BBC: Υπάρχει μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

Re: BBC: Υπάρχει μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από brb και tyt » 26 Φεβ 2019, 16:34

Σέλευκας έγραψε:
26 Φεβ 2019, 16:31
brb και tyt έγραψε:
26 Φεβ 2019, 15:33
Σέλευκας έγραψε:
26 Φεβ 2019, 15:23
Εφόσον το ελληνικό κράτος αναγνωρίζει ως μακεδονική την γλώσσα που μιλάνε κάποιες περιοχές και εφόσον υπάρχει μακεδονικό έθνος τοτε υπάρχει και μακεδονικη μειοντητα.
Ακόμα και αν ήταν έτσι, όσοι ψηφίζουν Ουράνιο Τόξο (από 1500 μέχρι 2500) θα αποτελούσαν κοινότητα και όχι μειονότητα. Είναι αριθμητικό το θέμα, αλλά και η συμφωνία των Πρεσπών δεν προβλέπει ύπαρξη μακεδονικής μειονότητας. Κατά τα άλλα πρώην σλαβόφωνοι και δίγλωσσοι είναι εθνικά Έλληνες και δεν υπάρχει θέμα.

Από αυτά που αποδίδονται στον Φωκά στο άρθρο του BBC αρκετά είναι αλήθεια (όπως το ρετσινόλαδο επί Μεταξά). Έχει πει σε άλλο βίντεο που έχω δει και δεν το βάζω γιατί έχει το όνομα του, ότι έκανε δύο φορές εξορία. Μία στην διάρκεια του εμφυλίου και μία στην χούντα.

Γενικά στην δυτική Μακεδονία πολλοί έκαναν εξορία. Έχω μιλήσει με μερικούς που με εμπιστεύτηκαν γιατί ακόμα και τώρα είναι πολύ δύσκολο να μιλήσουν.
Εγω οπως το αντιλαμβάνομαι ενας που ξερει οτι οι προγονοι του μιλουσαν μακεδονικη γλωσσα καταλαβαινει οτι ειναι εθνικα Μακεδονας αφου το.ελληνικο κρατος το αναγνωρισε ως υπαρκτο κατι τετοιο. Τι θα του πεις οτι εξελληνιστηκε και εχασε το κληρονομικο δικαιωμα στην καταγωγη;
Καταγωγή ρε, όχι ΕΘΝΙΚΑ. Εθνικά σημαίνει το Σκοπιανό έθνος ή κάτι διαφορετικό από το ελληνικό. Εκεί που μπορεί να κολλήσει κάποιος είναι ότι η ελληνική ιστορία τον καταγράφει ως Βούλγαρο.
Ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης και οι Ταγματασφαλίτες
Γάταρος έγραψε:
05 Φεβ 2019, 15:27

brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από brb και tyt » 26 Φεβ 2019, 16:36

Chainis έγραψε:
26 Φεβ 2019, 16:30
Με αυτό

Απάτες και μυθεύματα του ΚΚΕ και της αριστεράς γενικώς.

μπορείς να βράσεις στο ζουμί σου όσο γουστάρεις γιατί μάλλον έτσι φτιάχνεσαι και να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο ότι δεν θα σχολιάσεις τίποτα. :lol:
Ύπουλο χτύπημα τώρα με δημοσιεύσεις μου.

Με χάλασες κι εμένα άτιμε. Που δεν υμνείς τους Ταγματασφαλίτες. :D
Chainis έγραψε:
10 Φεβ 2019, 15:48
brb και tyt έγραψε:
10 Φεβ 2019, 12:56

Και οι καημένοι οι Ταγματασφαλίτες αναγκάστηκαν να γίνουν δοσίλογοι από το ΚΚΕ που έσφαζε. :giggle:
Πολλοι αντιστασιακοι που ειχαν πολεμησει και στην Αλβανια και στην αντισταση αναγκαστηκαν να πανε στα ΤΑ για να γλυτωσουν την ζωη τους απο το ΚΚΕ.

Επισης στα ΤΑ αναγκαστηκαν να πανε για τον ιδιο λογο και πολλοι που γλυτωσαν στο παρα ενα το μαχαιρι απο το ΚΚΕ, δηλαδη "αντιδραστικοι"
εβαλα ηδη ενα τετοιο παραδειγμα στην προηγουμενη σελιδα.

Εποσης οπου δεν καταφερε να επικρατησει το ΚΚΕ (Κρητη, Αν.Μακεδονια, Ηπειρο) δεν ειχε ταγματα ασφαλειας κι αυτο ειναι η καλυτερη αποδειξη οτι το ΚΚΕ εθρεφε τα ΤΑ.

Πηξε ελευθερα.
brb και tyt @ Μια πραγματική ιστορία.
Γάταρος έγραψε:

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 26 Φεβ 2019, 16:39

Σέλευκας έγραψε:
26 Φεβ 2019, 16:27
wooded glade έγραψε:
26 Φεβ 2019, 15:28
Σέλευκας έγραψε:
Εφόσον το ελληνικό κράτος αναγνωρίζει ως μακεδονική την γλώσσα που μιλάνε κάποιες περιοχές και εφόσον υπάρχει μακεδονικό έθνος τοτε υπάρχει και μακεδονικη μειοντητα.
Όχι γιατί σναγνωρίζουμε και την Γερμανική γλώσσα και δεν υπάρχει Γερμανική μειονότητα.
Υπήρχε πριν τον πόλεμο του 12 και έγινε η ανταλλαγή πληθυσμών.
Υπήρχε μικρότερη μειονότητα και πριν το 1949 αλλά έγιναν κατσαπλιάδες και πρόλαβαν και την έκαναν πριν ενωθούν οι δύο λαβίδες του σχεδίου Κορωνίς στο Γράμμο.
Μέχρι τωρα δεν υπήρχε μακεδονικη μειονοτητα επεοδη δεν υπηρχε μακεδονικο εθνος. Τωρα εφοσον υπαρχει οποιος γουσταρει μπορει να δηλωσει οτι ανηκει σαυτο. Ενας δεκα ή χιλιοι.
Δεν πάει έτσι αλλά δεν έχεις και άδικο. Θα μπορούσε να δηλωθεί και Παραγουαϊκή μειονότητα αρκεί να έχει την υποστήριξη του BBC και της Μαργαρώνη !
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: BBC συγχαίρει Σύριζα για Πρέσπες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 26 Φεβ 2019, 16:40

Υδράργυρος έγραψε:
25 Φεβ 2019, 23:31
Professor έγραψε:
25 Φεβ 2019, 23:29
Βινόσαυρος έγραψε:
24 Φεβ 2019, 11:59
Το ελληνικό κράτος είναι εγκλωβισμένο μέσα στις αντιφάσεις του, μπορεί να κλείνει τα μάτια αλλά κάποια στιγμή θα έρθει φάπα
όπως κάθε φορά που κάνει έτσι. Από την άλλη μπορεί να αναγνωρίσει μια εθνική μειονότητα 10.000-30.000 μακεδόνων ή αν δε θέλει εθνική μπορεί να αναγνωρίσει γλωσσική μακεδονική μειονότητα 50.000-100.000.
Τι στοιχεία έχεις για τούς αριθμούς αυτούς;
Μην κουραζεσαι. Ειναι εκτιμησεις του στειτ ντιπαρτμεντ
Τς, τς, τς! Τα μαρξιστάκια του πχόρουμ έχουν πρόσβαση στα αρχεία των Αμερικάνων! :003:
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 26 Φεβ 2019, 16:41

Chainis έγραψε:
26 Φεβ 2019, 16:30
brb και tyt έγραψε:
26 Φεβ 2019, 16:23
Chainis έγραψε:
26 Φεβ 2019, 16:21
Δεν σε φτιάχνουν αυτά με άλλα καυλ@νεις.
Να σου πω για τις ζάντρουγκες της Πολωνίας και τις Λευκορωσίας να εκσπερματώσεις; :lol:
Όχι, πες για πατριώτες Ταγματασφαλίτες και τους επάρατους κΟΥμουνιστές για να φτιαχτείς.

Ξέρεις, αυτούς που δεν υμνείς. :D
Με αυτό

Απάτες και μυθεύματα του ΚΚΕ και της αριστεράς γενικώς.

μπορείς να βράσεις στο ζουμί σου όσο γουστάρεις γιατί μάλλον έτσι φτιάχνεσαι και να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο ότι δεν θα σχολιάσεις τίποτα. :lol:
Το ζούδι δεν ξέρει ότι η πνευματική τους ηγερία είναι φανατική αντικομμουνίστρια.
Παλιότερα, τα είχε ρίξει στον Κόρμπιν επειδή ανέφερε σε ένα αστείο του τον Χότζα που η ίδια χαρακτηρίζει ως δολοφόνο-δικτάτορα. Ντροπής πράματα. :lol:

Και όλως τυχαίως συμπαθεί πολύ και τους Αλβανούς, , οπότε προετοιμαστείτε... :lol:

https://www.theguardian.com/commentisfr ... nver-hoxha
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 26 Φεβ 2019, 16:41

ΓΑΛΗ έγραψε:
26 Φεβ 2019, 16:27
wooded glade έγραψε:
26 Φεβ 2019, 16:22
ΓΑΛΗ έγραψε:
26 Φεβ 2019, 16:13

:lol:

Προσπαθούσα να βρω σχέση με αυτό που έγραψα στον φόσι μέχρι που κατάλαβα ότι αναφέρεσαι στο σχόλιο μου για το δημοσίευμα της Μαργαρώνη.

Αν κατάλαβες ότι μ' αυτό που έγραψα, αθώωνα τους γερμανορούχτεν στη Μακεδονία, έχεις κι εσύ χοντρό κόλλημα.
Γιατί το κάθε τι το βλέπεις σε σχέση τους γερμανορούχτεν και κάπου εκεί χάνεις το πόιντ γιατί όλοι οι άλλοι δεν το βλέπουν έτσι.
Εγώ απλά περιέγραψα τους τρεις εισβολείς-σύμμαχους των Σλάβων με την ιστορική σειρά τους, οι οποίοι ταυτόχρονα πολεμούσαν και εναντίον των συμμάχων που αποτελούν το σημερινό ΝΑΤΟ (οι τελευταίοι σε επίπεδο μυστικών πρακτόρων). Δεν έγραψα τίποτα παραπάνω.
Είσαι άρρωστο ;
Μήπως δεν καταλαβαίνεις τη γλώσσα του Σακεσπήρου που ήταν η επιστολή προς το BBC ;
Μπορούσες να ζητήσεις τη βοήθεια του πχόρουμ.
Αν έγραφε έτσι ο Σακεσπήρος σήμερα, το πολύ να έβγαινε στα ταλέντα της Πάνια.
Παίζεις scrabble μαζί μου ; Αλλά με λεφτά.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 26 Φεβ 2019, 16:53

wooded glade έγραψε:
26 Φεβ 2019, 16:41

Φυσικά όχι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 26 Φεβ 2019, 16:55

Σέλευκας έγραψε:

Δεν αναγνώρισε ακριβώς αυτό.Οι Πρέσπες είναι η χαρά των δικηγόρων. :D Εκείνο που αναγνώρισε είναι ότι η γλώσσα των γειτόνων λέγεται μακεδονική,όχι ότι κάποιος που μιλάει κάτι στην Ελλάδα μιλάει μακεδονικά.Υπάρχει συνιδιοκτησία του όρου μακεδονικός μεταξύ δύο χωρών.Είναι κάτι σαν οριζόντια ιδιοκτησία με ισόγειο και όροφο :D .Και οι δύο Μακεδονίες είναι και μακεδονικοί αλλά μόνο ο όροφος (βόρεια Μακεδονία) είναι σλαβικός.Το ισόγειο λένε οι Πρέσπες είναι το ίδιο μακεδονικό αλλά αυτό στο ισόγειο σημαίνει ελληνικό.Επομένως ο όρος αυτός στην Ελλάδα ταυτίζεται με τον όρο ελληνικός.Εάν ονομάζεις ένα πράγμα στο ισόγειο (Νότιος Μακεδονία) μακεδονικό αυτό σημαίνει ότι το λές ελληνικό και εάν ονομάζεις ένα πράγμα στον όροφο (βόρειος Μακεδονία) μακεδονικό σημαίνει το σλαβικό.

brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από brb και tyt » 26 Φεβ 2019, 16:57

Δείτε λίγο τι είπε ο ζαίος.

Γάταρος έγραψε:

Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 26 Φεβ 2019, 16:58

brb και tyt έγραψε:
26 Φεβ 2019, 16:36
Chainis έγραψε:

Πολλοι αντιστασιακοι που ειχαν πολεμησει και στην Αλβανια και στην αντισταση αναγκαστηκαν να πανε στα ΤΑ για να γλυτωσουν την ζωη τους απο το ΚΚΕ.

Επισης στα ΤΑ αναγκαστηκαν να πανε για τον ιδιο λογο και πολλοι που γλυτωσαν στο παρα ενα το μαχαιρι απο το ΚΚΕ, δηλαδη "αντιδραστικοι"

Επίσης οπου δεν καταφερε να επικρατησει το ΚΚΕ (Κρητη, Αν.Μακεδονια, Ηπειρο) δεν ειχε ταγματα ασφαλειας κι αυτο ειναι η καλυτερη αποδειξη οτι το ΚΚΕ εθρεφε τα ΤΑ.

Πηξε ελευθερα.
Περιμένω να μου πεις κάποτε με επιχειρήματα τι από αυτά που γράφω και τα έχεις κάνει παντιέρα σου δεν είναι σωστό και να με βουλώσεις.

Και είμαι σίγουρος ότι θα περιμένω μέχρι να κλείσει κι αυτό το φόρουμ.

Α, και πως με αυτά ακριβώς υμνώ τους ταγματασφαλίτες

Και γιατί άραγε δεν κάνεις μπολντ και την τελευταία πρόταση;
Μυστήριο.

Να την κάνω εγώ να φαίνεται κι αυτή γιατί λέει τα ίδια με τις προηγούμενες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chainis την 26 Φεβ 2019, 17:02, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 26 Φεβ 2019, 16:59

ΓΑΛΗ έγραψε:
26 Φεβ 2019, 16:53
wooded glade έγραψε:
26 Φεβ 2019, 16:41

Φυσικά όχι.
Θα υπάρχει διαιτησία.

brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από brb και tyt » 26 Φεβ 2019, 17:01

Chainis έγραψε:
26 Φεβ 2019, 16:58
brb και tyt έγραψε:
Chainis έγραψε:

Εποσης οπου δεν καταφερε να επικρατησει το ΚΚΕ (Κρητη, Αν.Μακεδονια, Ηπειρο) δεν ειχε ταγματα ασφαλειας κι αυτο ειναι η καλυτερη αποδειξη οτι το ΚΚΕ εθρεφε τα ΤΑ.

Πηξε ελευθερα.
Περιμένω να μου πεις κάποτε με επιχειρήματα τι από αυτά που γράφω και τα έχεις κάνει παντιέρα σου δεν είναι σωστό και να με βουλώσεις.

Όχι ρε, δεν μπορώ να αμφισβητήσω ότι δεν υμνείς τους Ταγματασφαλίτες. :D
Γάταρος έγραψε:

Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 26 Φεβ 2019, 17:03

brb και tyt έγραψε:
26 Φεβ 2019, 17:01
Chainis έγραψε:
brb και tyt έγραψε:

Περιμένω επιχειρήματα.
Την ξέρεις την λέξη "επιχείρημα";
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Pirate7G

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pirate7G » 26 Φεβ 2019, 17:05

Chainis έγραψε:
26 Φεβ 2019, 17:03
brb και tyt έγραψε:
26 Φεβ 2019, 17:01
Chainis έγραψε:

Περιμένω επιχειρήματα.
Η αλήθεια είναι πως τέτοια εικόνα βγάζεις προς τα έξω. Όχι ότι σε ενδιαφέρει, αλλά Just saying
Δεν τσακιζω το φρύδι μου

brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από brb και tyt » 26 Φεβ 2019, 17:07

Chainis έγραψε:
26 Φεβ 2019, 17:03
Περιμένω επιχειρήματα.
Τι επιχειρήματα να βρω κι εγώ. :D

Chainis έγραψε:
brb και tyt έγραψε:
10 Φεβ 2019, 12:56

Και οι καημένοι οι Ταγματασφαλίτες αναγκάστηκαν να γίνουν δοσίλογοι από το ΚΚΕ που έσφαζε. :giggle:

Πηξε ελευθερα.
Γάταρος έγραψε:

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών