Δεν υπάρχει θεός και το επιχείρημά μου είναι ότι η ανθρώπινα κατασκευασμένη θρησκεία του χριστιανισμού προωθεί μια άκρως ανήθικη νοοτροπία.nrg έγραψε: ↑07 Μαρ 2019, 00:22Πάλι φέρνεις επιχείρημα τύπου: δεν υπάρχει θεός, αλλά αυτό που κάνει είναι άδικο.hellegennes έγραψε: ↑07 Μαρ 2019, 00:09Πράγματι. Ο χριστιανισμός λέει ότι μπορεί να είσαι ο Ρούντολφ Ες και να έχεις σκοτώσει 3,5 εκατομμύρια άτομα, με φριχτό τρόπο, αλλά να πας στον παράδεισο γιατί ζήτησες συγχώρεση λίγο πριν σε εκτελέσουν (όπως ακριβώς έγινε).nrg έγραψε: ↑06 Μαρ 2019, 23:39Την πράξη, την καθορίζουν οι άνθρωποι.
Ο χριστιανισμός δέχεται ότι σαν άνθρωποι θα κάνουμε λάθη και μάλιστα σοβαρά. Για αυτό λέει ότι αν μετανοήσουμε πραγματικά, θα συγχωρεθούμε.
Γιατί το παραβλέπουμε αυτό;
Η συγχώρεση είναι μεγάλο κεφάλαιο στον χριστιανισμό.
Η ανωριμότητα όμως κάποιων φτάνει στο ότι αν φας πιτόγυρο την Μ. Παρασκευή θα πας στην κόλαση...
Ε, τι να τους πεις μετά...
Αυτή είναι η ηθική του χριστιανισμού. Μπορείς να ζήσεις μια ζωή βουτηγμένος στην ανηθικότητα και να σκορπίσεις απίστευτη δυστυχία στον κόσμο, αλλά θα συγχωρεθείς στο τέλος γιατί δήλωσες μετάνοια. Δεν τρέχει μία. Στην ουσία η θρησκεία σ'το λέει αυτό: ότι μπορείς να είσαι ένα ανθρωπόμορφο τέρας ως και μερικές στιγμές πριν πεθάνεις.
Επιστολή προς αθέους
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- hellegennes
Re: Επιστολή προς αθέους
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Βλέπεις ότι τις επιλογές σου, ήδη τις έχει κάνει;taliban έγραψε: ↑07 Μαρ 2019, 00:12Η παράδοση σου είναι αυτά.nrg έγραψε: ↑07 Μαρ 2019, 00:08Οπότε αν κάποιος έτρωγε κρέας, την άλλη μέρα είχε τουρκέψει;
Δεν είναι επιχείρημα, να μου φέρνεις ότι "παράξενο" είχαν συνθέσει κάποιοι με την θρησκεία.
Δηλαδή όταν οι γονείς φοβερίζουν τα παιδιά τους με τον κακό τον λύκο... φταίει ο λύκος;
Και όταν μεγαλώνοντας, ανακαλύπτουν ότι δεν υπάρχει κακός λύκος, άρα μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν;
Την νηστεία δεν την κάνεις διότι σου την επιβάλουν.
Και γενικότερα δεν πιστεύεις στον Θεό, διότι σου το επιβάλλουν.
Γνωρίζει κάποιον να πίστεψε "κάτι"... λόγω επιβολής;
Τα απορρίπτεις?
Βγάζεις λάθος τον Όσιο Παισιο?
Που περίμενε να φάνε όλοι μαζί οικογενειακά στο τραπέζι και δεν έτρωγε νωρίτερα για να μην πορνεψει?
Χριστιανός είσαι συ ή νεροβραστος?
Έχεις ιδεα από χριστιανική παράδοση ή είσαι του τυπικού με αποτέλεσμα να καλύπτεις υποκρισίες και κακίες κατά άθεων δικαιολογώντας λογοκρισίες?
Ρητορικά τα ερώτημα...
Δεν τίθεται θέμα απάντησης.
Εγώ είμαι απλά μία πρόφαση.
Τα επιχειρήματά σου είναι όλα αρνητικά και περιστρέφονται γύρω από τον χριστιανισμό σαν να είναι η μόνη θρησκεία που υπάρχει.
Επιχειρήματα τύπου: είμαι άθεος, διότι ο χριστιανισμός είναι μία άδικη θρησκεία...
Παρέα με το: ο Θεός που δεν υπάρχει, κάνει πολλές αδικίες.
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού
hellegennes έγραψε: ↑07 Μαρ 2019, 00:33Δεν υπάρχει θεός και το επιχείρημά μου είναι ότι η ανθρώπινα κατασκευασμένη θρησκεία του χριστιανισμού προωθεί μια άκρως ανήθικη νοοτροπία.nrg έγραψε: ↑07 Μαρ 2019, 00:22Πάλι φέρνεις επιχείρημα τύπου: δεν υπάρχει θεός, αλλά αυτό που κάνει είναι άδικο.hellegennes έγραψε: ↑07 Μαρ 2019, 00:09
Πράγματι. Ο χριστιανισμός λέει ότι μπορεί να είσαι ο Ρούντολφ Ες και να έχεις σκοτώσει 3,5 εκατομμύρια άτομα, με φριχτό τρόπο, αλλά να πας στον παράδεισο γιατί ζήτησες συγχώρεση λίγο πριν σε εκτελέσουν (όπως ακριβώς έγινε).
Αυτή είναι η ηθική του χριστιανισμού. Μπορείς να ζήσεις μια ζωή βουτηγμένος στην ανηθικότητα και να σκορπίσεις απίστευτη δυστυχία στον κόσμο, αλλά θα συγχωρεθείς στο τέλος γιατί δήλωσες μετάνοια. Δεν τρέχει μία. Στην ουσία η θρησκεία σ'το λέει αυτό: ότι μπορείς να είσαι ένα ανθρωπόμορφο τέρας ως και μερικές στιγμές πριν πεθάνεις.
Με κορυφαία εντολή το αγαπάτε αλλήλους;
Προσοχή... δέχομαι ότι υπάρχουν χριστιανοί, ακόμα και ιερείς, που είναι παραδείγματα προς αποφυγήν...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nrg την 07 Μαρ 2019, 00:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού
nrg έγραψε: ↑06 Μαρ 2019, 22:50Θα προσπαθήσω να απαλύνω την θλίψη σου.
Στα θέματα της επιστήμης κάθε ανακάλυψη, είναι με τον εξής αστερίσκο: μέχρι σήμερα.
Πχ λέμε ότι τα η/μ κύματα διαδίδονται στο κενό, δηλαδή δεν χρειάζονται υλικό μέσο. Κάποια στιγμή μπορεί να αποδειχθεί ότι τελικά χρειάζονται ένα μέσο διάδοσης και αυτό να είναι η σκοτεινή ύλη. Δηλαδή αιθέρας και σκοτεινή ύλη μπορεί να συμπίπτουν.
Άλλα παραδείγματα αρνητικών συμπερασμάτων είναι:
α. οι εξωγήινοι οι οποίοι δεν υπάρχουν (μέχρι σήμερα)
β. η αβιογένεση, που δεν γίνεται (μέχρι σήμερα).
γ. ή η δημιουργία πρωτεϊνών από χυλό αμινοξέων, που δεν γίνεται (μέχρι σήμερα)

Διαφωνώ με εσένα και συμφωνώ με τον Hell, κάτι που θεωρώ τραγική ειρωνεία.
Ας πάρουμε το πρώτο παράδειγμα:
Επιστημονικά κανείς δεν μπορεί να πει ότι "αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχουν εξωγήινοι". Και δεν θα μπορέσει ποτέ του να το πει. Μπορεί να πει "δεν βρήκαμε ως τώρα συγκεκριμένες οντότητες με συγκριμένες δραστηριότητες, όπου ψάξαμε".
Πρόσεξε τώρα τη διαφορά της οντότητας με τη δραστηριότητα:
στη δεύτερη περίπτωση, μπορεί κάποιος κάλλιστα να πει: η αβιογένεση αποδεικνύεται επιστημονικά ψευδής. Είναι ακριβώς αυτό που περιγράφεις ως "μέχρι τώρα" που αφορά δραστηριότητες κι όχι οντότητες. Οι οντότητες είναι θεμελιακές για τους ορισμούς και δεν αποδεικνύονται.

- hellegennes
Δεν έφτιαξαν την πρώτη μηχανή. Υπήρξαν πάρα πολλά μοντέλα πριν τους Ράιτ. Οι Ράιτ ήταν οι πρώτοι που πέταξαν με μηχανή και πηδάλιο και δεν συνετρίβησαν. Φυσικά και μελέτησαν αεροδυναμική. Από τον κώλο τους το έβγαλαν το σχέδιο, νομίζεις;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Αγαπάτε αλλήλους ή μισήστε τους. Δεν έχει σημασία. Αρκεί να το μετανιώσετε κάποια στιγμή ότι τους μισήσατε. Προωθείται η ιδέα ότι τίποτα δεν έχει σημασία αρκεί να το μετανιώσεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Το διαβάζεις ανάποδα, όπως κάνουν κατά σύστημα και συνήθεια οι υπόλοιποι αθειστές του νήματος:hellegennes έγραψε: ↑07 Μαρ 2019, 00:09Πράγματι. Ο χριστιανισμός λέει ότι μπορεί να είσαι ο Ρούντολφ Ες και να έχεις σκοτώσει 3,5 εκατομμύρια άτομα, με φριχτό τρόπο, αλλά να πας στον παράδεισο γιατί ζήτησες συγχώρεση λίγο πριν σε εκτελέσουν (όπως ακριβώς έγινε).
ο χριστιανισμός σου λέει ότι ποτέ δεν είναι αργά να νιώσεις ανθρωπιά, ακόμη κι αν σε όλη σου τη ζωή συμπεριφερόσουν ως "τέρας". Αυτό που πρέπει να σε προβληματίσει είναι κατά πόσο η μετάνοια του ανθρώπου είναι ειλικρινής ή όχι, στα μάτια του κριτή.
Αν ο κάθε Ες δεν κατάφερε να ξεγελάσει εσένα πιστεύεις ότι θα καταφέρει να ξεγελάσει εκείνον που σε έφτιαξε;
- hellegennes
Η εκκλησία πάντως τού έδειξε συγχώρεση και αν αποφάσιζε εκείνη για την τύχη του, δεν θα τον εκτελούσαν. Ούτε καν θα τον φυλάκιζαν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Είναι η λέξη που κάνει την διαφορά.hellegennes έγραψε: ↑07 Μαρ 2019, 00:50Αγαπάτε αλλήλους ή μισήστε τους. Δεν έχει σημασία. Αρκεί να το μετανιώσετε κάποια στιγμή ότι τους μισήσατε. Προωθείται η ιδέα ότι τίποτα δεν έχει σημασία αρκεί να το μετανιώσεις πραγματικά.
Αν δηλώσεις μετάνοια, όπως δηλώνεις φύλο και ηλικία σε ένα χαρτί, τότε ....δεν ...
Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού
Ακόμα καλύτερα!hellegennes έγραψε: ↑07 Μαρ 2019, 00:49Δεν έφτιαξαν την πρώτη μηχανή. Υπήρξαν πάρα πολλά μοντέλα πριν τους Ράιτ. Οι Ράιτ ήταν οι πρώτοι που πέταξαν με μηχανή και πηδάλιο και δεν συνετρίβησαν.

Φαντάσου πόσοι έφαγαν τα μούτρα τους προσπαθώντας να πετάξουν.
Εννοείς την επιστήμη που υποστήριζε ως τότε ότι οι πτήσεις είναι αδύνατες λόγω της διαφοράς του βάρους του αέρα και του υλικού κατασκευής της μηχανής;Φυσικά και μελέτησαν αεροδυναμική. Από τον κώλο τους το έβγαλαν το σχέδιο, νομίζεις;

Εμφανίζεις επιστημονιστικές τάσεις, προσπαθώντας να αναγάγεις τα πάντα σε θεωρητικά μοντέλα. Ο άνθρωπος κατασκευάζει μηχανές πολύ πριν ανακαλύψει βασικά πράγματα των φυσικών επιστημών. Δεν χρειάστηκε ποτέ του θεωρητικές εξηγήσεις για να κατασκευάσει μηχανές.
Μην μας πηγαίνεις σε ουτοπικές σου πραγματικότητες, όπου δεν μπορούμε να φτιάξουμε τίποτα αν δεν ανακαλύψουμε πρώτα το σύνολο των νόμων της φύσης...

Οι ιερείς δεν μπορούν να κρίνουν αν έχει μετανιώσει πραγματικά.hellegennes έγραψε: ↑07 Μαρ 2019, 00:54Η εκκλησία πάντως τού έδειξε συγχώρεση και αν αποφάσιζε εκείνη για την τύχη του, δεν θα τον εκτελούσαν. Ούτε καν θα τον φυλάκιζαν.
Από την άλλη δεν μπορούν και να απορρίψουν την μετάνοιά του.
Είναι "αναγκασμένοι" να δεχτούν ότι μετανόησε ειλικρινά.
Την τελική κρίση όμως, την κάνει άλλος.
Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού
Αποφασίστε ρε Hell τί θέλετε. Από τη μία σας τη δίνει που κάποτε εκτελούσαν, από την άλλη σας τη δίνει που μετά συγχωρούν. Τί παιχνιδάκια είναι αυτά;hellegennes έγραψε: ↑07 Μαρ 2019, 00:54Η εκκλησία πάντως τού έδειξε συγχώρεση και αν αποφάσιζε εκείνη για την τύχη του, δεν θα τον εκτελούσαν. Ούτε καν θα τον φυλάκιζαν.
- hellegennes
Έφαγαν τα μούτρα τους γιατί δεν είχαν την υπομονή και μεθοδολογία των Ράιτ. Οι περισσότεροι ήταν εμπειριστές, όχι ειδικοί. Οι ειδικοί της εποχής έλεγαν πως είναι απολύτως εφικτό, αρκεί να υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος κατά την πτήση και σε αυτό ακριβώς εστίασαν οι αδερφοί Ράιτ. Αν δεν γνωρίζεις την ιστορία ενός πράγματος, είναι καλύτερο να μην το φέρνεις ως παράδειγμα.stavmanr έγραψε: ↑07 Μαρ 2019, 00:55Ακόμα καλύτερα!hellegennes έγραψε: ↑07 Μαρ 2019, 00:49Δεν έφτιαξαν την πρώτη μηχανή. Υπήρξαν πάρα πολλά μοντέλα πριν τους Ράιτ. Οι Ράιτ ήταν οι πρώτοι που πέταξαν με μηχανή και πηδάλιο και δεν συνετρίβησαν.
Φαντάσου πόσοι έφαγαν τα μούτρα τους προσπαθώντας να πετάξουν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Και ο Φραγκλίνος την εξίσωση Μπερνούλι έλυσε και πέταξε τον χαρταετό του;... Πρόσεχε βρε, τι υποστηρίζεις...
Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού
- hellegennes
Αφενός δεν ξέρεις αν ο θεός -εφόσον υπάρχει- θέλει αληθινή μετάνοια ή του αρκεί και η υποκριτική. Όταν σε ενημερώσει προσωπικά, πες το μας. Αφετέρου, ακόμα κι αν δεχτούμε ότι ο Ες μετάνιωσε ειλικρινά, αυτό αναιρεί παντελώς τα πρότερα επιχειρήματά σας περί τελικής δικαιοσύνης, μιας και καταλήγει τα θύματα του Ες να έχουν την ίδια μεταχείριση με τον βασανιστή και δολοφόνο τους. Αυτό θα πει τελική δικαίωση!nrg έγραψε: ↑07 Μαρ 2019, 00:57Οι ιερείς δεν μπορούν να κρίνουν αν έχει μετανιώσει πραγματικά.hellegennes έγραψε: ↑07 Μαρ 2019, 00:54Η εκκλησία πάντως τού έδειξε συγχώρεση και αν αποφάσιζε εκείνη για την τύχη του, δεν θα τον εκτελούσαν. Ούτε καν θα τον φυλάκιζαν.
Από την άλλη δεν μπορούν και να απορρίψουν την μετάνοιά του.
Είναι "αναγκασμένοι" να δεχτούν ότι μετανόησε ειλικρινά.
Την τελική κρίση όμως, την κάνει άλλος.
-Επιτέλους, μπορεί να με βίαζε 25 χρόνια ο πατέρας μου και να έζησα μια φρικτή ζωή κλεισμένη σε ένα υπόγειο, αλλά σ' αυτήν την ζωή θα βρω την δικαιωσ.... θεέ, τι γυρεύει αυτός εδώ;
-Ποιος; Ο πατέρας σου; Δήλωσε ειλικρινή μετάνοια. Να ξέρεις ότι μετάνιωσε στ' αλήθεια για ό,τι σου έκανε. Το βλέπω στην ψυχή του.
-Α, εντάξει τότε. Τον συγχωρώ κι εγώ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Μάθημα συμπεριφοράς από άθεους προς αγνωστικιστές
από Άθεος » 20 Μάιος 2024, 08:24 » σε Θρησκειολογία - 142 Απαντήσεις
- 3680 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πασιφάη
25 Μάιος 2024, 22:18
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ωχ ωχ ωχ .... Ανοιχτή επιστολή Βουλαρίνου προς Κουλη
από georgebi » 14 Σεπ 2023, 11:51 » σε Εσωτερική Πολιτική - 21 Απαντήσεις
- 1081 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από georgebi
15 Σεπ 2023, 10:09
-
-
-
Νέα δημοσίευση Επιστολή Μ. Καρυστιανού προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας
από sys3x » 24 Μάιος 2024, 12:04 » σε Εσωτερική Πολιτική - 0 Απαντήσεις
- 357 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από sys3x
24 Μάιος 2024, 12:04
-
-
-
Νέα δημοσίευση Aποχώρηση του Καραγιαννακίδη από τη ΝΔ με επιστολή-κατηγορώ προς το Μητσοτάκη
από Αρίστος » 20 Ιαν 2025, 10:47 » σε Εσωτερική Πολιτική - 70 Απαντήσεις
- 980 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Bill Hicks
20 Ιαν 2025, 15:57
-