Αν παραβλέψουμε το τι λέει η επιστήμη σχετικά με αυτο το θέμα και αφήσουμε κατα μέρος και το τι λέει η θρησκεία τοτε πάμε στο αρχαίο γνώρισε τον εαυτό σου...Natasha έγραψε: ↑05 Σεπ 2019, 15:06Το εχω ξαναπει, αν δεν υπαρχει αισθηση Θεου, δεν γίνεται μόνο με την κουβεντα να Τον νιώσει κανεις και να καταλαβει καποια πραγματα. Και μαλιστα θεωρω ματαιες τις συζητησεις συγκεκριμένα στην ενοτητα της θρησκειολογίας, γιατί δεν μπορεί να πλησιαστεί ετσι ο Θεός. Ικανοποιουμε μονο την όποια αναγκη μας για λογο και φιλοσοφικη συζητηση. ΕΚΤΟΣ και αν θελει να σε φωτίσει ο Θεός (που αυτό θα το κανει για καποιο λόγο) όταν διαβασεις εναν καλό λόγο για Εκείνον και ετσι να εννοήσεις και ΤΟΤΕ θα σου απαντηθουν καποιες απορίες. Όχι όλες, παντα θα εχεις απορίες και παντα θα ζητας να σου απαντηθουν απο τον Θεό. Είναι μια συνεχης ερωτο-αποκριση.hellegennes έγραψε: ↑05 Σεπ 2019, 14:53Αν δεν γίνεται να πεισθώ με την κουβέντα, πώς μπορώ να έχω την αίσθηση του Θεού μέσα μου; Επειδή δεν έχω καμμιά αίσθηση θεού και δεν θυμάμαι να έκανα κάτι για να την έχω και δεν θυμάμαι ποτέ να την είχα, αν υπάρχει θεός, δεν φταίει αυτός που δεν έχω την αίσθησή του, αφού δεν είναι συνειδητή επιλογή που κάνω κατόπιν κουβέντας, γεγονότων και λογικής ανάλυσης;
Θα μπορουσα ίσως εγω απο μακρια τωρα που μιλαμε να σου μεταδωσω αυτην την αίσθηση του Θεου, αλλά και παλι δεν ξερω αν είμαι ικανη για τετοιο πραγμα.
Δεν ξέρω ειλικρινα πως ενεργοποιειται ο Θεός μεσα σε καθε ψυχη. Αυτό είναι θεμα του Θεου και του καθε ανθρωπου. Ξερω μόνο απο την δικη μου εμπειρία και ζωη ότι ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ λαχταρά μια ψυχη και είναι προς όφελός της, το δίνει ο Θεός ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σαν να είναι κατα καποιον τρόπο και δικό Του θεμα.
Να θυμασαι παντως ότι μπορεί να δείχνει αδικος ο Θεος αλλά στο τελος (είτε με τον θανατο του καθενός, είτε στην τελικη κριση) θα φανεί ότι υπηρξε δικαιος κατα ενα χιλιοστό όπως λεω με την ΚΑΘΕ ψυχη.
Θεμα θεού δεν ειναι σίγουρα δεν ειναι και σίγουρα για το ο,τι τραβάμε δεν φταίει...δεν υπάρχει τελική κρίση.