Τραγωδία στα Τέμπη

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
jimdenin

Re: Τραγωδία στα Τέμπη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jimdenin » 03 Μαρ 2023, 12:34

Πρακτικά η λειτουργία του τραίνου στην Ελλάδα δεν έχει πλέον νόημα, τουλάχιστον με τον τρόπο που γίνεται. Η κατάργηση του είναι νομοτέλεια.

Οι λόγοι που εξακολουθεί να υφίσταται ο σιδηρόδρομος στην Ελλάδα είναι δύο: 1) Πρωτίστως η παρουσία της COSCO στην χώρα 2) Δευτερευόντως οι ανάγκες του ΕΣ σε μεταφορές υλικών και προσωπικού.

Πέραν τούτου η επιλογή από σχεδόν το σύνολο των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης για τις μαζικές συγκοινωνίες έχει γίνει άτυπα χρόνια τώρα. Είτε αφορά επιβατικό είτε εμπορικό έργο έχουν επιλεχθεί τα οδικά μέσα μαζικής μεταφοράς ( ΚΤΕΛ, φορτηγά, βυτιοφόρα κλπ).

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 03 Μαρ 2023, 12:35

Parrot έγραψε:
03 Μαρ 2023, 12:29
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
03 Μαρ 2023, 12:24
Ερμής έγραψε:
03 Μαρ 2023, 12:12
Και εγώ σου λέω φταίει ο σταθμάρχης γιατί μπορεί να είναι βαλτός απο ΜΙΤ, ΚΓΒ, νεφελιμ, ζαίους δε ξερω και εγω τι.
Εσυ σα κράτος που εισαι να διαφυλάξεις τον κόσμο απο αυτούς, σε δεύτερο χρόνο;
και ξαναλέω. Το κράτος δεν ιδρύθηκε απο κανένα Μητσοτάκη και απο κανένα Τσίπρα.
ο έλ είναι χαλασμένος απο το 1830 που μια ζωή κοίταζε τον κώλο του, αδιαφορώντας εγκληματικά για το σύνολο, με μια κληρονομία του παρελθόντος που κουβαλάει ως άλλος ξεδοντιάρης ξεπεσμένος κληρονόμος και όλο αυτό με τη μέγιστη δόση τεμπελιάς.
Ένας τέτοιος λαός, τι πολιτικούς περιμένατε να έχει;
διαφωνώ. ο ελ είναι μεν χαλασμένος αλλά αυτό ξεκίνησε κυρίως με την μεταπολίτευση
γιατί ο ελ από το 1830 μέχρι και το 1940 πάλεψε, απελευθέρωσε εδάφη, δημιούργησε μια κρατική οντότητα, έφερε μια ανάπτυξη στον τόπο
η αποσάθρωση του κράτους και η ελεϊνή νοοτροπία που κουβαλάμε σήμερα αρχίζει να αναπτύσσεται κυρίως από το 1980
Η νοοτροπία του νεοέλληνα (όποια και αν είναι αυτή) αναπτύχθηκε κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας, γιατί οι οθωμανοί σαν διοικητές κράτους ήταν πολύ κακοί.. Υπάρχει ένα ντοκυμαντέρ στο yt ενός αυστριακού που το εξηγεί αυτό..
Επειδή τυγχάνει να έχω κόντακτ, δεν διαφέρει πολύ από των Νοτίων Ιταλών. Κάτι άλλο φταίει και άσε τον Αυστριακό να λέει.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 03 Μαρ 2023, 12:35

Echelon έγραψε:
02 Μαρ 2023, 06:46
Δεν νομίζω ότι είχε μεγαλύτερο δόντι ο σταθμάρχης από το άντερ πχ. Επίσης ο σταθμάρχης είναι η τελευταία τρύπα του ζουρνά στην περίπτωση μας.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 03 Μαρ 2023, 12:36

sharp έγραψε:
03 Μαρ 2023, 12:33
vantono έγραψε:
sharp έγραψε:
03 Μαρ 2023, 12:17

Δηλ. ο σταθμάρχης δεν φταίει; Είναι αθώος; Για να το πάμε ανάποδα, μια που εσύ είσαι ψύχραιμος και εμείς όχι...
Φυσικά και όχι! Ειναι ο πρώτος που θα πρεπει να πληρώσει, αλλά όχι ο μοναδικός. Πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλοι.
Οσοι λέμε οτι δεν φταιει μόνο ο σταθμάρχης, δεν ειπαμε/υπονοήσαμε πουθενά ότι ειναι αθωος και δεν φερει καμια ευθυνη.
Τόσο πολύ έχεις ταραχτεί, που δεν μπορείς να διαβάσεις? :roll:
Πάντως να ξέρεις ότι νομικά δεν μπορείς να κατηγορήσεις για φόνο εξ αμελείας τον Χ υπάλληλο επειδή το 20ΧΧ δεν εγκατέστησε τον Ψ μηχανισμό που θα διευκόλυνε τους σταθμάρχες στη δουλειά τους. Η παραπάνω κατηγορία θα αναγγελθεί πιθανότατα αποκλειστικά στον σταθμάρχη. Ούτε να θεωρήσεις υπεύθυνο (νομικά πάντα) το βύσμα που τον έχωσε εκεί μέσα, αν και όποτε αυτό έγινε. Αυτά εκ των προτέρων για να μην λέτε μεθαύριο, την πλήρωσε ο σταθμάρχης και τα γνωστά.

Συνέβη ένα ατύχημα σε μία χώρα όπου κανείς δεν τρελλαίνεται να κάνει τη δουλειά του κατά 100% και προτιμά ...να γράφει στα φόρα. Μπορεί ο σταθμάρχης να είναι χρήστης εδώ μέσα και εκείνη την ώρα να έγραφε... Η μαλακία είναι ότι ο υπάλληλος γραφείου το πολύ να στείλει το υβριστικό μειλ στον πελάτη κατά λάθος, ενώ ο σταθμάρχης έστειλε τόσα άτομα στο θάνατο.
Και γιατί να μπορεί να στείλει τόσο εύκολα τόσα άτομα στο θάνατο? Ακόμα και εγκάθετος να ηταν?
Γιατί να μην υπάρχει ενα συστημα ασφαλείας που να τον αποτρέπει?
Οσο χάνετε το δάσος, μια ζωή στο δέντρο θα μένετε.

Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot » 03 Μαρ 2023, 12:36

sharp έγραψε:
03 Μαρ 2023, 12:35
Parrot έγραψε:
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:

διαφωνώ. ο ελ είναι μεν χαλασμένος αλλά αυτό ξεκίνησε κυρίως με την μεταπολίτευση
γιατί ο ελ από το 1830 μέχρι και το 1940 πάλεψε, απελευθέρωσε εδάφη, δημιούργησε μια κρατική οντότητα, έφερε μια ανάπτυξη στον τόπο
η αποσάθρωση του κράτους και η ελεϊνή νοοτροπία που κουβαλάμε σήμερα αρχίζει να αναπτύσσεται κυρίως από το 1980
Η νοοτροπία του νεοέλληνα (όποια και αν είναι αυτή) αναπτύχθηκε κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας, γιατί οι οθωμανοί σαν διοικητές κράτους ήταν πολύ κακοί.. Υπάρχει ένα ντοκυμαντέρ στο yt ενός αυστριακού που το εξηγεί αυτό..
Επειδή τυγχάνει να έχω κόντακτ, δεν διαφέρει πολύ από των Νοτίων Ιταλών. Κάτι άλλο φταίει και άσε τον Αυστριακό να λέει.
Κάνει νύξη και για τους νοτιους Ιταλούς, που ενώ δεν πέρασαν τουρκοκρατία έχουν παρόμοια νοοτροπία, αλλά δεν θυμάμαι πώς το εξηγεί..

Άβαταρ μέλους
adon99

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από adon99 » 03 Μαρ 2023, 12:37

Ακατανοητο που ο υπουργος καραμαν αλης συνεχιζει να κυκλοφορει ελευθερος και δεν ειναι προφυλακισμενος

Παλι πλατες απο την "ανεξαρτητη δικαιοσυνη"

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 03 Μαρ 2023, 12:37

Κάποτε μου έτυχε κι'εμένα εργατικό ατύχημα, όταν ήμουν μηχανικός παραγωγής. Κάποιος εργαζόμενος πήγε να εκτελέσει μία συνήθη μεταλλευτική εργασία και από την παρειά τής στοάς έπεσε κομμάτι και του προκάλεσε διάφορα κατάγματα. Πήγαμε κατηγορούμενοι ο επιστάτης βάρδιας κι'εγώ ως υπεύθυνος του εργοταξίου. Τότε με έπνιγε το δίκιο: "Τι σχέση έχω εγώ, δεν ήμουν κάν παρών την ώρα του ατυχήματος". Τελικά, αθωωθήκαμε και οι δύο, κυρίως επειδή ο εργαζόμενος πήρε καλή αποζημίωση από την εταιρεία και κυρίως ήταν θείος του επιστάτη.

Χρόνια μετά συνειδητοποίησα ότι σωστά είχα πάει κατηγορούμενος, όχι επειδή έφταιγα στο συγκεκριμένο, αλλά γιά να έχω πάντα στο μυαλό μου ότι αν γίνει η στραβή, θα ήμουν κι'εγώ υπό κατηγορία. Αρα, έπρεπε να βρώ κάποιον τρόπο ώστε να αποτρέψω την στραβή. Μπορεί να μην υπήρχε τρόπος, ή να ήταν πολύ δύσκολα εφαρμόσιμος. Επρεπε όμως να είναι συνέχεια στο μυαλό μου το ερώτημα.
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 03 Μαρ 2023, 12:38

sharp έγραψε:
03 Μαρ 2023, 12:35
Parrot έγραψε:
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:

Επειδή είμαι κατα το ήμισυ νοτιος ιταλός θα σου πω πως ο νοτιοιταλος απο τον νεοελ διαφέρει στον παρτακισμό και την τεμπελιά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 03 Μαρ 2023, 12:38

Ναύτης έγραψε:
03 Μαρ 2023, 11:15

Ναι, δεν γίνεται να υπάρχει ένας άνθρωπος που να παρακολουθεί από την κάμερα κάθε ισόπεδη, φυλασσόμενη σιδηροδρομική διάβαση. Πάλι θες 9-11 χιλιάδες εργαζόμενους.
οχι, δε θες. μη σου πω, ουτε εναν. καμερες, θες.

ενας ανθρωπος, ειναι αρκετος για να παρακολουθει την πορεια ενος τραινου, και την αναλογη καμερα, καθε που πλησιαζει σε κομβο. ακομη και ο ιδιος ο μηχανοδηγος, μια χαρα μπορει να κοιταζει αν εχει κατεβει η μπαρα εκει που πλησιαζει. μην ξεχναμε, οτι και η δικη του ζωη κινδυνευει. μη σου πω και ο σταθμαρχης τον παιζει 7 απο τις 8 ωρες που δουλευει.
live camera, προσβαση σε ολους. ε αν κατι παει στραβα, καποιος θα το δει.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Σενέκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας » 03 Μαρ 2023, 12:38

foscilis έγραψε:
03 Μαρ 2023, 12:30
Nostalgia έγραψε:
Για μενα ο σταθμαρχης ειναι επισης θυμα, θυμα του συστηματος το πως λειτουργουν οι υπηρεσιες στην Ελλαδα και τον καλυτερο χειρουργό του κοσμου εαν τον βαλεις να χειρουργησει με μπαλτα, μαλακια θα κανει.
Είναι ο μόνος που παραδέχτηκε τις ευθύνες του από το πρώτο δευτερόλεπτο. Μαλακία του φυσικά.
Νομίζω δεν είχε άλλη επιλογή, θα τρώγαν το κεφάλι του ούτως η άλλως και θα τον έθαβαν. Είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, δεν υπήρχε περίπτωση να γλιτώσει, και δε νομίζω να έχει λεφτά για δικηγόρους κλπ. Το κομμάτι κρέας που είναι "ceo" της εργοσε είναι στέλεχος οπότε θα προστατευτεί, ο Καραμανλής θα κάνει μερικές βδομάδες διακοπές και μετά θα επιστρέψει στη βουλή, κλπ. Το να πάρει την ευθύνη πάνω του κάνει όλη τη διαδικασία κάπως πιο εύκολη για τον ίδιο

Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 03 Μαρ 2023, 12:39

sys3x έγραψε:
03 Μαρ 2023, 12:32
Γάταρος έγραψε:
02 Μαρ 2023, 01:52
killzone έγραψε:
02 Μαρ 2023, 00:59
Εικόνα
Δεν το γνώριζα ότι δυστυχήματα γίνονται μόνο στα Βαλκάνια.

Εικόνα
Ατυχήματα, δυστυχήματα, λάθη κτλ γίνονται παντού, για το πως δημιουργούνται εξαρχής και το πως αντιμετωπιζονται μίλησε ο μαν και άντε πες μου ότι έχει άδικο, ο μαν, γατούλη.
Να μας πουν ομως και τι δικτυο εχει η Γερμανια και η Γαλλια, στο σταθμο του Μοναχου μονο, εχουν 32 γραμμες, πρεπει να αντιληφθουν οτι τα μεγεθη ειναι εντελως διαφορετικα, εαν εδω υπηρχε σταθμος με 32 γραμμες καθε μερα θα ειχαμε και ατυχημα.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 03 Μαρ 2023, 12:39

ΓΑΛΗ έγραψε:
03 Μαρ 2023, 11:23
Ασέβαστος έγραψε:
03 Μαρ 2023, 10:52

δικαιουται να τις λεει, μεσα στον πονο του, και αυτες και οτι αλλο. αλλα δε βλεπω να λεει κατι σωστο. :102:
Ρε συ Ασέβαστε, εσύ πιστεύεις ότι θα ήσουν ακριβοδίκαιος αν συνέβαινε κάτι στο παιδί σου;

Το τι βλέπεις εσύ ή ο οποιοσδήποτε σε τέτοιες φάσεις είναι το πιο αδιάφορο στοιχείο. Το να μοιράζεις δίκαιο από απόσταση ασφαλείας, είναι το πιο εύκολο αλλά και αφελές πράγμα.
αυτο λεω. οτι ο παθων εχει δικαιωμα να λεει οτι θελει, σωστο η λαθος.

εγω με ψυχρο αιμα, μπορω να κρινω διαφορετικα.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 03 Μαρ 2023, 12:40

George_V έγραψε:
02 Μαρ 2023, 06:50
έπρεπε να γίνει η καταστροφή όμως για να ξεκινήσουμε να συζητάμε περί ακατάλληλου προσωπικού και αναβάθμιση συντήρηση δικτύου?

πιο πριν γιατί κανείς πλην ελαχίστων (των οποίων οι φωνές πνίγονταν μέσα στην κομματική η άλλη οχλοκρατια) δεν έλεγε κάτι για το θέμα?
Ποιος λέει ότι δεν λέγανε πριν; εσύ; η κυβέρνηση;
Λέγανε και παραλέγανε οι εργαζόμενοι και πρόσφατη καταδικαστική απόφασή βγήκε στην φόρα. Θα αγωνιστείς από εδώ και στο εξής να σαπίσουν στην φυλακή και να πληρώσουν όλοι οι υπεύθυνοι για θα κάνεις εντελώς άστοχες ερωτήσεις που ξεπλένουν τους υπεύθυνους, αυτή είναι η σωστή ερώτηση γομάρι μου.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 03 Μαρ 2023, 12:41

Σενέκας έγραψε:
03 Μαρ 2023, 11:33
Αυτό το καθεστώς πάντως, το ότι δηλαδή η διαχείριση των ελληνικών σιδηροδρόμων πουλήθηκε για ένα αστείο ποσό σε μια ξένη κρατική εταιρία που έχει αναλάβει να καρπώνεται τα κέρδη μέσω θυγατρικής που εμφανίζεται ως ιδιωτική, αλλά τους υπαλλήλους της ιδιωτικής συνεχίζει να τους προσλαμβάνει και να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος, είναι τόσο παράλογο, που αν αυτό το γκροτέσκο τέρας δεν προκαλούσε αυτό που προκάλεσε, θα ήταν για γέλια :smt005:

Με λίγα λόγια, το ελληνικό κράτος ξεφορτώθηκε το κομμάτι των σιδηροδρόμων που παράγει τα λεφτά και έχει κρατήσει το κομμάτι που αφορά τις υποδομές και τη συντήρηση, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος των υπαλλήλων
σωστο.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 03 Μαρ 2023, 12:42

sharp έγραψε:
03 Μαρ 2023, 12:33
vantono έγραψε:
sharp έγραψε:
03 Μαρ 2023, 12:17

Δηλ. ο σταθμάρχης δεν φταίει; Είναι αθώος; Για να το πάμε ανάποδα, μια που εσύ είσαι ψύχραιμος και εμείς όχι...
Φυσικά και όχι! Ειναι ο πρώτος που θα πρεπει να πληρώσει, αλλά όχι ο μοναδικός. Πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλοι.
Οσοι λέμε οτι δεν φταιει μόνο ο σταθμάρχης, δεν ειπαμε/υπονοήσαμε πουθενά ότι ειναι αθωος και δεν φερει καμια ευθυνη.
Τόσο πολύ έχεις ταραχτεί, που δεν μπορείς να διαβάσεις? :roll:
Πάντως να ξέρεις ότι νομικά δεν μπορείς να κατηγορήσεις για φόνο εξ αμελείας τον Χ υπάλληλο επειδή το 20ΧΧ δεν εγκατέστησε τον Ψ μηχανισμό που θα διευκόλυνε τους σταθμάρχες στη δουλειά τους.
Μπορείς να κατηγορήσεις τη σιδηροδρομική εταιρεία σαν οργανισμό καθώς και την εποπτεύουσα αρχή πάλι σαν οργανισμό. Μπορείς επίσης να το προσωποποιήσεις σε διάφορες βαθμίδες ανωτέρων που υπέγραφαν για πράγματα τότε, γιατί ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να έχουν υπογράψει ότι δεν τηρούνται μέτρα ασφαλείας. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ αν ισχύει ότι έχουν πληρωθεί ένας σκασμός λεφτά για να μπουν συστήματα, προκύπτουν ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες. Δεν κατάλαβα, αποφασίζουμε ως Πύργος Ελέγχου ότι συμφωνούμε με την ιδέα του μάνατζερ της αεροπορικής ότι θα πετάει κανονικά το αεροπλάνο αρκεί ο Μπάμπης σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού να κρατάει ενωμένα τα καλώδια που στέλνουν ρεύμα στα μπουζί για να παίζουν οι έλικες και φταίει ο Μπάμπης για ό,τι μπορεί να συμβεί; ΚΑΘΟΛΟΥ δεν πάει έτσι.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών