"έσκυψα να πάρω τα κλειδιά μου"

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Re: "έσκυψα να πάρω τα κλειδιά μου"

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 03 Αύγ 2019, 10:22

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
03 Αύγ 2019, 10:17
Δελτίο αποστολής είναι το packing list βαρβαριστί;
Το delivery note είναι το δελτίο.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 03 Αύγ 2019, 10:24

Εδώ τα διάφορα άμαζον κλπ στέλνουν την απόδειξη με ιμέιλ, και το κουτί μέσα έχει μόνο πάκινγκ λιστ
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 03 Αύγ 2019, 10:27

Naida έγραψε:
03 Αύγ 2019, 10:21
Ασέβαστος έγραψε:
03 Αύγ 2019, 10:14
Naida έγραψε:
03 Αύγ 2019, 09:38

Το δελτίο αποστολής το ακολουθεί τιμολόγιο. Αν δεν έχεις δελτίο, δεν έχεις και τιμολόγιο. Μαύρα.
σε ορισμενες περιπτωσεις δεν συνοδευεται. π.χ. ο καρβουνιαρης αν φορτωνει τα καρβουνα απο το μερος παρασκευης τους, καπου στο δασος, και τα παει στην εδρα του, θελει δελτιο, αλλα οχι τιμολογιο. παρομοιως ο αγροτης που παει απο το χωραφι του στη λαικη για να πουλησει, η απο την αποθηκη του στο μαγαζι του, κλπ.
Ναι όπως είπα και πριν μίλησα για τις περισσότερες περιπτώσεις που η διακίνηση αφορά πώληση. Οι υποπεριπτώσεις πάντα καλύπτονται πάλι από δελτία.
οταν η διακινηση αφορα πωληση, κοβεται ενα χαρτι, το τιμολογιο, και οχι ξεχωριστο δ.α. γιατι δεν υπαρχει λογος για διπλη χαρτουρα. το δ.α. ειναι βασικα για να καλυπτει αυτες τις περιπτωσεις που δεν υπαρχει τιμολογιο. σπανια ειναι η περιπτωση να προκειται για πωληση, και να κοπει μετα τιμολογιο.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 03 Αύγ 2019, 10:27

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
03 Αύγ 2019, 10:24
Εδώ τα διάφορα άμαζον κλπ στέλνουν την απόδειξη με ιμέιλ, και το κουτί μέσα έχει μόνο πάκινγκ λιστ
Και το packing list σαν το delivery note είναι αλλά σαν δελτίο αποστολής το αντίστοιχο είναι delivery note. Νομίζω κιόλας.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 03 Αύγ 2019, 10:29

Ασέβαστος έγραψε:
03 Αύγ 2019, 10:27
Naida έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:

σε ορισμενες περιπτωσεις δεν συνοδευεται. π.χ. ο καρβουνιαρης αν φορτωνει τα καρβουνα απο το μερος παρασκευης τους, καπου στο δασος, και τα παει στην εδρα του, θελει δελτιο, αλλα οχι τιμολογιο. παρομοιως ο αγροτης που παει απο το χωραφι του στη λαικη για να πουλησει, η απο την αποθηκη του στο μαγαζι του, κλπ.
Ναι όπως είπα και πριν μίλησα για τις περισσότερες περιπτώσεις που η διακίνηση αφορά πώληση. Οι υποπεριπτώσεις πάντα καλύπτονται πάλι από δελτία.
οταν η διακινηση αφορα πωληση, κοβεται ενα χαρτι, το τιμολογιο, και οχι ξεχωριστο δ.α. γιατι δεν υπαρχει λογος για διπλη χαρτουρα. το δ.α. ειναι βασικα για να καλυπτει αυτες τις περιπτωσεις που δεν υπαρχει τιμολογιο. σπανια ειναι η περιπτωση να προκειται για πωληση, και να κοπει μετα τιμολογιο.
Ακόμα και για πώληση μπορεί να κοπεί πρώτα δ/α κι έπειτα τιμολόγια. Το σκεπτικό είναι ότι μπορούν να κοπούν πολλά δ/α και ένα μόνο συγκεντρωτικό τιμολόγιο.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 03 Αύγ 2019, 10:34

Το δελτίο αποστολής στη διακίνηση αγροτικών ή εμπορικών προϊόντων αφορά την ελεγξιμότητα της διάθεσης των αγαθών. Χωρίς το δελτίο αποστολής μπορεί να κόβονται από μηδενικά ως και λειψά τιμολόγια (ή αποδείξεις) χωρίς να μπορεί να ελεγχθεί με κανέναν τρόπο, εξαιτίας των περιπτώσεων ειδικά λιανικής πώλησης.
Έτσι, έχοντας ήδη κόψει δελτίο αποστολής πριν τη διακίνηση, σε πιθανό έλεγχο μπορεί και ταυτοποιείται η ποσότητα που κόβεται στο τιμολόγιο με την ακριβή ποσότητα διακίνησης του εμπορικού αγαθού.
Το δελτίο αποστολής είναι σοβαρότατο φορολογικό στοιχείο.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 03 Αύγ 2019, 10:34

Ασέβαστος έγραψε:
Κάποιες φορές δεν αρκεί το τιμολόγιο. Έστω ότι αγοράζω 2 κούτες υλικά από το κατάστημά σου αλλά δεν τα πάω στην έδρα μου που θα φαίνεται στο τιμολόγιο σου αλλά σε κάποιο υποκατάστημά μου, αποθήκη κλπ. Αν το τιμολόγιό σου δεν μπορεί να ενσωματώσει δελτίο αποστολής με διαφορετικό τόπο προορισμού (εξαρτάται από το λογισμικό σου), τότε θέλεις ξεχωριστό παραστατικό για να το δείξεις.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 03 Αύγ 2019, 10:52

Ασέβαστος έγραψε:
Naida έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:

Όταν κάνεις αποστολή δεν μπορείς να κόψεις μόνο τιμολόγιο. Πάει δελτίο -τιμολόγιο με έναν κωδικό. Μπορείς να στείλεις μόνο με δελτίο τα πράγματα και στη συνέχεια το τιμολόγιο πχ με ηλεκτρονική τιμολόγηση. Δεν παίζει ποτέ να πάει πώληση μόνο με δελτίο καθότι το δελτίο δεν περιέχει τιμολόγηση. Στη λιανική αλλάζει αλλά και πάλι όταν θα πας κάτι σε πελάτη λιανικής θα το πας με δελτίο- απόδειξη λιανικής. Όταν έρθει να κάνει αγορά στο κατάστημά σου ο ιδιώτης του κόβεις απλή απόδειξη λιανικής.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 03 Αύγ 2019, 11:21

stavmanr έγραψε:
03 Αύγ 2019, 10:34

σε ορισμενες περιπτωσεις, ναι, ειναι. σε αλλες ειναι απλα αχρειαστη γραφειοκρατια, και σε αλλες ενας ακομη τροπος για φοροκλοπη.

π.χ.

εχω μια αποθηκη, περα απο το κεντρικο σημειο πωλησης. το να κοβω δελτια καθε φορα που πηγαινοφερνω κατι, ειναι απλως αχρειαστη μανουρα, δεν μπορω να ζημιωσω την εφορια αν δεν κοβω.
απο την αλλη, κοβωντας δελτιο απο και προς την αποθηκη μου, μπορω να μεταφερω νομιμα οτι θελω , και να τα παραδωσω στον πελατη οπουδηποτε, χωρις τομιλογιο, με μονο κινδυνο να πιαστω εκεινη τη στιγμη, και οχι στη διαδρομη.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 03 Αύγ 2019, 11:22

Ασέβαστος έγραψε:
03 Αύγ 2019, 11:21
stavmanr έγραψε:

σε ορισμενες περιπτωσεις, ναι, ειναι. σε αλλες ειναι απλα αχρειαστη γραφειοκρατια, και σε αλλες ενας ακομη τροπος για φοροκλοπη.

π.χ.

εχω μια αποθηκη, περα απο το κεντρικο σημειο πωλησης. το να κοβω δελτια καθε φορα που πηγαινοφερνω κατι, ειναι απλως αχρειαστη μανουρα, δεν μπορω να ζημιωσω την εφορια αν δεν κοβω.
απο την αλλη, κοβωντας δελτιο απο και προς την αποθηκη μου, μπορω να μεταφερω νομιμα οτι θελω , και να τα παραδωσω στον πελατη οπουδηποτε, χωρις τομιλογιο, με μονο κινδυνο να πιαστω εκεινη τη στιγμη, και οχι στη διαδρομη.
Α;

Que Sera, Sera...

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 03 Αύγ 2019, 11:57

Τι λέει; Βρήκατε τι φταίει;
Αλλάζουν αυτά
Πλέον εμείς δ αποστολής εξαιρουμαστε

Ενώ πριν ίσχυε

Το κακό είναι να θέλω να βοηθήσω να κουβαλήσω τα χάλια της ξαδέρφης και να μη μπορώ
Εδώ δεν αστειεύονται. Το πρόστιμο είναι όσο ένα διαμέρισμα και σου παίρνουν και πινακίδες
Έχουμε τύχει σε έλεγχο όλοι μέσα στον υπολογιστή αστυνομία να ελέγχουν τα πάντα

...ευτυχώς δεν οδηγούσα εγώ
Αν οδηγείς επαγγελματικό και δεν είσαι με πρόσληψη οδηγός...

Την έκατσες

Ακόμη και νύχτα να πας για πατατάκια στο 24 market
Για αυτό, διαβάζω τη Καινή που όλα είναι σταθερά

Άβαταρ μέλους
Pedro
Phorum.gr user: Pedro

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pedro » 03 Αύγ 2019, 12:25

Nero έγραψε:
02 Αύγ 2019, 21:49
έχω σοβαρές υπόνοιες ότι ο Κος γράφει στο πχορουμ ως perseus

Εικόνα
:smt005::smt005:
Golden Age έγραψε:
28 Νοέμ 2019, 16:42
NKVD_SMERSH έγραψε:
28 Νοέμ 2019, 16:41

Εξωκοινοβουλευτικέ ακροδεξιέ στηρίζεις Μάρτυρες του Ιαχωβά;
Εγώ απλά αγωνίζομαι για τη δημοκρατία.

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 03 Αύγ 2019, 12:39

Τι γελας μωρη πουστρα γκεισα?

Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 03 Αύγ 2019, 16:04

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε:
03 Αύγ 2019, 10:29
Το σκεπτικό είναι ότι μπορούν να κοπούν πολλά δ/α και ένα μόνο συγκεντρωτικό τιμολόγιο.
Ή μια αποστολή να μην γίνει αποδεκτή από τον πελάτη.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 03 Αύγ 2019, 16:07

Naida έγραψε:
03 Αύγ 2019, 11:22
Ασέβαστος έγραψε:
03 Αύγ 2019, 11:21
stavmanr έγραψε:

π.χ.

Α;
Δελτία εσωτερικής διακίνησης, από - προς αποθήκες της επιχείρησης.
Δεν ξέρω αν έχουν καταργηθεί.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών