Βουλευτής της Νίκης εισέβαλε στην Εθνική πινακοθήκη και κατέστρεψε εκθεματα

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Re: Βουλευτής της Νίκης εισέβαλε στην Εθνική πινακοθήκη και κατέστρεψε εκθεματα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 12 Μαρ 2025, 17:57

Saturn έγραψε:
12 Μαρ 2025, 17:55
Α, μπήκε η Νίκη βλέπω, οκ, ας συνεχιστεί το θέμα λίγο ακόμα
Καλησπέρα το ράδιο αρβυλα δεν έδειξε περιμένω ακόμα για να δούμε. :lol:
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.

Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 12 Μαρ 2025, 17:59

Λαιβ στριμ δεν εχει να το βαλουμε να το δουμε παρεα? :lol:
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς

Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 12 Μαρ 2025, 17:59

Καλησπέρα κι όλα
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 12 Μαρ 2025, 18:13

Καλησπέρα.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Polaris3
Phorum.gr user: Polaris3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Polaris3 » 12 Μαρ 2025, 18:16

Niki έγραψε:
12 Μαρ 2025, 17:54
Polaris3 έγραψε:
12 Μαρ 2025, 17:51
Niki έγραψε:
12 Μαρ 2025, 17:48

Ο λοατκισμός είναι θρησκεία;
Οχι αλλά όπως έχετε δικαιώματα οι χριστιανοί, έχουν και εκείνοι.

Όμως, για κάποιο λόγο, οι χριστιανοί δεν δέχεστε τα δικαιώματα των λοατκι. Ζητάτε να σεβόμαστε την θρησκεία σας, ζητάτε το δικαίωμα στην μη προσβολή των θείων αλλά δεν σέβεστε ότι οι λοατκι εχουν δικαιώματα όπως και εσείς.
Τα έχεις μπλεγμένα στο μυαλό σου.
Οι πολύτεκνοι έχουν κάποια δικαιώματα πρέπει οι λοάτκοι να έχουν τα ίδια με αυτούς;
Οι καρκινοπαθείς έχουν κάποια δικαιώματα πρέπει οι Λοατκοι να έχουν ίδια με αυτούς;
Οι ανάπηροι πολέμου έχουν κάποια δικαιώματα πρέπει οι Λοάτκοι να έχουν ίδια με αυτούς.

Τα έχεις κάνει κουλοβάχατα.
Οι χριστιανοί τα έχετε κάνει αχταρμά στο μυαλό σας.

Οι χριστιανοί ζητάτε προστασία, ζητάτε να μην υπάρχει διάκριση προς την ομάδα σας (προσβολή θρησκευτικών συμβόλων), όμως, δεν δέχεστε ότι και άλλες ομάδες έχουν το δικαίωμα να προστατεύονται και να έχουν τα ίδια δικαιώματα με εσάς.

Ζητάτε ειδική μεταχείριση.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 12 Μαρ 2025, 18:19

Αφιερωμένο στους μαχητές και των δύο πλευρών, που πέρδονται ολημερίς στης τέχνης τα αλώνια.

Προχωμυρωδιάδες και εθνομυρωδιάδες κριτικοί τέχνης

Η Παναγιά η Γοργόνα μαζί σας. :e045:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 12 Μαρ 2025, 18:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 12 Μαρ 2025, 18:27

Niki έγραψε:
12 Μαρ 2025, 17:48
Μπορούσε να φτιάξει τόσα ωραία έργα τέχνης , πήγε και πείραξε τις εικόνες της εκκλησίας φτιάχνοντας εκτρώματα.
Γιατί;
Γιατί τα άλλα δεν θα τα ενέκριναν οι θολοκουλτουριάρηδες της ΝΔ να τα εκθέσουν στην Εθνική Πινακοθήκη.

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 12 Μαρ 2025, 18:38

Νετο Γκουερινο έγραψε:
12 Μαρ 2025, 16:57
Leporello έγραψε:
12 Μαρ 2025, 10:45
Νετο Γκουερινο έγραψε:
12 Μαρ 2025, 10:30
Ο φόρος υπεραξίας ισχύει όταν μεταπωληθεί
Για παράδειγμα αγοράζω ακίνητο 100.000 αντικειμενική και όταν το πουλάω έχει ανέβει αυτή στις 140.000
Αν τον δωρίσει σε κρατικό ίδρυμα πάλι ισχύει;
Ο φόρος υπεραξίας ισχύει όταν διαπιστωθεί υπεραξία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό προκύπτει κατά την πώληση. Αν όμως ο άλλος ντε και καλά θέλει να δηλώσει ότι η περιουσία του απέκτησε υπεραξία, ασφαλώς θα του επιβληθεί φόρος. Και αυτό γίνεται πριν προχωρήσει σε δωρεά, άρα δεν έχει σημασία αν δωρίσει ή πουλήσει. Αλλιώς, πώς θα δηλώσει ότι αυτό που δώρισε αξίζει πολλαπλάσια αξία από εκείνη που το αγόρασε;

Από τα παραπάνω δεν αποκλείεται ότι κάποτε κάποιοι μπορεί να εκμεταλλεύθηκαν ένα κενό στην νομοθεσία των ΗΠΑ γιά να αποφύγουν κάποιους φόρους. Δεν σημαίνει όμως ότι αυτό γίνεται συνέχεια. Η διεθνής αγορά έργων τέχνης κινείται από την κερδοσκοπία, όχι την αποφυγή φόρων.
Κάτσε γιατί αυτά δεν με φαίνονται και πολύ λογικά,αλλά ποτέ δεν ξέρεις με το δημόσιο
Αγοράζω εγώ ένα οικόπεδο εκτός σχεδίου με 30.000 ευρώ αντ αξία
Σε κάποια χρόνια έχει μπει μέσα στο σχέδιο και για Χ,ψ λόγους πάει η αντ αξία στα 200.000 ευρώ
Εγώ το χαρίζω στο τάδε κρατικό ίδρυμα,θα πληρώσω φόρο για τις 170.000 που πήρε υπεραξία;

Άλλη περίπτωση,εγώ έχω αγοράσει ένα πίνακα 10.000 ευρώ
Τι θα πει δηλώνω υπεραξία;
Δηλαδή αν βγω εγώ και πω ότι ο πίνακας αυτός σήμερα κάνει 100.000 θα έρθει να με φορολογήσει το δημόσιο;
Ή το δίνω στην εθνική πινακοθήκη,θα έρθει το δημόσιο να βάλει εκτιμητές;
Στα παραδείγματα που έφερες δεν υπάρχει κανείς που να βεβαιώνει την υπεραξία. Αρα, δεν θα επιβηθεί φόρος. Αν όμως ο ίδιος ο ιδιοκτήτης δηλώσει γιά δικούς του λόγους ότι πλέον το ακίνητο ή ο πίνακας αξίζουν περισσότερο ασφαλώς θα επιβληθεί.
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 12 Μαρ 2025, 18:40

vantono έγραψε:
10 Μαρ 2025, 13:31
Μια χαρά ειναι οι πινακες. Ο,τι τριγκάρει τον κυρΠαντελιδισμό και τις δυναμεις της αντίδρασης και αντιπροόδου, γινεται αυτομάτως καλαίσθητο και καλοδεχούμενο.
Αυτό που έκανε ο μαλάκας είναι κατάπτυστο αλλά μην τρελαθούμε ότι οι πίνακες είναι μια χαρά. Αισθητικά άθλιοι, τεχνικά ανύπαρκτοι και καλλιτεχνικά κενοί περιεχομένου. Έχουν γίνει ένα εκατομμύριο φορές αυτά, σιγά την ριζοσπαστική αντίδραση.

Ο συγκεκριμένος βέβαια είναι ψυχασθενής.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Νετο Γκουερινο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νετο Γκουερινο » 12 Μαρ 2025, 19:10

Leporello έγραψε:
12 Μαρ 2025, 18:38
Νετο Γκουερινο έγραψε:
12 Μαρ 2025, 16:57
Leporello έγραψε:
12 Μαρ 2025, 10:45
Ο φόρος υπεραξίας ισχύει όταν διαπιστωθεί υπεραξία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό προκύπτει κατά την πώληση. Αν όμως ο άλλος ντε και καλά θέλει να δηλώσει ότι η περιουσία του απέκτησε υπεραξία, ασφαλώς θα του επιβληθεί φόρος. Και αυτό γίνεται πριν προχωρήσει σε δωρεά, άρα δεν έχει σημασία αν δωρίσει ή πουλήσει. Αλλιώς, πώς θα δηλώσει ότι αυτό που δώρισε αξίζει πολλαπλάσια αξία από εκείνη που το αγόρασε;

Από τα παραπάνω δεν αποκλείεται ότι κάποτε κάποιοι μπορεί να εκμεταλλεύθηκαν ένα κενό στην νομοθεσία των ΗΠΑ γιά να αποφύγουν κάποιους φόρους. Δεν σημαίνει όμως ότι αυτό γίνεται συνέχεια. Η διεθνής αγορά έργων τέχνης κινείται από την κερδοσκοπία, όχι την αποφυγή φόρων.
Κάτσε γιατί αυτά δεν με φαίνονται και πολύ λογικά,αλλά ποτέ δεν ξέρεις με το δημόσιο
Αγοράζω εγώ ένα οικόπεδο εκτός σχεδίου με 30.000 ευρώ αντ αξία
Σε κάποια χρόνια έχει μπει μέσα στο σχέδιο και για Χ,ψ λόγους πάει η αντ αξία στα 200.000 ευρώ
Εγώ το χαρίζω στο τάδε κρατικό ίδρυμα,θα πληρώσω φόρο για τις 170.000 που πήρε υπεραξία;

Άλλη περίπτωση,εγώ έχω αγοράσει ένα πίνακα 10.000 ευρώ
Τι θα πει δηλώνω υπεραξία;
Δηλαδή αν βγω εγώ και πω ότι ο πίνακας αυτός σήμερα κάνει 100.000 θα έρθει να με φορολογήσει το δημόσιο;
Ή το δίνω στην εθνική πινακοθήκη,θα έρθει το δημόσιο να βάλει εκτιμητές;
Στα παραδείγματα που έφερες δεν υπάρχει κανείς που να βεβαιώνει την υπεραξία. Αρα, δεν θα επιβηθεί φόρος. Αν όμως ο ίδιος ο ιδιοκτήτης δηλώσει γιά δικούς του λόγους ότι πλέον το ακίνητο ή ο πίνακας αξίζουν περισσότερο ασφαλώς θα επιβληθεί.
Όταν χαρίζεις ένα οικόπεδο σε ένα ίδρυμα,δεν γίνεται με κάποια χαρτιά;
Θεωρώ πως ναι,σε αυτά δεν αναφέρεται η αντικειμενική αξία του και πως βρέθηκε στην κατοχή σου;
Με βάση ποια αξία θα πάρεις την ανάλογη φοροαπαλλαγή;
Αν παίρνεις κιόλας,δεν ξέρω
Με βάση την τιμή που το αγόρασες,η με βάση την τιμή που είχε όταν το δωρισες;

Άβαταρ μέλους
Pillars
Phorum.gr user: Pillars

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pillars » 12 Μαρ 2025, 19:18

Polaris3 έγραψε:
12 Μαρ 2025, 18:16
Niki έγραψε:
12 Μαρ 2025, 17:54
Polaris3 έγραψε:
12 Μαρ 2025, 17:51

Οχι αλλά όπως έχετε δικαιώματα οι χριστιανοί, έχουν και εκείνοι.

Όμως, για κάποιο λόγο, οι χριστιανοί δεν δέχεστε τα δικαιώματα των λοατκι. Ζητάτε να σεβόμαστε την θρησκεία σας, ζητάτε το δικαίωμα στην μη προσβολή των θείων αλλά δεν σέβεστε ότι οι λοατκι εχουν δικαιώματα όπως και εσείς.
Τα έχεις μπλεγμένα στο μυαλό σου.
Οι πολύτεκνοι έχουν κάποια δικαιώματα πρέπει οι λοάτκοι να έχουν τα ίδια με αυτούς;
Οι καρκινοπαθείς έχουν κάποια δικαιώματα πρέπει οι Λοατκοι να έχουν ίδια με αυτούς;
Οι ανάπηροι πολέμου έχουν κάποια δικαιώματα πρέπει οι Λοάτκοι να έχουν ίδια με αυτούς.

Τα έχεις κάνει κουλοβάχατα.
Οι χριστιανοί τα έχετε κάνει αχταρμά στο μυαλό σας.

Οι χριστιανοί ζητάτε προστασία, ζητάτε να μην υπάρχει διάκριση προς την ομάδα σας (προσβολή θρησκευτικών συμβόλων), όμως, δεν δέχεστε ότι και άλλες ομάδες έχουν το δικαίωμα να προστατεύονται και να έχουν τα ίδια δικαιώματα με εσάς.

Ζητάτε ειδική μεταχείριση.
Τα χεις μπερδέψει πολύ, ζεις στην χώρα Ελλήνων-Χριστιανών όπου το πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια οι πιο σημαντικές αξίες αλλά γίνονται και κάποιες υποχωρήσεις για λίγους διαφωνούντες. :102:

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 12 Μαρ 2025, 19:19

micmic έγραψε:
10 Μαρ 2025, 14:35
Προσωπικά δεν με ενοχλούν τα έργα, θεωρώ ότι έχουν και αισθητική αξία (για τα δικά μου γούστα), χωρίς να είναι και κάτι το εξαιρετικό. Αλλά το θέμα είναι ότι στα πλαίσια της ισότητας των θρησκειών θα περίμενα από την Εθνική Πινακοθήκη να έχει και εκθέματα που δείχνουν τον Μωάμεθ ως παιδεραστή ή τέλος πάντως ως αιμοσταγή δολοφόνο.
Εμένα θα μου ήταν παντελώς αδιάφορο αν ήταν σε μια ιδιωτική έκθεση. Η Εθνική Πινακοθήκη όμως χρηματοδοτείται από το κράτος και την ΕΕ.
Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
10 Μαρ 2025, 14:27
Απλά είσαι αχαμπαρος όπως σε ιστορία, οικονομία έτσι και σε τέχνη. Θεωρείς τον πριμιτιβισμο ως παιδική ζωγραφική.
Ωραία δικαιολογία για να κάνεις έργα που μπορεί να τα κάνει μωρό. Το βαφτίζεις νέο κίνημα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 12 Μαρ 2025, 19:54

.

Αν βάλεις τον πίνακα στον κώλο τι γίνεται νομικά ;;; . :p2:

.

Εικόνα

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 12 Μαρ 2025, 20:18

Λεγεών έγραψε:
12 Μαρ 2025, 16:36
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
12 Μαρ 2025, 16:07
Υπερασπίζονται τον Χριστό αυτοί που με ευχαρίστηση θα έπνιγαν πρόσφυγες και μετανάστες στο Αιγαίο!

Τι νομίζετε ότι θα επέλεγε ο Χριστός, αγαπητοί και αγαπητές; Θα αντιδρούσε εναντίον μιας μέτριας καλλιτεχνικής δημιουργίας με θέμα το πρόσωπο Του αδιαφορώντας για τους ανθρώπους ή δεν θα έδινε σημασία και θα ασχολιόταν με τη διάσωση των ανθρώπων;
Ο ιστορικός Ιησούς (και όχι η καλοκάγαθη ευγενική φιγούρα με την οποία έχουν σπαμμάρει την συνείδηση και αντίληψη σας) θα έκανε χειρότερα από τον βουλευτή. Βασικά, τα έκανε.
Δηλαδή υπήρχε ιστορικά ο Ιησούς, τύπε;
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών