για να συζητήσουμε άνοιξα το θέμα όχι για να βρω απαντήσεις...απαντήσεις έχω βρει μέσα από την συγκριτική θεολογία και από πολύ διάβασμα δεν περιμένω από εδώ...απλά εδώ είναι ευκαιρία να δειχθούν και κάποιες αποψεις ίσως άγνωστες...
Η αθανασία της ψυχής
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- tanipteros
Re: Η αθανασία της ψυχής
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

- Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
Στην μόνη αθανασία που μπορείτε να ελπίζετε παίδες είναι η εντύπωση που θα αφήσετε στη μνήμη των άλλων. Όσο οι άλλοι θα σας θυμούνται και θα σας σκέφτονται δεν θα πάψετε να υπάρχετε. Με τη λήθη, έρχεται κι ο τελευταίος θανατός σας. Ο αμετάκλητος. Η ανυπαρξία.
Απομόνωσα αυτό το κομμάτι γιατί εδώ υπάρχει ένα ερώτημα. Οι άνθρωποι που τα κάνουν όλα αυτά τα κάνουν εξαιτίας της άγνοιας. Υπάρχει όμως και μια κατηγορία ανθρώπων που βάζουν τους υπόλοιπους να κάνουν όλα αυτά τα κακά που αναφέρει ο ιερέας, μέσω της εξουσίας και του χρήματος που φτάνουν να κατέχουν με παράνομους στις περισσότερες περιπτώσεις τρόπους. Μέσω του ψέματος και της διχόνοιας που διασπείρουν. Υπάρχουν εγκλήματα που δεν έγιναν καν από αυτούς, οι οποίοι κατηγορήθηκαν, φυλακίσθηκαν, λοιδορήθηκαν. Μήπως φταίνε σε κάτι οι σκλάβοι της βιομηχανίας της πορνείας ή της πορνογραφίας; Αυτοί που πιάστηκαν στην παγίδα των ναρκωτικών, του αλκοόλ; Δεν νομίζω να μίλησε ο Σατανάς μέσα τους για να πάρουν τον κακό δρόμο. Έγινε με την επίδραση ανθρώπων. Που κάνουν τα έργα του Σατανά;bluerose έγραψε: ↑22 Νοέμ 2019, 10:57-Θα παίξω μαζί τους και θα διασκεδάσω. Θα τους διδάξω πώς να παντρεύονται και στη συνέχεια να παίρνουν διαζύγιο, πώς να μισούν ο ένας τον άλλον και να προδίδουν τους φίλους , πώς να βλάπτουν ο ένας τον άλλον. Πώς να πίνουν κρασί, να χρησιμοποιούν ναρκωτικά και να ορκίζονται ψέματα. Πώς να σκοτώνει ο ένας τον άλλον και να σκοτώνουν τα παιδιά τους …Θα διασκεδάσω σε αυτόν τον κόσμο που δημιουργήθηκε από εμένα!
Και μετά το παιχνίδι τι θα κάνεις μαζί τους; ρώτησε ο Ιησούς.
-Θα τους πάρω μαζί μου στην φλογερή κόλαση, φώναξε ο Σατανάς με υπερηφάνεια.
-Πόσο θέλεις γι ‘αυτούς, ρώτησε ο Ιησούς
-Θέλεις αυτούς τους ανθρώπους; Αυτοί είναι άχρηστοι, θα σε μισούν, θα σε φτύσουν, θα σε προδώσουν, θα σε αρνηθούν, δεν μπορεί να θέλεις αυτούς τους ανθρώπους! Δεν αξίζουν το έλεος σου.
Τι θέλεις για αυτούς τους ανθρώπους; Ο Ιησούς ρώτησε ξανά.
Ο Σατανάς, κοιτάζοντας τον Ιησού, είπε, όλο το αίμα σου! Όλα τα δάκρυα σου! Την ζωή σου!”
Σύμφωνοι, απάντησε ο Κύριος. Και πλήρωσε το τίμημα
Υπήρχε απόλυτη σιωπή στο ναό …
Πήρε το κλουβί, ο ιερέας και κατέβηκε από τον άμβωνα …
Προσωπικά γι' αυτό τον λόγο απομακρύνθηκα από την Εκκλησία. Δεν λέει την αλήθεια και όποτε την έχει πει, μέσω εκπροσώπων της, τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι.

Πεθαινεις κ τελος.
Δεν πρεπει να το λεμε ομως. Μπορει να αποβει καταστροφικο για την ανθρωποτητα.
Κριμα θαναι. Ναι.
Σσσσς...
Δεν πρεπει να το λεμε ομως. Μπορει να αποβει καταστροφικο για την ανθρωποτητα.
Κριμα θαναι. Ναι.
Σσσσς...
Εννοείται πως τα κάνουν και λόγο άγνοιας. Ειδικά αυτοί που τα κάνουν όχι λόγο άγνοιας αυτοί και θα δώσουν λόγο μπροστά στο Θεό και θα κριθούν πολύ αυστηρότερα διότι γνώριζανAntares έγραψε: ↑22 Νοέμ 2019, 11:50Απομόνωσα αυτό το κομμάτι γιατί εδώ υπάρχει ένα ερώτημα. Οι άνθρωποι που τα κάνουν όλα αυτά τα κάνουν εξαιτίας της άγνοιας. Υπάρχει όμως και μια κατηγορία ανθρώπων που βάζουν τους υπόλοιπους να κάνουν όλα αυτά τα κακά που αναφέρει ο ιερέας, μέσω της εξουσίας και του χρήματος που φτάνουν να κατέχουν με παράνομους στις περισσότερες περιπτώσεις τρόπους. Μέσω του ψέματος και της διχόνοιας που διασπείρουν. Υπάρχουν εγκλήματα που δεν έγιναν καν από αυτούς, οι οποίοι κατηγορήθηκαν, φυλακίσθηκαν, λοιδορήθηκαν. Μήπως φταίνε σε κάτι οι σκλάβοι της βιομηχανίας της πορνείας ή της πορνογραφίας; Αυτοί που πιάστηκαν στην παγίδα των ναρκωτικών, του αλκοόλ; Δεν νομίζω να μίλησε ο Σατανάς μέσα τους για να πάρουν τον κακό δρόμο. Έγινε με την επίδραση ανθρώπων. Που κάνουν τα έργα του Σατανά;bluerose έγραψε: ↑22 Νοέμ 2019, 10:57-Θα παίξω μαζί τους και θα διασκεδάσω. Θα τους διδάξω πώς να παντρεύονται και στη συνέχεια να παίρνουν διαζύγιο, πώς να μισούν ο ένας τον άλλον και να προδίδουν τους φίλους , πώς να βλάπτουν ο ένας τον άλλον. Πώς να πίνουν κρασί, να χρησιμοποιούν ναρκωτικά και να ορκίζονται ψέματα. Πώς να σκοτώνει ο ένας τον άλλον και να σκοτώνουν τα παιδιά τους …Θα διασκεδάσω σε αυτόν τον κόσμο που δημιουργήθηκε από εμένα!
Και μετά το παιχνίδι τι θα κάνεις μαζί τους; ρώτησε ο Ιησούς.
-Θα τους πάρω μαζί μου στην φλογερή κόλαση, φώναξε ο Σατανάς με υπερηφάνεια.
-Πόσο θέλεις γι ‘αυτούς, ρώτησε ο Ιησούς
-Θέλεις αυτούς τους ανθρώπους; Αυτοί είναι άχρηστοι, θα σε μισούν, θα σε φτύσουν, θα σε προδώσουν, θα σε αρνηθούν, δεν μπορεί να θέλεις αυτούς τους ανθρώπους! Δεν αξίζουν το έλεος σου.
Τι θέλεις για αυτούς τους ανθρώπους; Ο Ιησούς ρώτησε ξανά.
Ο Σατανάς, κοιτάζοντας τον Ιησού, είπε, όλο το αίμα σου! Όλα τα δάκρυα σου! Την ζωή σου!”
Σύμφωνοι, απάντησε ο Κύριος. Και πλήρωσε το τίμημα
Υπήρχε απόλυτη σιωπή στο ναό …
Πήρε το κλουβί, ο ιερέας και κατέβηκε από τον άμβωνα …
Προσωπικά γι' αυτό τον λόγο απομακρύνθηκα από την Εκκλησία. Δεν λέει την αλήθεια και όποτε την έχει πει, μέσω εκπροσώπων της, τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι.
Οι εκπρόσωποι της είναι οχι οι άνθρωποι που πάνε κατηχητικό, ερωτήματα θα θέτεις σε ιερείς, μοναχούς, ο χειρότερος ιερέας ως άνθρωπος έχει Χάρη.
Η Χάρη μεταδίδεται, δε του τη στερείς, εκείνος την έχει άνωθεν. Βέβαια και θα κριθεί πολύ χειρότερα επειδή γνωρίζει αν δεν κάνει το θέλημα του Θεού
Για αυτό ψάχνεις το κατάλληλο για εσένα για τέτοιου είδους ερωτησεις
Το ερώτημα σου μπορώ να το θέσω στη κατήχηση, αν κι η απάντηση είναι εύκολη.
Τόσο που θα απορήσουν όλοι , τη ξέρουν, λέγεται πειρασμικο
Πλέον συνηθησα, όταν ρωτάει έχει κανείς κάτι να ρωτησει; ο Πάτερ, όλοι γυρίζουν και κοιτάζουν κατά εμένα
Δε πειράζει, μέσω αυτού του ερωτήματος πάνε σ αλλά..σ αλλά..και όλα δένουν μεταξύ τους με Σοφία
Τόσο που θα απορήσουν όλοι , τη ξέρουν, λέγεται πειρασμικο
Πλέον συνηθησα, όταν ρωτάει έχει κανείς κάτι να ρωτησει; ο Πάτερ, όλοι γυρίζουν και κοιτάζουν κατά εμένα
Δε πειράζει, μέσω αυτού του ερωτήματος πάνε σ αλλά..σ αλλά..και όλα δένουν μεταξύ τους με Σοφία
Ούτε οτι μάλλον δεν υπάρχει ελευθερη βούληση....
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Αυτό είναι που αρνείται να δεχτεί ο σούπερ εγωιστής Άνθρωπος, από τότε που απέκτησε ευμεγέθη εγκέφαλο.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: ↑22 Νοέμ 2019, 11:36Στην μόνη αθανασία που μπορείτε να ελπίζετε παίδες είναι η εντύπωση που θα αφήσετε στη μνήμη των άλλων. Όσο οι άλλοι θα σας θυμούνται και θα σας σκέφτονται δεν θα πάψετε να υπάρχετε. Με τη λήθη, έρχεται κι ο τελευταίος θανατός σας. Ο αμετάκλητος. Η ανυπαρξία.
Και μετά από χιλιάδες χρόνια μάθησης και γνώσης, καταντήσαμε να συζητάμε ακόμα ποιος τον έχει πιο μεγάλο ... τον θεό!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Μα και φυσικά υπάρχει, εσύ ο ίδιος θα διαλέξεις
Εάν διαλέξεις το θέλημα του Θεού να το μάθεις πιο είναι για να έχεις τη βουλή του Θεού ως πυξίδα τότε θα κάνεις και υπακοή.
Η ανυπακοή μας έριξε στη γη, η υπακοή άρα, είναι πολύ σημαντική. Ακόμη κι αν ο γέροντας σου πει, πήγαινε μες τ άγρια λιοντάρια, μη σου πω αν πας, θα εξαφανιστούν και τα λιοντάρια
Τόσο πολύ
Βέβαια πάντα με ανθρώπινη διάκριση ποιον θα έχουμε πνευματικό
Μακάρι να έχει τη διάκριση την αρετή
Όλοι όμως μέσα στο εξομολογητηριο, μιλάει ο ίδιος ο Χριστός, μέσα από τα χείλη τους
Ακόμη οι γέροντες λένε τα ίδια στα κατηχητικά για λιοντάρια ,δράκους και υπόλοιπα τρομακτικά για να έχουν του χεριού τους τον κοσμάκη ; Τα θυμάμαι όταν ήμουν παιδάκι. Ποιος τα παίρνει στα σοβαρά όλα αυτά;bluerose έγραψε: ↑22 Νοέμ 2019, 15:51Μα και φυσικά υπάρχει, εσύ ο ίδιος θα διαλέξεις
Εάν διαλέξεις το θέλημα του Θεού να το μάθεις πιο είναι για να έχεις τη βουλή του Θεού ως πυξίδα τότε θα κάνεις και υπακοή.
Η ανυπακοή μας έριξε στη γη, η υπακοή άρα, είναι πολύ σημαντική. Ακόμη κι αν ο γέροντας σου πει, πήγαινε μες τ άγρια λιοντάρια, μη σου πω αν πας, θα εξαφανιστούν και τα λιοντάρια
Τόσο πολύ
Όλοι όμως μέσα στο εξομολογητηριο, μιλάει ο ίδιος ο Χριστός, μέσα από τα χείλη τους
Αν μιλούσε ο Χριστός μέσα από τα χείλη τους θα έλεγε κοινότοπες απειλές γιαγιούλας που δεν έβγαλε ούτε το δημοτικό; Λίγη σοβαρότης.
- Πορφύριος Εξαρχίδης
Κι εγώ αρνούμαι να το δεχτώ. Θέλω να ζήσω για πάντα και δεν σκέφτομαι τον θάνατο. Αυτό συμβουλεύω και στους άλλους να κάνουν.Nandros έγραψε: ↑22 Νοέμ 2019, 15:40Αυτό είναι που αρνείται να δεχτεί ο σούπερ εγωιστής Άνθρωπος, από τότε που απέκτησε ευμεγέθη εγκέφαλο.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: ↑22 Νοέμ 2019, 11:36Στην μόνη αθανασία που μπορείτε να ελπίζετε παίδες είναι η εντύπωση που θα αφήσετε στη μνήμη των άλλων. Όσο οι άλλοι θα σας θυμούνται και θα σας σκέφτονται δεν θα πάψετε να υπάρχετε. Με τη λήθη, έρχεται κι ο τελευταίος θανατός σας. Ο αμετάκλητος. Η ανυπαρξία.
Και μετά από χιλιάδες χρόνια μάθησης και γνώσης, καταντήσαμε να συζητάμε ακόμα ποιος τον έχει πιο μεγάλο ... τον θεό!
.
Όταν όμως η ώρα έρθει, που θα έρθει, και φανεί μπροστά μου ο θεριστής θα τον καλωσορίσω και θα τον δεχτώ χωρίς παιδικά παραμυθάκια.
Αν με εγκαταλείψει το σώμα μου και νιώσω το μυαλό μου να φεύγει, προτού γίνω βάρος σ' εμένα και τους γύρω μου, πριν φτάσω στο σημείο να ζω με έναν μόνιμο φόβο και παρασυρθώ από υποσχέσεις παραδείσου πιθανότατα όχι μόνο να τον καλωσορίσω αλλά να τον προσκαλέσω. Θα πιούμε ένα τσιπουράκι και μετά θα πάρουμε τον δρόμο μας.
Το παράδειγμα με τα λιοντάρια δικό μου ήτανΤΣΟΛΙΑΣ έγραψε: ↑22 Νοέμ 2019, 15:59Ακόμη οι γέροντες λένε τα ίδια στα κατηχητικά για λιοντάρια ,δράκους και υπόλοιπα τρομακτικά για να έχουν του χεριού τους τον κοσμάκη ; Τα θυμάμαι όταν ήμουν παιδάκι. Ποιος τα παίρνει στα σοβαρά όλα αυτά;bluerose έγραψε: ↑22 Νοέμ 2019, 15:51Μα και φυσικά υπάρχει, εσύ ο ίδιος θα διαλέξεις
Τόσο πολύ
Αν μιλούσε ο Χριστός μέσα από τα χείλη τους θα έλεγε κοινότοπες απειλές γιαγιούλας που δεν έβγαλε ούτε το δημοτικό; Λίγη σοβαρότης.
Αντιλαμβανόμενη ότι κάνοντας υπακοή,είσαι ελεύθερος πραγματικά
Πέρα δλ από τα παραμύθια που δεν είναι παραμύθια και θα το μάθουμε αυτό όλοι πιάνουμε και πιο σοβαρά νοήματα
- Πορφύριος Εξαρχίδης
Από τους μεγαλύτερους μάγκες παγκοσμίως ο Χριστός αλλά καλά είναι να μένουμε στη φιλοσοφική του γήινη απελευθερωτική προσέγγιση. Όχι στις χαρμόσυνες ειδήσεις περί παραδείσου και ένωσης με το θείο.bluerose έγραψε: ↑22 Νοέμ 2019, 16:15Το παράδειγμα με τα λιοντάρια δικό μου ήτανΤΣΟΛΙΑΣ έγραψε: ↑22 Νοέμ 2019, 15:59Ακόμη οι γέροντες λένε τα ίδια στα κατηχητικά για λιοντάρια ,δράκους και υπόλοιπα τρομακτικά για να έχουν του χεριού τους τον κοσμάκη ; Τα θυμάμαι όταν ήμουν παιδάκι. Ποιος τα παίρνει στα σοβαρά όλα αυτά;bluerose έγραψε: ↑22 Νοέμ 2019, 15:51
Μα και φυσικά υπάρχει, εσύ ο ίδιος θα διαλέξεις
Τόσο πολύ
Πέρα δλ από τα παραμύθια που δεν είναι παραμύθια και θα το μάθουμε αυτό όλοι πιάνουμε και πιο σοβαρά νοήματα
Κάποια στιγμή θα ενωθούμε μόνο με τη γη και δεν θα έχει μείνει τίποτα από εμάς πέρα από αυτά που έχουμε κάνει και τους ανθρώπους που έχουμε αγγίξει. Εκεί θα βρίσκεται η μόνη κρίση κι η μόνη ανάμνηση από εμάς. Δεν χρειαζόμαστε υποσχέσεις άλλης ζωής για να είμαστε ηθικά και φωτεινά όντα.
Δεν φτάνει μόνο η πίστη, γράφει ο Άγιος Νικολάι Βελιμιροβιτς, θέλει να είσαι ηθικό και φωτεινό ονΠορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: ↑22 Νοέμ 2019, 16:26Από τους μεγαλύτερους μάγκες παγκοσμίως ο Χριστός αλλά καλά είναι να μένουμε στη φιλοσοφική του γήινη απελευθερωτική προσέγγιση. Όχι στις χαρμόσυνες ειδήσεις περί παραδείσου και ένωσης με το θείο.bluerose έγραψε: ↑22 Νοέμ 2019, 16:15Το παράδειγμα με τα λιοντάρια δικό μου ήτανΤΣΟΛΙΑΣ έγραψε: ↑22 Νοέμ 2019, 15:59
Ακόμη οι γέροντες λένε τα ίδια στα κατηχητικά για λιοντάρια ,δράκους και υπόλοιπα τρομακτικά για να έχουν του χεριού τους τον κοσμάκη ; Τα θυμάμαι όταν ήμουν παιδάκι. Ποιος τα παίρνει στα σοβαρά όλα αυτά;
Κάποια στιγμή θα ενωθούμε μόνο με τη γη και δεν θα έχει μείνει τίποτα από εμάς πέρα από αυτά που έχουμε κάνει και τους ανθρώπους που έχουμε αγγίξει. Εκεί θα βρίσκεται η μόνη κρίση κι η μόνη ανάμνηση από εμάς. Δεν χρειαζόμαστε υποσχέσεις άλλης ζωής για να είμαστε ηθικά και φωτεινά όντα.
Εξυπακούεται για όποιον φτάσει να διαβάσει το ομωνυμο βιβλίο...ότι, και εκκλησιαζομαστε και εξομολογουμαστε και κοινωνούμε. Χωρίς αυτά δεν βλέπουμε παραδεισο
- Πορφύριος Εξαρχίδης
Γλυκιά μου. Παράδεισο δεν βλέπουμε όπως και να 'χει.bluerose έγραψε: ↑22 Νοέμ 2019, 16:30Δεν φτάνει μόνο η πίστη, γράφει ο Άγιος Νικολάι Βελιμιροβιτς, θέλει να είσαι ηθικό και φωτεινό ονΠορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: ↑22 Νοέμ 2019, 16:26Από τους μεγαλύτερους μάγκες παγκοσμίως ο Χριστός αλλά καλά είναι να μένουμε στη φιλοσοφική του γήινη απελευθερωτική προσέγγιση. Όχι στις χαρμόσυνες ειδήσεις περί παραδείσου και ένωσης με το θείο.
Εξυπακούεται για όποιον φτάσει να διαβάσει το ομωνυμο βιβλίο...ότι, και εκκλησιαζομαστε και εξομολογουμαστε και κοινωνούμε. Χωρίς αυτά δεν βλέπουμε παραδεισο
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Απλά μεγαλείο ψυχής, και πατριωτισμού...
από exiledd » 23 Νοέμ 2023, 16:20 » σε Κοινωνικά θέματα - 67 Απαντήσεις
- 3071 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από marabou
28 Οκτ 2024, 18:48
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η Αρχαία Τελετή που Αποκάλυψε την Αλήθεια της Ψυχής
από tanipteros » 28 Νοέμ 2024, 23:51 » σε Θρησκειολογία - 0 Απαντήσεις
- 167 Προβολές
-