Τον Νικηταρά δεν χρειάζεται να τον αποδομήσω εγώ. Το έχει πετσοκόψει ο Καννέλος, και τον Νικηταρά και τη Νικηταρού, που αναφέρθηκε παραπανωnemo έγραψε: ↑23 Φεβ 2020, 21:55Μη κακιώνεις ρε η επόμενη αποστολή σου να είναι ο Νικηταράς ο ανιδιοτελής

Τον Νικηταρά δεν χρειάζεται να τον αποδομήσω εγώ. Το έχει πετσοκόψει ο Καννέλος, και τον Νικηταρά και τη Νικηταρού, που αναφέρθηκε παραπανωnemo έγραψε: ↑23 Φεβ 2020, 21:55Μη κακιώνεις ρε η επόμενη αποστολή σου να είναι ο Νικηταράς ο ανιδιοτελής
Σκέτη Λιβύη δηλαδή με τον Χαφτάρ στη θέση του Κολοκοτρώνη.
Ελάχιστοι από μας μπορούν.
Η Δικαιοσύνη είναι όπως τα φύλα, κοινωνική κατασκευή, με την διαφορά ότι η Δικαιοσύνη όντως είναι κοινωνική κατασκευή, δεν υπάρχει κανένα στάνταρ μέτρο όπως στα φύλα πχ, που υπάρχουν κάποια στάνταρ δηλαδή και μιλάμε πλέον για βιολογία , γι αυτό έχουμε κυρίως δύο κοινωνικές κατασκευές.ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: ↑24 Φεβ 2020, 02:08.
Μαλάκες έχετε ξεφύγει.....
Σέ μιά Δημοκρατία όλα είναι υπό συνζήτηση.....
Για έναν Ελεύθερο Αρχαίο Δημοκρατικό Αθηναίο ναί.....μπορεί νά ήταν προδότης.....
Γιά τόν αμόρφωτο κ δουλικό Ελληνα τού 21 ....... μπορεί καί νά συγχωρεθεί .....
Η Δικαιοσύνη είναι δύσκολη υπόθεση.....:
.
.
.
Με συγκίνησες ρε μπαγάσαTheoPhrm έγραψε: ↑24 Φεβ 2020, 01:00Πάντα ήθελα να εκφράσω την εκτίμηση και το θαυμασμό μου προς τον Nero.
Ήδη, από την εποχή του παλιού phorum, τον θεωρώ το μεγαλύτερο, και πιθανώς το πρώτο, ποιοτικό τρολ που εμφανίστηκε στα fora, σε σχέση με την σημερινή κατάντια της τρολικής ενασχόλησης.
Καθόλου τυχαία, κατ’ αρχήν, η επιλογή του ψευδώνυμου. Όπως και ο συνώνυμος αυτοκράτορας, έτσι και ο Nero ανάβει φορουμικές πυρκαγιές και απολαμβάνει το αποτέλεσμα.
Τα θέματά του πάντα είναι προσεκτικά διαλεγμένα ώστε να προκαλούν αντιδιαμετρικές αντιδράσεις, όχι κατ’ ανάγκη αδικαιολόγητες.
Ο ίδιος ΠΟΤΕ δεν λαμβάνει ξεκάθαρες θέσεις στα ερωτήματα που θέτει αλλά αρκείται σε σιβυλλικές τοποθετήσεις. Αν το νήμα κάνει κοιλιά, εμφανίζεται ότι μάλλον υποστηρίζει την μία θέση, αλλά σε άλλο του σχόλιο δεν διστάζει να φανεί ότι μάλλον υποστηρίζει την αντίθετη.
Επί του προκειμένου:
Από τότε που κατάλαβα τον εαυτό μου ακούω προεκλογικές υποσχέσεις ότι η επόμενη κυβέρνηση, δεξιά, κεντρώα, αριστερή, θα εφαρμόσει μια περήφανη εξωτερική πολιτική. (στην περίπτωση της χούντας αλλάζουμε το περήφανη σε υπερήφανον και το προεκλογικές σε προγραμματικές). Όσοι κυβέρνησαν μέχρι τώρα αυτόν τον τόπο ήταν όλοι προδότες, ξενόδουλοι, πράκτορες, που με πενιχρά ανταλλάγματα εφαρμόζουν τις ντιρεχτίβες των ΗΠΑ, Λονδίνου, Βερολίνου, ενίοτε και Μόσχας, ΕΟΚ, ΕΕ και κάθε κακόβουλου οργανισμού.
Μπράβο μας πάντως που καταφέρνουμε να τους εξυπηρετήσουμε όλους και δεν αφήνουμε κανένα παραπονεμένο. Και ευτυχώς που τα παζάρια των σημερινών ηγετών, αν και πολύ χειρότερα από τα κολοκοτρωνέικα, δεν διατυπώνονται τόσο χοντροκομμένα.
Όλοι οι λαοί του κόσμου μαστορεύουν κάπως την ιστορία τους, κυρίως για να φρονηματίζουν τις επόμενες γενιές. Μόνο εμείς επιμένουμε να παρουσιάζουμε και τις μελανότερες σελίδες τις ιστορίας μας ακόμη και σε παιδιά νηπιαγωγείου, και το χειρότερο να προτιμούμε τις εκδοχές ξένων.
Σε κάθε ευκαιρία δηλώνουμε ότι αγαπάμε όλον τον κόσμο, κανέναν δεν θέλουμε να σκοτώσουμε, αλλά διατηρούμε μόνο το δικαίωμα να αλληλοσφαζόμαστε.
Αντικειμενική Ιστορία δεν υπάρχει. Κάθε ιστορικός, με ή χωρίς εισαγωγικά, σπάνια αποφεύγει να ενσωματώσει προσωπικές απόψεις ή και εμπάθεια. Από τον Προκόπιο μέχρι τον συναγωνιστή του Οδ. Ανδρούτσο που τον παρουσιάζει να ευνουχίζει και να ψήνει στη σούβλα Έλληνες και Τούρκους. Στο κοίταγμα της Ιστορίας ο καθένας μπορεί να έχει την προσωπική του άποψη. Αλλά δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι αυτή είναι και η σωστή.Σκέτη Λιβύη δηλαδή με τον Χαφτάρ στη θέση του Κολοκοτρώνη.
Ας μας εξηγήσει ο νηματοθέτης με ποια στοιχεία να δεχτούμε ότι η κυβέρνηση της Ύδρας αντί να κάνει αυτή την «κατάπτυστη» συμφωνία θα έστελνε στο διάβολο την Αγγλία και όποια άλλη μεγάλη δύναμη ήθελε να μας κάνει προτεκτοράτο της, Θα συνεχίζαμε μόνοι μας ή και με υποστήριξη άλλων (ποιων;) να πολεμάμε την Τουρκιά μέχρι να πάρουμε την Πόλη και σιγά-σιγά να ανασυστήσουμε την Βυζαντινή αυτοκρατορία και να κάνουμε την Αγγλία προτεκτοράτο μας, να δει τη γλύκα.
sys3x έγραψε: ↑24 Φεβ 2020, 02:24Η Δικαιοσύνη είναι όπως τα φύλα, κοινωνική κατασκευή, με την διαφορά ότι η Δικαιοσύνη όντως είναι κοινωνική κατασκευή, δεν υπάρχει κανένα στάνταρ μέτρο όπως στα φύλα πχ, που υπάρχουν κάποια στάνταρ δηλαδή και μιλάμε πλέον για βιολογία , γι αυτό έχουμε κυρίως δύο κοινωνικές κατασκευές.ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: ↑24 Φεβ 2020, 02:08.
Μαλάκες έχετε ξεφύγει.....
Σέ μιά Δημοκρατία όλα είναι υπό συνζήτηση.....
Για έναν Ελεύθερο Αρχαίο Δημοκρατικό Αθηναίο ναί.....μπορεί νά ήταν προδότης.....
Γιά τόν αμόρφωτο κ δουλικό Ελληνα τού 21 ....... μπορεί καί νά συγχωρεθεί .....
Η Δικαιοσύνη είναι δύσκολη υπόθεση.....:
.
.
.
Πες μας και την γνώμη σου για τους νέους έλληνες ρε αρχαίε, νεοέλληνες, περίεργη φάση, και νέοι άντε να πάει στοδιάλο, κάποτε ήμαστάνε, το άλλο το έλληνοι, τι έλληνοι, εσύ ελληνά είσαι;
Kauldron έγραψε: ↑23 Φεβ 2020, 21:18To νήμα είναι προβοκατόρικο απ' την αρχή. Αντίστοιχη προσπάθεια αποδόμησης είχαμε και με το περίφημο ντοκυμανταίρ του ΣΚΑΙ, και πάλι με στόχο κυρίως τον Κολοκοτρώνη.Αλλά το παράδειγμα με το διδακτορικό εν γένει είναι ατυχες. Γιατί στο νήμα μιλάμε για την ιστορική αποτίμηση ενώ εσύ επικαλεισαι μια σύγκριση που αφορά τις πολεμικές ικανότητες (δλδ συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια).
Είναι στο πλαίσιο μιας προσπάθειας αποδόμησης της Επανάστασης και προώθησης του Εθνομηδενισμού.
Γενικώς είμαι της άποψης οτι όσοι τα κάνουν αυτά πρέπει να έχουν μια συζήτηση με άτομα από την Κρατική Ασφάλεια.
Ως μια πρώτη σύντομη απάντηση, όχι, δεν ήταν προδότης. Υπέγραψε μεν την σχέση υποτέλειας ενός κρατους σε μια μεγάλη δυναμη, αλλά αντι αυτού είχε παραλαβει μια επαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το ότι η επανάσταση θα γίνονταν κάποια στιγμή και θα είχε και επιτυχία μάλιστα, γιατί κατά κάποιον μαγικό τρόπο ήταν ώριμες, ή θα ωριμαζαν ακόμα περισσότερο κάποτε οι συνθήκες, ανήκει στη σφαίρα των εικασιων. Γεγονός είναι πως χωρίς τις στρατιωτικές επιτυχίες του συγκεκριμένου, δεν θα μπορούσε να υπάρξει ελληνικό κρατος. Επειδή όμως η κουβέντα ξεκίνησε με το ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε σχέση αποικιοκρατικη με την ΕΕ, δεν νομίζω να το αμφισβητείς. Ούτε τα πιο τελειωμένα ευρωλιγούρια δεν το αμφισβητούν. Απλά υποστηρίζουν πως αυτή η παντρειά της Ελλαδιτσας, ήταν μονόδρομος για την επιβίωση της. Γιατί αλλιώς θα μας είχε καταπιεί η Τουρκία, ο διεθνής οικονομικός ανταγωνισμός, ή ο αναδυόμενες εκ του βυθού της θαλάσσης Κθουλου. Στην ουσία όμως, στις χρονικές συγκυρίες των τριών ιστορικών σταθμών, δλδ όταν δρομολογηθηκε η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ, επί ΚΚ1 και με τον ΑΓΠ πρόεδρο του ΚΕΠΕ το 61, το 81 που εντάχθηκε η Ελλάδα στην ΕΟΚ, και το 93 επί Μητσοτάκη που υπεγράφη στο Μααστριχτ η προετοιμασια για το Ευρώ, δεν υπήρχε άμεση απειλη της ύπαρξης του ελληνικού κράτους, όπως στη φάση που βρέθηκε ο Κολοκοτρώνης. Δεν ήταν υπαρξιακη ανάγκη του ίδιου του κράτους, να μετατραπεί το κρατος σε επαρχία. Της παρασιτικής ντόπιας αστικής τάξης, ισως.Nero έγραψε: ↑22 Φεβ 2020, 22:43για πες μας κι εσύΖενίθεδρος έγραψε: ↑22 Φεβ 2020, 22:35Δεν υπάρχει μαύρο-άσπρο στην διαβάθμιση της υποτέλειας ενός κράτους σε ένα άλλο.
επιτέλους. Ο πρώτος που έκατσε και έγραψε υπερασπιζόμενος της αφήγησή του χωρίς να χορεύει γύρω γύρω απο το θέμα ή να κάνε γελοίες υπεκφυγές.Ζενίθεδρος έγραψε: ↑24 Φεβ 2020, 21:39Ως μια πρώτη σύντομη απάντηση, όχι, δεν ήταν προδότης. Υπέγραψε μεν την σχέση υποτέλειας ενός κρατους σε μια μεγάλη δυναμη, αλλά αντι αυτού είχε παραλαβει μια επαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το ότι η επανάσταση θα γίνονταν κάποια στιγμή και θα είχε και επιτυχία μάλιστα, γιατί κατά κάποιον μαγικό τρόπο ήταν ώριμες, ή θα ωριμαζαν ακόμα περισσότερο κάποτε οι συνθήκες, ανήκει στη σφαίρα των εικασιων. Γεγονός είναι πως χωρίς τις στρατιωτικές επιτυχίες του συγκεκριμένου, δεν θα μπορούσε να υπάρξει ελληνικό κρατος. Επειδή όμως η κουβέντα ξεκίνησε με το ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε σχέση αποικιοκρατικη με την ΕΕ, δεν νομίζω να το αμφισβητείς. Ούτε τα πιο τελειωμένα ευρωλιγούρια δεν το αμφισβητούν. Απλά υποστηρίζουν πως αυτή η παντρειά της Ελλαδιτσας, ήταν μονόδρομος για την επιβίωση της. Γιατί αλλιώς θα μας είχε καταπιεί η Τουρκία, ο διεθνής οικονομικός ανταγωνισμός, ή ο αναδυόμενες εκ του βυθού της θαλάσσης Κθουλου. Στην ουσία όμως, στις χρονικές συγκυρίες των τριών ιστορικών σταθμών, δλδ όταν δρομολογηθηκε η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ, επί ΚΚ1 και με τον ΑΓΠ πρόεδρο του ΚΕΠΕ το 61, το 81 που εντάχθηκε η Ελλάδα στην ΕΟΚ, και το 93 επί Μητσοτάκη που υπεγράφη στο Μααστριχτ η προετοιμασια για το Ευρώ, δεν υπήρχε άμεση απειλη της ύπαρξης του ελληνικού κράτους, όπως στη φάση που βρέθηκε ο Κολοκοτρώνης. Δεν ήταν υπαρξιακη ανάγκη του ίδιου του κράτους, να μετατραπεί το κρατος σε επαρχία. Της παρασιτικής ντόπιας αστικής τάξης, ισως.Nero έγραψε: ↑22 Φεβ 2020, 22:43για πες μας κι εσύΖενίθεδρος έγραψε: ↑22 Φεβ 2020, 22:35Δεν υπάρχει μαύρο-άσπρο στην διαβάθμιση της υποτέλειας ενός κράτους σε ένα άλλο.
Ναι βρε παλικάρι μου αλλά αυτός και να γράφει ξέρει και δεν βαριέται να γράφει.Nero έγραψε: ↑24 Φεβ 2020, 21:45επιτέλους. Ο πρώτος που έκατσε και έγραψε υπερασπιζόμενος της αφήγησή του χωρίς να χορεύει γύρω γύρω απο το θέμα ή να κάνε γελοίες υπεκφυγές.Ζενίθεδρος έγραψε: ↑24 Φεβ 2020, 21:39Ως μια πρώτη σύντομη απάντηση, όχι, δεν ήταν προδότης. Υπέγραψε μεν την σχέση υποτέλειας ενός κρατους σε μια μεγάλη δυναμη, αλλά αντι αυτού είχε παραλαβει μια επαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το ότι η επανάσταση θα γίνονταν κάποια στιγμή και θα είχε και επιτυχία μάλιστα, γιατί κατά κάποιον μαγικό τρόπο ήταν ώριμες, ή θα ωριμαζαν ακόμα περισσότερο κάποτε οι συνθήκες, ανήκει στη σφαίρα των εικασιων. Γεγονός είναι πως χωρίς τις στρατιωτικές επιτυχίες του συγκεκριμένου, δεν θα μπορούσε να υπάρξει ελληνικό κρατος. Επειδή όμως η κουβέντα ξεκίνησε με το ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε σχέση αποικιοκρατικη με την ΕΕ, δεν νομίζω να το αμφισβητείς. Ούτε τα πιο τελειωμένα ευρωλιγούρια δεν το αμφισβητούν. Απλά υποστηρίζουν πως αυτή η παντρειά της Ελλαδιτσας, ήταν μονόδρομος για την επιβίωση της. Γιατί αλλιώς θα μας είχε καταπιεί η Τουρκία, ο διεθνής οικονομικός ανταγωνισμός, ή ο αναδυόμενες εκ του βυθού της θαλάσσης Κθουλου. Στην ουσία όμως, στις χρονικές συγκυρίες των τριών ιστορικών σταθμών, δλδ όταν δρομολογηθηκε η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ, επί ΚΚ1 και με τον ΑΓΠ πρόεδρο του ΚΕΠΕ το 61, το 81 που εντάχθηκε η Ελλάδα στην ΕΟΚ, και το 93 επί Μητσοτάκη που υπεγράφη στο Μααστριχτ η προετοιμασια για το Ευρώ, δεν υπήρχε άμεση απειλη της ύπαρξης του ελληνικού κράτους, όπως στη φάση που βρέθηκε ο Κολοκοτρώνης. Δεν ήταν υπαρξιακη ανάγκη του ίδιου του κράτους, να μετατραπεί το κρατος σε επαρχία. Της παρασιτικής ντόπιας αστικής τάξης, ισως.
Σε παραδέχομαι
Πολύ πιθανόν για τα "ευρωλιγούρια". Οι Ευρωπαϊστές πάντως σίγουρα το αμφισβητούν. Οι Ευρωφεντεραλιστές θα σε καίγαν ζωντανό αν το έλεγες μπροστά τους.Ζενίθεδρος έγραψε: ↑24 Φεβ 2020, 21:39Επειδή όμως η κουβέντα ξεκίνησε με το ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε σχέση αποικιοκρατικη με την ΕΕ, δεν νομίζω να το αμφισβητείς. Ούτε τα πιο τελειωμένα ευρωλιγούρια δεν το αμφισβητούν.
Στο Ε Ιστορικά , Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος , Η εξωτερική πολιτική του , Κατερίνα Γαρδικά , επίκουρη καθηγήτρια ΑΕΙ Αθηνών , σελ. 39 λέει πως υπέγραψε :Nero έγραψε: ↑23 Φεβ 2020, 14:12Είχε, πριν απο λίγο ψάχνοντας στα αρχεία της παλιγγενεσίας απ'οτι είδα είχε πήρε θέση στο βουλευτικό μερικές βδομάδες πριν έρθει το έγγραφο σε διαβούλευση σε αντικατάσταση κάποιου μου μόλις είχε πεθάνει. Δεν ξέρω αν μπορώ να το ξαναβρώ γιατί το ψάξτήρι στα αρχεία της παλιγγενεσίας είναι τραγικό, πρέπει να ψάχνεις σελίδα σελίδαdeCaritaine έγραψε: ↑23 Φεβ 2020, 14:00Και εγώ αυτό νομίζω. Ισως είχε παραιτηθεί και δεν είχε θεση εξουσίας.
Οι σουπιές οι Αγγλοι τον Κολοκοτρώνη και τον Μιαούλη ζήτησαν κατά βαση. Νομίζω ο Ρώμας εκ Ζακύνθου ανέλαβε να διεκπεραιώσει την ιστορία αυτή.