Ερώτηση προς άθεους: Αν δεν υπάρχει Θεός, τότε τί υπάρχει..;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Imperium

Re: Ερώτηση προς άθεους: Αν δεν υπάρχει Θεός, τότε τί υπάρχει..;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 09 Νοέμ 2022, 13:21

Το να προσπαθείς να πείσεις κάποιον για τον "Θεο", όπως εσύ τον καταλαβαίνεις, εννοείται, είναι επιεικώς κομπλεξικό.

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 09 Νοέμ 2022, 13:24

Ασέβαστος έγραψε:
09 Νοέμ 2022, 13:10
Νατάσα έγραψε:
09 Νοέμ 2022, 13:05
Ασέβαστος έγραψε:
09 Νοέμ 2022, 13:01

γιατι δε θελω να κατσω αγκαλια με τη χεστρα για κανα τριημερο.
Τότε τουλάχιστον μην δυσπιστεις! Κάτι είδαμε εμείς από τον Θεό, νιώσαμε την παρουσία Του και την βοήθεια Του και την ευλογία Του, δεν είμαστε ούτε χαζοί, ούτε τρελοί. Πλησιάστε Τον και σεις και θα δείτε!
αλλη δουλεια δεν εχει ο θεος, μονο να παιζει με αυγουλακια;
Το γυρνάμε στην παλαβή τώρα, ε;
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 09 Νοέμ 2022, 13:38

Ναύτης έγραψε:
09 Νοέμ 2022, 13:20
Ασέβαστος έγραψε:
09 Νοέμ 2022, 13:00
Ναύτης έγραψε:
09 Νοέμ 2022, 12:21

Μα γιατί ρε, φάε ένα περσινό βρασμένο αυγό από το εικονοστάσι, μην είσαι αντίχριστος.
δεν εχω εικονοστασι.
Να, αυτά κάνεις και δεν μπορείς να φας τα περσινά αυγά για να σε καμαρώσει ο τζίζας. :e040:
Πέραν της χέστρας, της τροφικής δηλητηρίασης, ποιός μαλάκας τρώει περσινό αυγό και το διατυμπανίζει; Οτι δήθεν τον προστατεύει η πίστη. Ουπς..
Ε, ας φάει κι ένα ευλογημένο σάπιο κρεατικό ενός έτους, να δούμε τα αποτελέσματα. Μ'αρέσει που κάθεστε και συζητάτε με την Νατάσσα. Καλό, χρυσό το κοριτσάκι, αλλά έχει κάψει ολίγον τι, φλάντζα.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 09 Νοέμ 2022, 13:55

.
Μλκα μου συζητάμε σοβαρά αν ένα βραστό αυγό, χαλασμένο ή όχι, είναι απόδειξη ύπαρξης θεού;
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 09 Νοέμ 2022, 13:56

Νατάσα έγραψε:
09 Νοέμ 2022, 13:24
Ασέβαστος έγραψε:
Νατάσα έγραψε:
09 Νοέμ 2022, 13:05

Τότε τουλάχιστον μην δυσπιστεις! Κάτι είδαμε εμείς από τον Θεό, νιώσαμε την παρουσία Του και την βοήθεια Του και την ευλογία Του, δεν είμαστε ούτε χαζοί, ούτε τρελοί. Πλησιάστε Τον και σεις και θα δείτε!
Παλαβά είναι αυτά που γράφεις. Χρειάζεσαι βοήθεια χτες!
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 09 Νοέμ 2022, 13:57

Nandros έγραψε:
09 Νοέμ 2022, 13:55
.
Μλκα μου συζητάμε σοβαρά αν ένα βραστό αυγό, χαλασμένο ή όχι, είναι απόδειξη ύπαρξης θεού;
.
Γω δεν ξέρω.Περαστική ήμανε, είδα φως και μπήκα. :lol:

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 09 Νοέμ 2022, 14:01

stavmanr έγραψε:
09 Νοέμ 2022, 12:44
hellegennes έγραψε:
09 Νοέμ 2022, 12:29
stavmanr έγραψε:
09 Νοέμ 2022, 11:51
Μα δεν διαφωνούμε ότι δεν μπορείς να προβλέψεις ακριβώς ένα χαοτικό σύστημα.
Άλλο πράγμα συζητάμε εδώ.
Το γιατί δεν μπορείς να το προβλέψεις, όταν υποτίθεται ότι ξέρεις επακριβώς τους νόμους που διέπουν κάθε ψηφίδα του παζλ.
Πχ. αν στο παράδειγμα που δίνεις, το σύννεφο αποτελούνταν από δύο σταγονίδια σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες θα μπορούσες;
Αν αποτελούνταν από τρία, από τέσσερα, από χίλια; Αν ήξερες ακριβώς τις συνθήκες;
Πού σταματά η δυνατότητά σου να προβλέπεις; Και γιατί συμβαίνει αυτό μετά από συγκεκριμένες υπολογιστικές απαιτήσεις;

Πολύ απλά, οι επεξεργαστικές απαιτήσεις για την ανάλυση των δεδομένων αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό. Είναι πρόβλημα δυνατοτήτων επεξεργασίας, από τη στιγμή που γνωρίζουμε επακριβώς τις δυνάμεις που αναπτύσσονται.
Όχι, Σταύρο μου, δεν είναι θέμα επεξεργαστικών δυνατοτήτων. Είναι καθαρά θεωρητικό θέμα. Για να καταλάβεις το πρόβλημα θα πρέπει να διαβάσεις την αρχική εργασία του Έντουαρντ Λόρεντς*. Τι λέει με πολύ λίγα λόγια; Ότι ο διπλασιασμός των δεδομένων για τις αρχικές συνθήκες σού δίνει επιπρόσθετη προβλεπτική ισχύ μόλις του μισού της αρχικής πρόβλεψης.

Δηλαδή, αν σε ένα μετεωρολογικό σύστημα για το οποίο έχεις πρόβλεψη για 5 μέρες πάρεις δεδομένα από ένα grid διπλάσια πυκνότερο, θα μπορείς να προβλέψεις για 5 + 2,5 μέρες. Αν κάνεις το grid ξανά διπλά πιο πυκνό, θα πάρεις άλλες 1,25 μέρες.

Φαντάζομαι καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό. Είναι συγκλίνουσα σειρά. Αν το grid σου γίνει σημειακό, δηλαδή επεκτείνεις τον υπολογισμό στο άπειρο, το μέγιστο που θα πάρεις είναι 10 μέρες.

*The predictability of a flow which possesses many scales of motion (1969)
Συνεχίζουμε να μη διαφωνούμε παρά μόνο στο σημείο που θεωρείς ότι η δική μας αδυναμία πρόβλεψης δεν είναι δικό μας πρόβλημα (παρατηρητή), αλλά του συστήματος καθαυτού.
Ο κάθε παρατηρητής δεν μπορεί να ξεπεράσει τις δυνατότητές του. Είτε ονομάζεται Λόρεντς, είτε Χελετζένς.
Σου εξήγησα για ποιον λόγο είναι αδύνατη η πρόβλεψη σε ένα χαοτικό σύστημα και απαντάς βλακείες. Δεν είναι θέμα δυνατοτήτων, είναι απλά αδύνατον. Δεν θες να το καταλάβεις, ξέχνα το.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks » 09 Νοέμ 2022, 14:08

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
09 Νοέμ 2022, 12:20
SpoilerShow
axilmar έγραψε:
09 Νοέμ 2022, 11:05
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
08 Νοέμ 2022, 13:39

Έλα τώρα. Είσαι πολύ καλύτερος. Αυτό το ερώτημα στερείται νοήματος. Είναι άτοπο.
Ειναι πολυ χρησιμο, γιατι μας δειχνει πως η Λογικη ειναι ανωτερη απο τον οποιοδηποτε ορισμο του Θεου δωσουμε.
Προφανώς δεν μπορεί να είναι χρήσιμο διότι παραβιάζει την Λογική.Πρόκειται περί σοφίσματος. Θα προσπαθήσω να το εξηγήσω αναλυτικότερα μήπως και συνεννοηθούμε.

Το ερώτημα είναι: "Μπορεί ο θεός να δημιουργήσει μια πέτρα τόσο μεγάλη που να μην μπορεί να την σηκώσει;"
Ουσιαστικά το ερώτημα ρωτά αν μπορεί να υπάρξει κάτι που να ξεπερνά την δύναμη του Θεού. Ο Θεός, όμως, σύμφωνα με όσα λέμε, είναι παντοδύναμος, δηλαδή τίποτε δεν μπορεί να ξεπεράσει την δύναμη του. Αυτό είναι το σημείο στο οποίο σταματάμε και δεν μπορούμε να προχωρήσουμε άλλο. Όπως, δεν έχει νόημα να ρωτάς τι υπήρχε πριν τη δημιουργία του χωροχρόνου.
Αντίστοιχα, δεν μπορείς να ρωτάς αν μπορούν να υπάρξουν δυο άπειρα. Δεν μπορούν. Πρόκειται για παραδοξολογία. Το άπειρο αναγκαστικά είναι ένα. Το ίδιο και η παντοδυναμία.

Επομένως, τέτοιου τύπου ερωτήματα στερούνται νοήματος.
αυτό για το άπειρο δεν ισχύει πάντως. just saying...
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 09 Νοέμ 2022, 14:25

Bill Hicks έγραψε:
09 Νοέμ 2022, 14:08
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
09 Νοέμ 2022, 12:20
SpoilerShow
axilmar έγραψε:
09 Νοέμ 2022, 11:05

Ειναι πολυ χρησιμο, γιατι μας δειχνει πως η Λογικη ειναι ανωτερη απο τον οποιοδηποτε ορισμο του Θεου δωσουμε.
Προφανώς δεν μπορεί να είναι χρήσιμο διότι παραβιάζει την Λογική.Πρόκειται περί σοφίσματος. Θα προσπαθήσω να το εξηγήσω αναλυτικότερα μήπως και συνεννοηθούμε.

Το ερώτημα είναι: "Μπορεί ο θεός να δημιουργήσει μια πέτρα τόσο μεγάλη που να μην μπορεί να την σηκώσει;"
Ουσιαστικά το ερώτημα ρωτά αν μπορεί να υπάρξει κάτι που να ξεπερνά την δύναμη του Θεού. Ο Θεός, όμως, σύμφωνα με όσα λέμε, είναι παντοδύναμος, δηλαδή τίποτε δεν μπορεί να ξεπεράσει την δύναμη του. Αυτό είναι το σημείο στο οποίο σταματάμε και δεν μπορούμε να προχωρήσουμε άλλο. Όπως, δεν έχει νόημα να ρωτάς τι υπήρχε πριν τη δημιουργία του χωροχρόνου.
Αντίστοιχα, δεν μπορείς να ρωτάς αν μπορούν να υπάρξουν δυο άπειρα. Δεν μπορούν. Πρόκειται για παραδοξολογία. Το άπειρο αναγκαστικά είναι ένα. Το ίδιο και η παντοδυναμία.

Επομένως, τέτοιου τύπου ερωτήματα στερούνται νοήματος.
αυτό για το άπειρο δεν ισχύει πάντως. just saying...
Ισχύει όμως η παραβίαση της αρχικής υπόθεσης. Η διατύπωση είναι ισοδύναμη με το παράδοξο του Επιμενίδη. Επιχειρεί να δημιουργήσει μια θέση που εξ αρχής αποτελεί οξύμωρο, δηλαδή η διατύπωση διαψεύδει τον εαυτό της στην ίδια πρόταση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 09 Νοέμ 2022, 14:35

Πασιφάη έγραψε:
09 Νοέμ 2022, 13:38
Ναύτης έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:

δεν εχω εικονοστασι.
Να, αυτά κάνεις και δεν μπορείς να φας τα περσινά αυγά για να σε καμαρώσει ο τζίζας. :e040:
Πέραν της χέστρας, της τροφικής δηλητηρίασης, ποιός μαλάκας τρώει περσινό αυγό και το διατυμπανίζει; Οτι δήθεν τον προστατεύει η πίστη. Ουπς..
Ε, ας φάει κι ένα ευλογημένο σάπιο κρεατικό ενός έτους, να δούμε τα αποτελέσματα. Μ'αρέσει που κάθεστε και συζητάτε με την Νατάσσα. Καλό, χρυσό το κοριτσάκι, αλλά έχει κάψει ολίγον τι, φλάντζα.
Πρόσεχε τις εκφράσεις σου, έτσι; Βλέπω εξακολουθείς να αμολας κακία.
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 09 Νοέμ 2022, 14:37

Nandros έγραψε:
09 Νοέμ 2022, 13:56
Νατάσα έγραψε:
09 Νοέμ 2022, 13:24
Ασέβαστος έγραψε:

Παλαβά είναι αυτά που γράφεις. Χρειάζεσαι βοήθεια χτες!
Παλαβά; Έχεις φάει ποτέ σου αυγό από έναν χρόνο;
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 09 Νοέμ 2022, 14:42

Ναύτης έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:
Ναύτης έγραψε:
09 Νοέμ 2022, 12:21

Μα γιατί ρε, φάε ένα περσινό βρασμένο αυγό από το εικονοστάσι, μην είσαι αντίχριστος.
δεν εχω εικονοστασι.
καμαρωνει οταν ψεκαζω σκατα απ τον κωλο;

γουστα ειν αυτα, τι να πω :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Navis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Navis » 09 Νοέμ 2022, 14:48

Nandros έγραψε:
09 Νοέμ 2022, 13:55
.
.
Στο δημοτικο σχολειο μας λεγανε οτι μονο οι λαμπαδες των ορθοδοξων αναβουν με το αγιο φως το πασχα στα Ιεροσολυμα. Σαν αποδειξη οτι ο αληθινος θεος ειναι ο δικος μας.
Επισης οτι βρηκανε την κιβωτο του Νωε στο ορος Αραρατ (* αυτο μας το ανακοινωσε ο διευθυντης - εχουν περασει 40 χρονια απο τοτε).
Καποιος αλλος ειχε φερει στο σχολειο κομματακι ξυλου απο τον τιμιο σταυρο.

Ολα αυτα ειχαν δημιουργησει μια ωραια ατμοσφαιρα πορωσης και σιγουριας για τηνε πιστη μας.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 09 Νοέμ 2022, 14:50

Νατάσα έγραψε:
09 Νοέμ 2022, 14:35
Πασιφάη έγραψε:
Ναύτης έγραψε:

Ποτέ δεν έχω αμολήσει κακία στο πρόσωπό σου. Σου λέω απλά την αλήθεια, με ειλκρινές ενδιαφέρον. Το θέμα είναι το πως εσύ την αντιλαμβάνεσαι. Για να μην ξεχάσω την αισχρή κουβέντα που μου πέταξες κάποια στιγμή πριν μήνες. Εσύ η αγαθή χριστιανή.
Και ποτέ δεν είπες συγγνώμη ούτε όταν σου έστειλα πμ.

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 09 Νοέμ 2022, 15:00

Πασιφάη έγραψε:
09 Νοέμ 2022, 14:50
Νατάσα έγραψε:
09 Νοέμ 2022, 14:35
Πασιφάη έγραψε:

Ποτέ δεν έχω αμολήσει κακία στο πρόσωπό σου. Σου λέω απλά την αλήθεια, με ειλκρινές ενδιαφέρον. Το θέμα είναι το πως εσύ την αντιλαμβάνεσαι. Για να μην ξεχάσω την αισχρή κουβέντα που μου πέταξες κάποια στιγμή πριν μήνες. Εσύ η αγαθή χριστιανή.
Και ποτέ δεν είπες συγγνώμη ούτε όταν σου έστειλα πμ.
Το έκαψε φλάντζα δεν είναι κακία; Πουλάς τρελα μήπως;
"Άχρι καιρού..."

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών