ΣΕΙΣΜΟΣ

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Re: ΣΕΙΣΜΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer » 20 Ιούλ 2019, 01:52

Τοξοβόλος_UK έγραψε:
20 Ιούλ 2019, 00:24
ST48410 έγραψε:
20 Ιούλ 2019, 00:17
Μήπως εννοεί κάτι διαφορετικό;
Δηλαδή είτε ότι θα έχουμε ακολουθία φαινομένων που από την συχνότητα και τα μεγέθη θα προκύπτει εκτόνωση είτε ισχυροποιείται η εκδοχή να πρόκειται για προσεισμό; Βλέπω ότι εφιστά την προσοχή στα 4,4 του ισχυρότερου μετασεισμού. Μήπως περίμενε κάτι μεγαλύτερο για να εκτονωθεί η όποια ενέργεια;
Θα το διάβασα προσωπικά οτι όσο δε γίνεται ισχυρός μετασεισμός 4.5 και πάνω με γενικότερα πλούσια μετασεισμική ακολουθία τόσο αυξάνεται η πιθανότητα το 5.3 να είναι τελικά προσεισμός και να εκδηλωθεί ο κύριος αργότερα σε μερικές μέρες από σήμερα.

Προσωπικά θα ηρεμήσω αν από τώρα και τις επόμενες ώρες δώσει ένα 4.6-4.7 και μετά πολλά σμήνη μικρότερων. Αν όμως περάσει και αύριο με ησυχία προσωπικά θα είμαι πολύ πολύ υποψιασμένος οτι περιμένουμε τον κύριο και μεγαλύτερο τις επόμενες μέρες..
Φάε τη γλώσσα σου παιδι μου. :-?

Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer » 20 Ιούλ 2019, 01:54

Σουβλίτσα έγραψε:
19 Ιούλ 2019, 23:06
Αφού ηρεμήσαμε λίγο από κόσμο στο σπίτι, συνδέομαι τώρα για πρώτη φορά, δεν έχω προλάβει να διαβάσω παρά ελάχιστα ποστ και ερωτώ: ΑΥΤΟΣ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ 5,2??????????????
5,3 δεν είναι καθόλου λίγο ειδικά άμα το συνδυάσεις με την κοντινή απόσταση και το μικρό εστιακό βάθος.

Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer » 20 Ιούλ 2019, 02:02

Σουβλίτσα έγραψε:
19 Ιούλ 2019, 23:16
Ναι, έχεις δίκιο σε αυτό που λες αλλά πραγματικά δεν έχω ξαναζήσει τέτοιο πράγμα, ούτε το '99 θυμάμαι να είναι έτσι, ίσως να μην θυμάμαι και καλά?
Όχι του 99 ήταν χειρότερος. Καταρχάς είχε σκοτωθεί κόσμος. Σε αυτόν αποτι έχω διαβάσει δεν υπήρξαν ευτυχώς θύματα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Philip Mortimer την 20 Ιούλ 2019, 02:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Uppercut

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Uppercut » 20 Ιούλ 2019, 02:06

blackpaint έγραψε:
19 Ιούλ 2019, 18:07
vantono έγραψε:
19 Ιούλ 2019, 18:01
Πάντως λένε συνεχώς Ελλάδα = η σεισμογενέστερη χώρα της Μεσογείου/κόσμου/πλανήτη/γαλαξία κτλ, κι εγώ προσωπικά μόνο 2 περιπτώσεις ισχυρού σεισμού μέσα σε 20 χρόνια θυμάμαι. Το σημερινό και η καταστροφή του '99 όπου τότε ήμουν μπόμπιρας και καταλάβαινα ελάχιστα. Ε αυτό δεν το λες και τέρμα "σεισμογενή χώρα",οπως και να το κάνουμε.
Εγώ μιλάω για Αθήνα συγκεκριμένα βέβαια, απο υπόλοιπη Ελλάδα, κάτι επτάνησα που κουνάει λίγο κατα καιρους και τους γαμιέται το σπίτι κτλ δεν έχω εμπειρία.
εχουμε ομως πρωτοπορια στην σεισμικη θωρακιση
http://www.gsi-eng.eu/index.asp?mod=articles&id=41
Την πραγματική πρωτοπορία την κρύβεις:

Γιατί οι μηχανικοί ανθίστανται στην πρόοδο που πρεσβεύει η εφεύρεση μου?

Άβαταρ μέλους
καβουροδεινοσαυράκι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από καβουροδεινοσαυράκι » 20 Ιούλ 2019, 02:08

Σουβλίτσα έγραψε:
19 Ιούλ 2019, 23:16
Τον μεγάλο μετασεισμό ούτε εγώ τον κατάλαβα, είχα σκύψει να μαζέψω κάτι που έπεσε (όχι από τον σεισμό)
:xena:
Ερμής έγραψε:
31 Ιούλ 2019, 20:31
Έχομε το ινστα της αδερφής του πλουφ;

Άβαταρ μέλους
killzone

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από killzone » 20 Ιούλ 2019, 02:11

τωρα φαινεται εγινε κι αλλος σεισμος στην πρεβεζα 4,4 βαθος 19κμ

http://www.meteoclub.gr/index.php?optio ... Itemid=982

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 20 Ιούλ 2019, 02:24

hellegennes έγραψε:
20 Ιούλ 2019, 00:33
ST48410 έγραψε:
Δηλαδή είτε ότι θα έχουμε ακολουθία φαινομένων που από την συχνότητα και τα μεγέθη θα προκύπτει εκτόνωση είτε ισχυροποιείται η εκδοχή να πρόκειται για προσεισμό; Βλέπω ότι εφιστά την προσοχή στα 4,4 του ισχυρότερου μετασεισμού. Μήπως περίμενε κάτι μεγαλύτερο για να εκτονωθεί η όποια ενέργεια;
Όχι. Πρώτα απ' όλα, οι προσεισμοί και οι μετασεισμοί δεν σημαίνουν τίποτα σαν έννοιες, πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για μικρότερες δονήσεις που βρίσκονται χρονικά ανάμεσα σε μια μεγαλύτερη δόνηση. Δηλαδή ονομάζουμε προσεισμική ή μετασεισμική δόνηση μια δόνηση που είναι μικρότερη από ένα χρονικά κοντινό σεισμικό γεγονός που έχει την ίδια πηγή. Αν αυτήν την στιγμή γίνει ένας σεισμός 4 ρίχτερ, δεν μπορώ να σου πω αν είναι προσεισμός ή κύριος σεισμός αν δεν περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να διαπιστωθεί αν θα σημειωθεί ισχυρότερη δόνηση ή όχι.

Με πιο απλά λόγια, οι προσεισμοί δεν είναι κάποιο ξεχωριστό φαινόμενο, είναι κανονικοί σεισμοί, με ακριβώς ίδια συμπεριφορά, συχνότητα και μεγέθη με τους κύριους σεισμούς, απλά τους ονομάζουμε προσεισμούς αν τύχει και συμβεί κάποιος μεγαλύτερος από την ίδια εστία, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Σωστό, με την έννοια ότι έχουν παρατηρηθεί όλοι οι συνδυασμοί. Ωστόσο, κατά κανόνα, οι προσεισμοί τείνουν να είναι λίγοι και αραιοί με μεγέθη που μεγαλώνουν και μειώνονται χωρίς συγκεκριμένη τάση, ενώ οι μετασεισμοί πολλοί και συνεχείς και με μεγέθη να βαίνουν μειούμενα. Εν προκειμένω, η σημερινή σεισμική ακολουθία είναι textbook case ακολουθίας με ένα μόνο προσεισμό, έναν κύριο, 1-2 μεγάλους μετασεισμούς και πολλούς με φθίνοντα μεγέθη.

Φυσικά, υπάρχουν σεισμικά σμήνη με 4-5 σεισμούς περίπου ίδιου μεγέθους (είχε συμβεί προ ετών στην Σκόπελο και ξανά στην Κεφαλλονιά) πλήρης απουσία προσεισμών, σεισμός σε κοντινό ρήγμα μεγέθους ίδιου με εκείνο τού προηγουμένου σεισμού (όπως στην περίπτωση των Αλκυωνίδων το 1981) κ.λ.π.
hellegennes έγραψε:
20 Ιούλ 2019, 00:33
Δεύτερον, δεν υπάρχει σειρά φαινομένων που να καταδεικνύει εκτόνωση. Δεν υπάρχει καν τέτοιο πράγμα (εκτόνωση). Μπορεί μια χαρά να συμβεί ένας κύριος σεισμός 7,6 ρίχτερ και μια ώρα μετά να γίνει ένας ακόμη σεισμός 7,6 ρίχτερ και τον άλλον μήνα άλλοι τρεις. Επειδή αρέσει στο είδος μας να βάζει ταμπελάκια, δεν σημαίνει ότι είναι όλα αυτά υπαρκτά πράγματα.
Σωστό, δεν υπάρχει "εκτόνωση", μάλιστα εν προκειμένω πρέπει να γίνουν 1.000 σεισμοί μεγέθους 3,1 ή 32.000 μεγέθους 2,1 γιά να εκλυθεί ενέργεια συγκρίσιμη με εκείνη τής δόνησης 5,1. Ωστόσο, σπανιότατα ένα ρήγμα δίνει δόνηση μεγαλύτερη από την μέγιστη που έχει παρατηρηθεί στο ίδιο ρήγμα στο παρελθόν. Προσωπικά ρεκόρ δεν γίνονται. Με την έννοια αυτή, όταν έχει γίνει δόνηση μεγέθους κοντινού με το μέγιστο παρατηρηθέν στην περιοχή, λέμε ότι η σεισμική ενέγεια έχει "εκτονωθεί".
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 20 Ιούλ 2019, 02:31

Τοξοβόλος_UK έγραψε:
20 Ιούλ 2019, 00:24
ST48410 έγραψε:
Θα το διάβασα προσωπικά οτι όσο δε γίνεται ισχυρός μετασεισμός 4.5 και πάνω με γενικότερα πλούσια μετασεισμική ακολουθία τόσο αυξάνεται η πιθανότητα το 5.3 να είναι τελικά προσεισμός και να εκδηλωθεί ο κύριος αργότερα σε μερικές μέρες από σήμερα.

Προσωπικά θα ηρεμήσω αν από τώρα και τις επόμενες ώρες δώσει ένα 4.6-4.7 και μετά πολλά σμήνη μικρότερων. Αν όμως περάσει και αύριο με ησυχία προσωπικά θα είμαι πολύ πολύ υποψιασμένος οτι περιμένουμε τον κύριο και μεγαλύτερο τις επόμενες μέρες..
Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Ισα-ίσα, αν γινόταν τώρα μετασεισμός 4,6 ανησυχία θα προκαλούσε. Το πλήθος των μετασεισμών και η διάρκεια τής μετασεισμικής περιόδου εξαρτάται από το μέγεθος του κυρίως σεισμού. Εγιναν περίπου 30-40 μετασεισμικές δονήσεις με μία ισχυρότερη κοντά στον κύριο σεισμό, δεν αναμένεται τίποτα άλλο.
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 20 Ιούλ 2019, 03:23

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
19 Ιούλ 2019, 22:58
ΜπλεΜπουμπυς έγραψε:
19 Ιούλ 2019, 21:30
Αυτή η μούφα έχει κυκλοφορήσει σε διάφορες βερσιόν. Την έχω δει και με κοσμοτέ

Δεν τα λες ολα....και wind και με vodafone.
Αμα δεν τα λες ολα δεν πειθεις.
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !

ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΥΦΤΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΥΦΤΗΣ » 20 Ιούλ 2019, 04:35

ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1941–44 ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΣΕΙΣΜΟ

Άβαταρ μέλους
Τοξοβόλος_UK

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τοξοβόλος_UK » 20 Ιούλ 2019, 04:59

Δε στέκει αυτό. Κάθε μέρα γίνονται δεκάδες σεισμοί στην Ελλάδα μικρών μεγεθών. Εξάλλου η Ελλάδα είναι η 2η πιο σεισμογενής αναπτυγμένη χώρα στον κόσμο μετά την Ιαπωνία, η πιο σεισμογενής χώρα της ηπειρωτικής Ευρασίας και η 5η πιο σεισμογενής overall.

Άρα το να μην κάνει σεισμό για 3 χρόνια στην Ελλάδα είναι απίθανο.

Kataras

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kataras » 20 Ιούλ 2019, 06:21

Τοξοβόλος_UK έγραψε:
20 Ιούλ 2019, 04:59
Δε στέκει αυτό. Κάθε μέρα γίνονται δεκάδες σεισμοί στην Ελλάδα μικρών μεγεθών. Εξάλλου η Ελλάδα είναι η 2η πιο σεισμογενής αναπτυγμένη χώρα στον κόσμο μετά την Ιαπωνία, η πιο σεισμογενής χώρα της ηπειρωτικής Ευρασίας και η 5η πιο σεισμογενής overall.

Άρα το να μην κάνει σεισμό για 3 χρόνια στην Ελλάδα είναι απίθανο.
Αν και το γράφει ειρωνικά με μια απλή αναζήτηση

1η Μαρτίου 1941: Ο σεισμός που κατέστρεψε τη Λάρισα

https://www.eleftheria.gr/m/%CE%B1%CF%8 ... 54542.html

Kataras

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kataras » 20 Ιούλ 2019, 06:48

Εικόνα

seismic
Phorum.gr user: seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 20 Ιούλ 2019, 07:01

stergiosbik έγραψε:
19 Ιούλ 2019, 23:37
Otto Weininger έγραψε:
19 Ιούλ 2019, 23:31
Ο seismic που είναι όταν τον χρειαζόμαστε;
Kανει την κοτα!
Τι με θέλετε ρε παιδιά Εδώ είμαι? :D
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών