Ερμής έγραψε: ↑13 Φεβ 2025, 13:13
Και οκ χέσε όλους τους άλλους.
Αν σε ρωτησει το παιδί σου
"Μπαμπα, εδω δεν επιτρέπεται, γιατί το παρκάρεις;"
Τι θα του πεις;
Εμένα μια φορά μου έτυχε όπως σου ειπα και μου ζήτησε συγγνώμη δέκα φορές και φυσικά δεν έκανα μανούρα.
Ναι, δεν έχω πρόβλημα να ζητήσω συγνώμες όσες φορές θέλει ο ευαισθητοποιημένος με το ηλεκτρικό. Δέκα θέλει, Δέκα φορές. Δε θα κάτσω να ακούω τη μανούρα του. Τσάμπα είναι οι συγνώμες. Μπορεί να έχεις πετύχει και εμένα και να σου ζήτησα συγνώμη. Άλλαξε κάτι στη ζωή κάποιων από τους δύο μας;
Όσον αφορά τα παιδιά. Βλέπω επίκληση στο συναίσθημα. Ας το αφήσω στην άκρη λοιπόν.
Τα παιδιά δε διαφέρουν από τους ενηλίκους. Μία καλή δικαιολογία αρκεί. Ας πούμε μία
Το έβαλα εδώ για να μην παρκάρει κανείς δίπλα και δε μπορείς να ανέβεις μετά. Που μεταξύ μας όπως προανέφερα πέραν της ζημιάς είναι και το επιχείρημα που χρησιμοποίησα νωρίτερα.
Και για θεωρητικολογήσω και λίγο η ηθική, δηλαδή αυτό που σε τυραννάει μετά από κάθε πράξη σου, μικρή ή μεγάλη είναι κάτι σχετικό.
Κάποιος στην ηθική του θα θεωρήσει ότι είναι σοβαρό παράπτωμα ή δεν είναι να παρκάρει σε θέση για ηλεκτρικό σοβαρότερο ή μη από τη βολή του. Κάποιος άλλος το αντίστοιχο για θέση ΑΜΕΑ, κάποιος πιο πέρα η πληρωμή με μαύρο χρήμα ή η απόκρυψη εισοδήματος. Ένας ακόμη πιο πέρα ότι έχει προτεραιότητα στο να παρκάρει στη θέση ακριβώς έξω από το σπίτι του. Ή ένας άλλος επειδή είναι ο πρωθυπουργός ή κάποιος εφοπλιστής, δικαιούται να πάει από τη ΛΕΑ ή να βάλει την τροχαία να κλείσει όλους τους άλλους ώστε να πάει γρήγορα στη δουλειά του.
Αν θέλεις να συζητήσουμε γιατί είναι ηθική ή ανίθικη μία πράξη μου ή σου, ευχαρίστως. Απλά μην ξεφεύγουμε.