Ερώτηση προς άθεους: Αν δεν υπάρχει Θεός, τότε τί υπάρχει..;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Ερώτηση προς άθεους: Αν δεν υπάρχει Θεός, τότε τί υπάρχει..;
Το να προσπαθείς να πείσεις κάποιον για τον "Θεο", όπως εσύ τον καταλαβαίνεις, εννοείται, είναι επιεικώς κομπλεξικό.
Το γυρνάμε στην παλαβή τώρα, ε;Ασέβαστος έγραψε: ↑09 Νοέμ 2022, 13:10αλλη δουλεια δεν εχει ο θεος, μονο να παιζει με αυγουλακια;
"Άχρι καιρού..."
Πέραν της χέστρας, της τροφικής δηλητηρίασης, ποιός μαλάκας τρώει περσινό αυγό και το διατυμπανίζει; Οτι δήθεν τον προστατεύει η πίστη. Ουπς..
Ε, ας φάει κι ένα ευλογημένο σάπιο κρεατικό ενός έτους, να δούμε τα αποτελέσματα. Μ'αρέσει που κάθεστε και συζητάτε με την Νατάσσα. Καλό, χρυσό το κοριτσάκι, αλλά έχει κάψει ολίγον τι, φλάντζα.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
.
Μλκα μου συζητάμε σοβαρά αν ένα βραστό αυγό, χαλασμένο ή όχι, είναι απόδειξη ύπαρξης θεού;
.
Μλκα μου συζητάμε σοβαρά αν ένα βραστό αυγό, χαλασμένο ή όχι, είναι απόδειξη ύπαρξης θεού;
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Παλαβά είναι αυτά που γράφεις. Χρειάζεσαι βοήθεια χτες!
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
Γω δεν ξέρω.Περαστική ήμανε, είδα φως και μπήκα.

- hellegennes
Σου εξήγησα για ποιον λόγο είναι αδύνατη η πρόβλεψη σε ένα χαοτικό σύστημα και απαντάς βλακείες. Δεν είναι θέμα δυνατοτήτων, είναι απλά αδύνατον. Δεν θες να το καταλάβεις, ξέχνα το.stavmanr έγραψε: ↑09 Νοέμ 2022, 12:44Συνεχίζουμε να μη διαφωνούμε παρά μόνο στο σημείο που θεωρείς ότι η δική μας αδυναμία πρόβλεψης δεν είναι δικό μας πρόβλημα (παρατηρητή), αλλά του συστήματος καθαυτού.hellegennes έγραψε: ↑09 Νοέμ 2022, 12:29Όχι, Σταύρο μου, δεν είναι θέμα επεξεργαστικών δυνατοτήτων. Είναι καθαρά θεωρητικό θέμα. Για να καταλάβεις το πρόβλημα θα πρέπει να διαβάσεις την αρχική εργασία του Έντουαρντ Λόρεντς*. Τι λέει με πολύ λίγα λόγια; Ότι ο διπλασιασμός των δεδομένων για τις αρχικές συνθήκες σού δίνει επιπρόσθετη προβλεπτική ισχύ μόλις του μισού της αρχικής πρόβλεψης.stavmanr έγραψε: ↑09 Νοέμ 2022, 11:51Μα δεν διαφωνούμε ότι δεν μπορείς να προβλέψεις ακριβώς ένα χαοτικό σύστημα.
Άλλο πράγμα συζητάμε εδώ.
Το γιατί δεν μπορείς να το προβλέψεις, όταν υποτίθεται ότι ξέρεις επακριβώς τους νόμους που διέπουν κάθε ψηφίδα του παζλ.
Πχ. αν στο παράδειγμα που δίνεις, το σύννεφο αποτελούνταν από δύο σταγονίδια σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες θα μπορούσες;
Αν αποτελούνταν από τρία, από τέσσερα, από χίλια; Αν ήξερες ακριβώς τις συνθήκες;
Πού σταματά η δυνατότητά σου να προβλέπεις; Και γιατί συμβαίνει αυτό μετά από συγκεκριμένες υπολογιστικές απαιτήσεις;
Πολύ απλά, οι επεξεργαστικές απαιτήσεις για την ανάλυση των δεδομένων αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό. Είναι πρόβλημα δυνατοτήτων επεξεργασίας, από τη στιγμή που γνωρίζουμε επακριβώς τις δυνάμεις που αναπτύσσονται.
Δηλαδή, αν σε ένα μετεωρολογικό σύστημα για το οποίο έχεις πρόβλεψη για 5 μέρες πάρεις δεδομένα από ένα grid διπλάσια πυκνότερο, θα μπορείς να προβλέψεις για 5 + 2,5 μέρες. Αν κάνεις το grid ξανά διπλά πιο πυκνό, θα πάρεις άλλες 1,25 μέρες.
Φαντάζομαι καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό. Είναι συγκλίνουσα σειρά. Αν το grid σου γίνει σημειακό, δηλαδή επεκτείνεις τον υπολογισμό στο άπειρο, το μέγιστο που θα πάρεις είναι 10 μέρες.
*The predictability of a flow which possesses many scales of motion (1969)
Ο κάθε παρατηρητής δεν μπορεί να ξεπεράσει τις δυνατότητές του. Είτε ονομάζεται Λόρεντς, είτε Χελετζένς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Bill Hicks
αυτό για το άπειρο δεν ισχύει πάντως. just saying...ΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑09 Νοέμ 2022, 12:20Αντίστοιχα, δεν μπορείς να ρωτάς αν μπορούν να υπάρξουν δυο άπειρα. Δεν μπορούν. Πρόκειται για παραδοξολογία. Το άπειρο αναγκαστικά είναι ένα. Το ίδιο και η παντοδυναμία.SpoilerShowΠροφανώς δεν μπορεί να είναι χρήσιμο διότι παραβιάζει την Λογική.Πρόκειται περί σοφίσματος. Θα προσπαθήσω να το εξηγήσω αναλυτικότερα μήπως και συνεννοηθούμε.
Το ερώτημα είναι: "Μπορεί ο θεός να δημιουργήσει μια πέτρα τόσο μεγάλη που να μην μπορεί να την σηκώσει;"
Ουσιαστικά το ερώτημα ρωτά αν μπορεί να υπάρξει κάτι που να ξεπερνά την δύναμη του Θεού. Ο Θεός, όμως, σύμφωνα με όσα λέμε, είναι παντοδύναμος, δηλαδή τίποτε δεν μπορεί να ξεπεράσει την δύναμη του. Αυτό είναι το σημείο στο οποίο σταματάμε και δεν μπορούμε να προχωρήσουμε άλλο. Όπως, δεν έχει νόημα να ρωτάς τι υπήρχε πριν τη δημιουργία του χωροχρόνου.
Επομένως, τέτοιου τύπου ερωτήματα στερούνται νοήματος.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! 

- hellegennes
Ισχύει όμως η παραβίαση της αρχικής υπόθεσης. Η διατύπωση είναι ισοδύναμη με το παράδοξο του Επιμενίδη. Επιχειρεί να δημιουργήσει μια θέση που εξ αρχής αποτελεί οξύμωρο, δηλαδή η διατύπωση διαψεύδει τον εαυτό της στην ίδια πρόταση.Bill Hicks έγραψε: ↑09 Νοέμ 2022, 14:08αυτό για το άπειρο δεν ισχύει πάντως. just saying...ΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑09 Νοέμ 2022, 12:20Αντίστοιχα, δεν μπορείς να ρωτάς αν μπορούν να υπάρξουν δυο άπειρα. Δεν μπορούν. Πρόκειται για παραδοξολογία. Το άπειρο αναγκαστικά είναι ένα. Το ίδιο και η παντοδυναμία.SpoilerShowΠροφανώς δεν μπορεί να είναι χρήσιμο διότι παραβιάζει την Λογική.Πρόκειται περί σοφίσματος. Θα προσπαθήσω να το εξηγήσω αναλυτικότερα μήπως και συνεννοηθούμε.
Το ερώτημα είναι: "Μπορεί ο θεός να δημιουργήσει μια πέτρα τόσο μεγάλη που να μην μπορεί να την σηκώσει;"
Ουσιαστικά το ερώτημα ρωτά αν μπορεί να υπάρξει κάτι που να ξεπερνά την δύναμη του Θεού. Ο Θεός, όμως, σύμφωνα με όσα λέμε, είναι παντοδύναμος, δηλαδή τίποτε δεν μπορεί να ξεπεράσει την δύναμη του. Αυτό είναι το σημείο στο οποίο σταματάμε και δεν μπορούμε να προχωρήσουμε άλλο. Όπως, δεν έχει νόημα να ρωτάς τι υπήρχε πριν τη δημιουργία του χωροχρόνου.
Επομένως, τέτοιου τύπου ερωτήματα στερούνται νοήματος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Πρόσεχε τις εκφράσεις σου, έτσι; Βλέπω εξακολουθείς να αμολας κακία.Πασιφάη έγραψε: ↑09 Νοέμ 2022, 13:38Πέραν της χέστρας, της τροφικής δηλητηρίασης, ποιός μαλάκας τρώει περσινό αυγό και το διατυμπανίζει; Οτι δήθεν τον προστατεύει η πίστη. Ουπς..
Ε, ας φάει κι ένα ευλογημένο σάπιο κρεατικό ενός έτους, να δούμε τα αποτελέσματα. Μ'αρέσει που κάθεστε και συζητάτε με την Νατάσσα. Καλό, χρυσό το κοριτσάκι, αλλά έχει κάψει ολίγον τι, φλάντζα.
"Άχρι καιρού..."
Παλαβά; Έχεις φάει ποτέ σου αυγό από έναν χρόνο;
"Άχρι καιρού..."
καμαρωνει οταν ψεκαζω σκατα απ τον κωλο;
γουστα ειν αυτα, τι να πω

To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Στο δημοτικο σχολειο μας λεγανε οτι μονο οι λαμπαδες των ορθοδοξων αναβουν με το αγιο φως το πασχα στα Ιεροσολυμα. Σαν αποδειξη οτι ο αληθινος θεος ειναι ο δικος μας.
Επισης οτι βρηκανε την κιβωτο του Νωε στο ορος Αραρατ (* αυτο μας το ανακοινωσε ο διευθυντης - εχουν περασει 40 χρονια απο τοτε).
Καποιος αλλος ειχε φερει στο σχολειο κομματακι ξυλου απο τον τιμιο σταυρο.
Ολα αυτα ειχαν δημιουργησει μια ωραια ατμοσφαιρα πορωσης και σιγουριας για τηνε πιστη μας.
Ποτέ δεν έχω αμολήσει κακία στο πρόσωπό σου. Σου λέω απλά την αλήθεια, με ειλκρινές ενδιαφέρον. Το θέμα είναι το πως εσύ την αντιλαμβάνεσαι. Για να μην ξεχάσω την αισχρή κουβέντα που μου πέταξες κάποια στιγμή πριν μήνες. Εσύ η αγαθή χριστιανή.Νατάσα έγραψε: ↑09 Νοέμ 2022, 14:35Πρόσεχε τις εκφράσεις σου, έτσι; Βλέπω εξακολουθείς να αμολας κακία.Πασιφάη έγραψε: ↑09 Νοέμ 2022, 13:38Πέραν της χέστρας, της τροφικής δηλητηρίασης, ποιός μαλάκας τρώει περσινό αυγό και το διατυμπανίζει; Οτι δήθεν τον προστατεύει η πίστη. Ουπς..
Και ποτέ δεν είπες συγγνώμη ούτε όταν σου έστειλα πμ.
Το έκαψε φλάντζα δεν είναι κακία; Πουλάς τρελα μήπως;Πασιφάη έγραψε: ↑09 Νοέμ 2022, 14:50Ποτέ δεν έχω αμολήσει κακία στο πρόσωπό σου. Σου λέω απλά την αλήθεια, με ειλκρινές ενδιαφέρον. Το θέμα είναι το πως εσύ την αντιλαμβάνεσαι. Για να μην ξεχάσω την αισχρή κουβέντα που μου πέταξες κάποια στιγμή πριν μήνες. Εσύ η αγαθή χριστιανή.Νατάσα έγραψε: ↑09 Νοέμ 2022, 14:35Πρόσεχε τις εκφράσεις σου, έτσι; Βλέπω εξακολουθείς να αμολας κακία.Πασιφάη έγραψε: ↑09 Νοέμ 2022, 13:38
Πέραν της χέστρας, της τροφικής δηλητηρίασης, ποιός μαλάκας τρώει περσινό αυγό και το διατυμπανίζει; Οτι δήθεν τον προστατεύει η πίστη. Ουπς..
Και ποτέ δεν είπες συγγνώμη ούτε όταν σου έστειλα πμ.
"Άχρι καιρού..."
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Πρέπει να θεωρήσουμε ότι ο Θεός υπάρχει εάν δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει;
από Άθεος » 13 Μάιος 2024, 08:14 » σε Θρησκειολογία - 456 Απαντήσεις
- 12213 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Άθεος
03 Μαρ 2025, 20:24
-
-
-
Νέα δημοσίευση Υπάρχει Θεός;
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 08 Σεπ 2024, 09:43 » σε Θρησκειολογία - 2671 Απαντήσεις
- 41659 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Citroenakias
12 Μάιος 2025, 16:13
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 400 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unicex
07 Μαρ 2025, 10:12
-