Επιστροφή στην ζωή......μετά θάνατον (ανάσταση)

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Δημοκράτης

Re: Επιστροφή στην ζωή......μετά θάνατον (ανάσταση)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 11 Μαρ 2019, 21:57

Juno έγραψε:
11 Μαρ 2019, 21:53
taliban έγραψε:
11 Μαρ 2019, 21:42
Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάτι μετά.
Ούτε ανάσταση.
Ούτε μετενσάρκωση.
Ουτε κατι άλλο.
Η ζωή μας τελειώνει μόλις κλείσουμε τα μάτια μας για πάντα.
Οι ενδείξεις για επόμενες ζωές προερχονται κυρίως απο θρησκευτικές θεωρίες ή συνωμοσιολογιες.
Λοιπόν, εγώ θυμάμαι ένα σκηνικό από τότε που ήμουν πολύ μικρή .. 2; 3 χρονών; Με πήγαν σε ένα πάρτι γενεθλίων και μόλις μπήκα, είδα ένα αγοράκι μεγαλύτερό μου (γιατί ήταν πιο ψηλό) και απασφάλισα. Ενώ η μαμά μου μου έβγαζε το μπουφάν, εγώ προσπαθούσα να πάω προς στο μέρος του. Και όταν απελευθερώθηκα από το μπουφάν, έτρεξα και τον τσάκισα στο ξύλο, αν και ήταν μεγαλύτερός μου. Προφανώς επειδή δεν με είχε δει να έρχομαι. Κάποια στιγμή του χτυπούσα το κεφάλι στο κούφωμα της μπαλκονόπορτας.
Και όταν με ρώτησαν γιατί το έκανα, είπα "έτσι". Στην yoga μου είπαν πως κάτι μου είχε κάνει σε προηγούμενη ζωή. :102:
οποιοσδήποτε σοβαρός άνθρωπος θα σε έλεγε ότι το αγορακι απλώς σε άρεσε και την άκουσες στέρεο γιατί δεν μπορούσες να το διαχειριστείς

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 11 Μαρ 2019, 22:01

Δημοκράτης έγραψε:
11 Μαρ 2019, 21:57
Juno έγραψε:
taliban έγραψε:
Ούτε ανάσταση.
Ούτε μετενσάρκωση.
Ουτε κατι άλλο.
Οι ενδείξεις για επόμενες ζωές προερχονται κυρίως απο θρησκευτικές θεωρίες ή συνωμοσιολογιες.
Λοιπόν, εγώ θυμάμαι ένα σκηνικό από τότε που ήμουν πολύ μικρή .. 2; 3 χρονών; Με πήγαν σε ένα πάρτι γενεθλίων και μόλις μπήκα, είδα ένα αγοράκι μεγαλύτερό μου (γιατί ήταν πιο ψηλό) και απασφάλισα. Ενώ η μαμά μου μου έβγαζε το μπουφάν, εγώ προσπαθούσα να πάω προς στο μέρος του. Και όταν απελευθερώθηκα από το μπουφάν, έτρεξα και τον τσάκισα στο ξύλο, αν και ήταν μεγαλύτερός μου. Προφανώς επειδή δεν με είχε δει να έρχομαι. Κάποια στιγμή του χτυπούσα το κεφάλι στο κούφωμα της μπαλκονόπορτας.
Και όταν με ρώτησαν γιατί το έκανα, είπα "έτσι". Στην yoga μου είπαν πως κάτι μου είχε κάνει σε προηγούμενη ζωή. :102:
οποιοσδήποτε σοβαρός άνθρωπος θα σε έλεγε ότι το αγορακι απλώς σε άρεσε και την άκουσες στέρεο γιατί δεν μπορούσες να το διαχειριστείς
Μου άρεσε ένας στον παιδικό σταθμό και δεν έκανα έτσι. Περπατούσαμε χέρι-χέρι στο διάλειμμα και μία φορά που τσακώθηκα με ένα άλλο αγόρι, αυτός έβγαλε τη ζώνη του για να τον δείρει και του έπεσε το παντελόνι. Βασικά αυτός άρεσε σε όλες επειδή φορούσε ζώνη αντί για τιράντες.
Γενικώς ποτέ δεν επιτέθηκα σε κάποιον που μου άρεσε.
Πάντως στη περίπτωση που έδειρα, πραγματικά αισθανόμουν μίσος. Είναι αυτά τα λίγα σκηνικά που θυμάσαι από πιτσιρίκι, ενώ ξεχνάς σχεδόν τα πάντα, και αυτά τα θυμάσαι με όλες τις λεπτομέρειες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Juno την 11 Μαρ 2019, 22:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 11 Μαρ 2019, 22:02

Δημοκράτης έγραψε:
11 Μαρ 2019, 21:52
Natasha έγραψε:
Δημοκράτης έγραψε:
11 Μαρ 2019, 21:32

καλά στον χριστιανικό παράδεισο πάντως δεν υπάρχει σεξ. Εϊναι γραμμένο εντελώς στα ίσα στην αποκάλυψη.
ΟΥΤΕ στον παράδεισο πριν την πτωση είχαμε σεξ, ΟΥΤΕ στον παράδεισο μετά τον θανατο θα έχουμε. Γιατί δεν θα μας χρειάζεται πλέον. Θα είμαστε σαν άγγελοι με ενεργειακά σώματα χωρίς διάκριση φυλου.
Άντε πάλι, για τον Χριστιανισμό ο παράδεισος δεν είναι ασώματος. Αυτό που δέχονται οι Χριστιανοί είναι ότι μετά την ανάσταση νεκρών κτλ όλοι θα έχουν κανονικότατα σώμα που όμως δεν θα έχει τους περιορισμούς που έχει σήμερα. Η χριστιανική διδασκαλία είναι ότι οι άνθρωποι θα είναι κάτι σαν τον Χριστό μετά την ανάσταση που έτρωγε κανονικά αλλά περνούσε και μέσα από κλειστές πόρτες. Φυσικά θα υπάρχει διάκριση φύλου απλά το σεξ δεν έχει νόημα πλέον γιατί δεν θα γίνεται ούτε αναπαραγωγή και γιατί έτσι και αλλιώς θα είσαι μονίμως χαρούμενος οπότε δεν θα χρειάζεσαι την ηδονή.

Ξαναλέω αυτά βάσει του Χριστιανισμού
Σχεδόν το ίδιο λες με μενα. Ποιος είπε ότι δεν θα έχουμε σωματα; Όπως το λες, θα εχουμε σαν το σώμα το αναστημένο του Χριστού. Όσο για την ηδονή, σε διορθώνω λίγο, δεν είναι ότι δεν θα την χρειαζόμαστε, απλά όπως είπα θα είναι πιο πνευματική, απευθείας απο τον Θεό, χωρίς να υπάρχει η λεγόμενη "κοσμική ηδονή" αφου ο κόσμος θα έχει αλλάξει μορφή τελείως.
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 11 Μαρ 2019, 22:03

Natasha έγραψε:
11 Μαρ 2019, 22:02
Δημοκράτης έγραψε:
Natasha έγραψε:

ΟΥΤΕ στον παράδεισο πριν την πτωση είχαμε σεξ, ΟΥΤΕ στον παράδεισο μετά τον θανατο θα έχουμε. Γιατί δεν θα μας χρειάζεται πλέον. Θα είμαστε σαν άγγελοι με ενεργειακά σώματα χωρίς διάκριση φυλου.
Άντε πάλι, για τον Χριστιανισμό ο παράδεισος δεν είναι ασώματος. Αυτό που δέχονται οι Χριστιανοί είναι ότι μετά την ανάσταση νεκρών κτλ όλοι θα έχουν κανονικότατα σώμα που όμως δεν θα έχει τους περιορισμούς που έχει σήμερα. Η χριστιανική διδασκαλία είναι ότι οι άνθρωποι θα είναι κάτι σαν τον Χριστό μετά την ανάσταση που έτρωγε κανονικά αλλά περνούσε και μέσα από κλειστές πόρτες. Φυσικά θα υπάρχει διάκριση φύλου απλά το σεξ δεν έχει νόημα πλέον γιατί δεν θα γίνεται ούτε αναπαραγωγή και γιατί έτσι και αλλιώς θα είσαι μονίμως χαρούμενος οπότε δεν θα χρειάζεσαι την ηδονή.

Σχεδόν το ίδιο λες με μενα. Ποιος είπε ότι δεν θα έχουμε σωματα; Όπως το λες, θα εχουμε σαν το σώμα το αναστημένο του Χριστού. Όσο για την ηδονή, σε διορθώνω λίγο, δεν είναι ότι δεν θα την χρειαζόμαστε, απλά όπως είπα θα είναι πιο πνευματική, απευθείας απο τον Θεό, χωρίς να υπάρχει η λεγόμενη "κοσμική ηδονή" αφου ο κόσμος θα έχει αλλάξει μορφή τελείως.
Το αναστημένο σώμα του Χριστού δεν είχε φύλο; Εντάξει το τερματίσαμε και αλλάξαμε πίστα!
Leporello έγραψε:
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.

Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 11 Μαρ 2019, 22:04

ΓΕΣΑΡ έγραψε:
taliban έγραψε:
Ούτε ανάσταση.
Ούτε μετενσάρκωση.
Ουτε κατι άλλο.
Ο δογματισμός δεν είναι καλός σύμβουλος όταν αναζητάς την αλήθεια. Ειδικά όταν μιλάς για πράγματα που δεν γνωρίζεις.
Οι ενδείξεις για το τι ακολουθεί μετά τον θάνατο προέρχονται κατα κύριο λόγο από την φιλοσοφία, την παράδοση και την εμπειρία.
Πάντοτε παραμένει επίκαιρη η παραβολή του σπηλαίου του Πλάτωνος
Φιλοσοφία,παράδοση,θρησκεία κοκ πιστευω μας προετοιμάζουν για το θάνατο.
Να το δούμε αλλιώς / διαφορετικά.
Δεν είναι θέμα δόγματος ή κάποιας μιας και μοναδικης αλήθειας.
Αλλά θέμα οπτικής και αντίληψης για το θάνατο.
Έτσι το βλέπω.
Τώρα αν κάνω λάθος σε αυτό θα βρω έναν τρόπο απ τους πολλούς που υπάρχουν και θα σας ειδοποιήσω αν πεθάνω πριν από εσάς. :003:
Juno έγραψε:
taliban έγραψε:
Ούτε ανάσταση.
Ούτε μετενσάρκωση.
Ουτε κατι άλλο.
Οκ.
Μένουμε μακρυά απ τη juno.
Ποτέ δεν ξέρεις... :D

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 11 Μαρ 2019, 22:04

Δημοκράτης έγραψε:
11 Μαρ 2019, 21:56
Natasha έγραψε:
11 Μαρ 2019, 21:45
Δημοκράτης έγραψε:
11 Μαρ 2019, 21:39

καλά το 90% της αποκάλυψης είναι αλληγορία, αλλά που είναι το πρόβλημα; Οράματα του Ιωάννη είναι, προφανώς δεν είδε τα πράγματα επ' ακριβώς
Και όντως είναι πολύ καλό βιβλίο
Ναι, καλά, έτσι να νομίζεις και συ, ότι είναι αλληγορία.
θες να πεις δηλαδή ότι οι αναφορές στο πρόβατο, τους 4 καβαλάρηδες, τις σφραγίδες κτλ δεν είναι αλληγορία; Θα εμφανιστεί όντως ένα πρόβατο και 4 καβαλάρηδες; :lol::lol::lol:
Δεν εννοουσα αυτά, ναι, εχεις δίκαιο, αυτά είναι αλληγορίες.
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
ΓΕΣΑΡ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΕΣΑΡ » 11 Μαρ 2019, 22:05

Natasha έγραψε:
11 Μαρ 2019, 21:55
ΓΕΣΑΡ έγραψε:
11 Μαρ 2019, 21:39
Natasha έγραψε:
11 Μαρ 2019, 21:13

Κάπως με μπερδεύεις. Οι ψυχές που ενώθηκαν με το θείο είναι λίγες. Δεν είναι οι περισσότερες. Πιστεύω μάλιστα ότι ειναι όσες αγίασαν. Θεωρείς δηλ ότι όλες οι υπολοιπες δεν έχουν την αθανασία; Δηλ εμείς οι απλοί και κοινοί θνητοί που δεν μπορέσαμε να ενωθούμε με τον Θεό, δεν είμαστε αθάνατες ψυχές;...
Είναι δύσκολο ερώτημα και δεν μπορώ να μιλήσω με σιγουριά διότι σε αυτό το θέμα είναι σχεδόν αδύνατον να έχει κάποιος βιωματική εμπειρία.
Ναι οι άνθρωποι που θα ενωθούν, εν ζωή ακόμα, με το Θείον είναι λίγοι. Παρ'όλα αυτά πολύ περισσότεροι είναι αυτοί που, μέσω του βίου τους, θα επιτύχουν να προσεγγίσουν αυτό το Θείο, έστω και χωρίς να το γνωρίζουν, έστω και ασυναίσθητα. Γι' αυτούς δεν ξέρω τι μπορεί να επιφυλάσσει η κρίση του θανάτου, ίσως αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
Αυτοί που αποτυγχάνουν σε αυτήν την κρίση (το ζύγισμα της καρδίας που προανέφερα ή η Δευτερα παρουσία στον χριστιανισμό) είναι αυτοί των οποίων το Εγώ θα αποσυντεθεί ενώ η ψυχή τους (ή η ουσία αυτής) θα επιστρέψει στον κύκλο των γεννήσεων

Δεν πιστεύω δηλαδή σε καμία περίπτωση ότι η ψυχή (ή η ουσία αυτής) είναι θνητή ή ότι εξαφανίζεται. Αυτό που σβήνει είναι το ατομικό στοιχείο. Η ψυχή επιστρέφει στην πηγή της ξαναπαίρνει ζωή ως κάτι άλλο
Αυτό που λες για την κόλαση ισχυει, ότι δηλ χάνεται το πρόσωπο και η αίσθηση του εαυτού, αλλά τον "κυκλο γεννήσεων" και ότι "ξαναπαίρνει ζωή ώς κατι άλλο" δεν τα καταλαβαίνω, μάλλον και συ πιστεύεις στην μετενσάρκωση, έτσι;
Όχι με την έννοια που της δίδουμε σήμερα. Θα επανέλθω μόλις βρω χρόνο

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 11 Μαρ 2019, 22:08

taliban έγραψε:
11 Μαρ 2019, 22:04
Juno έγραψε:
taliban έγραψε:
Ούτε ανάσταση.
Ούτε μετενσάρκωση.
Ουτε κατι άλλο.
Οκ.
Μένουμε μακρυά απ τη juno.
Ποτέ δεν ξέρεις... :D
:smt005::smt005::smt005:
Εντάξει δεν είμαι τριών χρονών. Τώρα επιτίθεμαι λεκτικά, μόνον αν με έχουν προκαλέσει και πάντα ακολουθώντας τους κοινωνικούς κανόνες.
Αλλά μικρή είχα το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, γιατί ποτέ δεν γέμιζα το μάτι του άλλου ότι μπορώ να χτυπήσω και με υποτιμούσαν συνεχώς. Μοιραίο λάθος.
Πάντως εκείνη την μέρα, τις έφαγα και εγώ μετά, για τιμωρία. Στις φωτογραφίες εκείνων των γενεθλίων είμαι κλαμένη.
Leporello έγραψε:

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 11 Μαρ 2019, 22:12

Δημοκράτης έγραψε:
11 Μαρ 2019, 21:33
tanipteros έγραψε:
11 Μαρ 2019, 18:43
Natasha έγραψε:
11 Μαρ 2019, 18:40

Καταλαβαίνεις ότι πιστευουμε κάποια διαφορετικά και γι αυτό τα συμπεράσματα μας δεν είναι ίδια;
Θα επανέλθω πάντως στο θέμα αυτό με το τί κάναμε πριν την συλληψή μας μια άλλη φορά.

Αποκλείεται όμως να θυμάσαι που ησουν πριν ενσαρκωθείς! Θα ήσουν παντογνώστης τώρα.
θυμάμαι όλη την πορεία μου από την προηγούμενη ζωή μου όταν ήμουν ετοιμοθάνατος γέρος σε ένα κρεβάτι με τους συγγενείς τριγύρω μου μέχρι και την μεταθάνατον ζωή και το τι έγινε όσο ήμουν ψυχή αθάνατη μέχρι και το πώς ενσαρκώθηκα σε αυτό το σώμα...
καμία σχέση με ιερές γραφές και μυθολογία.
λες ψέματα
κι όμως δεν λέω... συγνώμη αν σε ξεβολεύω... :e045:
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 11 Μαρ 2019, 22:18

Παρενθεση, Τζουνο καλυτερα τα κορίτσια να είναι ετσι σαν και σένα παρά ευαίσθητα.
"Άχρι καιρού..."

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 11 Μαρ 2019, 22:19

tanipteros έγραψε:
11 Μαρ 2019, 22:12
Δημοκράτης έγραψε:
11 Μαρ 2019, 21:33
tanipteros έγραψε:
11 Μαρ 2019, 18:43

θυμάμαι όλη την πορεία μου από την προηγούμενη ζωή μου όταν ήμουν ετοιμοθάνατος γέρος σε ένα κρεβάτι με τους συγγενείς τριγύρω μου μέχρι και την μεταθάνατον ζωή και το τι έγινε όσο ήμουν ψυχή αθάνατη μέχρι και το πώς ενσαρκώθηκα σε αυτό το σώμα...
καμία σχέση με ιερές γραφές και μυθολογία.
λες ψέματα
κι όμως δεν λέω... συγνώμη αν σε ξεβολεύω... :e045:
άνθρωπε μου είτε λες ψέματα είτε έχεις πλαστές εικόνες στο κεφάλι σου. Σε κάθε περίπτωση αυτά που λες δεν ισχύουν. Τι να κάνουμε τώρα; Αν καθόμασταν να πιστεύουμε τον κάθε πυροβολημένο που είχε "εμπειρίες" τώρα θα πιστεύαμε στην μετενσάρκωση, τα βαμπίρ, τους εξωγήινους, την επίπεδη γη και δεν θα κάναμε εμβόλια. Στην ίδια κατηγορία είστε όλοι

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 11 Μαρ 2019, 22:20

Natasha έγραψε:
11 Μαρ 2019, 22:18
Παρενθεση, Τζουνο καλυτερα τα κορίτσια να είναι ετσι σαν και σένα παρά ευαίσθητα.
Είμαι ευαίσθητη. Εκτός αν θυμώσω.
Leporello έγραψε:

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 11 Μαρ 2019, 22:20

Juno έγραψε:
11 Μαρ 2019, 22:03
Natasha έγραψε:
Δημοκράτης έγραψε:

Το αναστημένο σώμα του Χριστού δεν είχε φύλο; Εντάξει το τερματίσαμε και αλλάξαμε πίστα!
Ο Χριστός είχε όντως φυλο αλλά εμείς δεν θα έχουμε στον άλλο κόσμο! Δεν ξέρω τί θα συμβεί με τα χαρακτηριστικά του φυλου μας, αλλά θα είμαστε σαν άγγελοι και ουδετεροι.
"Άχρι καιρού..."

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 11 Μαρ 2019, 22:21

Natasha έγραψε:
11 Μαρ 2019, 22:20
Juno έγραψε:
11 Μαρ 2019, 22:03
Natasha έγραψε:

Ο Χριστός είχε όντως φυλο αλλά εμείς δεν θα έχουμε στον άλλο κόσμο! Δεν ξέρω τί θα συμβεί με τα χαρακτηριστικά του φυλου μας, αλλά θα είμαστε σαν άγγελοι και ουδετεροι.
δεν υπάρχει τέτοια χριστιανική δοξασία

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών