Κοινοτισμός

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Κοινοτισμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 19 Νοέμ 2019, 19:43

Χαοτικός έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 19:36
Αφού σε έχω βρίσει. Είχες πάρει αντικαταθλιπτικό; Έλα μην ακούω μαλακίες!
Αντικαταθλιπτικό δεν έχω πάρει ποτέ.

Το μόνο συμβατό χάπι που μπορώ να σκεφτώ ήταν μισό υπνωτικό που είχα πάρει πριν 30 χρόνια και σχεδόν λιποθύμησα όταν το πήρα. Στον συγκεκριμένο τομέα είμαι όντως αγάμητη. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 19 Νοέμ 2019, 19:50

ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 19:43
Χαοτικός έγραψε:
Αφού σε έχω βρίσει. Είχες πάρει αντικαταθλιπτικό; Έλα μην ακούω μαλακίες!
Αντικαταθλιπτικό δεν έχω πάρει ποτέ.

Το μόνο συμβατό χάπι που μπορώ να σκεφτώ ήταν μισό υπνωτικό που είχα πάρει πριν 30 χρόνια και σχεδόν λιποθύμησα όταν το πήρα. Στον συγκεκριμένο τομέα είμαι όντως αγάμητη. :lol:
Α είπα.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 19 Νοέμ 2019, 19:50

Dwarven Blacksmith έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 19:40
ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 19:34

Ας μην πεταγοσουν, εγώ στο ερώτημα του ΟΥΤΙΣ απάντησα.
Και στην ομάδα/καμπ του ΟΥΤΙΣ θα ήσουν.

Έχετε περισσότερα κοινά στοιχεία.
Από το ερώτημα προκύπτει ότι θα έχει δύο ομάδες ο καθένας στις οποίες θα μπορεί να επιστρατεψει όποιον θέλει και των οποίων θα διαμορφώσει τις αρχές λειτουργίας , όχι ότι θα υπάρχουν δύο ομάδες γενικώς και θα πρέπει απλά να διαλέξει.
Έλα ρε νάνε, χαλάρωσε λίγο και δες το ως παιχνίδι. Υπάρχουν μόνον δύο κοινότητες ως δυνατότητα επιλογής για τους φορουμίτες. Οι μπλε και οι κόκκινοι. Το σε ποια κοινότητα θα ήθελε να είναι ο κάθε φορουμίτης ή ποιος φορουμίτης θα ήταν επιθυμητός για την κάθε κοινότητα είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα και ακριβώς αυτό το κάνει ενδιαφέρον.

Αυτό πάντως που έχει τη σαφή δυναμική είναι η προσωπική επιλογή του φορουμίτη. Η αναγκαστική "επιστράτευση" ή "φορουμιτομάζωμα" παίζει εκτός του δικού μου λογικού πλαίσιου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 19 Νοέμ 2019, 19:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 19 Νοέμ 2019, 19:53

Εγώ θα ήμουν εκεί που θα γαμιόντουσαν πιο πολύ και θα πίνανε μπάφους.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 19 Νοέμ 2019, 19:58

ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 19:50
ΓΑΛΗ έγραψε:

Και στην ομάδα/καμπ του ΟΥΤΙΣ θα ήσουν.

Έχετε περισσότερα κοινά στοιχεία.
Από το ερώτημα προκύπτει ότι θα έχει δύο ομάδες ο καθένας στις οποίες θα μπορεί να επιστρατεψει όποιον θέλει και των οποίων θα διαμορφώσει τις αρχές λειτουργίας , όχι ότι θα υπάρχουν δύο ομάδες γενικώς και θα πρέπει απλά να διαλέξει.
Έλα ρε νάνε, χαλάρωσε λίγο και δες το ως παιχνίδι. Υπάρχουν μόνον δύο κοινότητες ως δυνατότητα επιλογής για τους φορουμίτες. Οι μπλε και οι κόκκινοι. Το σε ποια κοινότητα θα ήθελε να είναι ο κάθε φορουμίτης ή ποιος φορουμίτης θα ήταν επιθυμητός για την κάθε κοινότητα είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα και ακριβώς αυτό το κάνει ενδιαφέρον.
Εγώ θέλω να το δω ως παιχνίδι αλλά δεν γίνεται αυτό που λες. Δεν γίνεται και να διαλέξω μεταξύ μπλε και κόκκινων και ταυτόχρονα το τι αντιπροσωπευουν οι μπλε και οι κόκκινοι να είναι υπό διαμόρφωση. Η μόνη λύση είναι να πας με συμπάθειες και ο Θεός βοηθός.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 19 Νοέμ 2019, 19:58

Χαοτικός έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 19:53
Ε, δεν περίμενα και τίποτα άλλο ως πρόταση. Μέχρι συλλογικότητα κατάληψης πιάνει το κοντέρ. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 19 Νοέμ 2019, 20:01

ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 19:58
Χαοτικός έγραψε:
Ε, δεν περίμενα και τίποτα άλλο ως πρόταση. Μέχρι συλλογικότητα κατάληψης πιάνει το κοντέρ. :lol:
Γιατί υπάρχει πρότασή που θα την καταλάβαινες; :D

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 19 Νοέμ 2019, 20:01

ΓΑΛΗ έγραψε:

Εγώ θέλω να το δω ως παιχνίδι αλλά δεν γίνεται αυτό που λες. Δεν γίνεται και να διαλέξω μεταξύ μπλε και κόκκινων και ταυτόχρονα το τι αντιπροσωπευουν οι μπλε και οι κόκκινοι να είναι υπό διαμόρφωση. Η μόνη λύση είναι να πας με συμπάθειες και ο Θεός βοηθός.
Στο δικό μου κόνσεπτ, δεν υπάρχει Θεός αγαπητέ.

Βασικό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 19 Νοέμ 2019, 20:03

19 Νοέμ 2019, 19:14
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 19:08
ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 18:38

Επιτέλους, είδα και μία άποψη, με την οποία συμφωνώ. Είσαι ο μόνος που ασχολήθηκε με το βασικό πνεύμα και όχι την καλλιτεχνική γραφή του γράμματος.

Το κωμικό είναι ότι θα παίζαμε σε άλλες ομάδες. :lol:
Το ζήτημα δεν είναι να συμφωνήσουμε σε δύο τρία οργανωτικά ζητήματα μιας κάποιας φανταστικής κοινότητας. Αυτό είναι το ευκολότερο.

Το ζήτημα είναι να συνειδητοποιήσουμε και να συμφωνήσουμε, γιατί τέτοια κοινοτιστικά φαινόμενα, που κάποτε ήταν ο κανόνας, έχουν εξαφανιστεί ή, όπου ακόμη υπάρχουν, τείνουν να εξαφανιστούν ή επιβιώνουν ως φολκλορικά θεάματα. Να συνειδητοποιήσουμε ποιο τέρας είναι αυτό που τα κατάπιε και που εμποδίζει να πραγματώνονται τέτοια πειράματα. Διότι, πολλές φορές έγιναν τέτοιες προσπάθειες, αλλά απέτυχαν. Αυτό είναι το δύσκολο.

Θες να σε βοηθήσω; Καπιταλισμός ονομάζεται το τέρας.
Τα κατάπιε επειδή υπερέχει συντριπτικά. Όπως και ο σοσιαλισμός φυσικά. Κάθε σύστημα που επιτυγχάνει οικονομίες κλίμακας είναι ανώτερο από κάποιο που δεν επιτυγχάνει. Επίσης εμπεριέχουν το στοιχείο της προόδου. Η κοινότητα με τις κοτουλες και τα καροτάκια είναι ένα όραμα απόλυτης στασιμότητας.
Ας ρωτήσουμε τους Ινδιάνους της Αμερικής να μας πουν την άποψη τους...
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 19 Νοέμ 2019, 20:07

Χαοτικός έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 20:01
ΓΑΛΗ έγραψε:
Χαοτικός έγραψε:
Γιατί υπάρχει πρότασή που θα την καταλάβαινες; :D
Έχω κάνει εξάσκηση με τις διατριβές στο ίντυ και λοιπά προχωρημένα τμήματα βρε. Το' χω. :D
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 19 Νοέμ 2019, 20:07

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 20:03
ΟΥΤΙΣ έγραψε:

Το ζήτημα δεν είναι να συμφωνήσουμε σε δύο τρία οργανωτικά ζητήματα μιας κάποιας φανταστικής κοινότητας. Αυτό είναι το ευκολότερο.

Το ζήτημα είναι να συνειδητοποιήσουμε και να συμφωνήσουμε, γιατί τέτοια κοινοτιστικά φαινόμενα, που κάποτε ήταν ο κανόνας, έχουν εξαφανιστεί ή, όπου ακόμη υπάρχουν, τείνουν να εξαφανιστούν ή επιβιώνουν ως φολκλορικά θεάματα. Να συνειδητοποιήσουμε ποιο τέρας είναι αυτό που τα κατάπιε και που εμποδίζει να πραγματώνονται τέτοια πειράματα. Διότι, πολλές φορές έγιναν τέτοιες προσπάθειες, αλλά απέτυχαν. Αυτό είναι το δύσκολο.

Τα κατάπιε επειδή υπερέχει συντριπτικά. Όπως και ο σοσιαλισμός φυσικά. Κάθε σύστημα που επιτυγχάνει οικονομίες κλίμακας είναι ανώτερο από κάποιο που δεν επιτυγχάνει. Επίσης εμπεριέχουν το στοιχείο της προόδου. Η κοινότητα με τις κοτουλες και τα καροτάκια είναι ένα όραμα απόλυτης στασιμότητας.
Τι σημαίνει αυτό; Πιστεύεις ότι ζούσαν σε διάσπαρτες κοινωνίες με ανώτερη ποιότητα ζωής από τη δικιά μας;
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 19 Νοέμ 2019, 20:08

ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 20:01
ΓΑΛΗ έγραψε:

Στο δικό μου κόνσεπτ, δεν υπάρχει Θεός αγαπητέ.

Βασικό.
Αυτό βρήκες να απαντήσεις;
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 19 Νοέμ 2019, 20:08

Θα συμμετείχα και γω στο παιχνίδι, αλλά μάλλον θα κατέληγε σε κάτι κοινότυπο.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

opsimasmenos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από opsimasmenos » 19 Νοέμ 2019, 20:09

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 18:38

Επιτέλους, είδα και μία άποψη, με την οποία συμφωνώ. Είσαι ο μόνος που ασχολήθηκε με το βασικό πνεύμα και όχι την καλλιτεχνική γραφή του γράμματος.

Το κωμικό είναι ότι θα παίζαμε σε άλλες ομάδες. :lol:

Τα κατάπιε επειδή υπερέχει συντριπτικά. Όπως και ο σοσιαλισμός φυσικά. Κάθε σύστημα που επιτυγχάνει οικονομίες κλίμακας είναι ανώτερο από κάποιο που δεν επιτυγχάνει. Επίσης εμπεριέχουν το στοιχείο της προόδου. Η κοινότητα με τις κοτουλες και τα καροτάκια είναι ένα όραμα απόλυτης στασιμότητας σταθερότητας.
Εδιτ
κάποτε κάποτε τα συστήματα καταρρέουν. Και ο καπιταλισμός βάλλεται από τις πολυεθνικές ήδη. Τι επιπτώσεις θα είχε ένα κραχ σαν του '29 στις μέρες μας με κλειστά μαγαζιά για την επιβίωση; Μια κοινότητα-εταιρία για να έχει μέλλον πρέπει να είναι αυτόνομη σε τροφή, ενέργεια, τεχνολογία, κτλ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος opsimasmenos την 19 Νοέμ 2019, 20:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 19 Νοέμ 2019, 20:11

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
19 Νοέμ 2019, 20:03
ΟΥΤΙΣ έγραψε:

Η πρόοδος που λέει είναι κάργα υπομεκειμενική εικόνα. Οι περιοσσοτεροι εννούν το playstation και όχι τις σχέσεις παραγωγής και τι καρπώνεται ο καθένας από την παραγωγή.

Ο μαρξ το έχει πει ο άνθρωπος πριν 150 χρόνια. Επικρατεί το σύστημα που δίνει διέξοδο στην ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων. Αλλά ανάπτυξη δεν είναι σώνει και καλά το τατσ σκριν. Πολύ πιο βασικό είναι ο ελεύθερος χρόνος. κάτι που δεν το μετράνε οι περισσότεροι γιατί αυτόν το λίγο που είχαν το ξεπουλάνε για λίγο παπατζιλικι στη ζωή τους. Εννοώ τα φέησμπουκ σήμερα και τα ιδιωτικά σου που δίνεςις, μέχρι τις κοινωνικές εκδηλώσεις που γινόντουσαν παλιά. κι εκεί έπρεπε να είσαι ντυμένος με στολή εργασίας και να τηρείς κώδικες και πρωτόκολλα που δεν είναι αποτέλεσμα της ελεύθερης ζωής σου κι επιλογής σου.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών