Κετογονική διατροφή (ketogenic/keto)

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
sharp

Re: Κετογονική διατροφή (ketogenic/keto)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 28 Απρ 2025, 11:32

EKPLIKTIKOS έγραψε:
28 Απρ 2025, 11:17
Τώρα αν μπορείς εσύ να τρώς τα φρούτα σου στην εποχή τους, όπως έφτιαξε τον κόσμο ο Θεούλης, και να αποφεύγεις παράλληλα τις ζάχαρες και τα ζυμάρια που κυριολεκτικά δεν υπήρχανε κάποτε
Δεν αποφεύγω τα ζυμάρια ούτε τη ζάχαρη, δεν είμαι χοντρός, σιγά μην πίνω και κόκα κόλα zero :102:
Πίνεις κόκα κόλα και τολμάς να μιλάς για διατροφή; :P

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 28 Απρ 2025, 11:38

Chilloutbuddy έγραψε:
28 Απρ 2025, 06:38

Για να καταλήξουμε κάπου ας συμφωνήσουμε (ίσως) στο εξής: για μένα το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος είναι να βρει 2-3 προγόνους του που ζήσανε πολλά χρόνια και να αντιγράψει αυτό που κάνανε αυτοί. Είναι πολύ πιθανό να πιάσει και για σένα, ίδια γονίδια. Εγώ λοιπόν θυμάμαι τη γιαγιά μου που μαγείρευε ξεχωριστά για τον εαυτό της κάθε μέρα συνήθως κάτι σα ζαρζαβατικό, έπαιρνε πάντα απ'το κρέας και το τυρί που ήταν στο τραπέζι και δεν τη θυμάμαι ποτέ να έτρωγε ψωμί ή ζαχαρη, μόνο στον καφέ. Και το περιέγραφε κιόλας αλλά με δικά της λόγια, έλεγε μην τρως αυτό, φάε εκείνο "να σε πιάσει" (εννοούσε κρέας). 'Εφτασε τα 90. Εγώ αυτό θα κάνω όσο επιτρέπει το λάϊφστάϊλ τέλος πάντων, εσύ κάνε κάτι άλλο.
Βέβαια οι παλιοί είχαν μυθοποιήσει το κρέας (και) λόγω Κατοχής. Παρότι καταλαβαίνω τη φιλοσοφία σου από διατροφικής σκοπιάς, πρέπει να πω ότι το παράδειγμα σου δεν είναι τόσο καλό. Ξέρω και τύπους που κάπνιζαν σαν φουγάρο και έζησαν μέχρι τα 100, δεν σημαίνει πως αν το κάνω θα με βοηθήσει κι εμένα, γιατί προφανώς δεν το κατάφερε επειδή κάπνιζε.

Ωστόσο αν σε πιάνει λιγούρα με ένα μήλο και μάλιστα όχι νηστικό, αλλά ύστερα από κανονικό λιπαρό φαγητό, μου μοιάζει σαν να έχεις αντίσταση στην ινσουλίνη. Το έχεις κοιτάξει αυτό;

Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 28 Απρ 2025, 11:39

Οι κοκακόλες ζηρο εχουν σωσει πολυ κοσμο, τα εχουμε ξαναπει :102:

Μονο αν υπάρξουν μπύρες που εκτος απο no alcohol θα ειναι και zero ή light καποια στιγμή, δεν θα σε φουσκωνουν και δεν θα σου κανουν κοιλούμπα, θα σώσουν ενδεχομένως περισσότερο απο την κοκακολα. Αλλα ως τότε οι zero γκοακόλες αποτελούν τον διατροφικά λούμπεν παρία-ημιδούλο που εγινε βασιλιάς :102:

Άβαταρ μέλους
vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 28 Απρ 2025, 11:42

Τελικα ουτε το καρπούζι επιτρέπεται στην κήτο, ουτε μηλο ούτε αχλάδι?
Αυτά ειναι αδιανόητα χαμηλά σε θερμίδες φρούτα, συγκριτικά με τα οφέλη που σου προσφέρουν. Τοσο πολυ απορρίπτονται μονο και μονο λόγω της γλυκόζης?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vantono την 28 Απρ 2025, 11:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 28 Απρ 2025, 11:42

vantono έγραψε:
28 Απρ 2025, 11:39
Οι κοκακόλες ζηρο εχουν σωσει πολυ κοσμο, τα εχουμε ξαναπει :102:

Μονο αν υπάρξουν μπύρες που εκτος απο no alcohol θα ειναι και zero ή light καποια στιγμή, δεν θα σε φουσκωνουν και δεν θα σου κανουν κοιλούμπα, θα σώσουν ενδεχομένως περισσότερο απο την κοκακολα. Αλλα ως τότε οι zero γκοακόλες αποτελούν τον διατροφικά λούμπεν παρία-ημιδούλο που εγινε βασιλιάς :102:
Η αλήθεια είναι ότι εγώ δε δαιμονοποιω τίποτα από επιλογές αλλά θα κρίνω το αποτέλεσμα. Συνήθως βλέπω χοντρούς να πίνουν zero άντε κ καμιά γυναίκα

Άβαταρ μέλους
akirav
Phorum.gr user: akirav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από akirav » 28 Απρ 2025, 13:20

vantono έγραψε:
27 Απρ 2025, 16:16
akirav έγραψε:
27 Απρ 2025, 15:45
vantono έγραψε:
27 Απρ 2025, 12:09

Το να κάνεις 3 μήνες κήτο, να στερηθεις τον κωλο σου και όταν τη σταματήσεις να ξαναγίνεις κήτος, δεν αξίζει.
Διότι για τόσο είναι οι εξαντλητικές διατροφές τύπου κήτο, για λίγους μήνες, δεν μπορείς να τις κρατήσεις παραπάνω. Το σώμα ρεταρει μετά.
8 χρόνια περ. κετο
τα τελευταίο 2,5 καρνιβορ
συμφωνα με τους γιατρούς , τα σκουλήκια με εφαγαν 3-4 φορές
Δεν γινονται αυτα τα πραγματα. Δεν κανεις πραγματική/αυστηρη κετο, κανείς "περίπου κέτο".
Η πραγματικη κετο δεν μπορει να γινει τροπος ζωής, ειναι δίαιτα, δεν ειναι διατροφη. Μόνο να την ξεκινας, να τη σταματας και λιγο καιρο αργοτερα να την ξανα ξεκινάς μπορεις.

Αν μιλαμε για "περιπου κετο" βεβαια, του τυπου "απλως δεν τρωω σφολιατες, ψωμιά, μακαρονια κτλ" οκ, χαιρω πολυ, εγω κανω περιπου 10 χρονια τετοια κετο.

Αν υπαρχει κάποια διατροφη/διαιτα που θα μπορουσε να γινει τροπος ζωής για την ιδιοσυγκρασία του μεσου Ελ, ειναι μονο η διαλειμματική ισως. Αλλα μονο για τον Ελ. Για το Γερμανό, τον Αμερικάνο τον Αγγλο κτλ, που ειναι συνηθισμένοι με την κουλτουρα του πρωινού, δεν μπορουν, θα πρεπει να βρουν κατι αλλο να τους ταιριάξει.

Τα περι καρνιβορ, ασχολίαστα.
σωστα
στο κρεατακι βαζω πιπέρια, ριγανη και λαδι καρυδας
Merlinus Sum, Qui Me Tangit Turbat Mundum

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 28 Απρ 2025, 14:28

EKPLIKTIKOS έγραψε:
Εξελικτική αντίδραση είναι και να βιάσεις μια μουναρα αλλά μια χαρά μπορείς να βάλεις φρένο στις ορμές σου, έτσι δεν είναι; :p2:
Ο λόγος είναι ότι σε γενικές γραμμές είναι πλούσια σε βιταμίνες κτλ :rtfm:
Μπορείς να τρως όλα τα παραπάνω με μέτρο :c020:
Δεν αποφεύγω τα ζυμάρια ούτε τη ζάχαρη, δεν είμαι χοντρός, σιγά μην πίνω και κόκα κόλα zero :102:
Για τη μουνάρα μέχρι ένα σημείο, αν την έχω στο κρεβάτι ε δυσκολεύουν τα πραματα
Δεν υπάρχει βιταμίνη που είναι μόνο στα φρούτα πχ την C τη βρίσκεις απ'το μπρόκολο μέχρι το συκώτι
Αυτα με το μέτρο το είπαμε 5 φορές: αν μπορούσα θα το έκανα. Εσύ που μπορείς είσαι μια χαρά, εδώ πέρα δε μπορώ να καταλάβω τι δουλειά έχεις :102:
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 28 Απρ 2025, 14:46

sharp έγραψε:
28 Απρ 2025, 11:38
Ωστόσο αν σε πιάνει λιγούρα με ένα μήλο και μάλιστα όχι νηστικό, αλλά ύστερα από κανονικό λιπαρό φαγητό, μου μοιάζει σαν να έχεις αντίσταση στην ινσουλίνη. Το έχεις κοιτάξει αυτό;
ναι, δεν.

το μήλο το είπα για νηστικός.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 28 Απρ 2025, 14:52

sharp έγραψε:
Βέβαια οι παλιοί είχαν μυθοποιήσει το κρέας (και) λόγω Κατοχής.
Ε καλά κάνανε. Ο άνθρωπος τρώει ζώα από τότε που υπάρχει άνθρωπος, την πιό αρχαία σπηλαιογραφία να δεις είναι κάτι ανθρωπάκια με δόρατα και κυνηγάνε κάτι με τέσσερα πόδια, δεν ξέρω τι είναι, αλλά μια φορά μαρούλι δεν είναι :lol:

Έχουν βρεθεί άπειρες κοινωνίες που επιβίωσαν χιλιάδες χρόνια αποκλειστικά ή σχεδόν αποκλειστικά με ζωϊκές τροφές, από φυλές Αβοριγίνων και Ινδιάνων μέχρι Μογγόλους και Eσκιμώους. Δεν υπάρχει πιό νορμάλ και πιό ιστορικά μελετημένο πράγμα απ'το να τρως κρέας. Στα μπινελίκια είναι το πρόβλημα, άλλο μπριζόλα με σαλάτα και άλλο γύρος με πατάτες τηγανητές απ'το εργοστάσιο βιοχημίας Στεργίου.

Άβαταρ μέλους
vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 28 Απρ 2025, 15:49

Chilloutbuddy έγραψε:
28 Απρ 2025, 14:28
EKPLIKTIKOS έγραψε:
Εξελικτική αντίδραση είναι και να βιάσεις μια μουναρα αλλά μια χαρά μπορείς να βάλεις φρένο στις ορμές σου, έτσι δεν είναι; :p2:
Για τη μουνάρα μέχρι ένα σημείο, αν την έχω στο κρεβάτι ε δυσκολεύουν τα πραματα
Δεν υπάρχει βιταμίνη που είναι μόνο στα φρούτα πχ την C τη βρίσκεις απ'το μπρόκολο μέχρι το συκώτι
Αυτα με το μέτρο το είπαμε 5 φορές: αν μπορούσα θα το έκανα. Εσύ που μπορείς είσαι μια χαρά, εδώ πέρα δε μπορώ να καταλάβω τι δουλειά έχεις :102:
Η οποία είναι και υπερευαίσθητη (όπως σχεδόν όλες οι βιταμίνες δηλαδή) και με το ψήσιμο σχεδόν εξαφανίζεται.
Στο μεν συκώτι (που επιβάλλεται το καλό ψήσιμο) φτάνει να μένει ένα "εκχύλισμα" από C, στο δε μπρόκολο έτσι όπως του γαμανε το σπίτι όλοι οι άσχετοι από διατροφική μαγειρική και το κάνουν πουρέ, άντε γειά και εκεί.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 28 Απρ 2025, 15:54

ε φάε μια σαλάτα
ή αφού θα πάρεις που θα πάρεις βιταμίνη D έτσι κι αλλιώς γιατί έχουμε όλοι έλλειψη πάρε και ότι άλλο σου λείπει και τέλειωνε

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 28 Απρ 2025, 16:02

Chilloutbuddy έγραψε:
28 Απρ 2025, 14:52
sharp έγραψε:
Βέβαια οι παλιοί είχαν μυθοποιήσει το κρέας (και) λόγω Κατοχής.
Ε καλά κάνανε. Ο άνθρωπος τρώει ζώα από τότε που υπάρχει άνθρωπος, την πιό αρχαία σπηλαιογραφία να δεις είναι κάτι ανθρωπάκια με δόρατα και κυνηγάνε κάτι με τέσσερα πόδια, δεν ξέρω τι είναι, αλλά μια φορά μαρούλι δεν είναι :lol:

Έχουν βρεθεί άπειρες κοινωνίες που επιβίωσαν χιλιάδες χρόνια αποκλειστικά ή σχεδόν αποκλειστικά με ζωϊκές τροφές, από φυλές Αβοριγίνων και Ινδιάνων μέχρι Μογγόλους και Eσκιμώους. Δεν υπάρχει πιό νορμάλ και πιό ιστορικά μελετημένο πράγμα απ'το να τρως κρέας. Στα μπινελίκια είναι το πρόβλημα, άλλο μπριζόλα με σαλάτα και άλλο γύρος με πατάτες τηγανητές απ'το εργοστάσιο βιοχημίας Στεργίου.
Τους καθάρισαν όμως οι Ευρωπαίοι, που έτρωγαν απ' όλα :P

Κοίτα, όπως έγραψα δεν διαφωνώ στη φιλοσοφία σου, ωστόσο μου φαίνεσαι απόλυτος. Κατ' αρχάς ο Σάπιενς εδώ και 10 χιλ. χρόνια έχει σταματήσει να τρώει μόνο κυνήγι, καλλιεργεί, βάζει σιτάρια κλπ. Και τελικά επικράτησε του Νεάντερταλ που έτρωγε μόνον ζώα.

Επίσης για το μήλο που έγραψες, δεν είσαι ειδική περίπτωση, στους περισσότερους έτσι συμβαίνει. Κι εγώ, μέχρι κάποια στιγμή που έτρωγα όπως μου ερχόταν, παρουσίαζα τέτοια συμπτώματα κι έλεγα... νταξ μωρέ, πεινάω.
Έχει όμως σημασία τι βάζεις στο στομάχι πρώτο, πόσο μάλλον αν είναι το μοναδικό. Ας πούμε όταν φάω μπριζόλα με πατάτες, βάζω πρωτα δυο μπουκιές κρέας, ώστε να μην προκαλέσω τον μεταβολισμό και η διαφορά στη συνέχεια είναι μεγάλη.

Τέλος, επειδή κάποτε έπινα πέραν του επιτρεπτού, πήγα στο γιατρό για εξετάσεις σε συκώτι κλπ και όλα οκ. Μου είπε όμως στο τέλος,πως ακόμη κι αν ζείτε ανθυγιεινά για μεγάλο διάστημα, δεν σημαίνει ότι αυτό φαίνεται εγκαίρως στο εργαστήριο. Έχε το κι αυτό υπ' όψη σου, δηλ. καλή η τεχνολογία και τα νούμερα, αλλά άκου και το σώμα σου, πάντα imho.

Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack » 28 Απρ 2025, 16:03

vantono έγραψε:
28 Απρ 2025, 15:49
Chilloutbuddy έγραψε:
EKPLIKTIKOS έγραψε:
Η οποία είναι και υπερευαίσθητη (όπως σχεδόν όλες οι βιταμίνες δηλαδή) και με το ψήσιμο σχεδόν εξαφανίζεται.
Στο μεν συκώτι (που επιβάλλεται το καλό ψήσιμο) φτάνει να μένει ένα "εκχύλισμα" από C, στο δε μπρόκολο έτσι όπως του γαμανε το σπίτι όλοι οι άσχετοι από διατροφική μαγειρική και το κάνουν πουρέ, άντε γειά και εκεί.
Δεν επιβάλλεται το καλό ψησιμο στο συκωτι τρωγεται και ωμο
Philip Mortimer έγραψε:
14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.

Άβαταρ μέλους
vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 28 Απρ 2025, 16:05

Chilloutbuddy έγραψε:
28 Απρ 2025, 15:54
ε φάε μια σαλάτα
ή αφού θα πάρεις που θα πάρεις βιταμίνη D έτσι κι αλλιώς γιατί έχουμε όλοι έλλειψη πάρε και ότι άλλο σου λείπει και τέλειωνε
:smt005:
Έχω καταφέρει να γίνω σπαστικός σε ένα απ' τα πιο ζεν μέλη του πχορουμ.
Θα σας γινω ο Χέλης της διατροφής εδώ μέσα, δεν θα το βάλω εύκολα κάτω :003:

Άβαταρ μέλους
vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 28 Απρ 2025, 16:06

GoBack έγραψε:
28 Απρ 2025, 16:03
vantono έγραψε:
28 Απρ 2025, 15:49
Chilloutbuddy έγραψε:

Δεν επιβάλλεται το καλό ψησιμο στο συκωτι τρωγεται και ωμο
Έχεις φάει πύτε μου? :102:
Μήπως είσαι ο liver king του τικ-τοκ? :102:

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών