Γιατί επιτρέπει ο Θεός το κακό στον κόσμο; [Δίκαιος ει Κύριε, και ευθείαι αι κρίσεις σου]

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Re: Γιατί επιτρέπει ο Θεός το κακό στον κόσμο; [Δίκαιος ει Κύριε, και ευθείαι αι κρίσεις σου]

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 05 Σεπ 2019, 15:22

Natasha έγραψε:
05 Σεπ 2019, 15:06
hellegennes έγραψε:
05 Σεπ 2019, 14:53
Natasha έγραψε:
05 Σεπ 2019, 14:46
Το θεμα είναι ότι για να το γνωρίσει αυτο κανείς πρεπει να εχει αίσθηση Θεου μεσα του. Δεν γίνεται με την κουβεντα μονο να πεισθεί κανείς.
Αν δεν γίνεται να πεισθώ με την κουβέντα, πώς μπορώ να έχω την αίσθηση του Θεού μέσα μου; Επειδή δεν έχω καμμιά αίσθηση θεού και δεν θυμάμαι να έκανα κάτι για να την έχω και δεν θυμάμαι ποτέ να την είχα, αν υπάρχει θεός, δεν φταίει αυτός που δεν έχω την αίσθησή του, αφού δεν είναι συνειδητή επιλογή που κάνω κατόπιν κουβέντας, γεγονότων και λογικής ανάλυσης;
Το εχω ξαναπει, αν δεν υπαρχει αισθηση Θεου, δεν γίνεται μόνο με την κουβεντα να Τον νιώσει κανεις και να καταλαβει καποια πραγματα. Και μαλιστα θεωρω ματαιες τις συζητησεις συγκεκριμένα στην ενοτητα της θρησκειολογίας, γιατί δεν μπορεί να πλησιαστεί ετσι ο Θεός. Ικανοποιουμε μονο την όποια αναγκη μας για λογο και φιλοσοφικη συζητηση. ΕΚΤΟΣ και αν θελει να σε φωτίσει ο Θεός (που αυτό θα το κανει για καποιο λόγο) όταν διαβασεις εναν καλό λόγο για Εκείνον και ετσι να εννοήσεις και ΤΟΤΕ θα σου απαντηθουν καποιες απορίες. Όχι όλες, παντα θα εχεις απορίες και παντα θα ζητας να σου απαντηθουν απο τον Θεό. Είναι μια συνεχης ερωτο-αποκριση.

Θα μπορουσα ίσως εγω απο μακρια τωρα που μιλαμε να σου μεταδωσω αυτην την αίσθηση του Θεου, αλλά και παλι δεν ξερω αν είμαι ικανη για τετοιο πραγμα.

Δεν ξέρω ειλικρινα πως ενεργοποιειται ο Θεός μεσα σε καθε ψυχη. Αυτό είναι θεμα του Θεου και του καθε ανθρωπου. Ξερω μόνο απο την δικη μου εμπειρία και ζωη ότι ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ λαχταρά μια ψυχη και είναι προς όφελός της, το δίνει ο Θεός ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σαν να είναι κατα καποιον τρόπο και δικό Του θεμα.

Να θυμασαι παντως ότι μπορεί να δείχνει αδικος ο Θεος αλλά στο τελος (είτε με τον θανατο του καθενός, είτε στην τελικη κριση) θα φανεί ότι υπηρξε δικαιος κατα ενα χιλιοστό όπως λεω με την ΚΑΘΕ ψυχη.
Αν παραβλέψουμε το τι λέει η επιστήμη σχετικά με αυτο το θέμα και αφήσουμε κατα μέρος και το τι λέει η θρησκεία τοτε πάμε στο αρχαίο γνώρισε τον εαυτό σου...
Θεμα θεού δεν ειναι σίγουρα δεν ειναι και σίγουρα για το ο,τι τραβάμε δεν φταίει...δεν υπάρχει τελική κρίση.
Παρατηρητής...

jey_pap
Phorum.gr user: j_pap

Re: Γιατί επιτρέπει ο Θεός το κακό στον κόσμο; [Δίκαιος ει Κύριε, και ευθείαι αι κρίσεις σου]

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jey_pap » 05 Σεπ 2019, 15:47

Stalker έγραψε:
05 Σεπ 2019, 12:06
jey_pap έγραψε:
05 Σεπ 2019, 11:45
Σε μια πενταετία θα έπρεπε να κάνουμε εισαγωγή γυναικολόγων και θηλέων στην Ελλάδα. και σε μια δεκαετία έπρεπε να βρούμε τρόπο επιστημονικό για όλον τον πολιτισμένο κόσμο περί δημιουργίας παιδιών.

https://www.lifo.gr/print/tora_tora/140029
Ενδιαφέρον άρθρο, λέει ότι οι στατιστικές που παρουσιάζουν τις εκτρώσεις αυξημένες είναι βασικά μπούρδες το λιγότερο αφού δεν συμβαδίζουν με την εξέλιξη του πληθυσμού και επειδή οι φαρμακευτικά υποβοηθούμενες αποβολές γίνονται σπίτι με συνταγογραφούμενα σκευάσματα και επομένως δεν μπορούν να μετρηθούν.

Επιπλέον λέει ότι αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα αυτό είναι η έλλειψη εξοικείωσης με μεθόδους οικογενειακού προγραμματισμού και η έλλειψη σεξουαλικής παιδείας γενικότερα, και όλοι ξέρουμε ποιοι σκίζουν τα καλτσόν τους κάθε φορά που προσπαθεί κάποιος να βάλει σεξουαλική αγωγή στα σχολεία.
μήπως καλά που υπάρχουν κι αυτοί;
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 05 Σεπ 2019, 18:50

hellegennes έγραψε:
05 Σεπ 2019, 13:07
stavmanr έγραψε:
05 Σεπ 2019, 12:10
hellegennes έγραψε:
04 Σεπ 2019, 23:57

Από πού προκύπτει ότι ισχύει αυτό;
Ότι ο ορισμός καθορίζει την ιδιότητα; :smt017
Τί είδους ερώτηση είναι αυτή; Σα να ρωτάς αν ο δρόμος είναι δρόμος ή κάτι άλλο...
Όχι, ο ορισμός του θεού είναι ότι ο θεός είναι αυτός που δημιουργεί τα πάντα. Κι εγώ δημιουργώ πράγματα αλλά αυτό δεν συνεπάγεται ότι είμαι καλός.
Αυτός είναι ο ορισμός του δικού σου θεού.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 05 Σεπ 2019, 18:51

ksk έγραψε:
05 Σεπ 2019, 15:12
Null έγραψε:
04 Σεπ 2019, 22:26
Γιατί αυτός ο κόσμος δεν είναι του θεού.
ὃς ἂν οὖν βουληθῇ φίλος εἶναι τοῦ κόσμου, ἐχθρὸς τοῦ Θεοῦ καθίσταται.
Εν μέρει αληθεύει...
Δεν θα ξεχνάμε ότι κατά την Π.Δ. ο άνθρωπος εξορίστηκε από τον παράδεισο για να εισέλθει στον κόσμο αυτό.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 05 Σεπ 2019, 18:52

Αυτός είναι ο ορισμός του θεού, τελεία.

Δεν υπάρχει ούτε στην λέξη ούτε στην έννοια του θεού η έννοια του καλού. Εσύ την προσάπτεις αυτόματα χωρίς να μας πεις πώς αιτιολογείται.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
BILLO

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BILLO » 05 Σεπ 2019, 18:56

hellegennes έγραψε:
05 Σεπ 2019, 18:52

Δεν υπάρχει ούτε στην λέξη ούτε στην έννοια του θεού η έννοια του καλού. Εσύ την προσάπτεις αυτόματα χωρίς να μας πεις πώς αιτιολογείται.
Καπου ειχα διαβασει οτι ετυμολογικα ειναι αυτος που τρεχει/κινειται γρηγορα αλλα δεν παιρνω ορκο. Γενικα κατα τον τροπο ομως που τον χρησιμοποιουμε ολοι, ειναι σιγουρα μια ασαφης εννοια.

Άβαταρ μέλους
ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 07 Σεπ 2019, 14:51

stavmanr έγραψε:
05 Σεπ 2019, 18:51
ksk έγραψε:
Null έγραψε:
04 Σεπ 2019, 22:26
Γιατί αυτός ο κόσμος δεν είναι του θεού.
ὃς ἂν οὖν βουληθῇ φίλος εἶναι τοῦ κόσμου, ἐχθρὸς τοῦ Θεοῦ καθίσταται.
Εν μέρει αληθεύει...
Δεν θα ξεχνάμε ότι κατά την Π.Δ. ο άνθρωπος εξορίστηκε από τον παράδεισο για να εισέλθει στον κόσμο αυτό.
Ναι όπως και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τι ειναι η Π.Δ...
Παρατηρητής...

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 07 Σεπ 2019, 14:58

ksk έγραψε:
07 Σεπ 2019, 14:51
stavmanr έγραψε:
05 Σεπ 2019, 18:51
ksk έγραψε:

Εν μέρει αληθεύει...
Ναι όπως και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τι ειναι η Π.Δ...
Το hard core πορνοπεριοδικό της εποχής. Αιμομιξείες, πουρολαγνείες και διάφορες άλλες ανωμαλίες. Πολλές από αυτές σήμερα είναι παράνομες.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 07 Σεπ 2019, 15:01

Εσύ το πηγες πολύ πιο πέρα απο το σκεπτικό μου ... Δεν εννοούσα αυτο , πρόθεση μου δεν ειναι να προσβάλλω τα πιστεύω κανενός.
Παρατηρητής...

Άβαταρ μέλους
stargazer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stargazer » 07 Σεπ 2019, 15:11

hellegennes έγραψε:

Eπειδη η αγαπη και η αταραξια ειναι η καταληξη καθε πνευματικου δρομου, ο Θεος που ειναι το απολυτο πνευματικο ον θα τα κατεχει απολυτα.

Δεν ειμαι θεολογος αλλα καπως ετσι παει.

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 07 Σεπ 2019, 16:31

Juno έγραψε:
07 Σεπ 2019, 14:58

Το hard core πορνοπεριοδικό της εποχής. Αιμομιξείες, πουρολαγνείες και διάφορες άλλες ανωμαλίες. Πολλές από αυτές σήμερα είναι παράνομες.
Στην περίπτωση του Λωτ και των κορών του, στο δημοτικό, πρέπει να μας είχαν πει ότι είναι αλληγορικό. Μια σιχασιά την ένιωσα πάντως. Αυτά τα διδασκόμασταν οι Έλληνες στο δημοτικό. Γιατί δεν μας δίδασκαν έναν Πλάτωνα, έναν Αριστοτέλη; Άντε και με το κοράνι.
Με την Ιφιγένεια εν Αυλίδι στο γυμνάσιο είχα νιώσει πολύ έντονα συναισθήματα, σαν να το ζούσα. Τελείως διαφορετικά συναισθήματα, νομίζω με αυτό το έργο ένιωσα την απελπισία του ανθρώπου εμπρός στην θνητότητά του. Αλλά είχε ωραία έκβαση. Άντε να το συγκρίνουμε με το προηγούμενο.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 08 Σεπ 2019, 08:21

hellegennes έγραψε:
...για τον Χελ.
Αν διάβαζες καταρχήν τον τίτλο του νήματος "Δίκαιος ει Κύριε" θα διαπίστωνες ότι το Καλό (που αντανακλάται στην έννοια του Θεϊκού Δικαίου) είναι ήδη ο άξονας της συζήτησης.
Κατά τα λοιπά όταν με ρωτάς πώς μπορεί κάτι εξ ορισμού να μην είναι ιδιότητα εκείνου που ορίζει είναι σαν να ρωτάς αν ο δρόμος είναι δρόμος ή πρέπει να αιτιολογηθεί επαρκώς.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 08 Σεπ 2019, 10:15

Αμπελοφιλοσοφικές μαλακίες. Ο θεός είναι ο δημιουργός. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι είναι καλός. Από πουθενά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Phorum.gr user: Σπυρος1
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος » 08 Σεπ 2019, 10:28

hellegennes έγραψε:
08 Σεπ 2019, 10:15
Αμπελοφιλοσοφικές μαλακίες. Ο θεός είναι ο δημιουργός. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι είναι καλός. Από πουθενά.
Ο ΘΕΟΣ ΚΑΛΟΣ ΕΣΤΙ = ΟΚΤΩ = ΝΑΟΣ ΘΗΒΩΝ = 1190
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 08 Σεπ 2019, 10:40

hellegennes έγραψε:
08 Σεπ 2019, 10:15
Κρίνοντας απο εμας τους ανθρωπους, όποιος δημιουργεί το οτιδηποτε ΔΕΝ το κανει απο κακό. Η δημιουργία είναι κατι καλό.

Δευτερον, το "θεός" βγαίνει (λεγεται) απο το ρημα "θέω" που σημαίνει τρεχω. Μπορεί ενας που τρεχει αραγε να τρεχει για το κακό, ή μονο για το καλό;

Βρίσκω ότι σε προβληματίζει αν ο Θεός ΕΚΤΟΣ απο καλός μπορεί να είναι ίσως και κακός, σκεψη που περασε ή περναει απο τα μυαλά όλων μας.
Ψαξτο.
"Άχρι καιρού..."

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών