Αμα το αξίζεις. Εξ' άλλου υπάρχει και η περίπτωση να "ξυπνήσεις" ως γάτα. Νιαααουού.
Ερώτηση για τους άλλους άθεους: Πως την παλεύετε την ιδέα του θανάτου;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
-
- Phorum.gr user: Noob
Re: Ερώτηση για τους άλλους άθεους: Πως την παλεύετε την ιδέα του θανάτου;
There is no system
-
- Phorum.gr user: Noob
Είσαι ρίψασπις.Antares έγραψε: ↑02 Απρ 2022, 21:33Για τους ένθεους, η αυτοκτονία δεν είναι καλό πράγμα, χριστιανούς και μη.
Έχει σχέση με την εξέλιξη και μετά το θάνατο.
Υπάρχει μια εσωτερική επικοινωνία με τον φύλακα άγγελο (προιόν φαντασίας κατά τους άθεους) που σου λέει ότι δεν πρέπει, ότι και αν περνάς.
Βέβαια δεν σου λέει τι θάνατο σου επιφυλάσσει, αλλά ελπίζω να προστατεύει.
There is no system
stavmanr έγραψε: ↑03 Απρ 2022, 02:02Είναι στη φύση μου να φοβάμαι το θάνατο. Εγγενής ιδιότητα της ζωής είναι να παλεύει να διατηρηθεί.ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: ↑03 Απρ 2022, 01:49Εσύ ρε Στάβ γιατί φοβάσαι καί αγωνιάς ;;;stavmanr έγραψε: ↑03 Απρ 2022, 00:03Σχετικά με το θέμα έχω απλά να γράψω ότι όποιος την ..παλεύει με την ιδέα του θανάτου είναι ψεύτης.
Ο θάνατος είναι το αντίθετο αυτού που μας κρατά στη ζωή. Αν ήμασταν οκ με το θάνατο, απλά θα είχαμε αφεθεί να πεθάνουμε.
Επίσης η τεράστια διαφορά του χριστιανισμού με τις περισσότερες θρησκείες είναι ότι ο δάσκαλος του χριστιανισμού ήταν ανθρώπινος. Φοβόταν το θάνατο. Αγωνιούσε. Δεν ήταν υπεράνω με την άποψη ότι "σιγά μωρέ δε συμβαίνει τίποτα".
Γιατί μπορεί να μήν υπάρχει τίποτα και να μήν " ξαναζήσεις ".....ή γιατί υπάρχει το σαδιστικό σενάριο της Αιώνιας Κώλασης ;;;
Η κάτι άλλο χειρότερο ;;;
Κάθε ζωντανή ύπαρξη φοβάται το θάνατο.
.
Δηλαδή δεν ξέρεις/ξέρουμε ΓΙΑΤΙ φοβόμαστε ;;; .

Καί πώς εξηγούμε αυτούς που δεν φοβήθηκαν καί είτε αυτοκτόνησαν
είτε προτίμησαν να πεθάνουν γιά λόγους Τιμής στήν ανθρώπινη Ιστορία ;;;
Καί η ύπαρξη βασανιστικών σεναρίων τύπου Αιώνιας Κωλάσεως δέν μεγαλώνει το Φόβο καί το Τρόμο
απέναντι απο ένα σενάριο πού δεν έχει Αιώνια Κώλαση ;;;
Κι όταν πολλές φορές βλέπουμε κάποιον νά βασανίζεται πολύ απο διάφορους λόγους.....
δε λέμε καλύτερα να πεθάνει ;;; .

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Για τους φυσικούς, γνωρίζω από αυτούς που έχω διαβάσει ή ακούσει. Πιστεύουν ότι δεν δημιουργήθηκαν τυχαία αυτά που ερευνούνε. Επειδή έχω σπουδάσει φυσική (αλλά δεν προχώρησα περαιτέρω), όσο μαθαίνεις, τόσο βλέπεις τον κόσμο σαν ένα θαύμα.
Για τα υπόλοιπα, βασίζομαι στην εμπειρία που έζησα κοντά στον θάνατο και δεν ήταν κακή.
Σαν μια μικρή κρίση. Τα της ζωής είναι χειρότερα, η πάλη μας κρατάει και το ένστικτο αυτοσυντήρησης όπως είπε ο Noob Saibot.
Για τα υπόλοιπα, βασίζομαι στην εμπειρία που έζησα κοντά στον θάνατο και δεν ήταν κακή.
Σαν μια μικρή κρίση. Τα της ζωής είναι χειρότερα, η πάλη μας κρατάει και το ένστικτο αυτοσυντήρησης όπως είπε ο Noob Saibot.
Καλή μου Antares, βγάζεις ένα συμπέρασμα από έναν πολύ στενό κύκλο γνωστών σου και το επεκτείνεις σε όλους τους φυσικούς του κόσμου!Antares έγραψε: ↑03 Απρ 2022, 09:44Για τους φυσικούς, γνωρίζω από αυτούς που έχω διαβάσει ή ακούσει. Πιστεύουν ότι δεν δημιουργήθηκαν τυχαία αυτά που ερευνούνε. Επειδή έχω σπουδάσει φυσική (αλλά δεν προχώρησα περαιτέρω), όσο μαθαίνεις, τόσο βλέπεις τον κόσμο σαν ένα θαύμα.
Αυτό λέγεται γενίκευση και είναι πλάνη...
Σε ένα χωριό, στα 20 άτομα τα 15 δεν αρέσουν τα μακαρόνια με κιμά...να το γενικεύσω σε όλους τους ανθρώπους;
Αναφέρομαι και σε διάσημους φυσικούς που έγραψαν τις απόψεις τους.Λοξίας έγραψε: ↑03 Απρ 2022, 10:05Καλή μου Antares, βγάζεις ένα συμπέρασμα από έναν πολύ στενό κύκλο γνωστών σου και το επεκτείνεις σε όλους τους φυσικούς του κόσμου!
Σε ένα χωριό, στα 20 άτομα τα 15 δεν αρέσουν τα μακαρόνια με κιμά...να το γενικεύσω σε όλους τους ανθρώπους;
Αλλά δεν έχω καμία διάθεση να ψάχνω τώρα.
Υπάρχουν και πολλοί άλλοι που είχαν την ακριβώς αντίθετη άποψη, όπως ο Hawking, αν δεν κάνω λάθος.
Κάπως καλύτερα...Antares έγραψε: ↑03 Απρ 2022, 10:10Αναφέρομαι και σε διάσημους φυσικούς που έγραψαν τις απόψεις τους.Λοξίας έγραψε: ↑03 Απρ 2022, 10:05Καλή μου Antares, βγάζεις ένα συμπέρασμα από έναν πολύ στενό κύκλο γνωστών σου και το επεκτείνεις σε όλους τους φυσικούς του κόσμου!
Αλλά δεν έχω καμία διάθεση να ψάχνω τώρα.
Υπάρχουν και πολλοί άλλοι που είχαν την ακριβώς αντίθετη άποψη, όπως ο Hawking, αν δεν κάνω λάθος.

Ναι, υπάρχουν φυσικοί αλλά και μαθηματικοί, χημικοί, γιατροί και πάσης φύσεως επιστήμονες που είναι ένθεοι και πιστεύουν στην θρησκεία τους.
Ένας Ιάπωνας φυσικός που είναι ένθεος, δεν πιστεύει στην δική σου θρησκεία αλλά σε μία άλλη που πρεσβεύει εντελώς διαφορετικά πράγματα από την δική σου. Το ότι ένας Ιάπωνας φυσικός, ένας μουσουλμάνος φυσικός ή ένας φυσικός άλλης θρησκείας "πιστεύουν", αυτό δεν είναι απόδειξη μεταθανάτιας ζωής!
Όπως υπάρχουν και πάσης φύσεως επιστήμονες που δεν είναι ένθεοι. Ούτε αυτό λέει κάτι για την ύπαρξη/ανυπαρξία μεταθανάτιας ζωής.
Το να μου φέρεις δέκα φυσικούς που πιστεύουν και να σου φέρω εγώ άλλους δέκα που δεν πιστεύουν, τι νομίζεις ότι θα κάνουμε;
Θα "κερδίσει" κάποιος;
Πρέπει να διαχωρίζουμε τα δικά μας πιστεύω από το τι πιθανόν να υπάρχει.
Λολ ότι πιο εύκολο: η ζωή έχει πολλές ωραίες στιγμές, αφού έτσι και αλλιώς θα πεθάνουμε κάποια μέρα, γιατί να μην την ζήσουμε και να την ευχαριστηθουμε; Δεν κερδίζουμε κάτι αυτοκτονώντας...Green Dragon έγραψε: ↑02 Απρ 2022, 20:37Εσύ το έχεις καταλάβει αυτό που έχω πει - ότι αν μας περιμένει η ανυπαρξία η μόνη διέξοδος από την δυστυχία είναι η αυτοκτονία για να τελειώσει η φάρσα μια ώρα αρχύτερα. Δεν έχω βρει κανέναν να μου αντικρούσει αυτήν την διαπίστωση, οι περισσότεροι κομπλάρουν και αρχίζουν τις ασυναρτησίες.
Τάσσομαι στην πλευρά των ένθεων. Μπορεί να είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.Λοξίας έγραψε: ↑03 Απρ 2022, 10:36Κάπως καλύτερα...
Ναι, υπάρχουν φυσικοί αλλά και μαθηματικοί, χημικοί, γιατροί και πάσης φύσεως επιστήμονες που είναι ένθεοι και πιστεύουν στην θρησκεία τους.
Ένας Ιάπωνας φυσικός που είναι ένθεος, δεν πιστεύει στην δική σου θρησκεία αλλά σε μία άλλη που πρεσβεύει εντελώς διαφορετικά πράγματα από την δική σου. Το ότι ένας Ιάπωνας φυσικός, ένας μουσουλμάνος φυσικός ή ένας φυσικός άλλης θρησκείας "πιστεύουν", αυτό δεν είναι απόδειξη μεταθανάτιας ζωής!
Όπως υπάρχουν και πάσης φύσεως επιστήμονες που δεν είναι ένθεοι. Ούτε αυτό λέει κάτι για την ύπαρξη/ανυπαρξία μεταθανάτιας ζωής.
Το να μου φέρεις δέκα φυσικούς που πιστεύουν και να σου φέρω εγώ άλλους δέκα που δεν πιστεύουν, τι νομίζεις ότι θα κάνουμε;
Θα "κερδίσει" κάποιος;
Πρέπει να διαχωρίζουμε τα δικά μας πιστεύω από το τι πιθανόν να υπάρχει.
Αλλά χωρίς κάποια πειραματική επαλήθευση, ακόμη και την ωραιότερη από μαθηματικής άποψης θεωρία να διατυπώσει κάποιος στην φυσική, δεν θεωρείται ότι έχει βάση, μέχρι να βρεθεί ότι συμφωνεί με τα πειραματικά δεδομένα ή να βρεθούν τα πειραματικά όργανα που θα την επαληθεύσουν. Σ' αυτό είναι όλοι σύμφωνοι πιστεύω.
Και αυτό εύκολο είναι: η εμπειρια αποκτάται αλλά και χάνεται, διότι οι νευρώνες της μνήμης αδυνατίζουν/εξαφανίζονται.Green Dragon έγραψε: ↑02 Απρ 2022, 21:09Μέχρι να μου αποδείξει κάποιος ότι δεν υπάρχει συνέχεια εμπειρίωσης δεν κινδυνεύω
Αλλά συνεχίζω ν' αναρωτιέμαι.
Οπότε η οποιαδήποτε εμπειρία έχεις εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την υπάρχουσα ύλη, και δεν είναι μεταφυσική.
Οπότε εάν με τον θάνατο σταματάει η λειτουργία της ύλης αυτής, τότε σταματάει και η συλλογή εμπειριών.
Επίσης η συλλογή εμπειριών είναι 100% συνδεδεμένη με τις αισθήσεις. Εάν αποκοπεί κάποιος από τα αισθητήρια όργανα του, εμπειρίες γιοκ.
Η ζωή είναι ένα στάδιο προπαρασκευής για το μετέπειτα.
Για αυτό και τρώω άφθονη φέτα και πίνω μπόλικο γάλα ώστε ο σκελετός μου να είναι ανθεκτικός όταν συνεχίσω να υπάρχω ως απέθαντος.
Για αυτό και τρώω άφθονη φέτα και πίνω μπόλικο γάλα ώστε ο σκελετός μου να είναι ανθεκτικός όταν συνεχίσω να υπάρχω ως απέθαντος.
Δηλαδή οι πιστοί κάποιας θρησκείας πως την παλεύουν με την ιδέα του θανάτου;
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Η δυσκολία προκύπτει από την διατήρηση κάποια ελπίδας όπως είπε πιο πάνω και ο Sharp. Αν βεβαιωθείς με κάποιον τρόπο που για την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχει όχι μόνο δεν θα είναι δύσκολο αλλά θα γίνει και η μοναδική πράξη που θα έχει πλέον νόημα.Εκτωρ έγραψε: ↑02 Απρ 2022, 23:43Δεν είναι εύκολο ούτε να πάρεις αυτή την απόφαση, αφού υπάρχει το ένστικτο της αυτοσυντήρήσεως, ακόμα και αν η λογική σου σου λέει ότι όλα έιναι μάταια, ούτε να βρεις ένα σίγουρο τρόπο να το κάνεις. Αν, ας πούμε, πέσω από ένα ψηλό κτίριο, μπορεί να επιζήσω και να μείνω τετραπληγικός. Και τότε η ζωή μου θα είναι χίλιες φορές χειρότερη, και δε θα μπορώ να κάνω άλλη απόπειρα.Green Dragon έγραψε: ↑02 Απρ 2022, 20:37Εσύ το έχεις καταλάβει αυτό που έχω πει - ότι αν μας περιμένει η ανυπαρξία η μόνη διέξοδος από την δυστυχία είναι η αυτοκτονία για να τελειώσει η φάρσα μια ώρα αρχύτερα. Δεν έχω βρει κανέναν να μου αντικρούσει αυτήν την διαπίστωση, οι περισσότεροι κομπλάρουν και αρχίζουν τις ασυναρτησίες.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Μα δεν θα είναι ωραίες, ειρωνεία θα είναι. Γιατί να ανέχεται κανείς την ειρωνία;axilmar έγραψε: ↑03 Απρ 2022, 10:44Λολ ότι πιο εύκολο: η ζωή έχει πολλές ωραίες στιγμές, αφού έτσι και αλλιώς θα πεθάνουμε κάποια μέρα, γιατί να μην την ζήσουμε και να την ευχαριστηθουμε; Δεν κερδίζουμε κάτι αυτοκτονώντας...Green Dragon έγραψε: ↑02 Απρ 2022, 20:37Εσύ το έχεις καταλάβει αυτό που έχω πει - ότι αν μας περιμένει η ανυπαρξία η μόνη διέξοδος από την δυστυχία είναι η αυτοκτονία για να τελειώσει η φάρσα μια ώρα αρχύτερα. Δεν έχω βρει κανέναν να μου αντικρούσει αυτήν την διαπίστωση, οι περισσότεροι κομπλάρουν και αρχίζουν τις ασυναρτησίες.
Άλλοι λένε ότι οι πληροφορίες καταγράφονται και αλλού, ότι τα έμβια όντα έχουν και άλλες διαστάσεις. Μέχρι να μου αποδείξει κάποιος, εάν και εφόσον γίνεται (ελπίζω πως κάποια στιγμή θα γίνει) τι ισχύει δεν παίρνω θέση.axilmar έγραψε: ↑03 Απρ 2022, 10:55Και αυτό εύκολο είναι: η εμπειρια αποκτάται αλλά και χάνεται, διότι οι νευρώνες της μνήμης αδυνατίζουν/εξαφανίζονται.Green Dragon έγραψε: ↑02 Απρ 2022, 21:09Μέχρι να μου αποδείξει κάποιος ότι δεν υπάρχει συνέχεια εμπειρίωσης δεν κινδυνεύω
Αλλά συνεχίζω ν' αναρωτιέμαι.
Οπότε η οποιαδήποτε εμπειρία έχεις εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την υπάρχουσα ύλη, και δεν είναι μεταφυσική.
Οπότε εάν με τον θάνατο σταματάει η λειτουργία της ύλης αυτής, τότε σταματάει και η συλλογή εμπειριών.
Επίσης η συλλογή εμπειριών είναι 100% συνδεδεμένη με τις αισθήσεις. Εάν αποκοπεί κάποιος από τα αισθητήρια όργανα του, εμπειρίες γιοκ.
Δε μου απαντάς. Ξέρεις κάποιον σίγουρο τρόπο να τον έχω στα υπ'όψην;Green Dragon έγραψε: ↑03 Απρ 2022, 14:48Η δυσκολία προκύπτει από την διατήρηση κάποια ελπίδας όπως είπε πιο πάνω και ο Sharp. Αν βεβαιωθείς με κάποιον τρόπο που για την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχει όχι μόνο δεν θα είναι δύσκολο αλλά θα γίνει και η μοναδική πράξη που θα έχει πλέον νόημα.Εκτωρ έγραψε: ↑02 Απρ 2022, 23:43Δεν είναι εύκολο ούτε να πάρεις αυτή την απόφαση, αφού υπάρχει το ένστικτο της αυτοσυντήρήσεως, ακόμα και αν η λογική σου σου λέει ότι όλα έιναι μάταια, ούτε να βρεις ένα σίγουρο τρόπο να το κάνεις. Αν, ας πούμε, πέσω από ένα ψηλό κτίριο, μπορεί να επιζήσω και να μείνω τετραπληγικός. Και τότε η ζωή μου θα είναι χίλιες φορές χειρότερη, και δε θα μπορώ να κάνω άλλη απόπειρα.Green Dragon έγραψε: ↑02 Απρ 2022, 20:37Εσύ το έχεις καταλάβει αυτό που έχω πει - ότι αν μας περιμένει η ανυπαρξία η μόνη διέξοδος από την δυστυχία είναι η αυτοκτονία για να τελειώσει η φάρσα μια ώρα αρχύτερα. Δεν έχω βρει κανέναν να μου αντικρούσει αυτήν την διαπίστωση, οι περισσότεροι κομπλάρουν και αρχίζουν τις ασυναρτησίες.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ιανουάριος, ο πιο ξενέρωτος μήνας του χρόνου -- πως την παλεύετε το Γενάρη;
από Έκτωρ Φοίνιξ » 01 Ιαν 2025, 13:02 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 23 Απαντήσεις
- 512 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Στύξ
03 Ιαν 2025, 00:55
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μάθημα συμπεριφοράς από άθεους προς αγνωστικιστές
από Άθεος » 20 Μάιος 2024, 08:24 » σε Θρησκειολογία - 142 Απαντήσεις
- 3703 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πασιφάη
25 Μάιος 2024, 22:18
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η ανάρτηση που ταρακούνησε τους αγγλόφωνους δήθεν άθεους.
από Άθεος » 19 Νοέμ 2024, 10:49 » σε Θρησκειολογία - 26 Απαντήσεις
- 644 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Άθεος
21 Νοέμ 2024, 10:57
-
-
-
Νέα δημοσίευση Εφοδιαστική αλυσίδα του θανάτου
από Ληστοσυμμορίτης » 29 Απρ 2024, 16:05 » σε Εθνικά Θέματα - 31 Απαντήσεις
- 1557 Προβολές
-