.
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Θα σου πω το εξής...πήγα κάποτε στην Πολιτεία (στο βιβλιοπωλείο) για να πάρω κάτι βοηθητικό ως προς την ΚΔ, γιατί είχα πολλές απορίες κατά την ανάγνωση. Ψάχνοντας λοιπόν στην ενότητα "θεολογία" πέφτει το μάτι μου πάνω σε ένα από τα εκατοντάδες που υπήρχαν εκεί, το οποίο έλεγε απ έξω "εισαγωγή στην Καινή Διαθήκη". Το πιάνω στα χεριά μου ήταν αρκετά ογκώδες, διπλάσιο απ την κδ και αρκετά πυκνογραμμενο με σημειώσεις αναφορές, παραπομπές. Ήταν και σχετικά ακριβό (50ε) όποτε σκεφτόμουν αν θα το αγόραζα η μήπως ήταν υπερβολή τόση πληροφορια, ώσπου προσέχω τα μικρά γράμματα στην ράχη που έλεγαν "Τόμος 7"Natasha έγραψε: ↑02 Σεπ 2019, 20:34
Οχι, εμενα δεν με πειθει όλη αυτη η σαχλαμαρα περί αιτίας του κακου χωρις Μη Οντα.
Χμ, ξερεις τί σκεφτομαι; Οτι είστε σαν τα μικρα παιδια ακόμα που σας είπε καποιος ότι "να, εδω είναι η αληθεια για ολα και η απαντηση" και σεις ΦΟΒΑΣΤΕ να την αντικρυσετε.
Για να μην πω ότι κανετε σαν τους τρελους που ΔΕΝ αποδεχονται το αδυνατο και το αδιέξοδο. Είναι πιο βαρυ.
Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι Ορθόδοξος.waldorf έγραψε: ↑02 Σεπ 2019, 17:49Ορθόδοξος του νέου ημερολογίου;
Συγνώμη αν γίνομαι ενοχλητικός αλλά μου κάνει τρομερή εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο η Ορθόδοξη Εκκλησία χειρίζεται τις "αποκλίσεις" απ`το δόγμα.
Για παράδειγμα απαγορεύει σ`ένα ζευγάρι που έχει τελέσει πολιτικό γάμο να βαφτίσει το παιδί του (θεωρητικά τουλάχιστον),αλλά επιτρέπει σ`έναν ιερέα της να διδάσκει ή έστω να αποδέχεται ξεκάθαρα αιρετικές απόψεις κείμενα και δοξασίες πέραν των τυπικών*.Και τα τυπικά είναι πολύ ισχυρά στην Εκκλησία.Πραγματικά απορώ.
*(Μάλλον δεν είναι σωστή η διατύπωση αλλά δεν τα πολυσκαμπάζω αυτά.Έφυγε κι ο GeorgeV που θα μπορούσε να μας τα εξηγήσει αναλυτικά.Ίσως ο ΟΥΤΙΣ να μπορούσε να βοηθήσει εδώ.)
έλεος, πόλεμος εδώ , πόλεμος εκεί, μπλέξαμε. Κάνα πάρτι δεν έχει πουθενά για μας που θέλουμε να ξεφαντώνουμε ειρηνικά;
Ασχετο, είχα δει σε μια χαζοταινία κάτι τραγουδίστριες που είχαν πάει από την πατρίδα στο μέτωπο για να διασκεδάσουν τα πεζοναυτάκια εκεί στη ζούγκλα του Βιετνάμ.Sid Vicious έγραψε: ↑02 Σεπ 2019, 22:44έλεος, πόλεμος εδώ , πόλεμος εκεί, μπλέξαμε. Κάνα πάρτι δεν έχει πουθενά για μας που θέλουμε να ξεφαντώνουμε ειρηνικά;
Επίσης οι επιστήμονες δεν έχουν πει τίποτα για τα πρωινάδικα ούτε για τα σκυλάδικα. Μια κουβέντα, να ξέρουμε και εμείς τι να κάνουμε.
Πως ονομάζεται; Γιατί χώρισε, την κοπανηςε απο τον θεό; Τρελάθηκε απο κάτι που συνέβη;Natasha έγραψε: ↑02 Σεπ 2019, 19:44Λαθος καταλαβες, υπαρχει η γυναίκα του Θεου και η μητερα των όντων όλων. Μετα τον χωρισμο της απο τον Θεο, δεν δημιουργουνται αλλα όντα, οποτε και ο αριθμός των όντων είναι συγκεκριμένος.stargazer έγραψε: ↑02 Σεπ 2019, 19:12To πρώτο που προκύπτει είναι ο "πατέρας του διαβόλου" και αν έχω καταλάβει καλά υπάρχει και "αδερφή του θεού". Αυτά δεν υπάρχουν στην ορθόδοξη διδασκαλία. Ας ξεκινήσουμε από εκεί και στα υπόλοιπα πάμε αργότεραNatasha έγραψε: ↑02 Σεπ 2019, 18:49
Υποψιν, δεν είναι ενας ο πνευματικός μου μονο που συμφωνεί, βρηκα και δευτερο που συμφωνεί.
Σας ξαναρωτω για πολλοστη φορα, ΤΙ ΕΙΝΑΙ αυτό τελος παντων που τόσο σας φαίνεται ότι δεν συμφωνεί με τον παραδοσιακό σας Θεό;;;
Τί είναι; Πείτε! Με πειραζει αυτό που λεει, γι αυτον και γι αυτον τον λόγο.
Εξου και το Πατερας-Θεος και τα Παιδια Του, που είναι τα όντα ολα. Η Μητερα την κοπανησε...Την επιασε τρελα ξαφνικά.
Και πού πήγε;Natasha έγραψε: ↑02 Σεπ 2019, 19:44Λαθος καταλαβες, υπαρχει η γυναίκα του Θεου και η μητερα των όντων όλων. Μετα τον χωρισμο της απο τον Θεο, δεν δημιουργουνται αλλα όντα, οποτε και ο αριθμός των όντων είναι συγκεκριμένος.stargazer έγραψε: ↑02 Σεπ 2019, 19:12To πρώτο που προκύπτει είναι ο "πατέρας του διαβόλου" και αν έχω καταλάβει καλά υπάρχει και "αδερφή του θεού". Αυτά δεν υπάρχουν στην ορθόδοξη διδασκαλία. Ας ξεκινήσουμε από εκεί και στα υπόλοιπα πάμε αργότεραNatasha έγραψε: ↑02 Σεπ 2019, 18:49
Υποψιν, δεν είναι ενας ο πνευματικός μου μονο που συμφωνεί, βρηκα και δευτερο που συμφωνεί.
Σας ξαναρωτω για πολλοστη φορα, ΤΙ ΕΙΝΑΙ αυτό τελος παντων που τόσο σας φαίνεται ότι δεν συμφωνεί με τον παραδοσιακό σας Θεό;;;
Τί είναι; Πείτε! Με πειραζει αυτό που λεει, γι αυτον και γι αυτον τον λόγο.
Εξου και το Πατερας-Θεος και τα Παιδια Του, που είναι τα όντα ολα. Η Μητερα την κοπανησε...Την επιασε τρελα ξαφνικά.
Αγνωστη η αιτία φιλε.
Τα παραπονα σου στον Θεό...Sid Vicious έγραψε: ↑02 Σεπ 2019, 22:44έλεος, πόλεμος εδώ , πόλεμος εκεί, μπλέξαμε. Κάνα πάρτι δεν έχει πουθενά για μας που θέλουμε να ξεφαντώνουμε ειρηνικά;
Τον ξερεις;;;ΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑02 Σεπ 2019, 22:06Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι Ορθόδοξος.waldorf έγραψε: ↑02 Σεπ 2019, 17:49Ορθόδοξος του νέου ημερολογίου;
Συγνώμη αν γίνομαι ενοχλητικός αλλά μου κάνει τρομερή εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο η Ορθόδοξη Εκκλησία χειρίζεται τις "αποκλίσεις" απ`το δόγμα.
Για παράδειγμα απαγορεύει σ`ένα ζευγάρι που έχει τελέσει πολιτικό γάμο να βαφτίσει το παιδί του (θεωρητικά τουλάχιστον),αλλά επιτρέπει σ`έναν ιερέα της να διδάσκει ή έστω να αποδέχεται ξεκάθαρα αιρετικές απόψεις κείμενα και δοξασίες πέραν των τυπικών*.Και τα τυπικά είναι πολύ ισχυρά στην Εκκλησία.Πραγματικά απορώ.
*(Μάλλον δεν είναι σωστή η διατύπωση αλλά δεν τα πολυσκαμπάζω αυτά.Έφυγε κι ο GeorgeV που θα μπορούσε να μας τα εξηγήσει αναλυτικά.Ίσως ο ΟΥΤΙΣ να μπορούσε να βοηθήσει εδώ.)
Α δεν μας τα λες καλά. Τόσους τόμους της σειράς "ο καιρός γαρ εγγύς" έχει γράψει ο λιακό, εκαντοντάδες χιλιάδες, τι λέω, εκατομμύρια λέξεις και δεν μπόρεσε να γράψει μια αράδα για να μας εξηγήσει γιατί "τρελάθηκε" η γυναίκα του θεού;