δεν ειναι μότο αυτό σρικε, είναι η πραγματικότητα νομίζω, ίσως επιλέγεις να το λες για να το χωνέψεις, ίσως έχεις καλή μνήμη

Βρε εγω μαζί σου και το διευκρινίζω στις τελευταιες 2 προτάσεις. Το χρωστάω το αναφέρω όπως σκέφτομαι εμενα ως παιδι. "Χρωστάω" στους γονείς μου τη ζωή μου, την επιβίωσή μου μεχρι να σταθω στα πόδια μου, τις σπουδές μου κλπ. Εννοείται πως ουτε οι γονείς μου, ούτε εμεις περιμένουμε "πληρωμή".απ τα παιδια μας.shrike έγραψε: ↑25 Μάιος 2018, 15:40Ίφιδα, να σου πω. Σ' αυτό διαφωνώ κάθετα. Το 'χω πει άπειρες φορές στα παιδιά μου, ότι "δεν μου χρωστάνε απολύτως τίποτα".Ίφιδα έγραψε: ↑25 Μάιος 2018, 15:37Καταλαβαινω πως το λες κι εχεις δικιο σ αυτο. Στην πραγματικότητα όμως το παιδι χρωστάει πολλά στους γονείς, οπως χρωστάμε εμεις πολλά στους δικούς μας. Ο σωστος γονιος ομως ουτε περιμένει ούτε θέλει να "εισπράξει". Αυτο το "χρωστούμενο" το "πληρωνει το παιδι οταν γινει κι εκεινο γονιος.hellegennes έγραψε: ↑25 Μάιος 2018, 15:29
Σαν παιδιά, εννοείται. Το παιδί ποτέ δεν χρωστάει στον γονιό. Ο γονιός πάντα χρωστάει στο παιδί. Μέχρι τον θάνατό του.
Δεν τα ρώτησα, για να τα κάνω. Δική μου ήταν η επιλογή, το πολύ-πολύ να τα ζητήσω συγγνώμη σε κάποια στιγμή, που τα έφερα στον κόσμο χωρίς να έχω την έγκρισή τους (οκ, παράδοξο αυτό, αλλά καταλαβαίνεις ελπίζω πώς το εννοώ). Τους χρωστάω πολλά, δεν μου χρωστάνε τίποτα. Αυτό είναι το μότο μου...
Επειδή έχω καλύτερη μνήμη από σένα, που όπως βλέπεις παράθεσα όλην την ιστορία σχετικά με το τι είχε ειπωθεί για την φόρμουλα 1 και με ποια αφορμή, να σου υπενθυμίσω ότι όλα όσα γράφεις βασίζονται σε στρεβλή ανάμνησή σου για το τι ειπώθηκε, οπότε είναι άκυρα. Αυτό που είχα πει ήταν ότι τα εφέ του Star Wars ακόμη και για την εποχή τους ήταν τεχνικά μετριότατα, που τώρα μεταφράζεις ως «δεν εντυπωσίασαν τον κόσμο» και απ' αυτό παρασύρεσαι και βγάζεις λογύδριο για το πώς γίνεται να έχω άποψη για τις αντιδράσεις του κόσμου πριν γεννηθώ. Και σ' αυτήν την άποψη εμμένω, γιατί ξέρω μια σταλιά από την τεχνολογική ιστορία του Χόλιγουντ· όχι πάρα πολλή, αλλά αρκετή για να συνεχίζω να λέω ότι τα εφέ για την εποχή ήταν μέτρια και low budget (αντικειμενικά ήταν low budget η ταινία, με βάση το κόστος για την εποχή).shrike έγραψε: ↑25 Μάιος 2018, 15:36Ωραία, μια που ξεφύγαμε από το βασικό θέμα, ας σου απαντήσω.
Για τη formula 1, επειδή τον θυμάμαι αρκετά καλά τον διάλογο που είχες με διάφορους (όχι μόνο με μένα), αν θες άνοιξε ένα νήμα κάπου (πχ αθλητισμό... όχι, λάθος, αφού δεν είναι άθλημα) και το ξανασυζητάμε. Όντως, αυτά που λες εδώ τα είπες, αλλά είχες πει κι άλλες χοντροειδέστατες παπαριές τότε, που αν τις επαναλάβεις αρκούν για να καταλάβει κανείς τι εννοώ.
Για το StarWars που λες, η θεϊκή σου ατάκα ήταν "σιγά τα εφέ μωρέ που τα εκθιάζετε κιόλας, ούτε την εποχή που βγήκε η ταινία δεν εντυπωσίασαν" και αν θυμάμαι καλά, το είχες πει επειδή κάποιος (ανόητος, ασφαλώς!!!) είχε κάνει το λάθος να συγκρίνει την ποιότητα εφέ του Star Wars με την (καλύτερη ταινία όλων των εποχών από καταβολής κόσμου) το Jurassic Park, σε σχέση πάντα με την εποχή τους και τα μέσα που διέθετε η καθεμιά τους. Είχες και άποψη δηλαδή, πόσο εντυπωσιάστηκε ο μέσος θεατής στην εποχή της, μια εποχή που εσύ δεν ήσουν ακόμα ούτε στα προσχέδια. Και, χέστηκα για το αν είχες δίκιο ή όχι, ειλικρινά, για το ποια απ' τις δυο ήταν καλύτερη για την εποχή της. Αυτό που δεν παίζει μ' εσένα, είναι που ξέρεις ρε παιδάκι μου και το πώς την αντιμετώπισαν και πόσο εντυπωσιάστηκαν όλοι αυτοί που την είδαν, πριν καν γεννηθείς. Κατάλαβέ το, μπούμπη. Άλλο πράμα είναι να λες "βλέπω τα βίντεο από τις συναυλίες των Beatles και παρατηρώ την υστερία του κόσμου" και άλλο πράμα να την ζεις ή να την αντιλαμβάνεσαι καν αυτήν την υστερία, όντας κι εσύ εκεί μέσα.
Πόσες φορές θα πω ότι είναι ο Βαϊναμόινεν;
κοροιδέυουμε κάποιον παιδιά και δεν το έχω καταλάβει;Ίφιδα έγραψε: ↑25 Μάιος 2018, 15:49Βρε εγω μαζί σου και το διευκρινίζω στις τελευταιες 2 προτάσεις. Το χρωστάω το αναφέρω όπως σκέφτομαι εμενα ως παιδι. "Χρωστάω" στους γονείς μου τη ζωή μου, την επιβίωσή μου μεχρι να σταθω στα πόδια μου, τις σπουδές μου κλπ. Εννοείται πως ουτε οι γονείς μου, ούτε εμεις περιμένουμε "πληρωμή".απ τα παιδια μας.
Προσωπικά αυτα ξεκίνησα να τα σκέφτομαι απ τη στιγμή που πεθανε ο πατέρας μου απ τα 15 δηλαδή και σταματησα όταν απομυθοποίησα τους γονείς μου περίπου στα 25. Αναγνωρισα καί τα καλά και τα κακά. Το μόνο που δεν ηξερα είναι ποσος κοπος χρειαζεται για να μεγαλωσεις ενα παιδι που το κατάλαβα οταν εγινα εγω μητέρα και τα ειδα ολα. Δεν πέρασα φαση που θεωρουσα τουα γονείς μου κόπανους. Ισως δεν πρόλαβαenaon έγραψε: ↑25 Μάιος 2018, 16:01κοροιδέυουμε κάποιον παιδιά και δεν το έχω καταλάβει;Ίφιδα έγραψε: ↑25 Μάιος 2018, 15:49Βρε εγω μαζί σου και το διευκρινίζω στις τελευταιες 2 προτάσεις. Το χρωστάω το αναφέρω όπως σκέφτομαι εμενα ως παιδι. "Χρωστάω" στους γονείς μου τη ζωή μου, την επιβίωσή μου μεχρι να σταθω στα πόδια μου, τις σπουδές μου κλπ. Εννοείται πως ουτε οι γονείς μου, ούτε εμεις περιμένουμε "πληρωμή".απ τα παιδια μας.
εννοείτε οτι νιώθουμε οτι μας χρωστάνε, και εννοείτε ότι αυτά που λές για τους γονείς σου τα σκέφτηκες τελευταία, όταν ήσουν παιδί δεν τα δεχόσουν ούτε για αστείο, ή κάνω λάθος;
δεν λέμε τι κάνουμε, προφανώς θεωρούμε ότι ειναι δικά μας, άσχετα τι τους λέμε, μας χρωστάνε τα πάντα, απλά είμαστε φοβεροί τύποι κλπ, χαρίζουμε.
λέμε όμως ταυτόχρονα οτι δεν το βλέπουν έτσι εκείνα, μας θεωρούν κόπανους, όπως εμείς τότε τους γονείς μας.
ναι ούτε εγώ πρόλαβα ακριβώς, αλλά δεν θυμάσαι κάποιες στιγμές που οι κουβέντες πήγαιναν προς τα εκεί, και δεν το λέγανε, αλλά υπονοούσαν οτι τους χρωστάμε, οτι έχουν θυσιαστεί; Δεν τα έπαιρνες στο κρανίο, στιγμιαία; δεν λέω να τους έλεγες κόπανους όλη μέρα.Ίφιδα έγραψε: ↑25 Μάιος 2018, 16:09
Προσωπικά αυτα ξεκίνησα να τα σκέφτομαι απ τη στιγμή που πεθανε ο πατέρας μου απ τα 15 δηλαδή και σταματησα όταν απομυθοποίησα τους γονείς μου περίπου στα 25. Αναγνωρισα καί τα καλά και τα κακά. Το μόνο που δεν ηξερα είναι ποσος κοπος χρειαζεται για να μεγαλωσεις ενα παιδι που το κατάλαβα οταν εγινα εγω μητέρα και τα ειδα ολα. Δεν πέρασα φαση που θεωρουσα τουα γονείς μου κόπανους. Ισως δεν πρόλαβα
μπράβο τους. Εμένα μου περάσαν το βάρος του οτι είμαι οι ελπίδες τους με πόδια κλπ, ο χρόνος τους, τέτοια, και καλά δεν θέλανε όμως.
ασχολίαστη η νοσταλγία και επίκληση στους (παρα)κρατικούς σου προγόνους,ρετσινολαδολάγνε δωριεύς(δεν με εκπλήσσει άλλωστε) και δεν θα αναλωθώ κι εγω απαντώντας στο πόσο ψυχούλα υπήρξε ο Βελουχιώτης αντίστοιχα, και λοιπες πιπες.Golden Age έγραψε: ↑25 Μάιος 2018, 13:17Πού το τραβολόγησε ρε τύπε; Απο το σημείο που βρισκόταν πέρασαν.vantono έγραψε: ↑25 Μάιος 2018, 11:44τραβολογάει ενας αρχιπαπάρας το παιδάκι του στο κατόπι χουλιγκανάδων που με τη σειρά τους παίρνουν στο κατόπι ενα γέρο, που φεύγουν αντικείμενα και κλωτσοκαρατιές δεξιά κι αριστερά από χουλιγκανογόμαρα, και καθεστε εδω μεσα και πατε να ανοιξετε σοβαρή συζήτηση με οσους τον υποστηρίζουν ή έστω τον δικαιολογούν,και εξισώνουν το συνειδητό τραβολογημα του παιδιού τους προς μια τρομερά επικίνδυνη συμπλοκή,με το πνίξιμο απο τη φρουτόκρεμα ή απο ψαροκόκαλο. Αξιοι της μοιρας σας κι εσείς. Να δουμε τι θα γινοταν βεβαια, αν καποιο πλαστικομπούκαλο και λοιπα αντικειμενα, ή καμια κλωτσοκαρατιά έβρισκαν το παιδακι στο κεφάλι. Παραπχορουμ ρε πουστη μου!
Το μόνο ασόβαρο στη συζήτηση είναι η μη αποδοχή του πόσο ψυχούλα και υπέρμετρα ανθρωπιστής ήταν ο αείμνηστος Μανιαδάκης.
Με κάτι "ανθρωπιστές" σαν τον Βελουχιώτη, τον Στάλιν και τους σημερινούς συστημικούς που έχουνε βάλει στο στοχαστρό τους τον γονιό που έδειχνε στο παιδί του έναν τύπο που που αποτελεί κακο΄παράδειγμα, ασχολούνταν οι αμείμνηστος Μανιαδάκης με τα ανθρωπιστικά του ημίμετρα.vantono έγραψε: ↑25 Μάιος 2018, 17:30ασχολίαστη η νοσταλγία και επίκληση στους (παρα)κρατικούς σου προγόνους,ρετσινολαδολάγνε δωριεύς(δεν με εκπλήσσει άλλωστε) και δεν θα αναλωθώ κι εγω απαντώντας στο πόσο ψυχούλα υπήρξε ο Βελουχιώτης αντίστοιχα, και λοιπες πιπες.Golden Age έγραψε: ↑25 Μάιος 2018, 13:17Πού το τραβολόγησε ρε τύπε; Απο το σημείο που βρισκόταν πέρασαν.vantono έγραψε: ↑25 Μάιος 2018, 11:44τραβολογάει ενας αρχιπαπάρας το παιδάκι του στο κατόπι χουλιγκανάδων που με τη σειρά τους παίρνουν στο κατόπι ενα γέρο, που φεύγουν αντικείμενα και κλωτσοκαρατιές δεξιά κι αριστερά από χουλιγκανογόμαρα, και καθεστε εδω μεσα και πατε να ανοιξετε σοβαρή συζήτηση με οσους τον υποστηρίζουν ή έστω τον δικαιολογούν,και εξισώνουν το συνειδητό τραβολογημα του παιδιού τους προς μια τρομερά επικίνδυνη συμπλοκή,με το πνίξιμο απο τη φρουτόκρεμα ή απο ψαροκόκαλο. Αξιοι της μοιρας σας κι εσείς. Να δουμε τι θα γινοταν βεβαια, αν καποιο πλαστικομπούκαλο και λοιπα αντικειμενα, ή καμια κλωτσοκαρατιά έβρισκαν το παιδακι στο κεφάλι. Παραπχορουμ ρε πουστη μου!
Το μόνο ασόβαρο στη συζήτηση είναι η μη αποδοχή του πόσο ψυχούλα και υπέρμετρα ανθρωπιστής ήταν ο αείμνηστος Μανιαδάκης.
Θα σταθώ στο οτι υπάρχουν άτομα όμως, που υποστηρίζουν ή έστω δικαιολογούν αυτό τον τύπο,χωρις να μπορουν να καταλάβουν ποσο επικίνδυνος ειναι/μπορει να γίνει. Αν εκανε αυτο που έκανε με το παιδί του αγκαλιά,αύριο-μεθαύριο ειναι θεμα χρονου να τσαμπουκαλευτεί και στο δρόμο (αν δεν το έχει κανει ήδη) με το παιδί του στο πίσω κάθισμα. Είτε να βρίσει άσχημα κορνάροντας μπροστά του, είτε και να κατέβει απειλητικά απο το αμάξι για τα περαιτέρω. Και το παιδί να δει εικονες και να ζήσει στιγμές με τρομερά ολισθηρές συνεπειες για την ψυχική του υγεία. Οποιος τολμάει και εκθέτει τα παιδια του στον όποιο κίνδυνο, και ειναι ανίκανος να τα προστατέψει,ας μην τα φερνει στη ζωή. Απλό.
Θα πάθει τίποτα ο ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ που έχασαν τον Μπουτάρη.ΜπλεΜπουμπυς έγραψε: ↑25 Μάιος 2018, 17:48Εξαιρετική επιλογή ο Μπουτάρης για τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε σοβαρό φιλελεύθερο κόμμα, θιασωτών της θεωρίας των δυο άκρων, θα τον ήθελε.