Αστέρια Michelin.
Re: Αστέρια Michelin.
ειναι καπως σαν την υψηλη τεχνη.
καταρχην, δεν μπορουν να την κατανοησουν ολοι, και κατα δευτερον περιεχει μεσα και αρκετη παπατζα.
η γευση, και γενικα το ωραιο, ειναι σε μεγαλο βαθμο υποκειμενικα.
καταρχην, δεν μπορουν να την κατανοησουν ολοι, και κατα δευτερον περιεχει μεσα και αρκετη παπατζα.
η γευση, και γενικα το ωραιο, ειναι σε μεγαλο βαθμο υποκειμενικα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Τη νύχτα η λαιμαργία μου με καίει,
τα ψίχουλά μου μαζεύω το πρωιιιιιιιιιί,
την ώρα αυτή που μπαμπάτσικοι μα χορτασμένοι
μοιάζουμε σαν δυο ιπποποταμοιιιιιιιιιιί
(δεν κατάλαβα την σύνδεση, μα είπα
να παραφράσω το πανέμορφο αυτό άσμα )
Δεν έχω πάει ποτέ, το σκέφτομαι βέβαια. Ένα εστιατόριο που είναι λίγο πιο πέρα από τη δουλειά πήρε πρόσφατα (2018), αλλά διάβασα κάποια reviews και δεν βλέπω το popolo ικανοποιημένο.
Σίγουρα υπάρχει κάτι παραπέρα ως προς τη γαστρονομία που θέλει παιδεία και δεκτικότητα για να το πιάσεις, δεν ξέρω αν το έχω βέβαια. Παρ' όλα αυτά δεν είμαι πλέον από αυτούς που λένε "ποιος μισελενάτος σεφ να 'ουμ, να σου φτιάξει κεφτεδάκια η μανούλα μου και να φας μπριζόλα από το Στέκι της Καράφλας και τα χέρια του κυρ-Τάκη, να έχεις παραισθήσεις".
Σίγουρα υπάρχει κάτι παραπέρα ως προς τη γαστρονομία που θέλει παιδεία και δεκτικότητα για να το πιάσεις, δεν ξέρω αν το έχω βέβαια. Παρ' όλα αυτά δεν είμαι πλέον από αυτούς που λένε "ποιος μισελενάτος σεφ να 'ουμ, να σου φτιάξει κεφτεδάκια η μανούλα μου και να φας μπριζόλα από το Στέκι της Καράφλας και τα χέρια του κυρ-Τάκη, να έχεις παραισθήσεις".
- κυριος Μακης
δεν εχω φαει ακομα, σε εστιατοριο με αστερι(α), αλλα ηθελα να να δοκιμασω, ισως φετος. με αφορμη τα πρωτα ποστ του νηματος, οι τιμες στο Auberge de l'Ill παντως που κοιταζα μια που ειναι κοντα με Γερμανια και τριαστερο, ειναι πιστευω προσεγγισιμες, αν ειναι να πας μια φορα τον χρονο και εχεις εναν καλο μισθο στο εξωτερικο.
μη το σκέφτεσαι, να παςΛεγεών έγραψε: ↑07 Μάιος 2018, 12:06Δεν έχω πάει ποτέ, το σκέφτομαι βέβαια. Ένα εστιατόριο που είναι λίγο πιο πέρα από τη δουλειά πήρε πρόσφατα (2018), αλλά διάβασα κάποια reviews και δεν βλέπω το popolo ικανοποιημένο.
το γεύμα/δείπνο κορυφώνεται κλιμακωτά και
μοιάζει σαν ραντεβού

είναι όμορφη εμπειρία, αλλά όπως λέει και
η σέσιλυ, όχι για κάθε μέρα
(αυτό που λένε ότι δεν χορταίνεις δεν ισχύει)
Γενικά τα reviews ειναι λίγο παγίδες όταν μιλάμε για κάτι με υψηλή τιμή. Ο καθένας δε ξερω και εγώ τι περιμένει.
Κοιταγα προσφάτως κριτικές για ένα εστιατόριο που θέλω να επισκεφθώ και ένας πελάτης ας πούμε το βαθμολόγησε ώς άθλιο επειδή ο σερβιτόρος τους ρώτησε αν θα πιουν κάτι πριν το φαγητο, ο πελάτης το εξέλαβε ως κέρασμα το οποίο φυσικά και δεν ήταν.
Άλλοι νομίζουν οτι επειδή οι τιμές ξεφεύγουν απο το 20ρικο της ταβέρνας, οτι θα έχουν και μια γκόμενα να τους κάτσει.
Η καλύτερη κριτική είναι αυτή που κάνεις ο ίδιος αφου το δοκιμάσεις, γιατί παίζουν και κριτικές απο πολλούς χωρίς να δοκιμάζουν.
Αυτο περι ανωτερότητας του κυρ Μητσουλα απο τον τάδε πιστοποιημένο είναι πράγματι αστείο.
Για τριάστερο έχει πολύ λογικές τιμές.
Κοιταγα προσφάτως κριτικές για ένα εστιατόριο που θέλω να επισκεφθώ και ένας πελάτης ας πούμε το βαθμολόγησε ώς άθλιο επειδή ο σερβιτόρος τους ρώτησε αν θα πιουν κάτι πριν το φαγητο, ο πελάτης το εξέλαβε ως κέρασμα το οποίο φυσικά και δεν ήταν.
Άλλοι νομίζουν οτι επειδή οι τιμές ξεφεύγουν απο το 20ρικο της ταβέρνας, οτι θα έχουν και μια γκόμενα να τους κάτσει.
Η καλύτερη κριτική είναι αυτή που κάνεις ο ίδιος αφου το δοκιμάσεις, γιατί παίζουν και κριτικές απο πολλούς χωρίς να δοκιμάζουν.
Αυτο περι ανωτερότητας του κυρ Μητσουλα απο τον τάδε πιστοποιημένο είναι πράγματι αστείο.
Το γκουγκλαρα.Ομπι έγραψε: ↑07 Μάιος 2018, 12:11δεν εχω φαει ακομα, σε εστιατοριο με αστερι(α), αλλα ηθελα να να δοκιμασω, ισως φετος. με αφορμη τα πρωτα ποστ του νηματος, οι τιμες στο Auberge de l'Ill παντως που κοιταζα μια που ειναι κοντα με Γερμανια και τριαστερο, ειναι πιστευω προσεγγισιμες, αν ειναι να πας μια φορα τον χρονο και εχεις εναν καλο μισθο στο εξωτερικο.
Για τριάστερο έχει πολύ λογικές τιμές.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
ασε γιατι το αμορε ειναι καλοφαγας και με βλεπω να τρωω παντοφλα έτσι μαρια αντουανέτα που ειμαιCecily Anne έγραψε: ↑07 Μάιος 2018, 11:46Φαντάσου να είσαι παντρεμένη με υψηλό μάγειρα. Να μην αγγίζει ούτε σαλάτα σπίτι, διότι είναι το επάγγελμά του και σπίτι δεν το ασκεί και να γκρινιάζει ακόμα για τα τα κακοκομμένα ραπανάκια.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
- Cecily Anne
Ε πες του ότι για το γάμο πρέπει να χάσει 20 κιλά και ξεκίνα τη βοσκή (σαλάτα έτοιμη ψιλοκομμένη Φρεσκούλης)+ ψητό. Μετά το γάμο θα του πεις ότι μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
άσε γιατι θα μου πει το ιδιοCecily Anne έγραψε: ↑07 Μάιος 2018, 12:47Ε πες του ότι για το γάμο πρέπει να χάσει 20 κιλά και ξεκίνα τη βοσκή (σαλάτα έτοιμη ψιλοκομμένη Φρεσκούλης)+ ψητό. Μετά το γάμο θα του πεις ότι μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
- Cecily Anne
Εσύ θα κρυφοτρώς, αυτος δε θα το ξέρει.

“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
σαν την κουμπαρα μας, που την επρηζε ο μακαριτης ο συζυγος της να κανει διαιτα και αυτη, πηγαινε οσο αυτος ήταν στο γραφειο, επισκεψεις σε φιλες της. ειχε κανει ενα δικτυο με καμια 15ρια - 20 και τους εσκαγε μυτη για καφε την ωρα που ήξερε οτι το φαγητο ήταν ετοιμο.
οποτε μπουκωνε ενα πιατακι.....

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
Nara ποτε να κανονισω για αστεράτο; 

"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Otto Weininger
Μισελέν και σκουφιά και δεν ξέρω γω τι. Βλέπω μετά κάτι μπριζόλες να τις χρεώνουν 200-300-500 ευρώ και αναρωτιέμαι ως καράμπαμπας : ρε γατάκια είχατε φάει φιλέτο και ψαρονέφρι στην ταβέρνα του κυρ-Γιώργου στην αρχαία Κόρινθο ; Όχι ε ; Φαίνεται.
Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα. Δεν ξέρω αν ζει ο άνθρωπος. Αλλά αν υπάρχει πηγαίνετε.
Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα. Δεν ξέρω αν ζει ο άνθρωπος. Αλλά αν υπάρχει πηγαίνετε.
Let them make the first mistake. We make the last move.
- Cecily Anne
Εσύ είσαι τυχερή. Εμένα σαβουριάζει όλο το χρόνο, τρώει μετά 2-3 μέρες κάνα κοτόπουλο για τα μάτια του κόσμου πάει και 2 ώρες γυμναστήριο στη χάση και στη φέξη και αφού φάει δυο σουβλάκες, ανεβάζει μπλουζάκι και αρχίζει να μετράει τετραγωνάκια.Naranjita έγραψε: ↑07 Μάιος 2018, 12:55
σαν την κουμπαρα μας, που την επρηζε ο μακαριτης ο συζυγος της να κανει διαιτα και αυτη, πηγαινε οσο αυτος ήταν στο γραφειο, επισκεψεις σε φιλες της. ειχε κανει ενα δικτυο με καμια 15ρια - 20 και τους εσκαγε μυτη για καφε την ωρα που ήξερε οτι το φαγητο ήταν ετοιμο.
οποτε μπουκωνε ενα πιατακι.....
Άντρες.
Τους μισώ.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 229 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
22 Δεκ 2024, 20:07