Προφητειολάγνοι χριστιανοί ακούτε;;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Re: Προφητειολάγνοι χριστιανοί ακούτε;;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 16 Ιούλ 2021, 23:07

Blackdog έγραψε:
16 Ιούλ 2021, 21:25
nik_killthemall έγραψε:
16 Ιούλ 2021, 18:00
Blackdog έγραψε:
16 Ιούλ 2021, 15:18

Ε αυτο λεω και εγω

Οτι ο Χριστος ειπε οτι η καταστροφη του ναου με την συντελεια θα γινουν ταυτοχρονα
Ο Ο.Ι. θεωρεί πως είναι διπλή ερώτηση που αναφέρεται σε 2 διαφορετικά ετερόχρονα πράγματα, παρότι οι μαθητές του, του κάνουνε την διπλή αυτή ερώτηση με αφορμή το ίδιο μη ετεροχρόνο γεγονός "οὐ μὴ ἀφεθῇ ᾧδε λίθος ἐπὶ λίθον, ὃς οὐ καταλυθήσεται." που ΟΛΟΙ συμφωνούν πως είναι η Δευτέρα Παρουσία !

Όλοι οι υπόλοιποι που δεν πολιτευόμαστε τας Γραφάς, καταλαβαίνουμε πως είναι διπλή ερώτηση που αναφέρεται όμως στο ΙΔΙΟ γεγονός : την Δευτέρα Παρουσία και επομένως προφητεύεται πως ημέρα της Κρίσης και καταστροφή του ναού είναι συγκαιρινά γεγονότα που περιορίζονται από το "ου μη παρέλθη η γενεά αύτη".
Το ξερω μωρε, εχω διαβασει ολη την απολογητικη για το θεμα και δεν με πειθει με τιποτα. Μετα θα μας πει οτι η γενια δεν ειναι γενια, αλλα θεικη γενια που κραταει οσο νομιζει ο θεος και εμας δεν μας πεφτει κουβεντα

Ελεγα μπας και εβλεπα τουλαχιστον εφευρετικοτητα....
Ακριβώς. Πως είναι κυριολεκτική γενιά όσον αφορά την καταστροφή του ναού, αλλά μεταφορική γενιά όσον άφορα την Δευτέρα Παρουσία, που κρατά μια θεϊκη αιωνιότητα.

Πιασταυγοκαικουρευτο
Blackdog έγραψε:
16 Ιούλ 2021, 21:45
nik_killthemall έγραψε:
16 Ιούλ 2021, 18:04

Αλφα μήπως γνωρίζεις με ποια λογική γίνεται η ιστορική χρονολόγηση των Ευαγγελίων ? π.χ. θεωρούν οι χρονολογητές πως η προφητεία είναι έτσι κι αλλιώς πλαστή, οπότε αφού αναφέρεται η καταστροφή του Ναού σε αυτήν, άρα σίγουρα το λεχθέν γράφτηκε μετά την καταστροφή του Ναού οπότε η πληροφορία χρησιμοποιείται στο φτιάξιμο της προφητείας ?
Αν μου επιτρεπεις να απαντησω

Η χρονολογηση των ευαγγελιων γινεται με 2 γνωμονες

α) τα αποσπασματα που εχουν αναπαραγει συγγραφεις στα βιβλια τους. Πχ αν εκτενη χωρια του κατα ματθαιον πχ, γραφονται απ τον Ευγενιο στην ιστορια του, ξερουμε οτι γραφτηκαν πριν απ τον 3αι

Με μικρη επιφυλαξη, θυμαμαι οτι ολα τα ευαγγελια με αυτη την μεθοδο γραφτηκαν τον 2αι μχ

β) Απο κομματια που βρισκουν απολιθωμενα, τα οποια ειναι ομως πολυ μικρα και περιεχουν λεξεις η σπαστες προτασεις πχ αυτο
Εικόνα

Το οποιο ειναι απ το κατα Ιωαννη και χρονολογειται περιπου το 150μχ

Ομως υπαρχουν και πολυ μικροτερα κομματια απ τα οποια δεν βγαινει νοημα, οπως χαρακτηριστικα το απο κατω το οποιο χρονολογειται καπου απο το 50πχ εως το 50μχ
Εικόνα

Σε αυτο το μικρο κομματακι που ειδατε, βασιζεται ο ισχυρισμος του οτι τα ευαγγελια γραφτηκαν πριν το 50μχ. Οι χριστιανοι λενε οτι ειναι απ το κατα μαρκον. Οι μελετητες εχουν απορριψει τον ισχυρισμο...

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_N ... ent_papyri
https://en.wikipedia.org/wiki/Rylands_L ... apyrus_P52
https://en.wikipedia.org/wiki/7Q5
:smt023
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 16 Ιούλ 2021, 23:39

Alphabet έγραψε:
16 Ιούλ 2021, 15:06
Απιστευτη ομολογια οτι για να "σωσουν" την "ψυχη" του ανθρωπου, χρησιμοποιουν απατη.
Κάτι καταλαβαίνεις λάθος.
Για πολλοστή φορά.

Αν και δεν είναι του νήματος...
Απάτη χρησιμοποιείς για να κάνεις κακό στον άλλο. Είναι ο ορισμός της απάτης.
Όταν κάνεις καλό στον άλλο δεν πρόκειται για απάτη.

Αν, λοιπόν, δεν σου προκαλώ βλάβη, δεν είναι δυνατό να σε έχω εξαπατήσει.
Φαντάσου να πας σε δικαστήριο και να πεις "κε πρόεδρε, έχω πέσει θύμα οικονομικής απάτης. Είχα 1000 ευρώ και από την απάτη που υπέστην έχω κερδίσει άλλα 2000 ευρώ".

Είναι πολύ απλό να το κατανοήσεις, από τους ορισμούς των λέξεων.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 16 Ιούλ 2021, 23:43

Blackdog έγραψε:
16 Ιούλ 2021, 15:12
Alphabet έγραψε:
Απιστευτη ομολογια οτι για να "σωσουν" την "ψυχη" του ανθρωπου, χρησιμοποιουν απατη.
Ο σκοπος αγιαζει τα μεσα :003:
Καμία σχέση.
Είναι θέμα κατανόησης των λέξεων.
Απατημένος και κερδισμένος δεν είναι συμβατές μεταξύ τους έννοιες.

Άβαταρ μέλους
O I
Phorum.gr user: Ο.Ι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 17 Ιούλ 2021, 00:01

stavmanr μη κουράζεσαι. Το κούρασε ο ΑΩ στο παλιό για 33 σελίδες. (Όσα τα χρόνια τού Χριστού :wink )

Για να πάρεις μια γεύση για του τίνος πρόκειται, σκιαγραφείται εύστοχα σε κάτι που είπε ο "Ερευνητής" στο παλιό:
Εικόνα

Άσε τις τρεις χάριτες της Χριστο-μαχίας να εκφραστούν και να αυτοδικαιωθούν μεταξύ τους. Μη τους στερείς την επιτρεπτή απάτη για αντιθεϊστική ωφέλεια. σε παρακαλώ...

:8)

.,
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 17 Ιούλ 2021, 00:04

O I έγραψε:
17 Ιούλ 2021, 00:01
stavmanr μη κουράζεσαι. Το κούρασε ο ΑΩ στο παλιό για 33 σελίδες. (Όσα τα χρόνια τού Χριστού :wink )

Για να πάρεις μια γεύση για του τίνος πρόκειται, σκιαγραφείται εύστοχα σε κάτι που είπε ο "Ερευνητής" στο παλιό:
Εικόνα

Άσε τις τρεις χάριτες της Χριστο-μαχίας να εκφραστούν και να αυτοδικαιωθούν μεταξύ τους. Μη τους στερείς την επιτρεπτή απάτη για αντιθεϊστική ωφέλεια. σε παρακαλώ...

.,
Δεν τους στερώ τίποτα. Λίγη συνέπεια περιμένω σε όσα διαβάζω.
Απατημένος και κερδισμένος ταυτόχρονα από την απάτη δεν γίνεται. Είναι σα να μιλάμε ταυτόχρονα για βρεγμένο και στεγνό.

Τιμώ τον αθεϊστικό λόγο περισσότερο από όσο τον τιμούν οι δήθεν θιασώτες του.

Άβαταρ μέλους
O I

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 17 Ιούλ 2021, 00:08

stavmanr έγραψε:
17 Ιούλ 2021, 00:04
O I έγραψε:
17 Ιούλ 2021, 00:01

Εικόνα

.,
Δεν τους στερώ τίποτα. Λίγη συνέπεια περιμένω σε όσα διαβάζω.
Απατημένος και κερδισμένος ταυτόχρονα από την απάτη δεν γίνεται. Είναι σα να μιλάμε ταυτόχρονα για βρεγμένο και στεγνό.

Τιμώ τον αθεϊστικό λόγο περισσότερο από όσο τον τιμούν οι δήθεν θιασώτες του.
Εγώ σου εξήγησα
κάνει ότι νομίζεις

:102:

.,
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.

Άβαταρ μέλους
O I

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 17 Ιούλ 2021, 00:27

Alphabet έγραψε:
Blackdog έγραψε:
15 Ιούλ 2021, 15:38

Εχω διαβασει πατερικη θεολογια αρκετα. Σιγουρα ηταν μορφωμενοι ανθρωποι και πραγματι το βαθος της σκεψης τους πολλες φορες με εντυπωσιασε.

Αλλα αν ηταν φωτισμενοι απ τον θεο πως εκαναν λαθη; Και αν εκαναν λαθη στα υλικα, πως μπορω να εμπιστευτω την διδασκαλια στα αυλα;

Πχ το εις εξαημερον του Μ Βασιλειου, ωραιο, εμπνευστικο, αλλα πανω απ τα μισα που λεει (εξιστορει την Γενεση) δεν ισχυουν...
Αλλο, ο Αγ Παισιος τι κολλημα ειχε φαει με τους Τουρκους; Ηταν χριστιανικη αυτη η θεση; Οχι για μενα...Εχω και αλλα τετοια (παιζει να ειναι καμμια 30ρια :lol: )
ΟΙ "ΠΕΡΙ ΙΕΡΩΣΥΝΗΣ" ΛΟΓΟΙ
ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΟΓΟΣ ΠΡΩΤΟΣ (κεφ. Θ)

".....Και ο μακάριος Παύλος με το φάρμακο αυτό (απατη) προσπάθησε να προσελκύση τους αναρίθμητους Ιουδαίους, όταν περιέταμε τον Τιμόθεο, εκείνος, ο οποίος γράφοντας προς τους Γαλάτες υποστήριξε ότι ο Χριστός δεν πρόκειται να ωφελήση σε τίποτα τους περιτεμνομένους. Για να πετύχη τον σκοπό του υπέβαλε τον εαυτό του στις διατάξεις του νόμου, εκείνος ο οποίος θεωρούσε τη συμμόρφωση προς τις μωσαϊκές διατάξεις ζημία, μετά την οικείωση της πίστεως στον Χριστό. Διότι η δύναμη της απάτης είναι πολύ μεγάλη, αρκεί αυτή να μη γίνεται με κακή προαίρεση. Υπό την έννοια αυτή πρέπει η πράξη αυτή ούτε καν απάτη να ονομάζεται, αλλά είδος οικονομίας και σοφής διαχειρίσεως των καταστάσεων, ώστε να εξευρίσκεται διέξοδος στα αδιέξοδα και να επανορθώνονται τα ψυχικά πλημμελήματα. Έτσι, δεν θα έπρεπε να χαρακτηρίσουμε τον Φινεές φονέα αν και με ένα κτύπημα σκότωσε δύο ανθρώπους, όπως επίσης και τον Ηλία, ο οποίος θανάτωσε τους εκατό στρατιώτες και τους επικεφαλής τους και έχυσε χείμαρρο αιμάτων από τη σφαγή των ιερέων των ειδώλων. Εάν δε επιτρέπαμε να συμβή το αντίθετο και απογυμνώναμε τις πράξεις από την προαίρεση των δρώντων, εξετάζοντες αυτές καθ? εαυτές, τότε εκείνος ο οποίος θα ήθελε να κρίνη τον Αβραάμ θα τον χαρακτήριζε παιδοκτόνο, στον δε εγγονό του και στον απόγονό του θα έπρεπε να τους προσάψη την κατηγορία της κακουργίας και του δόλου, αφού ο μεν πρώτος υπεξαίρεσε τα φυσικά πρεσβεία, ο δε δεύτερος τον πλούτο των Αιγυπτίων τον μετέφερε στον στρατό των Ισραηλιτών. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα, αντίθετα μάλιστα, αφού όχι μόνο απαλλάσσουμε των κατηγοριών αυτούς τους άνδρες, αλλά και τους θαυμάζουμε για τις πράξεις τους αυτές, επειδή και ο Θεός τους επήνεσε γι? αυτά που έκαναν. Απατεώνας λοιπόν θα μπορούσε δικαίως να χαρακτηρισθή εκείνος ο οποίος χρησιμοποιεί την απάτη με δόλο και όχι εκείνος ο οποίος αποβλέπει σε υγιείς σκοπούς. Πολλές φορές μάλιστα είναι αναγκαίο να χρησιμοποιηθή απάτη και προκύπτει όντως μεγάλη ωφέλεια από τη χρήση της, ενώ ο προσεγγίζων μία υπόθεση με ευθύ τρόπο τυχαίνει να βλάπτη σοβαρά τον μη απατηθέντα."

Εγω τα γραφω στην πεθερα για να τα διαβασει και η νυφη που ακομψα το τροποποιησε. :lol:
(Καλά ο άλλος μπήκε να τρολάρει εσάς και να αλληλοχειροκροτηθείτε)
πάρακάτω

Εσύ
Μιας και το επανέφερες, ελπίζω αυτή τη φορά να μου απαντήσεις στο περιπόθητο που σε ρωτάω από το 2013 και δεν έχω πάρει απάντηση..
Εικόνα

...λέω "μήπως μετά από 8 χρόνια θα την πάρω"

Ποιος ξέρει
να δω

.,

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 17 Ιούλ 2021, 00:38

stavmanr έγραψε:
16 Ιούλ 2021, 23:39
Alphabet έγραψε:
Για πολλοστή φορά.

Φαντάσου να πας σε δικαστήριο και να πεις "κε πρόεδρε, έχω πέσει θύμα οικονομικής απάτης. Είχα 1000 ευρώ και από την απάτη που υπέστην έχω κερδίσει άλλα 2000 ευρώ".

Απάτη μαζί με κέρδος υπάρχει μόνο στη χαρτοπαιξία, στη λαχαναγορά, στην πολιτική, στις μίζες κλπ.
Στην ηθική και μάλιστα στην περί θεού ηθική, απάτη και καλό ΔΕΝ συν-υπάρχουν. Το καλό / κακό του στόχου ΔΕΝ χαρακτηρίζει το μέσον επίτευξής του, αλλά το ακριβώς αντίστροφο !

Την αρχή αυτή, η τακτική διαιώνισης του χριστιανισμού δεν την δέχεται και την αγνοεί.

Το καλό στο οποίο αναφέρεσαι είναι "καλό" μεθερμηνευόμενο χριστιανικά, δηλ. πολιτικά : θα ειπωθεί οποιο ψέμα και ατιμία χρειαστεί αρκεί ο πιστός να φορέσει τη ποδοσφαιρική φανέλα του χριστιανισμού = "ΚΑΛΟ" !

Με τους αφέντες : "οι δούλοι να υπακούετε στους κατά σάρκας αφέντες όπως ακριβώς στον κατά πνεύμα αφέντη"
Με τους δούλους : "οι αφέντες είναι και αυτοί δούλοι του θεού"

Ό,τι χρειαστεί αρκεί όλοι να φορέσουν την ίδια ιερή ποδοσφαιρική φανέλα πράγμα το οποίο ταυτίζεται με το συμπαντικό "ΚΑΛΟ" ! Αυτό ακριβώς περιγράφει ο Χρυσόστομος στη παράθεση του Αλφα !

Αρχή λειτουργίας του δεισιδαιμονικού φανατισμού που δεν έχει καμιά σχέση με θεό (αν υπάρχει) και φιλοσοφία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 17 Ιούλ 2021, 01:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 17 Ιούλ 2021, 00:42

nik_killthemall έγραψε:
17 Ιούλ 2021, 00:38
stavmanr έγραψε:
Alphabet έγραψε:
Για πολλοστή φορά.

Απάτη μαζί με κέρδος υπάρχει μόνο στη χαρτοπαιξία, στη λαχαναγορά, στην πολιτική, στις μίζες κλπ.
Πήγαινε σε δικαστήριο και πες
"κε πρόεδρε ζητώ να καταδικαστεί ο Χ για απάτη εναντίον μου από την οποία απεκόμισα κέρδος 5000 ευρώ".

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 17 Ιούλ 2021, 00:54

stavmanr έγραψε:
17 Ιούλ 2021, 00:42
nik_killthemall έγραψε:
stavmanr έγραψε:

Για πολλοστή φορά.

Πήγαινε σε δικαστήριο και πες
"κε πρόεδρε ζητώ να καταδικαστεί ο Χ για απάτη εναντίον μου από την οποία απεκόμισα κέρδος 5000 ευρώ".
Πετσοκόβεις το μήνυμά μου και σα να μην φτάνει αυτό λές και αρλούμπες. Χωρίς να το καταλαβαίνεις ευτελίζεις το εν λόγω περιεχόμενο του χριστιανισμού "μεταφέροντας το" στα οικονομικά δικαστήρια, και είναι σα να λες πως αφού ο τζοχατζο π.χ. είχε κέρδος από τις μίζες χιλιαδες ευρω άρα δεν υπήρξε απάτη !

Απλά και κατανοητα το γραψα αλλά το προσπέρασες : Το καλό / κακό ενός σκοπού ΔΕΝ χαρακτηρίζει το μέσον που χρησιμοποιήθηκε για την επίτευξή του, αλλά το ακριβώς αντίστροφο ! Δηλ. το καλό / κακό του μέσου είναι αυτό που χαρακτηρίζει καλό / κακό τον σκοπό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 17 Ιούλ 2021, 01:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 17 Ιούλ 2021, 01:12

O I έγραψε:
17 Ιούλ 2021, 00:27
Alphabet έγραψε:
Blackdog έγραψε:
15 Ιούλ 2021, 15:38

Εχω διαβασει πατερικη θεολογια αρκετα. Σιγουρα ηταν μορφωμενοι ανθρωποι και πραγματι το βαθος της σκεψης τους πολλες φορες με εντυπωσιασε.

Αλλα αν ηταν φωτισμενοι απ τον θεο πως εκαναν λαθη; Και αν εκαναν λαθη στα υλικα, πως μπορω να εμπιστευτω την διδασκαλια στα αυλα;

Πχ το εις εξαημερον του Μ Βασιλειου, ωραιο, εμπνευστικο, αλλα πανω απ τα μισα που λεει (εξιστορει την Γενεση) δεν ισχυουν...
Αλλο, ο Αγ Παισιος τι κολλημα ειχε φαει με τους Τουρκους; Ηταν χριστιανικη αυτη η θεση; Οχι για μενα...Εχω και αλλα τετοια (παιζει να ειναι καμμια 30ρια :lol: )
ΟΙ "ΠΕΡΙ ΙΕΡΩΣΥΝΗΣ" ΛΟΓΟΙ
ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΟΓΟΣ ΠΡΩΤΟΣ (κεφ. Θ)

".....Και ο μακάριος Παύλος με το φάρμακο αυτό (απατη) προσπάθησε να προσελκύση τους αναρίθμητους Ιουδαίους, όταν περιέταμε τον Τιμόθεο, εκείνος, ο οποίος γράφοντας προς τους Γαλάτες υποστήριξε ότι ο Χριστός δεν πρόκειται να ωφελήση σε τίποτα τους περιτεμνομένους. Για να πετύχη τον σκοπό του υπέβαλε τον εαυτό του στις διατάξεις του νόμου, εκείνος ο οποίος θεωρούσε τη συμμόρφωση προς τις μωσαϊκές διατάξεις ζημία, μετά την οικείωση της πίστεως στον Χριστό. Διότι η δύναμη της απάτης είναι πολύ μεγάλη, αρκεί αυτή να μη γίνεται με κακή προαίρεση. Υπό την έννοια αυτή πρέπει η πράξη αυτή ούτε καν απάτη να ονομάζεται, αλλά είδος οικονομίας και σοφής διαχειρίσεως των καταστάσεων, ώστε να εξευρίσκεται διέξοδος στα αδιέξοδα και να επανορθώνονται τα ψυχικά πλημμελήματα. Έτσι, δεν θα έπρεπε να χαρακτηρίσουμε τον Φινεές φονέα αν και με ένα κτύπημα σκότωσε δύο ανθρώπους, όπως επίσης και τον Ηλία, ο οποίος θανάτωσε τους εκατό στρατιώτες και τους επικεφαλής τους και έχυσε χείμαρρο αιμάτων από τη σφαγή των ιερέων των ειδώλων. Εάν δε επιτρέπαμε να συμβή το αντίθετο και απογυμνώναμε τις πράξεις από την προαίρεση των δρώντων, εξετάζοντες αυτές καθ? εαυτές, τότε εκείνος ο οποίος θα ήθελε να κρίνη τον Αβραάμ θα τον χαρακτήριζε παιδοκτόνο, στον δε εγγονό του και στον απόγονό του θα έπρεπε να τους προσάψη την κατηγορία της κακουργίας και του δόλου, αφού ο μεν πρώτος υπεξαίρεσε τα φυσικά πρεσβεία, ο δε δεύτερος τον πλούτο των Αιγυπτίων τον μετέφερε στον στρατό των Ισραηλιτών. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα, αντίθετα μάλιστα, αφού όχι μόνο απαλλάσσουμε των κατηγοριών αυτούς τους άνδρες, αλλά και τους θαυμάζουμε για τις πράξεις τους αυτές, επειδή και ο Θεός τους επήνεσε γι? αυτά που έκαναν. Απατεώνας λοιπόν θα μπορούσε δικαίως να χαρακτηρισθή εκείνος ο οποίος χρησιμοποιεί την απάτη με δόλο και όχι εκείνος ο οποίος αποβλέπει σε υγιείς σκοπούς. Πολλές φορές μάλιστα είναι αναγκαίο να χρησιμοποιηθή απάτη και προκύπτει όντως μεγάλη ωφέλεια από τη χρήση της, ενώ ο προσεγγίζων μία υπόθεση με ευθύ τρόπο τυχαίνει να βλάπτη σοβαρά τον μη απατηθέντα."

Εγω τα γραφω στην πεθερα για να τα διαβασει και η νυφη που ακομψα το τροποποιησε. :lol:
(Καλά ο άλλος μπήκε να τρολάρει εσάς και να αλληλοχειροκροτηθείτε)
πάρακάτω

Εσύ
Μιας και το επανέφερες, ελπίζω αυτή τη φορά να μου απαντήσεις στο περιπόθητο που σε ρωτάω από το 2013 και δεν έχω πάρει απάντηση..
Εικόνα

...λέω "μήπως μετά από 8 χρόνια θα την πάρω"

Ποιος ξέρει
να δω

.,
Να απαντήσω εγώ : Η ιστοριούλα σου δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με αυτά που λέει ο Χρυσόστομος ο οποίος μιλάει πολύ συγκεκριμένα : "Και ο μακάριος Παύλος με το φάρμακο αυτό (απατη) προσπάθησε να προσελκύση τους αναρίθμητους Ιουδαίους,".
Και δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση γιατί ο στόχος (η αλήθεια για το ποιος έσκισε τη σημαία της ιστοριας σου) είτε είσαι πιστός, είτε είσαι άπιστος ΕΙΝΑΙ αναμφισβήτητος και είναι ΙΔΙΟΣ ! Χώρια που ο δάσκαλος ΔΕΝ χρησιμοποίησε ΚΑΜΙΑ απάτη αφού αποκάλυψε αμέσως αυτήν την ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗ αλήθεια !

Αντίθετα, στα λόγια του Χρυσόστομου που παραθέτει ο Αλφα το καλό / η αλήθεια είναι αμφισβητούμενα και μάλιστα είναι ΒΑΦΤΙΣΜΕΝΑ ως καλό / αλήθεια εκ των υστέρων : Όταν είσαι ήδη χριστιανός καλό / αλήθεια είναι να γίνουν ΟΛΟΙ χριστιανοί ! Άρα για αυτό το εκ των υστέρων βαφτιζόμενο ως καλό, κάθε απάτη για να τους πείσουμε να γίνουν χριστιανοί είναι και αυτή ευεργέτημα !

Ουδεμία σχέση και θέση δεν έχει η ιστορία σου με αυτό !

Όλο αυτό στη πραγματικότητα είναι απόλυτη παραδοχή αηδιαστικού φανατισμού και τίποτα άλλο. Σε μια άλλη εκδοχή θα μπορούσαμε να βαφτίσουμε ως καλό / αλήθεια το να φορέσουν όλοι την ισλαμική φανέλα, άρα κάθε απάτη που θα φέρνει πιστούς στο ισλαμ δεν θα ήταν απάτη αλλά ευεργέτημα.

Φοβερή και κυρίως καθαρη διανόηση ... καθόλου βρώμικη.

Όπως έγραψα και πριν η απάτη όλων των θρησκειών αγνοεί σκόπιμα πως το καλό / κακό μέσον είναι αυτό που χαρακτηρίζει τον σκοπό ώς καλό / κακό και όχι το αντίστροφο !

Άβαταρ μέλους
O I

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 17 Ιούλ 2021, 01:47

Αυτά που λες από πάνω, προτρέχοντας να απαντήσεις εκ μέρους τού ΑΩ, αν καθίσω κάποια στιγμή να κάνω τον κόπο όπως και με το παρακάτω, θα δεις στα μάτια μου που φαλτσάρεις. Ίσως και στα μάτια όσων κι άμα παρακολουθούν.
nik_killthemall έγραψε:
stavmanr έγραψε:
Alphabet έγραψε:
Για πολλοστή φορά.

Απάτη μαζί με κέρδος ψυχικό δεν υπάρχει μόνο στη χαρτοπαιξία, στη λαχαναγορά, στην πολιτική, στις μίζες κλπ.
Στην ηθική και μάλιστα στην περί θεού ηθική, απάτη και καλό ΔΕΝ συν-υπάρχουν με την ηθική έννοιατού όρου "περί θεού ηθική". Το καλό / κακό του ψυχωφελούς στόχου ΔΕΝ χαρακτηρίζει το μέσον επίτευξής του, αλλά το ακριβώς αντίστροφο !

Την αρχή αυτή, η τακτική διαιώνισης του χριστιανισμού δεν την δέχεται και δεν την αγνοεί.

Το καλό στο οποίο αναφέρεσαι είναι "καλό" μεθερμηνευόμενο χριστιανικά, δηλ. πολιτικά : θα ειπωθεί οποιο ένα ψυχωφελές ψέμα και ατιμία χρειαστεί αρκεί ο πιστός"μαθητής" να φορέσει τη ποδοσφαιρική φανέλα του χριστιανισμού κατανοήσει τη χρησιμότητα τής διακρίσεως, κατά περίπτωση, πάντα με στόχο το προκείμενο. Την ψυχική άρα και υπαρξιακή ωφέλεια = "ΚΑΛΟ" !

Με τους αφέντες Δασκάλους κάθε "ιδέας" : "οι μαθητές να υπακούετε στους κατά σάρκας αφέντες δασκάλους/γονείς/νοήμονες φίλους και συνανθρώπους, όπως ακριβώς στον κατά πνεύμα αφέντη Διδάσκαλο"
Με τους δούλους "μαθητές" : "οι αφέντες"δάσκαλοι" είναι και αυτοί δούλοι του θεού"

Ό,τι χρειαστεί αρκεί όλοι να φορέσουν την ίδια ιερή ποδοσφαιρική φανέλα αν είναι δυνατόν, να μάθουν τι είπε ο Διδάσκαλος πράγμα το οποίο ταυτίζεται με το συμπαντικό "ΚΑΛΟ" πανανθρώπινο ΚΑΛΟ !

Αρχή λειτουργίας του δεισιδαιμονικού φανατισμού που δεν έχει καμιά σχέση με θεό (αν υπάρχει) τής διακριτική χρήσης τής "απάτης" για το πανανθρώπινο "καλό" που έχει άμεση σχέση με τον λογικό "δσκαλο" τον Θεό και φιλοσοφία.
[Fixed]

Το διόρθωσα (ή συμπλήρωσα) λίγο διότι υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις όπως βλέπεις και η δική σου δε νομίζω να διεκδικεί καμιά αποκλειστικότητα :lol:

.,

Άβαταρ μέλους
O I

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 17 Ιούλ 2021, 01:49

Blackdog έγραψε:
16 Ιούλ 2021, 15:18
O I έγραψε:
15 Ιούλ 2021, 18:00

Από τη διπλή ερώτηση που του έκαναν οι μαθητές. άρα και ο Χριστός απαντά ταυτόχρονα και στις δύο ερωτήσεις με αφορμή την 1η ερώτηση για τον κτιστό ναό και τη 2η για τη συντέλεια των αιώνων :wink

Ε αυτο λεω και εγω

Οτι ο Χριστος ειπε οτι η καταστροφη του ναου με την συντελεια θα γινουν ταυτοχρονα
:p2:
Ναι

Α-ΚΡΙ-ΒΩΣ το ίδιο λέμε

:smt039

:giggle:

.,

.,

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 17 Ιούλ 2021, 02:18

O I έγραψε:
17 Ιούλ 2021, 01:47
Αυτά που λες από πάνω, προτρέχοντας να απαντήσεις εκ μέρους τού ΑΩ, αν καθίσω κάποια στιγμή να κάνω τον κόπο όπως και με το παρακάτω, θα δεις στα μάτια μου που φαλτσάρεις. Ίσως και στα μάτια όσων κι άμα παρακολουθούν.
nik_killthemall έγραψε:
stavmanr έγραψε:

Για πολλοστή φορά.

Απάτη μαζί με κέρδος ψυχικό δεν υπάρχει μόνο στη χαρτοπαιξία, στη λαχαναγορά, στην πολιτική, στις μίζες κλπ.
Στην ηθική και μάλιστα στην περί θεού ηθική, απάτη και καλό ΔΕΝ συν-υπάρχουν με την ηθική έννοιατού όρου "περί θεού ηθική". Το καλό / κακό του ψυχωφελούς στόχου ΔΕΝ χαρακτηρίζει το μέσον επίτευξής του, αλλά το ακριβώς αντίστροφο !

Την αρχή αυτή, η τακτική διαιώνισης του χριστιανισμού δεν την δέχεται και δεν την αγνοεί.

Το καλό στο οποίο αναφέρεσαι είναι "καλό" μεθερμηνευόμενο χριστιανικά, δηλ. πολιτικά : θα ειπωθεί οποιο ένα ψυχωφελές ψέμα και ατιμία χρειαστεί αρκεί ο πιστός"μαθητής" να φορέσει τη ποδοσφαιρική φανέλα του χριστιανισμού κατανοήσει τη χρησιμότητα τής διακρίσεως, κατά περίπτωση, πάντα με στόχο το προκείμενο. Την ψυχική άρα και υπαρξιακή ωφέλεια = "ΚΑΛΟ" !

Με τους αφέντες Δασκάλους κάθε "ιδέας" : "οι μαθητές να υπακούετε στους κατά σάρκας αφέντες δασκάλους/γονείς/νοήμονες φίλους και συνανθρώπους, όπως ακριβώς στον κατά πνεύμα αφέντη Διδάσκαλο"
Με τους δούλους "μαθητές" : "οι αφέντες"δάσκαλοι" είναι και αυτοί δούλοι του θεού"

Ό,τι χρειαστεί αρκεί όλοι να φορέσουν την ίδια ιερή ποδοσφαιρική φανέλα αν είναι δυνατόν, να μάθουν τι είπε ο Διδάσκαλος πράγμα το οποίο ταυτίζεται με το συμπαντικό "ΚΑΛΟ" πανανθρώπινο ΚΑΛΟ !

Αρχή λειτουργίας του δεισιδαιμονικού φανατισμού που δεν έχει καμιά σχέση με θεό (αν υπάρχει) τής διακριτική χρήσης τής "απάτης" για το πανανθρώπινο "καλό" που έχει άμεση σχέση με τον λογικό "δσκαλο" τον Θεό και φιλοσοφία.
[Fixed]

Το διόρθωσα (ή συμπλήρωσα) λίγο διότι υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις όπως βλέπεις και η δική σου δε νομίζω να διεκδικεί καμιά αποκλειστικότητα :lol:

.,
Δοκίμασε να φτιάξεις αντίλογο με δικό σου κείμενο, θα υπάρξουν 3 ωφέλη :

1) Θα αισθανθείς καλά
2) Θα καταλάβω καλύτερα τον αντίλογό σου
3) Θα διαπιστώσεις πως ο αντίλογος σου επιβεβαιώνει αυτό που δήθεν αντιμάχεται

Τίποτα δεν διόρθωσες μαν, το ίδιο νόημα βγαίνει με άλλες λέξεις. Επιβεβαιώνεις μέχρι τελείας όσα έγραψα.

(Δεν υπάρχει κέρδος ψυχικό στη απάτη της χαρτοπαιξίας ? Και βέβαια υπάρχει ! )

Προφανώς και αν βαφτιστεί ως καλό η ποδοσφαιρική φανέλα = να μάθουν όλοι τι είπε ο μέγας διδάσκαλος = να αποδεχτούν ψυχη τε και σώμα ό,τι είπε ο μέγας διδάσκαλος, γιατί δεν αρκεί απλά να το μάθουν = αυτο που θα ερμηνεύσει κατά όπως (*) του καπνίσει τον άφαντο διδάσκαλο, τότε για την κατάκτηση αυτής της ισοδυναμίας από καλά, κάθε απάτη είναι ευλογημένη και καθαγιάζεται !

(*) όπως του καπνίσει σημαίνει να είναι θετική και όχι αρνητική για το κόμμα εε συγγνώμη για την θρησκεία ήθελα να πω.

Άβαταρ μέλους
Alphabet
Phorum.gr user: Alphabet

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alphabet » 17 Ιούλ 2021, 03:32

Άφαντος έγραψε:
16 Ιούλ 2021, 22:59
Αlphabet έγραψε:
Ασε φιλε Ο.Ι., αυτα που γραφεις να τα λες σε θρησκοληπτους που δεν εχουν ανοιξει ποτε την Γραφη. Εκει εχεις μια πιθανοτητητα να τους πεισεις.
Ενώ εσύ Α και Ω έχεις διαβάσει όοοολη την Αγία Γραφή και όοολους τους Πατέρες. Έτσι;
Οοοολα όσα αναφέρεις είναι ερωτήματα αμφισβητιών των Γραφών εκατοντάδες χρόνια. Ελάχιστα απ αυτά που λες είναι καινούργια και αφορούν κάποιες σύγχρονες χρονολογικές επιστημονικές μετρήσεις.
Σε σχετικά νεαρή ηλικία είχα διαβάσει κι εγώ κάποια από αυτά.
Υπάρχουν πάρα πολλα βιβλία πλέον που έχουν συγκεντρωτικά όλες αυτές τις αμφισβητήσεις μια προς μια και ευκολα μπορεί να τις βρει κάποιος.
Η βιβλιογραφία πάνω σ αυτά τα θέματα είναι μεγάλη.
Το πιθανότερο λοιπόν είναι πως δεν έχεις διαβάσει τις Γραφές. Αλλά και να τις έχεις διαβάσει...απλά αναμασάς συγκεκριμένα αποκομμένα αποσπάσματα που ταιριάζουν στη δική σου ερμηνεία γιατί έχεις ενστερνισθεί την ερμηνεία που έχουν δώσει εκεί.

Δηλαδή τα ευαγγέλια γράφτηκαν κοντά στο τελος ή και στο τέλος ή και μετά στο τέλος της γενεάς του Χριστού για να απευθυνθούν τελικά στους Εθνικούς (όπως λες) για να κερδηθούν αυτοί, μιας και με τους Εβραιους ηταν χαμενο το παιχνίδι.
Οκ.
Άρα βάσει αυτής της υπόθεσης ο Παύλος και οι ευαγγελιστές ήταν ηλίθιοι.
Ηθελαν να κερδίσουν τους Εθνικούς και να μεταδώσουν το κηρυγμα του Χριστού στις επόμενες γενεές τού τότε γνωστού κόσμου (γιατί αυτονόητα εννοείται πως αυτό το κηρυγμα αφορούσε και τις επόμενες γενιες) με ένα κήρυγμα που σε ελάχιστα χρόνια θα αυτοδιαψευδόταν (αν δεν είχε ήδη αυτοδιαψευθεί) αφού ο Χριστός δεν είχε ξαναέρθει εντός αυτής της γενεάς που λίγα χρονάκια έμεναν για να σβήσει το κεράκι της, (αν δεν είχε ήδη σβήσει).
Ωραία μπίζνα έτσι! Και γαμώ τους επιχειρηματίες οι απόστολοι και ο Παύλος...
Δεν μπορεις να μιλας σαν να ξερεις τι εχω ή δεν εχω διαβασει. Την Γραφη την εχω διαβασει ολη τρεις φορες. Τους Πατερες οχι ολους. Και δεν τους εχω διαβασει γιατι τους θεωρω πωλητες θρησκειας που επινοησαν ερμηνειες για να διαφημισουν το προιον τους, το οποιο προιον προσπαθησαν να το περασουν με οποιοδηποτε μεσο, απατη, κλπ, ακομα δε και με δυναμικη υποστηριξη.

Διαβαζοντας την λοιπον σχηματισα μια γνωμη για το κειμενο. Οι ερμηνειες που δινει η εκκλησια ειναι κοινως απατεωνιες για να μπαλωσουν τα τεραστια κενα, τις αντιφασεις της Γραφης και για να περασουν στον κοσμακη το νοημα που θελουν. Διαβασε την ερμηνεια π.χ. του Κολιτσαρα και θα δεις οτι στο 99% των περιστασεων χρησιμοποιει λεξεις και κειμενα προσκειμενα προς την πιο συγχρονη θεολογια, τα οποια δεν υπαρχουν στο αυθεντικο κειμενο.

Τελος η σκεψη σου για τον Παυλο και τους ευαγγελιστες ειναι τελειως λαθος. Εγω ποτε δεν ειπα οτι αυτοι οι ανθρωποι προγνωριζαν οτι δεν θα επανελθει ο Ιησους στην γενια τους. Οι πιθανοτητες ειναι οτι πιστευαν αυτα που εγραφαν. Απλα οταν ειδαν οτι οι Εβραιοι δεν δεχθηκαν τον Ιησου - γιατι δεν ηταν Μεσσιας συμφωνα με τους προφητες - περιμενω να μου πεις τι τους αναγκασε να προσηλυτισουν τους εθνικους και να παραβιασουν δυο οδηγιες του Ιησου.

α) Ματθ. 15,24 "Αὐτὸς ἀπεκρίθη, «Δὲν εἶμαι σταλμένος παρὰ εἰς τὰ πρόβατα τὰ χαμένα τῆς γενεᾶς τοῦ Ἰσραήλ." και ..
β) Ματθ 5,18 "Ἀλήθεια σᾶς λέγω, ἕως ὅτου παρέλθῃ ὁ οὐρανὸς καὶ ἡ γῆ, οὔτε ἕνα γιῶτα ἢ μικρὴ στιγμὴ δὲν θὰ καταργηθῇ ἀπὸ τὸν νόμον, μέχρις ὅτου γίνουν ὅλα."
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών