Εγώ πάντως ξέρω μια Μαρία που την φωνάζουν Μάϊρα γιατί το Μαρία, που είναι της γιαγιάς παρεπιπτόντως (από τη μεριά της μαμάς, δεν παίζει κόντρα πεθεράς - νύφης δλδ), είναι πολύ συνηθισμένο και δεν το ήθελαν οι γονείς.
Κι έχω τον άντρα μου που λέει κάθε τόσο πως μάειρα φωνάζουν στο χωριό του τον μάγειρα.
Μια την έλεγαν Γουλί
Μαρία - μαριγούλι - μαριγουλί - γουλί
Αν όμως η βασκανος μοίρα φέρει να είσαι παιδί του Ρένου Αποστολίδη και ονομάσει εσένα Ήρκο και τον αδελφό σου Στάντη , σου κατέστρεψε τη ζωή, ναι ή όχι;
Ενώ αν τους ονόμαζε π.χ. Γιώργο και Δημήτρη θα την σκαπούλαραν την καταστροφή δηλαδή;
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Ε και;
Πρέπει να είσαι άκρως ηλίθιος για να πιστεύεις ότι θα καθορίσει την ζωή σου το οποιοδήποτε όνομα.
Λίγο απέχει από τις δεισιδαιμονίες του παρελθόντος.
Ή Βησσαρίωνα.
Ειπαμε.
Τις δεισιδαιμονιες σας να τις αφησετε πισω και να ριξετε μουντζα στον μαγο της φυλης σας.
Δεν φταινε σε τιποτα τα παιδια σας να βγαζετε επανω τους το κομπλεξ σας.
Η μάνα μου πάντως δε μου μίλαγε για καιρό επειδή έδωσα άσχετο όνομα στην κόρη μου (Έλλη) και όχι το δικό της...
Η αδελφή μου δεν είχε πρόβλημα γιατιβοι δύο συμπεθέρες έχουν το ίδιο ονομα οπότε βολεύτηκαν με το όνομα της μικρής.
Εγώ πάλι θα δώσω το όνομα της μακαριτισας της πεθεράς μου (και η μάνα μου δεν εχει αντίρρηση καθώς έχει ήδη το όνομα η ανηψια μου) καθώς είναι και ωραίο.
Αδαμαντια και θα τη λέμε Μαντυ. Οκ αμερικανια αλλά μου αρέσει.
Ενδιαφέρον θα είχε να ακούγαμε απόψεις και για τα ονόματα που δίνουν κάποιοι στα παιδιά τους από αδερφούς/ες που πέθαναν νέοι.
Ή αν είναι σωστό αν κάποιοι έχουν χάσει ένα παιδι σε πολύ μικρή ηλικία,να ξαναδινουν το όνομα του στο επόμενο.
Τι άποψη έχετε εσείς οι μοντερνιστές και προοδευτικοί;
Τα αδερφια του παππου μου και ο παππους μου είπαν όλοι ενα παιδι γιάννη-γιαννούλα προς τιμή του αδερφού τους που σύρθηκε από τον μοναρχοφασιστικό στρατό στον γράμμο και σκοτώθηκε.
Η μάνα μου πάντως δε μου μίλαγε για καιρό επειδή έδωσα άσχετο όνομα στην κόρη μου (Έλλη) και όχι το δικό της...
Η αδελφή μου δεν είχε πρόβλημα γιατιβοι δύο συμπεθέρες έχουν το ίδιο ονομα οπότε βολεύτηκαν με το όνομα της μικρής.
Εγώ πάλι θα δώσω το όνομα της μακαριτισας της πεθεράς μου (και η μάνα μου δεν εχει αντίρρηση καθώς έχει ήδη το όνομα η ανηψια μου) καθώς είναι και ωραίο.
Αδαμαντια και θα τη λέμε Μαντυ. Οκ αμερικανια αλλά μου αρέσει.
διαμάντω
Μπασκλας...
Το Μαντυ ειναι πιο Αμερικανια.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.