Άθεοι- Αγνωστικιστές- Άθρησκοι: Περί διαπαιδαγώγησης τέκνων.

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Άθεοι- Αγνωστικιστές- Άθρησκοι: Περί διαπαιδαγώγησης τέκνων.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 20 Απρ 2019, 17:18

Papa John έγραψε:
20 Απρ 2019, 01:36
Nandros έγραψε:
19 Απρ 2019, 14:39
Ασέβαστος έγραψε:
19 Απρ 2019, 08:59
ο μονος χαρακτηρισμος που δεν μου ταιριαζει με τιποτα, ειναι "φανατικος". ουτε ξερολας.

το να καταλαβαινει κανεις οτι το υπερφυσικο δεν υπαρχει, και οτι οι ιερεις ειναι απατεωνες, δεν αποτελει σπουδαιο κατορθωμα, ουτε σημαντικη γνωση. ειναι στο ιδιο επιπεδο με το να καταλαβαινει οτι τα δωρα δεν τα φερνει ο αηβασιλης.
Το αλήτικο, προκλητικό, ειρωνικό, υπεράνω υφάκι, γιατί το αφήνεις ασχολίαστο;
Ανησυχείς μήπως σε κακοχαρακτηρίσουν τοι χριστιανοί;
Το άφησε ασχολίαστο γιατί δεν έχει το δικό σου (σχεδόν ανύπαρκτο) επίπεδο.
Και αν με αποκαλέσεις αλήτη ξανά ΘΑ ΥΠΆΡΞΕΙ ΠΡΌΒΛΗΜΑ

Ελπίζω να καταλαβαινόμαστε.
Υπόδειξε μου το κείμενο, όπου σε αποκαλώ εσένα προσωπικά αλήτη!
Τις απειλές σου να ΜΗΝ σου πω ΠΟΫ να τις βάλεις!

Ελπίζω να καταλαβαινόμαστε.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 20 Απρ 2019, 17:20

Papa John έγραψε:
20 Απρ 2019, 01:42
Ασέβαστος έγραψε:
19 Απρ 2019, 20:11
Nandros έγραψε:
19 Απρ 2019, 14:39
Το αλήτικο, προκλητικό, ειρωνικό, υπεράνω υφάκι, γιατί το αφήνεις ασχολίαστο;
Ανησυχείς μήπως σε κακοχαρακτηρίσουν τοι χριστιανοί;
καπτανιο δεν αρπαζομαι. πρωτον γιατι στομπουτσο μου, γενικοτερα, ειμαι ζεν και δε μου χαλαει ευκολα η ζαχαρενια.
και δευτερον γιατι αμα απαντω στον καθενα επιθετικα, θα τους χαλασω, και δε θαχω μετα ποιον να κοροιδευω.
Ορίστε και η απάντηση που ήθελες Νάνδρο.
Πας να το παίξεις και δικηγόρος.
Πάρε μαθήματα συμπεριφοράς από τον Ασέβαστο,τα χρειάζεσαι.
Το υπογραμμισμένο, σφαγή με το μπαμπάκι, δεν το κατάλαβες! :smt005:
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 20 Απρ 2019, 17:28

vagabondo έγραψε:
20 Απρ 2019, 08:44
Ίφιδα έγραψε:
18 Απρ 2019, 02:33
Δεν έχω τέτοιο σκοπό, ίσα ίσα το πεδίο των θρησκειών μου αρέσει απλά ήθελα να το ανοιξω καπως το θέμα και σε άλλα, που ως ενήλικοι δεν πιστεύουμε
Είναι το παιδί σου πιο ηλίθιο από σένα; Δεν θα ενηλικιωθεί ποτέ;
Ότι πιστεύουν τα άλλα παιδιά, να πιστεύει κι αυτό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποξενωθεί. Βραβείο δεν θα του δώσει κανένας.
Πού ζεις; Ακόμα στον 19ο αιώνα; Ποιος άθεος ή το παιδί του είναι αποξενωμένο σήμερα;
Νομίζεις πως τα παιδιά, στις καθημερινές τους επαφές και παιγνίδια, ασχολούνται με τα παπαδίστικα;
.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 20 Απρ 2019, 17:29

Nandros έγραψε:
20 Απρ 2019, 17:20
Το υπογραμμισμένο, σφαγή με το μπαμπάκι, δεν το κατάλαβες! :smt005:
Γεια σου, σκυλοπνίχτη, Ιουλιανέ.
:lol:
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 20 Απρ 2019, 17:33

urbilum έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:01
Βινόσαυρος έγραψε:
20 Απρ 2019, 08:27
όπως βλέπεις και βλέπουμε, η ιδεολογική ηγεμονία του χριστιανισμού
έχει διαποτίσει ακόμα και πολλoυς από εμας τους άθεους σαν
cultural christian. Εμεις οι μαχητικοί άθεοι πρέπει να βγούμε στις
πρωτες γραμμές ανατροπής αυτών των συνειδήσεων.
τα χριστιανικά έθνη προόδευσαν, κάτι πρέπει να σου λέει αυτό
αν νομίζεις ότι οι κοινωνίες στέκονται έτσι πλανάσαι
και τι νομίζεις, θα βγάζει ηθικούς κανόνες από το μυαλό του ο καθένας και θα τους ακολουθούνε όλοι; για πιο λόγο και γιατί; αν δεν υπάρχει ένας ανώτερος προσωπικός σκοπός; αν δεν υπάρχει η Αλήθεια
ή μήπως να ακολουθούμε παρα-κοσμοθεωρίες όπως θεωρία της εξέλιξης «να πατάμε επι πτωμάτων» για να επιβιώσουμε
το ότι θα έρθει η αντιλογία στο τέλος προφητευμένο (Πραξ.δ.25-27)(Ψαλ.β.)(ΒΘεσ.β.3) και επιβεβαιώνεται
Σε σένα δεν ήταν που έκανα μαθήματα ΗΘΙΚΗΣ; Γιατί δεν τα μαθαίνεις και μας επαναλαμβάνεις το ίδιο - και μη αποδεκτό - τροπάρι;
Η ΘτΕ ΔΕΝ είναι παραθεωρία, πουθενά δεν λέει να πατάμε επί πτωμάτων. Είσαι αμαθής ή ψεύτης.
Δεν μας ενδιαφέρουν οι προφητείες σου, θεολόγε.
.

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 20 Απρ 2019, 17:35

urbilum έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:14
Ίφιδα έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:06
Γιατί ο λύκος κυνηγάει τα γουρουνάκια; -Γιατί πεινάει. -Γιατί πεινάει; -Γιατί δεν έβρισκε φαγητό. - Γιατί δεν έβρισκε φαγητο; - Γιατί ήταν χειμώνας. - Γιατί ήταν χειμώνας; -Γιατί η Γη έγερνε μακρυά απ τον Ηλιο.-Γιατί η Γη έγερνε μακρυά απ τον Ηλιο; -εεεε....δεν ξέρω.- Γιατί δεν ξερεις; και πάει λεγοντας
να τους πεις την αλήθεια,
ο Θεός έφτιαξε τα ζωάκια να τρώνε μόνο καρπούς αλλά ο άνθρωπος που είναι κυρίαρχος σε όλη τη φύση παράκουσε και χάλασε η φύση και το ένα τρώει το άλλο, γιαυτό ζητάμε να έρθει πάλι ο Χριστός, πρώτα μέσα στην καρδιά μας και μετά να μας πάρει κοντά Του όπου θα τα διορθώσει όλα
Ένα ακόμα πιο τρελό παραμύθι! :smt005:

Φαντάζομαι λιοντάρι βίγκαν να παθαίνει τσιρλιό αφού δεν χωνεύει τα χόρτα! :003:
.

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 20 Απρ 2019, 17:43

urbilum έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:46
Υδράργυρος έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:39
Πρωτη φορα που συμφωνω με την ιφιδα. Μακρια απ τις θρησκειες τα παιδια, ειναι το χειροτερο πραμα. Ουτως ή αλλως τα πιο πολλα παιδια ειναι απο αθρησκες οικογενειες σημερα
δεν λέμε για θρησκείες και καθήκοντα, λέμε τι θα διδάξεις,
ε εσύ δίδαξε, θεωρίες της εξέλιξης, σεξουαλική απελευθέρωση, gender studies, άρπαξε να φας και κλέψε να έχεις, πάτα επι πτωμάτων κλπ. κλπ. και θα πάει «καλά» το παιδί, θα επιβιώσει, και η κοινωνία συνάμα
Πόση συκοφαντία, διαστρέβλωση και δηλητήριο μαζεμένα σε 3 γραμμές! :o
Και το παίζει χριστιανός! ΔΕΝ είναι!
.

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 20 Απρ 2019, 17:52

Ασέβαστος έγραψε:
20 Απρ 2019, 10:37
vagabondo έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:29
Ίφιδα έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:12
Αλλά τι εννοείς θα αποξενωθεί;
Εννοώ πως όταν τα άλλα παιδάκια θα να αναφέρονται στον Αη Βασίλη, στον Χριστούλη, στην εκκλησία και πετάγεται σαν την πούτσα ο δικός σου, δασκαλεμένος πως είναι όλα ψέματα, μάλλον δεν θα αρέσει στα άλλα παιδάκια.
been there, done that, τα αλλα παιδακια λενε στη μαμα τους οτι ο μικρος ασεβαστουλης που ειναι το πιο εξυπνο παιδι στην ταξη, λεει πως δεν υπαρχει αηβασιλης, εσυ μαμα γιατι με κοροιδευεις; η μαμα κανει παραπονα στη γυναικα μου, η γυναικα μου σε μενα, εγω διαολοστελνω αμφοτερες και επιβραβευω το καμαρι μου που δεν κολωνει να λεει την αληθεια.
με το χριστουλη δεν εχει πολυασχοληθει ακομη, θα δουμε σε λιγα χρονια που θα κανει μαθημα θρησκευτικων, αν κρινει οτι ολα αυτα ειναι μαλακιες, θα τον ρωτησω αν θελει η οχι να παρακολουθει το μαθημα. αν πει οχι, θα παιξει σοβαρη μαχη με γυναικα μανα και πεθερα, αλλα θα νικησω. :smt068
Γουστάρω! Όταν με το καλό έλθει η ώρα, θέλουμε καθημερινή αναφορά από τις μάχες! :g030:
.

Άβαταρ μέλους
Tigrayan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tigrayan » 20 Απρ 2019, 17:54

Patriot έγραψε:
20 Απρ 2019, 15:06
Tigrayan έγραψε:
20 Απρ 2019, 14:43
Ίφιδα έγραψε:
20 Απρ 2019, 11:54
Tigrayan καλώς όρισες :wave:
Ευχαριστώ!
Εσύ από ότι βλέπω είσαι κάμποσο καιρό εδώ. Αλλά δεν σε βλέπουμε συχνά στο φόρουμ.
Δεν μπαίνω πολύ συχνά γι αυτό.

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 20 Απρ 2019, 18:01

Ασέβαστος έγραψε:
20 Απρ 2019, 11:08
.....
προβλημα θα εχουμε με τα αρχαια, που ειναι εξισου αχρηστα με τα θρησκευτικα, και δεν θα εχω επιχειρηματα για τη χρησιμοτητα τους. αν επιμενει πολυ, στη λογικη θεση οτι ειναι εντελως μαλακια να ασχολειται με αρχαια, θα του δωσω την εναλλακτικη τεχνικου λυκειου, η οτι αλλο υπαρχει τοτε.
Εδώ θα διαφωνήσω. Και εμένα δεν μου άρεσαν τα αρχαία σαν μαθητής, αλλά δεν έφταιγε η γλώσσα, αλλά οι καθηγητάδες οι άχρηστοι. Αντίθετα ήμουν πρώτος στα λατινικά γιατί είχαμε καθηγητή με @@!
Τα αρχαία είναι χρήσιμα για να μάθει κάποιος να γράφει σωστά, αν και τώρα με την μαλλιαρή-δημοτική, μήπως όντως είναι περιττά.
.

Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P » 21 Απρ 2019, 21:16

Tigrayan έγραψε:
20 Απρ 2019, 17:54
Patriot έγραψε:
Tigrayan έγραψε:
20 Απρ 2019, 14:43

Ευχαριστώ!
Εσύ από ότι βλέπω είσαι κάμποσο καιρό εδώ. Αλλά δεν σε βλέπουμε συχνά στο φόρουμ.
Γράφεις ελληνικά καλύτερα απο αρκετούς που τα μάθανε στο σχολείο και ο πολιτισμός που αναφέρεις έχει ενδιαφέρον. Από τις πιο ενδιαφέρουσες παρουσίες λοιπόν εδώ!

Για το πώς βλέπει η ελληνορθοδοξία το χρήμα έχω να πω κάμποσα, αλλά δεν ξέρω... Πιστεύω είναι στην καρδιά αρκετών πραγμάτων. Τουλάχιστον έτσι όπως την έμαθα εγώ. Πιστεύω είναι και ο βαθύτερος λόγος που ο Νάνδρος βγάζει τσίτωμα για αγνώστους στο ίντερνετ. Το πήρε προσωπικά όταν κατάλαβε πόση χαμένη ενέργεια χρήμα κλπ ένας ικανός άνθρωπος μπορεί να δώσει σε άλλους που δεν το αξίζουν ή δεν το δικαιούνται λογικά με κανένα τρόπο, μόνο γιατί κάποιος βλέπει. Και αν αυτός ο κάποιος δεν υπάρχει, γιατί βάζεις πιο κάτω τα παιδιά σου πχ από κάποιους τρίτους που φαίνεται να έχουν ανάγκη; Έχει τέτοια δύναμη η πίστη σου λέει! Να αλλάζει τα ένστικτα, που είναι να προστατεύεις πρώτα τον εαυτό σου και την οικογένειά σου. Και όχι μόνο η ορθοδοξία και άλλου είδους πίστες που προβάλλουν διάφορα τέτοια, πρόσθετα δηλαδή στο κοινωνικό κράτος που έτσι και αλλιώς χρηματοδοτείται από αυτους που μπορούν.

Εννοώ να κοπιάζουν άλλοι ενώ υπάρχουν κάποιοι που την έχουν δει ότι όλοι τους χρωστάνε.

Τέλος πάντων, ο προτεσταντισμός ειναι λιγότερο ενοχικός, αλλά δεν γνώριζα τις διάφορες πλευρές, ήταν πολύ ενδιαφέρον αυτό που έγραψες σχετικά.

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 21 Απρ 2019, 21:26

Athina__P έγραψε:
21 Απρ 2019, 21:16
Tigrayan έγραψε:
Γράφεις ελληνικά καλύτερα απο αρκετούς που τα μάθανε στο σχολείο και ο πολιτισμός που αναφέρεις έχει ενδιαφέρον. Από τις πιο ενδιαφέρουσες παρουσίες λοιπόν εδώ!

Για το πώς βλέπει η ελληνορθοδοξία το χρήμα έχω να πω κάμποσα, αλλά δεν ξέρω... Πιστεύω είναι στην καρδιά αρκετών πραγμάτων. Τουλάχιστον έτσι όπως την έμαθα εγώ. Πιστεύω είναι και ο βαθύτερος λόγος που ο Νάνδρος βγάζει τσίτωμα για αγνώστους στο ίντερνετ. Το πήρε προσωπικά όταν κατάλαβε πόση χαμένη ενέργεια χρήμα κλπ ένας ικανός άνθρωπος μπορεί να δώσει σε άλλους που δεν το αξίζουν ή δεν το δικαιούνται λογικά με κανένα τρόπο, μόνο γιατί κάποιος βλέπει. Και αν αυτός ο κάποιος δεν υπάρχει, γιατί βάζεις πιο κάτω τα παιδιά σου πχ από κάποιους τρίτους που φαίνεται να έχουν ανάγκη; Έχει τέτοια δύναμη η πίστη σου λέει! Να αλλάζει τα ένστικτα, που είναι να προστατεύεις πρώτα τον εαυτό σου και την οικογένειά σου. Και όχι μόνο η ορθοδοξία και άλλου είδους πίστες που προβάλλουν διάφορα τέτοια, πρόσθετα δηλαδή στο κοινωνικό κράτος που έτσι και αλλιώς χρηματοδοτείται από αυτους που μπορούν.
Εννοώ να κοπιάζουν άλλοι ενώ υπάρχουν κάποιοι που την έχουν δει ότι όλοι τους χρωστάνε.

Τέλος πάντων, ο προτεσταντισμός ειναι λιγότερο ενοχικός, αλλά δεν γνώριζα τις διάφορες πλευρές, ήταν πολύ ενδιαφέρον αυτό που έγραψες σχετικά.
Δεν σε πρόλαβα, να το πάρεις αλλιώς, και έκατσες για τα καλά στην ξέρα.

Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P » 21 Απρ 2019, 21:37

Εντάξει, για την οικονομία της κουβέντας. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται πάντως να τη λες σε άλλους που πιστεύουν, επειδή πιστεύουν και μόνο. Σε πειράζουν σε κάτι;

Άβαταρ μέλους
Tigrayan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tigrayan » 21 Απρ 2019, 21:37

Athina__P έγραψε:
21 Απρ 2019, 21:16
Tigrayan έγραψε:
Patriot έγραψε:

20 χρόνια ζω Ελλάδα αυτό έλειπε να μην ξέρω ελληνικα.Στα υπολοιπα που λες δεν ξέρω πως είναι ο καθένας εδώ μέσα είμαστε στο ιντερνετ.

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 21 Απρ 2019, 21:43

Tigrayan έγραψε:
21 Απρ 2019, 21:37
20 χρόνια ζω Ελλάδα αυτό έλειπε να μην ξέρω ελληνικα.
....
Tigrayan, έχεις κάνει περιτομή;
.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών