαι άγγελος.

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 09 Δεκ 2018, 19:16

enaon νομιζω οτι εισαι ουφο. :lol:

Άβαταρ μέλους
      enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 09 Δεκ 2018, 19:18

άτια να με λες άγγελέ μου, ούφο είναι ο πσι.

Άβαταρ μέλους
      OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 09 Δεκ 2018, 19:29

lonelyrider έγραψε:
      09 Δεκ 2018, 18:15
      Και επαναλαμβάνομαι. Αν ένα δημιούργημα του Θεού διαστρέφεται και εφεύρει/πράττει το κακό σε όλες του τις μορφές, τότε αυτό το ίδιο φέρει την ευθύνη κι όχι ο Θεός. Ο Θεός είναι Άγιος.
      Και επιπλέον ψυχασθενής γιατί επιτρέπει τα πλάσματα που αυτός δημιούργησε να πονάνε και να υποφέρουν γιατί κάποιο άλλο πλάσμα θέλει το κακό των υπολοίπων πλασμάτων!! Και όχι, δεν θα ξεκάνει το πλάσμα που καταστρέφει ότι αυτός δημιούργησε... Μπα... Αλλά είναι τόσο ψυχασθενής που εξοντώνει με τον κατακλυσμό τους ανθρώπους που υποφέρουν από τον διάβολο!!!

Μιλάμε για βαριά θεολογία του κώλου δηλαδή... :g030:

.

Άβαταρ μέλους
      enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 09 Δεκ 2018, 19:33

OANNHSEA έγραψε:
      09 Δεκ 2018, 19:29
      Και επιπλέον ψυχασθενής γιατί επιτρέπει τα πλάσματα που αυτός δημιούργησε να πονάνε και να υποφέρουν γιατί κάποιο άλλο πλάσμα θέλει το κακό των υπολοίπων πλασμάτων!! Και όχι, δεν θα ξεκάνει το πλάσμα που καταστρέφει ότι αυτός δημιούργησε... Μπα... Αλλά είναι τόσο ψυχασθενής που εξοντώνει με τον κατακλυσμό τους ανθρώπους που υποφέρουν από τον διάβολο!!!
      ρε μην τα πιστεύεις αυτά τα χαζά οτι θα κάναμε το καλό κλπ, παραμύθια είναι, μπίλιες θα τα κάναμε και χωρίς το μήλο απλά δεν προλάβαμε.

Δεν είναι ψυχοπαθής, μας βάζει εμπόδια για να μην είναι εύκολο να τα τινάξουμε όλα στον αέρα, Θείο έργο πραγματικά κάνει.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
        Απαντήσεις
        Προβολές
        Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών