Πρέπει να είναι βίαιη οπωσδήποτε; Αν είναι ειρηνική δεν σου κάνει; Χαλάει η μαγιά;

.
Πρέπει να είναι βίαιη οπωσδήποτε; Αν είναι ειρηνική δεν σου κάνει; Χαλάει η μαγιά;
Δεν είναι κάτι κρυφό.Δεν το τονίζουν από την αρχή βέβαια αλλά εάν πιάσει κουβέντα κάποιος και φέρει επιχειρήματα ότι δεν σηκώνει η αγορά τέτοιους μισθούς θα το πουν καθαρά.Nandros έγραψε: ↑04 Σεπ 2019, 16:05Συμφωνεί ο Κουτσούμπας με αυτό; Επειδή μόλις αποκαλύφθηκε ότι ξέρουν ότι δεν γίνεται αλλά το ζητούν για να φανεί ότι κάτι κάνουν.Fluffy έγραψε: ↑04 Σεπ 2019, 10:04το 1500 βασικός μισθός είναι για να δείξει την αδυναμία του καπιταλιστικού συστήματος να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες της ανθρωπότηταςfoscilis έγραψε: ↑28 Αύγ 2019, 11:45Κι όμως αυτό ακριβώς διεκδικεί, δεν τάζει απλά λαϊκή οικονομία αλλά πράγματα όπως 1500 βασικό μισθό που ουσιαστικά παραπέμπουν στο ότι το χρήμα του κεφαλαίου (το οποίο προσφέρεται για αναδιανομή) είναι τρομερά περισσότερο από το αληθινό του νούμερο και ενίοτε άπειρο.
Σιγά την αποκάλυψη. Εμείς είμαστε αυτοί που λένε ότι ο καπιταλισμός στο 2019 δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις αναγκες του κόσμου και θέλουμε να τον ανατρέψουμε. Το ερώτημα είναι εσύ θεωρείς ότι ο καπιταλισμός μπορεί να καλύψει τις συγχρονες αναγκες;Nandros έγραψε: ↑04 Σεπ 2019, 16:05Συμφωνεί ο Κουτσούμπας με αυτό; Επειδή μόλις αποκαλύφθηκε ότι ξέρουν ότι δεν γίνεται αλλά το ζητούν για να φανεί ότι κάτι κάνουν.Fluffy έγραψε: ↑04 Σεπ 2019, 10:04το 1500 βασικός μισθός είναι για να δείξει την αδυναμία του καπιταλιστικού συστήματος να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες της ανθρωπότηταςfoscilis έγραψε: ↑28 Αύγ 2019, 11:45Κι όμως αυτό ακριβώς διεκδικεί, δεν τάζει απλά λαϊκή οικονομία αλλά πράγματα όπως 1500 βασικό μισθό που ουσιαστικά παραπέμπουν στο ότι το χρήμα του κεφαλαίου (το οποίο προσφέρεται για αναδιανομή) είναι τρομερά περισσότερο από το αληθινό του νούμερο και ενίοτε άπειρο.
Και το 8ωρο, η ψήφος των γυναικών κάποτε έμοιαζαν διεκδικήσεις που στρέφονται ενάντια στο κοινωνικό στάτους του καπιταλισμού εκείνων των χρόνων.πατησιωτης έγραψε: ↑04 Σεπ 2019, 22:01Δεν είναι κάτι κρυφό.Δεν το τονίζουν από την αρχή βέβαια αλλά εάν πιάσει κουβέντα κάποιος και φέρει επιχειρήματα ότι δεν σηκώνει η αγορά τέτοιους μισθούς θα το πουν καθαρά.
Η εναλλακτική σας, ο κομμουνισμός, πέθανε και τον θάψαμε σε βαθύ τάφο.Fluffy έγραψε: ↑05 Σεπ 2019, 11:28Σιγά την αποκάλυψη. Εμείς είμαστε αυτοί που λένε ότι ο καπιταλισμός στο 2019 δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις αναγκες του κόσμου και θέλουμε να τον ανατρέψουμε. Το ερώτημα είναι εσύ θεωρείς ότι ο καπιταλισμός μπορεί να καλύψει τις συγχρονες αναγκες;
.Τα ψέματα τελειώνουν. Η χώρα, η κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με αυτό που πάντα ρωτούσα τους «πολιτικά ορθούς» συνομιλητές μου στις τηλεμαχίες: Τι θα κάνουμε αν το κράτος-συμμορία ανοίξει τη στρόφιγγα ξαμολώντας στρατιές προσφύγων και μη; Θα συζητάμε μόνο για το κέτερινγκ, πόσα ακόμη χοτ σποτ θα κάνουμε ώσπου η Πατρίδα να γίνει όλη τσαντιρομαχαλάς;
Όλοι παράνομοι είναι, θυμίζω, απλά εάν κάποιος είναι όντως πρόσφυγας αίρεται το αξιόποινο λόγω της κατάστασης ανάγκης στην οποία βρίσκεται, εφόσον τρέχει για να σώσει τη ζωή του. Αλλά πρέπει να του ασκηθεί δίωξη, να κριθεί από δικαστήριο.
Την Πέμπτη, μόνο στη Συκαμινιά της Λέσβου βγήκαν 12 μεγάλες βάρκες, από όπου αποβιβάστηκαν 600 άτομα. Ένα τάγμα! Όποιος πει ότι ξέφυγαν από την Τουρκική Ακτοφυλακή, πίνει από αυτό που πίνει ο Καρανίκας και έχει και εντομοκτόνο. Μπούκαραν 600, τους έστειλε ο Τούρκος, χώρια άλλους που βγήκαν σε άλλα μέρη. Η Σάμος είναι υπό κατάληψη. Τον χειμώνα οι μουσαφιραίοι θα είναι υπερδιπλάσιοι των μόνιμων κατοίκων. Και σχεδόν όλοι είναι μουσουλμάνοι κι όποιος κάνει ότι τάχα είναι άνευ σημασίας, είναι ύποπτος ή βλαξ.
Αναγκαία επισήμανση. Κάτι λιμοκοντόρους δικαιωματιστές του πολιτισμικού μαρξισμού, που δεν διαχωρίζουν πρόσφυγες από «οικονομικούς μετανάστες» και βρίζουν ως «φασίστα» όποιον τολμά να κάνει κριτική, να μην τους κάνετε ούτε μισό δράμι σκόντο και να τους κολλάτε στο κούτελο την ταμπέλα που τους αξίζει: προδότης. Όποιος υπηρετεί αλλότρια συμφέροντα έναντι των εθνικών, προδότης είναι και ορισμένοι τα κονομάνε κιόλας, αργυρώνητοι συνήγοροι των κατσαπλιάδων που στέλνει ο Ερντογάν μέσω της παρακρατικής μαφίας του.
Η Τουρκία κλιμακώνει, υλοποιεί βήμα βήμα μια ασύμμετρη απειλή με όπλο τους λαθρομετανάστες που μαζεύει με φτηνά εισιτήρια από Αφρική και Ασία και κατά δεύτερο λόγο τους αληθινούς πρόσφυγες, όλοι όμως μουσουλμάνοι, που θα ενταχθούν στην κοινωνία μας όταν ρίξει μαύρο χιόνι. Ποτέ.
Το πρόβλημα δεν είναι να πάρουμε κονδύλια για να τους ταΐζουμε. Όσο πιο πολλά λεφτά πέφτουν στην καταβόθρα του Μεταναστευτικού τόσο θα αυξάνονται οι «ροές», όπως χαριτωμένα βαφτίστηκε το «γιούργια στα σύνορα των Γιουνάνηδων». Η Τουρκία και πληρώνεται και πηδάει την Ευρώπη, με πρώτους εμάς.
Ούτε είναι ζήτημα βελτίωσης της σχετικής γραφειοκρατίας.
Δεν χρειάζονται λεφτά, κοτόπουλο χαλάλ, παιδότοποι, γούτσου γούτσου με ψυχοπονιάρικες καλοταϊσμένες ΜΚΟ, που πρέπει να ελεγχθούν από αμυγδαλές μέχρι απευθυσμένο. Χρειάζεται αποτροπή, τόσο επί του πεδίου όσο και με το να γίνουμε μη ελκυστικός προορισμός για τους παράνομους.
Απλή πρακτική πρόταση: de facto έχει καταργηθεί η εφαρμογή του νόμου που τιμωρεί ποινικά την παράνομη είσοδο. Το «μα, πού να τους βάλουμε;» δεν είναι δικαιολογία. Ούτε ο τεράστιος φόρτος που θα προκύψει για τους δικαστές. Αν μαζικά αρχίζανε κάποιοι να πουλάνε πρέζα ή να βιάζουν παιδιά, δεν θα τους ασκείτο ποινική δίωξη, γιατί είναι μικρές οι φυλακές και θα κουράζονταν οι δικαστές; Πληρώνονται καλύτερα από όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και δεν θα πάθουν τίποτα. Ας ξενυχτήσουν στα Αυτόφωρα. Να γίνει αυστηρότερη η ποινή, π.χ. τουλάχιστον τρία χρόνια, χωρίς μετατροπή και αναστολή, χωρίς πρόωρη αποφυλάκιση. Σύλληψη και ποινική δίωξη ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους παράνομα εισερχομένους και το Δικαστήριο θα αποφασίζει ποιος είναι πραγματικά πρόσφυγας, αν προέρχεται από χώρα που το δικαιολογεί και αν ήταν σε κατάσταση ανάγκης. Η μάνα με τα παιδιά της από τη Συρία θα φεύγει ελεύθερη, αναγνωριζομένης της κατάστασης ανάγκης. Ο Αλγερινός, ο Νιγηριανός, ο Πακιστανός θα πηγαίνει για τρία χρόνια στο σύρμα, συν 18 μήνες διοικητική κράτηση από το Αλλοδαπών. Θα ξέρει ότι θα μείνει 4,5 χρόνια στο γκιζντάνι. Δεν θα έρχεται κανείς. Θα τους δίνεις μόνο μία δυνατότητα αναστολής: αν πληρώσουν και φύγουν οικειοθελώς από εκεί που ήρθαν. Θα πληρώνουν το εισιτήριό τους, με τις χειροπέδες ως το αεροπλάνο και όξω από την πόρτα. Δεν φτάνουν οι φυλακές. Ορθόν και δεν πρέπει να γίνει κόλαση η ζωή των κρατουμένων.
Η λύση, απλή. Ο ένδοξος Στρατός μας έχει χιλιάδες μέτρα συρματόπλεγμα. Έχουμε ωραία ακατοίκητα νησιά. Οικίσκοι, συρματόπλεγμα, αυστηρή φρούρηση, αξιοπρεπές φαγητό και υγιεινή. Το έχουμε ξανακάνει για άλλους δόλιους εχθρούς. Έτσι, σύντομα θα τους χάσουμε τους μουσαφιραίους. Δεν θα έρχεται κανένας, διότι ουδείς έρχεται πληρώνοντας για να κάτσει 4,5 χρόνια φυλακή. Θα έρχονται μόνον οι λίγοι αληθινοί πρόσφυγες. Υπογραμμίζω δε ότι η μαζική μη εφαρμογή του νόμου για την παράνομη είσοδο χιλιάδων συνιστά επίσης μαζική διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος. Στη δε κλίμακα που γίνεται και με τις συνέπειες για την εθνική ασφάλεια, πλησιάζουμε σε άλλα, σοβαρότερα αδικήματα.
Αν δεν ληφθούν μέτρα, αυστηρά και τολμηρά, με μηδενική ανοχή στην ανομία, τότε θα βρεθούμε μπροστά στο εξής πολύ σκληρότερο δίλημμα: υποταγή στον εκβιασμό της Αγκυρας ή κήρυξη κατάστασης πολιορκίας με εφαρμογή του άρθρου 48 του Συντάγματος. Και τότε, μπροστά σε μια πραγματική μεγάλης κλίμακας εισβολή, θα υποχρεωθούμε να ασκήσουμε βία ντάλα μεσημέρι, push back, αντί να μοιράζουμε πορτοκαλάδες. Και καλά θα κάνουμε διότι δεν υπάρχει καμία διεθνής υποχρέωση να αυτοκτονήσουμε.
Όποιος δουλεύει σκληρά συνήθως ανταμοίβεται, σε οποιοδήποτε σύστημα.Nandros έγραψε: ↑05 Σεπ 2019, 17:27Η εναλλακτική σας, ο κομμουνισμός, πέθανε και τον θάψαμε σε βαθύ τάφο.
Εγώ γουστάρω καπιταλισμό, γιατί δούλεψα, ανταμείφθηκα και απολαμβάνω τους κόπους μου.
Δεν μου έφταιγε η δουλειά, το αφεντικό, το σύστημα, η ΝΤΠ, η κακούργα κενωνία, ο ανάδρομος Ερμής, το κέρατο μου, οτιδήποτε, για να δικαιολογήσω την τεμπελιά μου, όπως μερικοί-μερικοί, ονόματα δεν λέμε.
.
Δεν είπα ποτέ ότι ο καπιταλισμός είναι παράδεισος. Έχει πολλά και σοβαρά ελαττώματα.Parrot έγραψε: ↑05 Σεπ 2019, 18:02Όποιος δουλεύει σκληρά συνήθως ανταμοίβεται, σε οποιοδήποτε σύστημα.Nandros έγραψε: ↑05 Σεπ 2019, 17:27Η εναλλακτική σας, ο κομμουνισμός, πέθανε και τον θάψαμε σε βαθύ τάφο.
Εγώ γουστάρω καπιταλισμό, γιατί δούλεψα, ανταμείφθηκα και απολαμβάνω τους κόπους μου.
Δεν μου έφταιγε η δουλειά, το αφεντικό, το σύστημα, η ΝΤΠ, η κακούργα κενωνία, ο ανάδρομος Ερμής, το κέρατο μου, οτιδήποτε, για να δικαιολογήσω την τεμπελιά μου, όπως μερικοί-μερικοί, ονόματα δεν λέμε.
.
Η ζωή έτσι λειτουργεί, διαχρονικά ανεξαρτήτου εποχής και οικονομικού συστήματος, και δουλεύει σε δυο ταχύτητες:
Θα επιβραβεύσει εσένα, αλλά κοίταξε, θα επιβραβεύσει και τον γόνο τον τεμπέλη το παράσιτο,
και συνήθως τέτοια άτομα ανταμοίβονται λίγο νωρίτερα στη ζωή.
Π.χ. Εσύ μπορεί να χρειάστηκες χ, ψ δεκαετίες κοπιαστικής δουλειάς, χρόνια ολόκληρα υπομονής, να ξεκινήσεις απ' το μηδέν,
αλλά ένα λαμόγιο δεν τα έχει περάσει αυτά και δεν ξεκινάει απ' το μηδέν τη ζωή του.
Αυτό ήταν πάντα και απέτυχε να το διορθώσει τόσο ο κομμουνισμός όσο και ο καπιταλισμός.
το ίδιο μπορεί να έλεγε και ένας δούλος της αρχαιότητας ή ένας δουλοπάροικος σε προκαπιταλιστικό σύστημα γιατί έφαγε ένα καρβέλι παραπάνω.Nandros έγραψε: ↑05 Σεπ 2019, 17:27Η εναλλακτική σας, ο κομμουνισμός, πέθανε και τον θάψαμε σε βαθύ τάφο.
.
οχι, δεν μπορουμε.
με όρους του 15ου αιώνα μπορεί, αλλά αυτές δεν είναι σύγχρονες μας.
Τι λες πάλι ρε λάχανο, ο υποσιτισμός έχει μειωθεί δραματικά παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια με αυτό το πολιτικό-οικονομικό σύστημα.Fluffy έγραψε: ↑06 Σεπ 2019, 14:26με όρους του 15ου αιώνα μπορεί, αλλά αυτές δεν είναι σύγχρονες μας.
Τολμάς να λες για ικανοποίηση των σύγρονων αναγκών όταν στον κόσμο υπάρχουν παιδιά που υποσιτίζονται; Δε ντρέπεσαι λίγο να αρνείσαι την πραγματικότητα για το καπρίτσιο ενός διαλόγου και καλά "να την πεις στους κομμουνιστές";