Η αθανασία της ψυχής

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Re: Η αθανασία της ψυχής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 22 Νοέμ 2019, 11:31

bluerose έγραψε:
22 Νοέμ 2019, 11:16
Εντάξει, σεβαστή η άποψη σου, άλλα απαντήσεις από εδώ δε θα βρεις, από μόνος εμπειρικά και να ελπίζεις να σε φωτίζει να καταλάβεις γιατί όλα αυτά
Για να φωτιστεί πρέπει να πλησιάσεις στο φως που λέγαμε

Καλή συνέχεια!!
για να συζητήσουμε άνοιξα το θέμα όχι για να βρω απαντήσεις...απαντήσεις έχω βρει μέσα από την συγκριτική θεολογία και από πολύ διάβασμα δεν περιμένω από εδώ...απλά εδώ είναι ευκαιρία να δειχθούν και κάποιες αποψεις ίσως άγνωστες...
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 22 Νοέμ 2019, 11:36

Στην μόνη αθανασία που μπορείτε να ελπίζετε παίδες είναι η εντύπωση που θα αφήσετε στη μνήμη των άλλων. Όσο οι άλλοι θα σας θυμούνται και θα σας σκέφτονται δεν θα πάψετε να υπάρχετε. Με τη λήθη, έρχεται κι ο τελευταίος θανατός σας. Ο αμετάκλητος. Η ανυπαρξία.

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 22 Νοέμ 2019, 11:50

bluerose έγραψε:
22 Νοέμ 2019, 10:57
-Θα παίξω μαζί τους και θα διασκεδάσω. Θα τους διδάξω πώς να παντρεύονται και στη συνέχεια να παίρνουν διαζύγιο, πώς να μισούν ο ένας τον άλλον και να προδίδουν τους φίλους , πώς να βλάπτουν ο ένας τον άλλον. Πώς να πίνουν κρασί, να χρησιμοποιούν ναρκωτικά και να ορκίζονται ψέματα. Πώς να σκοτώνει ο ένας τον άλλον και να σκοτώνουν τα παιδιά τους …Θα διασκεδάσω σε αυτόν τον κόσμο που δημιουργήθηκε από εμένα!
Και μετά το παιχνίδι τι θα κάνεις μαζί τους; ρώτησε ο Ιησούς.
-Θα τους πάρω μαζί μου στην φλογερή κόλαση, φώναξε ο Σατανάς με υπερηφάνεια.
-Πόσο θέλεις γι ‘αυτούς, ρώτησε ο Ιησούς
-Θέλεις αυτούς τους ανθρώπους; Αυτοί είναι άχρηστοι, θα σε μισούν, θα σε φτύσουν, θα σε προδώσουν, θα σε αρνηθούν, δεν μπορεί να θέλεις αυτούς τους ανθρώπους! Δεν αξίζουν το έλεος σου.
Τι θέλεις για αυτούς τους ανθρώπους; Ο Ιησούς ρώτησε ξανά.
Ο Σατανάς, κοιτάζοντας τον Ιησού, είπε, όλο το αίμα σου! Όλα τα δάκρυα σου! Την ζωή σου!”
Σύμφωνοι, απάντησε ο Κύριος. Και πλήρωσε το τίμημα
Υπήρχε απόλυτη σιωπή στο ναό …
Πήρε το κλουβί, ο ιερέας και κατέβηκε από τον άμβωνα …
Απομόνωσα αυτό το κομμάτι γιατί εδώ υπάρχει ένα ερώτημα. Οι άνθρωποι που τα κάνουν όλα αυτά τα κάνουν εξαιτίας της άγνοιας. Υπάρχει όμως και μια κατηγορία ανθρώπων που βάζουν τους υπόλοιπους να κάνουν όλα αυτά τα κακά που αναφέρει ο ιερέας, μέσω της εξουσίας και του χρήματος που φτάνουν να κατέχουν με παράνομους στις περισσότερες περιπτώσεις τρόπους. Μέσω του ψέματος και της διχόνοιας που διασπείρουν. Υπάρχουν εγκλήματα που δεν έγιναν καν από αυτούς, οι οποίοι κατηγορήθηκαν, φυλακίσθηκαν, λοιδορήθηκαν. Μήπως φταίνε σε κάτι οι σκλάβοι της βιομηχανίας της πορνείας ή της πορνογραφίας; Αυτοί που πιάστηκαν στην παγίδα των ναρκωτικών, του αλκοόλ; Δεν νομίζω να μίλησε ο Σατανάς μέσα τους για να πάρουν τον κακό δρόμο. Έγινε με την επίδραση ανθρώπων. Που κάνουν τα έργα του Σατανά;
Προσωπικά γι' αυτό τον λόγο απομακρύνθηκα από την Εκκλησία. Δεν λέει την αλήθεια και όποτε την έχει πει, μέσω εκπροσώπων της, τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι. :003:

Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F » 22 Νοέμ 2019, 12:55

Πεθαινεις κ τελος.
Δεν πρεπει να το λεμε ομως. Μπορει να αποβει καταστροφικο για την ανθρωποτητα.
Κριμα θαναι. Ναι.

Σσσσς...

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε:
23 Δεκ 2019, 09:51
...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 22 Νοέμ 2019, 15:25

Antares έγραψε:
22 Νοέμ 2019, 11:50
bluerose έγραψε:
22 Νοέμ 2019, 10:57
-Θα παίξω μαζί τους και θα διασκεδάσω. Θα τους διδάξω πώς να παντρεύονται και στη συνέχεια να παίρνουν διαζύγιο, πώς να μισούν ο ένας τον άλλον και να προδίδουν τους φίλους , πώς να βλάπτουν ο ένας τον άλλον. Πώς να πίνουν κρασί, να χρησιμοποιούν ναρκωτικά και να ορκίζονται ψέματα. Πώς να σκοτώνει ο ένας τον άλλον και να σκοτώνουν τα παιδιά τους …Θα διασκεδάσω σε αυτόν τον κόσμο που δημιουργήθηκε από εμένα!
Και μετά το παιχνίδι τι θα κάνεις μαζί τους; ρώτησε ο Ιησούς.
-Θα τους πάρω μαζί μου στην φλογερή κόλαση, φώναξε ο Σατανάς με υπερηφάνεια.
-Πόσο θέλεις γι ‘αυτούς, ρώτησε ο Ιησούς
-Θέλεις αυτούς τους ανθρώπους; Αυτοί είναι άχρηστοι, θα σε μισούν, θα σε φτύσουν, θα σε προδώσουν, θα σε αρνηθούν, δεν μπορεί να θέλεις αυτούς τους ανθρώπους! Δεν αξίζουν το έλεος σου.
Τι θέλεις για αυτούς τους ανθρώπους; Ο Ιησούς ρώτησε ξανά.
Ο Σατανάς, κοιτάζοντας τον Ιησού, είπε, όλο το αίμα σου! Όλα τα δάκρυα σου! Την ζωή σου!”
Σύμφωνοι, απάντησε ο Κύριος. Και πλήρωσε το τίμημα
Υπήρχε απόλυτη σιωπή στο ναό …
Πήρε το κλουβί, ο ιερέας και κατέβηκε από τον άμβωνα …
Απομόνωσα αυτό το κομμάτι γιατί εδώ υπάρχει ένα ερώτημα. Οι άνθρωποι που τα κάνουν όλα αυτά τα κάνουν εξαιτίας της άγνοιας. Υπάρχει όμως και μια κατηγορία ανθρώπων που βάζουν τους υπόλοιπους να κάνουν όλα αυτά τα κακά που αναφέρει ο ιερέας, μέσω της εξουσίας και του χρήματος που φτάνουν να κατέχουν με παράνομους στις περισσότερες περιπτώσεις τρόπους. Μέσω του ψέματος και της διχόνοιας που διασπείρουν. Υπάρχουν εγκλήματα που δεν έγιναν καν από αυτούς, οι οποίοι κατηγορήθηκαν, φυλακίσθηκαν, λοιδορήθηκαν. Μήπως φταίνε σε κάτι οι σκλάβοι της βιομηχανίας της πορνείας ή της πορνογραφίας; Αυτοί που πιάστηκαν στην παγίδα των ναρκωτικών, του αλκοόλ; Δεν νομίζω να μίλησε ο Σατανάς μέσα τους για να πάρουν τον κακό δρόμο. Έγινε με την επίδραση ανθρώπων. Που κάνουν τα έργα του Σατανά;
Προσωπικά γι' αυτό τον λόγο απομακρύνθηκα από την Εκκλησία. Δεν λέει την αλήθεια και όποτε την έχει πει, μέσω εκπροσώπων της, τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι. :003:
Εννοείται πως τα κάνουν και λόγο άγνοιας. Ειδικά αυτοί που τα κάνουν όχι λόγο άγνοιας αυτοί και θα δώσουν λόγο μπροστά στο Θεό και θα κριθούν πολύ αυστηρότερα διότι γνώριζαν

Οι εκπρόσωποι της είναι οχι οι άνθρωποι που πάνε κατηχητικό, ερωτήματα θα θέτεις σε ιερείς, μοναχούς, ο χειρότερος ιερέας ως άνθρωπος έχει Χάρη.
Η Χάρη μεταδίδεται, δε του τη στερείς, εκείνος την έχει άνωθεν. Βέβαια και θα κριθεί πολύ χειρότερα επειδή γνωρίζει αν δεν κάνει το θέλημα του Θεού
Για αυτό ψάχνεις το κατάλληλο για εσένα για τέτοιου είδους ερωτησεις

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 22 Νοέμ 2019, 15:28

Το ερώτημα σου μπορώ να το θέσω στη κατήχηση, αν κι η απάντηση είναι εύκολη.
Τόσο που θα απορήσουν όλοι , τη ξέρουν, λέγεται πειρασμικο

Πλέον συνηθησα, όταν ρωτάει έχει κανείς κάτι να ρωτησει; ο Πάτερ, όλοι γυρίζουν και κοιτάζουν κατά εμένα

Δε πειράζει, μέσω αυτού του ερωτήματος πάνε σ αλλά..σ αλλά..και όλα δένουν μεταξύ τους με Σοφία

Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 22 Νοέμ 2019, 15:39

Custom_F έγραψε:
22 Νοέμ 2019, 12:55
Πεθαινεις κ τελος.
Κριμα θαναι. Ναι.

Σσσσς...

Ούτε οτι μάλλον δεν υπάρχει ελευθερη βούληση....
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 22 Νοέμ 2019, 15:40

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε:
22 Νοέμ 2019, 11:36
Στην μόνη αθανασία που μπορείτε να ελπίζετε παίδες είναι η εντύπωση που θα αφήσετε στη μνήμη των άλλων. Όσο οι άλλοι θα σας θυμούνται και θα σας σκέφτονται δεν θα πάψετε να υπάρχετε. Με τη λήθη, έρχεται κι ο τελευταίος θανατός σας. Ο αμετάκλητος. Η ανυπαρξία.
Αυτό είναι που αρνείται να δεχτεί ο σούπερ εγωιστής Άνθρωπος, από τότε που απέκτησε ευμεγέθη εγκέφαλο.
Και μετά από χιλιάδες χρόνια μάθησης και γνώσης, καταντήσαμε να συζητάμε ακόμα ποιος τον έχει πιο μεγάλο ... τον θεό!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 22 Νοέμ 2019, 15:51

paul25 έγραψε:
22 Νοέμ 2019, 15:39
Custom_F έγραψε:
Πεθαινεις κ τελος.
Κριμα θαναι. Ναι.

Σσσσς...

Μα και φυσικά υπάρχει, εσύ ο ίδιος θα διαλέξεις

Εάν διαλέξεις το θέλημα του Θεού να το μάθεις πιο είναι για να έχεις τη βουλή του Θεού ως πυξίδα τότε θα κάνεις και υπακοή.
Η ανυπακοή μας έριξε στη γη, η υπακοή άρα, είναι πολύ σημαντική. Ακόμη κι αν ο γέροντας σου πει, πήγαινε μες τ άγρια λιοντάρια, μη σου πω αν πας, θα εξαφανιστούν και τα λιοντάρια
Τόσο πολύ
Βέβαια πάντα με ανθρώπινη διάκριση ποιον θα έχουμε πνευματικό
Μακάρι να έχει τη διάκριση την αρετή
Όλοι όμως μέσα στο εξομολογητηριο, μιλάει ο ίδιος ο Χριστός, μέσα από τα χείλη τους

ΤΣΟΛΙΑΣ
Phorum.gr user: sofos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΣΟΛΙΑΣ » 22 Νοέμ 2019, 15:59

bluerose έγραψε:
22 Νοέμ 2019, 15:51
paul25 έγραψε:
Custom_F έγραψε:
Πεθαινεις κ τελος.
Κριμα θαναι. Ναι.

Σσσσς...

Εάν διαλέξεις το θέλημα του Θεού να το μάθεις πιο είναι για να έχεις τη βουλή του Θεού ως πυξίδα τότε θα κάνεις και υπακοή.
Η ανυπακοή μας έριξε στη γη, η υπακοή άρα, είναι πολύ σημαντική. Ακόμη κι αν ο γέροντας σου πει, πήγαινε μες τ άγρια λιοντάρια, μη σου πω αν πας, θα εξαφανιστούν και τα λιοντάρια
Τόσο πολύ
Όλοι όμως μέσα στο εξομολογητηριο, μιλάει ο ίδιος ο Χριστός, μέσα από τα χείλη τους
Ακόμη οι γέροντες λένε τα ίδια στα κατηχητικά για λιοντάρια ,δράκους και υπόλοιπα τρομακτικά για να έχουν του χεριού τους τον κοσμάκη ; Τα θυμάμαι όταν ήμουν παιδάκι. Ποιος τα παίρνει στα σοβαρά όλα αυτά;
Αν μιλούσε ο Χριστός μέσα από τα χείλη τους θα έλεγε κοινότοπες απειλές γιαγιούλας που δεν έβγαλε ούτε το δημοτικό; Λίγη σοβαρότης.

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 22 Νοέμ 2019, 16:10

Nandros έγραψε:
22 Νοέμ 2019, 15:40
22 Νοέμ 2019, 11:36
Αυτό είναι που αρνείται να δεχτεί ο σούπερ εγωιστής Άνθρωπος, από τότε που απέκτησε ευμεγέθη εγκέφαλο.
Και μετά από χιλιάδες χρόνια μάθησης και γνώσης, καταντήσαμε να συζητάμε ακόμα ποιος τον έχει πιο μεγάλο ... τον θεό!
.
Κι εγώ αρνούμαι να το δεχτώ. Θέλω να ζήσω για πάντα και δεν σκέφτομαι τον θάνατο. Αυτό συμβουλεύω και στους άλλους να κάνουν.
Όταν όμως η ώρα έρθει, που θα έρθει, και φανεί μπροστά μου ο θεριστής θα τον καλωσορίσω και θα τον δεχτώ χωρίς παιδικά παραμυθάκια.
Αν με εγκαταλείψει το σώμα μου και νιώσω το μυαλό μου να φεύγει, προτού γίνω βάρος σ' εμένα και τους γύρω μου, πριν φτάσω στο σημείο να ζω με έναν μόνιμο φόβο και παρασυρθώ από υποσχέσεις παραδείσου πιθανότατα όχι μόνο να τον καλωσορίσω αλλά να τον προσκαλέσω. Θα πιούμε ένα τσιπουράκι και μετά θα πάρουμε τον δρόμο μας.

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 22 Νοέμ 2019, 16:15

ΤΣΟΛΙΑΣ έγραψε:
22 Νοέμ 2019, 15:59
bluerose έγραψε:
paul25 έγραψε:

Τόσο πολύ
Ακόμη οι γέροντες λένε τα ίδια στα κατηχητικά για λιοντάρια ,δράκους και υπόλοιπα τρομακτικά για να έχουν του χεριού τους τον κοσμάκη ; Τα θυμάμαι όταν ήμουν παιδάκι. Ποιος τα παίρνει στα σοβαρά όλα αυτά;
Αν μιλούσε ο Χριστός μέσα από τα χείλη τους θα έλεγε κοινότοπες απειλές γιαγιούλας που δεν έβγαλε ούτε το δημοτικό; Λίγη σοβαρότης.
Το παράδειγμα με τα λιοντάρια δικό μου ήταν
Αντιλαμβανόμενη ότι κάνοντας υπακοή,είσαι ελεύθερος πραγματικά
Πέρα δλ από τα παραμύθια που δεν είναι παραμύθια και θα το μάθουμε αυτό όλοι πιάνουμε και πιο σοβαρά νοήματα

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 22 Νοέμ 2019, 16:26

bluerose έγραψε:
22 Νοέμ 2019, 16:15
ΤΣΟΛΙΑΣ έγραψε:
bluerose έγραψε:

Τόσο πολύ
Πέρα δλ από τα παραμύθια που δεν είναι παραμύθια και θα το μάθουμε αυτό όλοι πιάνουμε και πιο σοβαρά νοήματα
Από τους μεγαλύτερους μάγκες παγκοσμίως ο Χριστός αλλά καλά είναι να μένουμε στη φιλοσοφική του γήινη απελευθερωτική προσέγγιση. Όχι στις χαρμόσυνες ειδήσεις περί παραδείσου και ένωσης με το θείο.
Κάποια στιγμή θα ενωθούμε μόνο με τη γη και δεν θα έχει μείνει τίποτα από εμάς πέρα από αυτά που έχουμε κάνει και τους ανθρώπους που έχουμε αγγίξει. Εκεί θα βρίσκεται η μόνη κρίση κι η μόνη ανάμνηση από εμάς. Δεν χρειαζόμαστε υποσχέσεις άλλης ζωής για να είμαστε ηθικά και φωτεινά όντα.

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 22 Νοέμ 2019, 16:30

22 Νοέμ 2019, 16:26
bluerose έγραψε:
ΤΣΟΛΙΑΣ έγραψε:

Από τους μεγαλύτερους μάγκες παγκοσμίως ο Χριστός αλλά καλά είναι να μένουμε στη φιλοσοφική του γήινη απελευθερωτική προσέγγιση. Όχι στις χαρμόσυνες ειδήσεις περί παραδείσου και ένωσης με το θείο.
Κάποια στιγμή θα ενωθούμε μόνο με τη γη και δεν θα έχει μείνει τίποτα από εμάς πέρα από αυτά που έχουμε κάνει και τους ανθρώπους που έχουμε αγγίξει. Εκεί θα βρίσκεται η μόνη κρίση κι η μόνη ανάμνηση από εμάς. Δεν χρειαζόμαστε υποσχέσεις άλλης ζωής για να είμαστε ηθικά και φωτεινά όντα.
Δεν φτάνει μόνο η πίστη, γράφει ο Άγιος Νικολάι Βελιμιροβιτς, θέλει να είσαι ηθικό και φωτεινό ον

Εξυπακούεται για όποιον φτάσει να διαβάσει το ομωνυμο βιβλίο...ότι, και εκκλησιαζομαστε και εξομολογουμαστε και κοινωνούμε. Χωρίς αυτά δεν βλέπουμε παραδεισο

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 22 Νοέμ 2019, 16:37

bluerose έγραψε:
22 Νοέμ 2019, 16:30
22 Νοέμ 2019, 16:26
bluerose έγραψε:

Δεν φτάνει μόνο η πίστη, γράφει ο Άγιος Νικολάι Βελιμιροβιτς, θέλει να είσαι ηθικό και φωτεινό ον

Εξυπακούεται για όποιον φτάσει να διαβάσει το ομωνυμο βιβλίο...ότι, και εκκλησιαζομαστε και εξομολογουμαστε και κοινωνούμε. Χωρίς αυτά δεν βλέπουμε παραδεισο
Γλυκιά μου. Παράδεισο δεν βλέπουμε όπως και να 'χει.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών