Το delivery note είναι το δελτίο.
"έσκυψα να πάρω τα κλειδιά μου"
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: "έσκυψα να πάρω τα κλειδιά μου"
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Εδώ τα διάφορα άμαζον κλπ στέλνουν την απόδειξη με ιμέιλ, και το κουτί μέσα έχει μόνο πάκινγκ λιστ
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
οταν η διακινηση αφορα πωληση, κοβεται ενα χαρτι, το τιμολογιο, και οχι ξεχωριστο δ.α. γιατι δεν υπαρχει λογος για διπλη χαρτουρα. το δ.α. ειναι βασικα για να καλυπτει αυτες τις περιπτωσεις που δεν υπαρχει τιμολογιο. σπανια ειναι η περιπτωση να προκειται για πωληση, και να κοπει μετα τιμολογιο.Naida έγραψε: ↑03 Αύγ 2019, 10:21Ναι όπως είπα και πριν μίλησα για τις περισσότερες περιπτώσεις που η διακίνηση αφορά πώληση. Οι υποπεριπτώσεις πάντα καλύπτονται πάλι από δελτία.Ασέβαστος έγραψε: ↑03 Αύγ 2019, 10:14σε ορισμενες περιπτωσεις δεν συνοδευεται. π.χ. ο καρβουνιαρης αν φορτωνει τα καρβουνα απο το μερος παρασκευης τους, καπου στο δασος, και τα παει στην εδρα του, θελει δελτιο, αλλα οχι τιμολογιο. παρομοιως ο αγροτης που παει απο το χωραφι του στη λαικη για να πουλησει, η απο την αποθηκη του στο μαγαζι του, κλπ.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Και το packing list σαν το delivery note είναι αλλά σαν δελτίο αποστολής το αντίστοιχο είναι delivery note. Νομίζω κιόλας.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑03 Αύγ 2019, 10:24Εδώ τα διάφορα άμαζον κλπ στέλνουν την απόδειξη με ιμέιλ, και το κουτί μέσα έχει μόνο πάκινγκ λιστ
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
Ακόμα και για πώληση μπορεί να κοπεί πρώτα δ/α κι έπειτα τιμολόγια. Το σκεπτικό είναι ότι μπορούν να κοπούν πολλά δ/α και ένα μόνο συγκεντρωτικό τιμολόγιο.Ασέβαστος έγραψε: ↑03 Αύγ 2019, 10:27οταν η διακινηση αφορα πωληση, κοβεται ενα χαρτι, το τιμολογιο, και οχι ξεχωριστο δ.α. γιατι δεν υπαρχει λογος για διπλη χαρτουρα. το δ.α. ειναι βασικα για να καλυπτει αυτες τις περιπτωσεις που δεν υπαρχει τιμολογιο. σπανια ειναι η περιπτωση να προκειται για πωληση, και να κοπει μετα τιμολογιο.Naida έγραψε: ↑03 Αύγ 2019, 10:21Ναι όπως είπα και πριν μίλησα για τις περισσότερες περιπτώσεις που η διακίνηση αφορά πώληση. Οι υποπεριπτώσεις πάντα καλύπτονται πάλι από δελτία.Ασέβαστος έγραψε: ↑03 Αύγ 2019, 10:14
σε ορισμενες περιπτωσεις δεν συνοδευεται. π.χ. ο καρβουνιαρης αν φορτωνει τα καρβουνα απο το μερος παρασκευης τους, καπου στο δασος, και τα παει στην εδρα του, θελει δελτιο, αλλα οχι τιμολογιο. παρομοιως ο αγροτης που παει απο το χωραφι του στη λαικη για να πουλησει, η απο την αποθηκη του στο μαγαζι του, κλπ.
Το δελτίο αποστολής στη διακίνηση αγροτικών ή εμπορικών προϊόντων αφορά την ελεγξιμότητα της διάθεσης των αγαθών. Χωρίς το δελτίο αποστολής μπορεί να κόβονται από μηδενικά ως και λειψά τιμολόγια (ή αποδείξεις) χωρίς να μπορεί να ελεγχθεί με κανέναν τρόπο, εξαιτίας των περιπτώσεων ειδικά λιανικής πώλησης.
Έτσι, έχοντας ήδη κόψει δελτίο αποστολής πριν τη διακίνηση, σε πιθανό έλεγχο μπορεί και ταυτοποιείται η ποσότητα που κόβεται στο τιμολόγιο με την ακριβή ποσότητα διακίνησης του εμπορικού αγαθού.
Το δελτίο αποστολής είναι σοβαρότατο φορολογικό στοιχείο.
Έτσι, έχοντας ήδη κόψει δελτίο αποστολής πριν τη διακίνηση, σε πιθανό έλεγχο μπορεί και ταυτοποιείται η ποσότητα που κόβεται στο τιμολόγιο με την ακριβή ποσότητα διακίνησης του εμπορικού αγαθού.
Το δελτίο αποστολής είναι σοβαρότατο φορολογικό στοιχείο.
Κάποιες φορές δεν αρκεί το τιμολόγιο. Έστω ότι αγοράζω 2 κούτες υλικά από το κατάστημά σου αλλά δεν τα πάω στην έδρα μου που θα φαίνεται στο τιμολόγιο σου αλλά σε κάποιο υποκατάστημά μου, αποθήκη κλπ. Αν το τιμολόγιό σου δεν μπορεί να ενσωματώσει δελτίο αποστολής με διαφορετικό τόπο προορισμού (εξαρτάται από το λογισμικό σου), τότε θέλεις ξεχωριστό παραστατικό για να το δείξεις.Ασέβαστος έγραψε: ↑03 Αύγ 2019, 10:27οταν η διακινηση αφορα πωληση, κοβεται ενα χαρτι, το τιμολογιο, και οχι ξεχωριστο δ.α. γιατι δεν υπαρχει λογος για διπλη χαρτουρα. το δ.α. ειναι βασικα για να καλυπτει αυτες τις περιπτωσεις που δεν υπαρχει τιμολογιο. σπανια ειναι η περιπτωση να προκειται για πωληση, και να κοπει μετα τιμολογιο.
Όταν κάνεις αποστολή δεν μπορείς να κόψεις μόνο τιμολόγιο. Πάει δελτίο -τιμολόγιο με έναν κωδικό. Μπορείς να στείλεις μόνο με δελτίο τα πράγματα και στη συνέχεια το τιμολόγιο πχ με ηλεκτρονική τιμολόγηση. Δεν παίζει ποτέ να πάει πώληση μόνο με δελτίο καθότι το δελτίο δεν περιέχει τιμολόγηση. Στη λιανική αλλάζει αλλά και πάλι όταν θα πας κάτι σε πελάτη λιανικής θα το πας με δελτίο- απόδειξη λιανικής. Όταν έρθει να κάνει αγορά στο κατάστημά σου ο ιδιώτης του κόβεις απλή απόδειξη λιανικής.Ασέβαστος έγραψε: ↑03 Αύγ 2019, 10:27οταν η διακινηση αφορα πωληση, κοβεται ενα χαρτι, το τιμολογιο, και οχι ξεχωριστο δ.α. γιατι δεν υπαρχει λογος για διπλη χαρτουρα. το δ.α. ειναι βασικα για να καλυπτει αυτες τις περιπτωσεις που δεν υπαρχει τιμολογιο. σπανια ειναι η περιπτωση να προκειται για πωληση, και να κοπει μετα τιμολογιο.Naida έγραψε: ↑03 Αύγ 2019, 10:21Ναι όπως είπα και πριν μίλησα για τις περισσότερες περιπτώσεις που η διακίνηση αφορά πώληση. Οι υποπεριπτώσεις πάντα καλύπτονται πάλι από δελτία.Ασέβαστος έγραψε: ↑03 Αύγ 2019, 10:14
σε ορισμενες περιπτωσεις δεν συνοδευεται. π.χ. ο καρβουνιαρης αν φορτωνει τα καρβουνα απο το μερος παρασκευης τους, καπου στο δασος, και τα παει στην εδρα του, θελει δελτιο, αλλα οχι τιμολογιο. παρομοιως ο αγροτης που παει απο το χωραφι του στη λαικη για να πουλησει, η απο την αποθηκη του στο μαγαζι του, κλπ.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
σε ορισμενες περιπτωσεις, ναι, ειναι. σε αλλες ειναι απλα αχρειαστη γραφειοκρατια, και σε αλλες ενας ακομη τροπος για φοροκλοπη.
π.χ.
εχω μια αποθηκη, περα απο το κεντρικο σημειο πωλησης. το να κοβω δελτια καθε φορα που πηγαινοφερνω κατι, ειναι απλως αχρειαστη μανουρα, δεν μπορω να ζημιωσω την εφορια αν δεν κοβω.
απο την αλλη, κοβωντας δελτιο απο και προς την αποθηκη μου, μπορω να μεταφερω νομιμα οτι θελω , και να τα παραδωσω στον πελατη οπουδηποτε, χωρις τομιλογιο, με μονο κινδυνο να πιαστω εκεινη τη στιγμη, και οχι στη διαδρομη.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Α;Ασέβαστος έγραψε: ↑03 Αύγ 2019, 11:21σε ορισμενες περιπτωσεις, ναι, ειναι. σε αλλες ειναι απλα αχρειαστη γραφειοκρατια, και σε αλλες ενας ακομη τροπος για φοροκλοπη.
π.χ.
εχω μια αποθηκη, περα απο το κεντρικο σημειο πωλησης. το να κοβω δελτια καθε φορα που πηγαινοφερνω κατι, ειναι απλως αχρειαστη μανουρα, δεν μπορω να ζημιωσω την εφορια αν δεν κοβω.
απο την αλλη, κοβωντας δελτιο απο και προς την αποθηκη μου, μπορω να μεταφερω νομιμα οτι θελω , και να τα παραδωσω στον πελατη οπουδηποτε, χωρις τομιλογιο, με μονο κινδυνο να πιαστω εκεινη τη στιγμη, και οχι στη διαδρομη.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Τι λέει; Βρήκατε τι φταίει;
Αλλάζουν αυτά
Πλέον εμείς δ αποστολής εξαιρουμαστε
Ενώ πριν ίσχυε
Το κακό είναι να θέλω να βοηθήσω να κουβαλήσω τα χάλια της ξαδέρφης και να μη μπορώ
Εδώ δεν αστειεύονται. Το πρόστιμο είναι όσο ένα διαμέρισμα και σου παίρνουν και πινακίδες
Έχουμε τύχει σε έλεγχο όλοι μέσα στον υπολογιστή αστυνομία να ελέγχουν τα πάντα
...ευτυχώς δεν οδηγούσα εγώ
Αν οδηγείς επαγγελματικό και δεν είσαι με πρόσληψη οδηγός...
Την έκατσες
Ακόμη και νύχτα να πας για πατατάκια στο 24 market
Για αυτό, διαβάζω τη Καινή που όλα είναι σταθερά
Αλλάζουν αυτά
Πλέον εμείς δ αποστολής εξαιρουμαστε
Ενώ πριν ίσχυε
Το κακό είναι να θέλω να βοηθήσω να κουβαλήσω τα χάλια της ξαδέρφης και να μη μπορώ
Εδώ δεν αστειεύονται. Το πρόστιμο είναι όσο ένα διαμέρισμα και σου παίρνουν και πινακίδες
Έχουμε τύχει σε έλεγχο όλοι μέσα στον υπολογιστή αστυνομία να ελέγχουν τα πάντα
...ευτυχώς δεν οδηγούσα εγώ
Αν οδηγείς επαγγελματικό και δεν είσαι με πρόσληψη οδηγός...
Την έκατσες
Ακόμη και νύχτα να πας για πατατάκια στο 24 market
Για αυτό, διαβάζω τη Καινή που όλα είναι σταθερά
Golden Age έγραψε: ↑28 Νοέμ 2019, 16:42Εγώ απλά αγωνίζομαι για τη δημοκρατία.NKVD_SMERSH έγραψε: ↑28 Νοέμ 2019, 16:41
Εξωκοινοβουλευτικέ ακροδεξιέ στηρίζεις Μάρτυρες του Ιαχωβά;
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Τι γελας μωρη πουστρα γκεισα?
Ή μια αποστολή να μην γίνει αποδεκτή από τον πελάτη.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: ↑03 Αύγ 2019, 10:29Το σκεπτικό είναι ότι μπορούν να κοπούν πολλά δ/α και ένα μόνο συγκεντρωτικό τιμολόγιο.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Δελτία εσωτερικής διακίνησης, από - προς αποθήκες της επιχείρησης.Naida έγραψε: ↑03 Αύγ 2019, 11:22Α;Ασέβαστος έγραψε: ↑03 Αύγ 2019, 11:21σε ορισμενες περιπτωσεις, ναι, ειναι. σε αλλες ειναι απλα αχρειαστη γραφειοκρατια, και σε αλλες ενας ακομη τροπος για φοροκλοπη.
π.χ.
Δεν ξέρω αν έχουν καταργηθεί.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση που μπορώ να βρω σπασμένα κλειδιά για σελίδες ?
από jackie Daniels » 15 Φεβ 2025, 18:10 » σε Πληροφορική - 7 Απαντήσεις
- 335 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Allah
17 Φεβ 2025, 10:24
-
-
-
Νέα δημοσίευση Προβάδισμα Χάρις έναντι Τραμπ σε πολιτειες-κλειδια
από Philip Mortimer » 18 Αύγ 2024, 15:36 » σε Διεθνής πολιτική - 24 Απαντήσεις
- 1019 Προβολές
-