Chilloutbuddy έγραψε: ↑28 Απρ 2025, 14:52
sharp έγραψε: ↑28 Απρ 2025, 11:38
Βέβαια οι παλιοί είχαν μυθοποιήσει το κρέας (και) λόγω Κατοχής.
Ε καλά κάνανε. Ο άνθρωπος τρώει ζώα από τότε που υπάρχει άνθρωπος, την πιό αρχαία σπηλαιογραφία να δεις είναι κάτι ανθρωπάκια με δόρατα και κυνηγάνε κάτι με τέσσερα πόδια, δεν ξέρω τι είναι, αλλά μια φορά μαρούλι δεν είναι

Έχουν βρεθεί άπειρες κοινωνίες που επιβίωσαν χιλιάδες χρόνια αποκλειστικά ή σχεδόν αποκλειστικά με ζωϊκές τροφές, από φυλές Αβοριγίνων και Ινδιάνων μέχρι Μογγόλους και Eσκιμώους. Δεν υπάρχει πιό νορμάλ και πιό ιστορικά μελετημένο πράγμα απ'το να τρως κρέας. Στα μπινελίκια είναι το πρόβλημα, άλλο μπριζόλα με σαλάτα και άλλο γύρος με πατάτες τηγανητές απ'το εργοστάσιο βιοχημίας Στεργίου.
Τους καθάρισαν όμως οι Ευρωπαίοι, που έτρωγαν απ' όλα

Κοίτα, όπως έγραψα δεν διαφωνώ στη φιλοσοφία σου, ωστόσο μου φαίνεσαι απόλυτος. Κατ' αρχάς ο Σάπιενς εδώ και 10 χιλ. χρόνια έχει σταματήσει να τρώει μόνο κυνήγι, καλλιεργεί, βάζει σιτάρια κλπ. Και τελικά επικράτησε του Νεάντερταλ που έτρωγε μόνον ζώα.
Επίσης για το μήλο που έγραψες, δεν είσαι ειδική περίπτωση, στους περισσότερους έτσι συμβαίνει. Κι εγώ, μέχρι κάποια στιγμή που έτρωγα όπως μου ερχόταν, παρουσίαζα τέτοια συμπτώματα κι έλεγα... νταξ μωρέ, πεινάω.
Έχει όμως σημασία τι βάζεις στο στομάχι πρώτο, πόσο μάλλον αν είναι το μοναδικό. Ας πούμε όταν φάω μπριζόλα με πατάτες, βάζω πρωτα δυο μπουκιές κρέας, ώστε να μην προκαλέσω τον μεταβολισμό και η διαφορά στη συνέχεια είναι μεγάλη.
Τέλος, επειδή κάποτε έπινα πέραν του επιτρεπτού, πήγα στο γιατρό για εξετάσεις σε συκώτι κλπ και όλα οκ. Μου είπε όμως στο τέλος,πως ακόμη κι αν ζείτε ανθυγιεινά για μεγάλο διάστημα, δεν σημαίνει ότι αυτό φαίνεται εγκαίρως στο εργαστήριο. Έχε το κι αυτό υπ' όψη σου, δηλ. καλή η τεχνολογία και τα νούμερα, αλλά άκου και το σώμα σου, πάντα imho.