Ναι ρε Γαλή. Το πέτυχες. Είμαι με τους ληστές... Ανακάλυψες ως ελληνίδα Πουαρώ τον κρυφό μου πόθο.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑09 Αύγ 2019, 09:59Μα ούτως ή άλλως δεν έχω όπλο.
Αλλά υπάρχουν κι άλλοι τρόποι (αν υπάρχει φυσικά η δυνατότητα ή ο χρόνος για αντίδραση).
Οπότε, όπως έγραψα και πιο πάνω, το θέμα δεν είναι η οπλοχρησία αλλά η αδιαφορία για τη διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας του ληστή.
Αυτή είναι η άποψη που ενοχλεί, έτσι δεν είναι;
Η οπλοχρησία είναι το πρόσχημα.

Σοβαρέψου επιτέλους και μην λασπώνεις ότι πιάνεις στο πληκτρολόγιό σου.
Το πρόβλημα είναι η οπλοχρησία και οπλοκατοχή. Καί από την πλευρά του ληστή καί από του ληστευθέντος.
Όταν καί οι δύο πλευρές έχουν όπλο, σίγουρα θα συμβεί το μοιραίο και θα κλαίνε μανούλες. Όποιες κι αν είναι.
Και φυσικά δεν ισχύει μόνο σε ληστείες. Αλίμονο αν κυκλοφορούμε στα μπαρς ή στο δρόμο με περίστροφα επειδή "υπάρχει περίπτωση να πέσουμε σε ανώμαλο".
Κάθε χρόνο, στην Αμερική γίνονται 6500 ατυχήματα με όπλα, σε παιδιά. Μόλις προχθές ένα 5χρονο σκότωσε ένα 2χρονο.
Η λύση δεν είναι το όπλο στο σπίτι ή το αυτοκίνητο. Είναι η καλύτερη συνεργασία πολιτών με τις Αρχές και η καλύτερη λειτουργία των Αρχών. Και πρωτίστως, η πιο δίκαιη κοινωνία, καθότι όσο μεγαλώνουν οι διαφορές, οι αδικίες, τα παραθυράκια, τόσο μεγαλώνει η πιθανότητα να προκύψει κάποιος ληστής, βιαστής, εγκληματίας.