Με ρώτησαν οι ανιψιές μου...

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Alphabet
Phorum.gr user: Alphabet

Re: Με ρώτησαν οι ανιψιές μου...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alphabet » 17 Μαρ 2020, 22:42

Ερμής έγραψε:
17 Μαρ 2020, 12:32
Εσύ είπες οτι είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη η μη υπαρξη Θεού, μην αρχίζεις πάλι τα καφενειακά.
Αυτο το 5000 χρόνια πριν, αναφέρεται κάπου;
Φανταζομαι αναφερεται σε αυτο..
https://jerusalem-patriarchate.info/%CE ... %B1%CE%B9/

Υπαρχει μεγαλη διαφορα στις χρονολογιες μεταξυ της μεταφρασης των 70 και του Εβραικου Τορα.
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 17 Μαρ 2020, 22:47

Otto Weininger έγραψε:
17 Μαρ 2020, 22:34
Που, σημειωτέον, κάποιοι μπερδευετε τους όρους μεταφυσικό, υπερφυσικό κλπ.
Δεν είναι προφανές αυτό σε όλη την διάρκεια της συζήτησης; Οι άνθρωποι έχουν ακυρώσει την Μεταφυσική και την Οντολογία μονολεκτικά!
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 17 Μαρ 2020, 22:56

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
17 Μαρ 2020, 22:47
Otto Weininger έγραψε:
Δεν είναι προφανές αυτό σε όλη την διάρκεια της συζήτησης; Οι άνθρωποι έχουν ακυρώσει την Μεταφυσική και την Οντολογία μονολεκτικά!
Έτσι φαίνεται. Απλώς άνοιξε ωραίο κεφάλαιο ο axilmar και περιμένω πως θα πάει.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 17 Μαρ 2020, 23:00

Otto Weininger έγραψε:
17 Μαρ 2020, 22:56
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
Otto Weininger έγραψε:
Τι πως θα πάει; Εσύ θα μιλάς για οντολογία και ο axilmar θα σου λέει ότι δεν υπάρχουν μονόκεροι.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 17 Μαρ 2020, 23:03

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
17 Μαρ 2020, 23:00
Otto Weininger έγραψε:
ΟΥΤΙΣ έγραψε:

Τι πως θα πάει; Εσύ θα μιλάς για οντολογία και ο axilmar θα σου λέει ότι δεν υπάρχουν μονόκεροι.
:lol:

Το πιο πιθανό, αλλά μου αρέσει που έστω ένας έχει ασχοληθεί λίγο.
Απλά θέλω να δω τι αποδείξεις περίμενε να βρει για την αστρική προβολή (τυχαίο παράδειγμα από αυτά που ανέφερε) και πως έψαξε για αυτές.

Άβαταρ μέλους
Alphabet
Phorum.gr user: Alphabet

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alphabet » 17 Μαρ 2020, 23:41

For Scientists, Some Philosophies Are A Dead End
.. a main contention of van Fraasen is that metaphysics, one of the foundational branches of classical philosophy, is ... a waste of time.

https://www.forbes.com/sites/johnfarrel ... 0d26c64036
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.

Άβαταρ μέλους
break
Phorum.gr user: break

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από break » 17 Μαρ 2020, 23:50

Otto Weininger έγραψε:
17 Μαρ 2020, 22:23
Επειδή το ανέφερες και μόνο, επιχειρησες ποτέ αστρική προβολή ή μίλησες έστω με κάποιον που υποστήριξε ότι την πέτυχε για οποιονδήποτε λόγο;
Ο Randi δίνει 1 εκ. δολάρια σε όποιον τεκμηριώσει το μεταφυσικό. Κανείς δεν το έχει πάρει. Γιατί να αφιερώσει κάποιος προσωπικό χρόνο να κυνηγήσει κάτι που δεν έχει τεκμηριωθεί ποτέ και πουθενά όσο και όσοι αν το έχουν προσπαθήσει ; Εδώ δεν το έχουν βρει αυτοί που θέλουν με λύσσα να υπάρχει και θα το βρουν αυτοί που ούτε καν το πιστεύουν ;

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 18 Μαρ 2020, 00:03

break έγραψε:
17 Μαρ 2020, 23:50
Otto Weininger έγραψε:
Επειδή το ανέφερες και μόνο, επιχειρησες ποτέ αστρική προβολή ή μίλησες έστω με κάποιον που υποστήριξε ότι την πέτυχε για οποιονδήποτε λόγο;
Ο Randi δίνει 1 εκ. δολάρια σε όποιον τεκμηριώσει το μεταφυσικό. Κανείς δεν το έχει πάρει. Γιατί να αφιερώσει κάποιος προσωπικό χρόνο να κυνηγήσει κάτι που δεν έχει τεκμηριωθεί ποτέ και πουθενά όσο και όσοι αν το έχουν προσπαθήσει ; Εδώ δεν το έχουν βρει αυτοί που θέλουν με λύσσα να υπάρχει και θα το βρουν αυτοί που ούτε καν το πιστεύουν ;
Μπερδεύεις το μεταφυσικό με το Παραφυσικό. Για το Παραφυσικό και το υπερφυσικο είναι το challenge που λες.
Αλλά δε πειράζει, ευκαιρία να τα ξεδιαλύνεις.

Σε κάθε περίπτωση, όποιος μελετάει την αστρική προβολή δεν το κάνει για να πάρει το εκατομμύριο.
Ούτε αυτές οι πρακτικές σε διάφορες εκφάνσεις τους, εξ όσων κατάφερα να γνωρίζω ως τώρα, υπόκεινται σε αυτό:

Claims that cannot be tested experimentally are not eligible for the Challenge. 

Αυτά είναι για να ξεσκεπάζεις ταχυδακτυλουργούς.

Άβαταρ μέλους
break

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από break » 18 Μαρ 2020, 00:23

Otto Weininger έγραψε:
18 Μαρ 2020, 00:03
Μπερδεύεις το μεταφυσικό με το Παραφυσικό. Για το Παραφυσικό και το υπερφυσικο είναι το challenge που λες.
Μιλάω για την αστρική προβολή που μιλάτε και εσείς η οποία είναι κλασική περίπτωση υπερφυσικού/παραφσυικού ισχυρισμού. Ότι δηλαδή κάποιος βγαίνει από το σώμα του και κάνει η βλέπει πράγματα. Δεν μιλάμε για φιλοσοφία εδώ πέρα. Τσάμπα μου την λες επειδή δεν χρησιμοποίησα την σωστή λέξη. Για το ίδιο πράγμα μιλάμε.
Σε κάθε περίπτωση, όποιος μελετάει την αστρική προβολή δεν το κάνει για να πάρει το εκατομμύριο.
Α ναι, μάλιστα. Όσα δεν φτάνει η αλεπού.... Θα μπορούσα να το κάνω αλλά δεν θέλω τα χρήματα. Δεν πείθουν κανένα αυτά.
Ούτε αυτές οι πρακτικές σε διάφορες εκφάνσεις τους, εξ όσων κατάφερα να γνωρίζω ως τώρα, υπόκεινται σε αυτό:
Προφανώς και αν κάτι δεν μπορεί να ελεγχθεί πειραματικά δεν υφίσταται. Τι θα ήθελες δηλαδή ; Να δώσει το 1 εκ. σε όποιον του φέρει τρεις μάρτυρες που ορκίζονται ότι το είδαν ; Πως θα μπορούσε να καταδειχθεί αν κάτι υπάρχει αν όχι με εμπειρική επαλήθευση ;
Αυτά είναι για να ξεσκεπάζεις απατεώνες που αντί να γίνουν ταχυδακτυλουργοί γυρίζουν από εδώ και από εκεί και ισχυρίζονται πως υπάρχει το υπερφυσικό.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 18 Μαρ 2020, 00:42

break έγραψε:
18 Μαρ 2020, 00:23
SpoilerShow
Otto Weininger έγραψε:
18 Μαρ 2020, 00:03
Μιλάω για την αστρική προβολή που μιλάτε και εσείς η οποία είναι κλασική περίπτωση υπερφυσικού/παραφσυικού ισχυρισμού. Ότι δηλαδή κάποιος βγαίνει από το σώμα του και κάνει η βλέπει πράγματα. Δεν μιλάμε για φιλοσοφία εδώ πέρα. Τσάμπα μου την λες επειδή δεν χρησιμοποίησα την σωστή λέξη. Για το ίδιο πράγμα μιλάμε.
Α ναι, μάλιστα. Όσα δεν φτάνει η αλεπού.... Θα μπορούσα να το κάνω αλλά δεν θέλω τα χρήματα. Δεν πείθουν κανένα αυτά.
Προφανώς και αν κάτι δεν μπορεί να ελεγχθεί πειραματικά δεν υφίσταται. Τι θα ήθελες δηλαδή ; Να δώσει το 1 εκ. σε όποιον του φέρει τρεις μάρτυρες που ορκίζονται ότι το είδαν ; Πως θα μπορούσε να καταδειχθεί αν κάτι υπάρχει αν όχι με εμπειρική επαλήθευση ;
Αυτά είναι για να ξεσκεπάζεις απατεώνες που αντί να γίνουν ταχυδακτυλουργοί γυρίζουν από εδώ και από εκεί και ισχυρίζονται πως υπάρχει το υπερφυσικό.
Γνωρίζεις τι είναι η αστρική προβολή; Αν όχι μαθε. Αν ναι, με ποια λογική περιμένεις :

Να το "μετρήσεις" πειραματικά ;
Και μάλιστα σε μια γελοιότητα οπως τα τεστ του τύπου που λες.

Ίσως στο Independent Investigations Group να ταίριαζε καλύτερα αλλά και παλι αμφιβάλλω.

Έχεις πολλά να μάθεις για αυτά αν σε ενδιαφέρουν. Αλλά αν η πίστη σου ή όχι σε αυτά βασίζεται στο αν κάποιος τα θα κάνει στο σόου του τύπου, άστο καλύτερα.

Άβαταρ μέλους
break

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από break » 18 Μαρ 2020, 00:59

Otto Weininger έγραψε:
18 Μαρ 2020, 00:42
Γνωρίζεις τι είναι η αστρική προβολή; Αν όχι μαθε. Αν ναι, με ποια λογική περιμένεις :
Να το "μετρήσεις" πειραματικά ;
Ναι μωρέ, ξέρω τι υποτίθεται είναι η αστρική προβολή. Δεν είμαι ο τυπικός "άξεστος" άθεος που πας να παρουσιάσεις. Και μπλαβάτσκι είχαμε διαβάσει στα νιάτα μας και μακγρέγκορ ένα σωρό άλλα αποκρυφιστικά βιβλία. Είχα περάσει από αυτή την "φάση".

Το πρόβλημα είναι το εξής. Αν κατά την αστρική προβολή μπορείς να αλληλεπιδράσεις με αυτόν τον κόσμο (ένας ισχυρισμός που συχνά γίνεται) τότε ναι μπορεί να επαληθευθεί πειραματικά. Αν κατά την αστρική προβολή δεν μπορείς να αλληλεπιδράσεις με αυτόν τον κόσμο τότε έχουμε να κάνουμε με μία τυπική παραίσθηση.

Σε κάθε περίπτωση τίποτα το υπερφυσικό δεν συντελείται.

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 18 Μαρ 2020, 01:05

break αστο,παλι θεωρητικολογεις

απλα για οσους διαβαζουν μην μπλεκεστε με ολα αυτα...οσο μπλεκεται κανεις τοσο δινει δικαιωματα
ξερετε που...
μακρυα
ουτε απο περιεργεια ουτε τιποτα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κόκκορας την 18 Μαρ 2020, 01:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 18 Μαρ 2020, 01:11

Otto Weininger έγραψε:
axilmar έγραψε:
17 Μαρ 2020, 22:06
Otto Weininger έγραψε:
17 Μαρ 2020, 21:58

Πολύ ενδιαφέρον. Επιτέλους.
Θα ήθελες να μιλήσουμε επ αυτού; Πάνω σε ένα παράδειγμα του πώς έψαξες ;
Έχω διαβάσει διάφορα. Πχ στο θέμα 'βγαινω από το σώμα μου/αστρική προβολη'. Ή στο θέμα του remote viewing. Ή στο θέμα της τηλεπάθειας.

Τεράστιοι ισχυρισμοί, καμμία αποδειξη για τίποτα.
Ειχα μιλησει με καποιους που ισχυριζονταν οτι το ειχανε πετυχει. Καμμια αποδειξη περι τουτου βεβαια.

Εσυ εχεις αποδειξεις για οτιδηποτε; ειμαι ανοιχτομυαλος, εαν μου φερεις κατι που μοιαζει με αποδειξη θα το ψαξω.

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 18 Μαρ 2020, 01:14

Otto Weininger έγραψε:
17 Μαρ 2020, 23:03
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
17 Μαρ 2020, 23:00
Otto Weininger έγραψε:

:lol:

Το πιο πιθανό, αλλά μου αρέσει που έστω ένας έχει ασχοληθεί λίγο.
Απλά θέλω να δω τι αποδείξεις περίμενε να βρει για την αστρική προβολή (τυχαίο παράδειγμα από αυτά που ανέφερε) και πως έψαξε για αυτές.
Περιμενα να μαθω κατι που δεν θα μπορουσε ο αλλος να το μαθει εκτος και εαν ειχε κανει αστρικη προβολη, το οποιο ομως θα επιβεβαιωνονταν αργοτερα με αλλο τροπο.

Δυστυχως, τζιφος.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 18 Μαρ 2020, 01:16

break έγραψε:
18 Μαρ 2020, 00:59
Αν κατά την αστρική προβολή δεν μπορείς να αλληλεπιδράσεις με αυτόν τον κόσμο τότε έχουμε να κάνουμε με μία τυπική παραίσθηση.
Στην αστρική προβολή δεν αλληλεπιδρά κάποιος με αυτό τον κόσμο. Εξ ου και ο φύλακας του σώματος.

Πολύ εύκολα βγάζεις συμπεράσματα πάντως για πράγματα που δεν έχεις δει, δεν επιχειρησες ή δεν έψαξες πραγματικά.

Τέλος πάντων, δικαίωμά σου. Εγώ για το συγκεκριμένο δεν έχω καταλήξει ακόμα αφού επέλεξα να μην προχωρήσω περαιτέρω σε αυτού του είδους την αναζήτηση/έρευνα για μια σειρά από λόγους. Το αυτό και για το occult εν τω συνόλω.
Αλλά αυτά τα 5 χρόνια περίπου ειδα αρκετά, διάβασα αρκετά και συνάντησα αρκετούς ιδιαίτερους ανθρώπους υπεράνω μάλιστα κάθε υποψίας.
Μου αρκούν για τώρα και παραμένω απλά στα βιβλία.

Καλές αναζητήσεις λοιπόν, αν θες να ψάξεις όντως. Αλλά με μέτρο.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών