Athina__P έγραψε: ↑29 Νοέμ 2018, 08:20
blackpaint έγραψε: ↑29 Νοέμ 2018, 04:01
enaon έγραψε: ↑29 Νοέμ 2018, 03:21
ναι αυτή την οπτική την ξέρω, είναι η γνωστή

Θα ήθελα όμως κάποιος που έχει ζήσει έξω λίγα χρόνια σε μία περιοχή που ήταν σαν το κέντρο για παράδειγμα και ξέρει τί σημαίνει κανονικός κίνδυνος, να μου πει αν τον νιώθει και εδώ.
εγώ στην Αγγλία γενικά, πρέπει να έχω εμπλακεί σε 5-6 περίπου βίαια περιστατικά χωρίς λόγο και αιτία, και έχω δει καμία 20αριά σύνολο. Εδώ ακόμα σε κανένα σοβαρό, όλα σταμάτησαν στα λόγια. Γενικά μια βόλτα με λάθος χρώμα μπλούζα ημέρα που παίζει ραγκμπι αγγλία-γερμανία, είναι πιο επικίνδυνο από να ντυθείς γκέι μωάμεθ και να κατέβεις κέντρο νομίζω.
Αμα κανεις μια βολτα το βραδυ στο Ντιτροιτ, νοιωθεις πως κυκλοφορεις αναμεσα σε λυκους και αρκουδες και αλλα αγρια ζωα. Ημουνα σ ενα κλαμπ και ηθελα να πεταχτω να παρω κατι απο ενα φαστ φουντ απεναντι και μου λενε οι πορτιερηδες μην πας, προχτες σκοτωσανε δυο. Οι πορτιερηδες, που ναι 2μετρα και 200 κιλα ο καθενας, εχουν ολοι οπλα και φορανε αλεξισφαιρα και παρολαυτα τους ειδα να τρεμουν απο τον φοβο, γιατι ακουστηκε πως εχει βγει η ταδε συμμορια παγανια.
Στο Παρισι, οχι και τοσο ασχημα, γιατι ξερεις πως δεν εχουν οπλα, αλλα σε σχεση με ελλαδα ειναι τελειως σπουκι. Μου συνεβησαν διαφορα, θα πω ομως μια ιστορια. Αυτος που με φιλοξενουσε ειχε ενα μπουλ τεριε και μου ζητησε να τον βγαζω βολτα οταν ελειπε για δουλεια. Φοραγα φουτερ με κουκουλα, και βολταρα εναν τελειως γκανγκστα σκυλο: ολοι και ολες οι Παριζιανοι ανεξαιρετως αλλαζαν πεζοδρομιο για να μη με συναντησουν. Ακουγεται αστειο, αλλα ειναι τρομακτικο.
To κέντρο της Αθήνας όταν είναι σε φάσεις που είναι στα χάλια του και ειδικά στις περιοχές που λες που δεν πατάνε ΟΥΤΕ πολυπολισμικόφιλοι Έλληνες, από τουρίστες που έχουν γυρίσει όλη την οικουμένη παρουσιάζεται ως απαίσιο, η μαύρη σελίδα της χώρας σίγουρα και από τις πιο χάλια που είδαν ποτέ αυτοί οι τουρίστες. Ειδικά με το Ντιτρόιτ, που θεωρείται από τις πιο χάλια περιοχές μιας ηπείρου ολόκληρης έχει παρομοιαστεί. Είπες πού πού είναι το πιο trashy μέρος και είπες να πας, ή μάλλον άλλοι "φίλοι" σου που τους αρέσουν τα trashy μέρη διάλεξαν ένα που ήδη έχει γίνει από τα πιο trashy της Ευρώπης και αυτό το θεωρείς επιτυχία πιάνεις ό,τι πιο χάλια υπάρχει και το θαυμάζεις και θέλεις να το αντιγράψεις. Δεν θα είσαι για πάντα νέος και δυνατός.. Και ούτε αυτά τα άτομα είναι κάτι για να το θαυμάζεις αλλά ίσως είναι νωρίς να το καταλάβεις αυτό. Θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο αλλά προς το χειρότερο πολύ απλά. Γιατί το να αλλάξει προς το καλύτερο δεν είναι και η πιο εύκολη δουλειά ή έτσι νομίζετε. Και όταν μεγαλώσεις λίγο και δεν θα είσαι νέος τα χάλια θα είναι σκέτα χάλια. Κοίτα και πόσοι λιιιιιγο μεγαλύτεροι το αντέχουν αυτό το πράγμα. Έχω δει τέτοιους τουρίστες και είναι ακριβώς ό,τι οι περισσότεροι γονείς που νοιάζονται για τα παιδιά τους δεν θέλουν να γίνουν τα παιδιά τους. Γιατί η ζωή δεν τελειώνει στα 20.
Αθηνα, οταν σε διαβαζω, το μονο νοημα που βγαζω ειναι ενα κοριτσακι που δεν εχει μεγαλωσει συναισθηματικα και γκρινιαζει κατα παντων που θεωρει υπευθυνους οτι της χαλασανε την γειτονια χωρις να μπορει να δει περα απο τη μυτη της.
Σε καμια περιπτωση δεν ειπα "τι καλα που ειναι εδω" για τα παραπανω μερη. Εκανα ομως μια συγκριση για το ποσο ασφαλης ειναι η Αθηνα, σε σχεση με αλλες μεγαλουπολεις της δυσης, γιατι εαν αρχισουμε συζητησεις για αλλα μερη, εκει θα γινει πραγματικα τρομακτικο. Το Ντιτροιτ συγκεκριμενα ηταν καποτε μια ακμαζουσα πολη, κεντρο της αμερικανικης βαριας βιομηχανιας και απο τις πιο εξιδανικευμενες αμερικανικες πολεις. Τι συνεβη και μετατραπηκε σε αυτη την αστικη κολαση, με ποσοστα δολοφονιων εφαμιλλα λατινοαμερικανικης παραγκουπολης;
Και για να φερω και ενα αντιπαραδειγμα, δουλευα καποτε στη γενευη για ενα εξαμηνο. Η μονη παραβατικη πραξη που ειδα ηταν ενα ζευγαρακι πιτσιρικαδων, μαλλον γαλλων, που κατεβηκε απο το τρενο και βγαλανε κιθαρες και πανερι για να μαζεψουν κανα ψιλο και πριν περασει 10λεπτο εμφανιστηκε ολοκληρο κλιμακιο αστυνομικων αλλα και ΕΚΑΒιτων (ναι, ναι) και τους εξαφανισαν. Σε μια χωρα οπου υπαρχουν μερη οπου μπορεις να κανεις χρηση ηρωινης ανενοχλητος. Ολο το 6μηνο κυκλοφορουσα σε μια αντισηπτικη πολη οτι ωρα της νυχτας χωρις να μου συμβει το παραμικρο, ουτε κακο αλλα ουτε και καλο. Τη νυχτα δεν εβλεπες παρα μονο μπατσους με πολιτικα που καναν περιπολιες, κυριολεκτικα ενας σε καθε στενο. Ισως το πιο ασφαλες μερος που εχω επισκεφθει ποτε, αλλα μακραν το πιο βαρετο. Επαθα σχεδον καταθλιψη.
Το Ντιτροιτ μπορει να ειναι κυριολεκτικα μια εφιαλτικη σκατοτρυπα, αλλα, σε πολιτιστικο επιπεδο, εχει γραψει μουσικη ιστορια. Τι το καλο εχει βγει ποτε απο την Ελβετια, εκτος απο ρολογια και τυρια; Τιποτα. Ολη η περιοδος της Ιταλικης Αναγεννησης ειναι μια περιοδος ταραχων, δολοπλοκιων, ασταθειας και πολιτικης κρισης, αλλα τι καταφερανε και φτιαξανε εκεινη την εποχη! Στην Ελβετια, με πανω απο 500 χρονια ειρηνης και σταθεροτητας; Απολυτως τιποτα.
Μια κοινωνια τοσο αντισηπτικη και χωρις καθολου παραβατικοτητα, ειναι μια κοινωνια αρρωστη. Και μερη τα οποια σε τρομαζουν, μερη με κινδυνους και εντασεις, οπως πχ η Κυψελη, ειναι απο τα πιο ζωντανα μερη της πολης.