Πολιτισμικός εμπλουτισμός στο κέντρο της Αθήνας

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Saliveros
Phorum.gr user: Saliveros

Re: Πολιτισμικός εμπλουτισμός στο κέντρο της Αθήνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros » 29 Νοέμ 2018, 14:08

Nostalgia έγραψε:
29 Νοέμ 2018, 13:49
Ορέστης 35 έγραψε:
29 Νοέμ 2018, 13:42
Μονο κακο εχουν κανει στην πατριδα μας οι οικονομικοι μεταναστες. Κερδισμενο ειναι μονο το κεφαλαιο που χτυπησε τα εργατικα δικαιωματα.
Σςςςς.... θα ξυπνησεις κανεναν αριστερο....
Ναι... λες και με τις μονοήμερες απεργίες χύνει μαύρο δάκρυ το κεφάλαιο! :lol:
    Σας κάναμε ανθρώπους.
    Πάνος Σκουρλέτης

Άβαταρ μέλους
    Nostalgia
    Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 29 Νοέμ 2018, 14:11

Saliveros έγραψε:
    29 Νοέμ 2018, 14:08
    Nostalgia έγραψε:
    29 Νοέμ 2018, 13:49
    Ορέστης 35 έγραψε:
    29 Νοέμ 2018, 13:42
    Μονο κακο εχουν κανει στην πατριδα μας οι οικονομικοι μεταναστες. Κερδισμενο ειναι μονο το κεφαλαιο που χτυπησε τα εργατικα δικαιωματα.
    Σςςςς.... θα ξυπνησεις κανεναν αριστερο....
    Ναι... λες και με τις μονοήμερες απεργίες χύνει μαύρο δάκρυ το κεφάλαιο! :lol:
    Μου ελεγε στην αρχη την εδβομαδας ενας συνδικαλιστης του ΚΚΕ στην δουλεια μου, "πως το βλεπεις, θα κανεις απεργια;" "Μπα" του απαντησα
    "καποια στιγμη πρεπει ομως να ξεκινησουμε για να ανοιξει η συζητηση για τις Συλλογικες Συμβασεις" απαντησε.

Οι ανθρωποι ζουνε στο 1900....
    "Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

Άβαταρ μέλους
    blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint » 29 Νοέμ 2018, 16:00

Ασέβαστος έγραψε:
    29 Νοέμ 2018, 09:12
    blackpaint έγραψε:
    29 Νοέμ 2018, 00:04

ρε ακυρε τυπε, που σε νομιζα και σοβαρο, στον Μεσαιωνα, δεν εκαναν σκλαβους τους αιχμαλωτους πολεμου, ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΑΝ. Το Ισλαμ απαγορευσε καθε μορφη δουλειας εκτος απο τους αιχμαλωτους πολεμου, και ναι ηταν πολυ πιο ανθρωπιστικο για τα δεδομενα της εποχης να σκλαβωνεις εναν αιχμαλωτο παρα να τον σκοτωνεις.
    ψεμα, ψεμα, και ψεμα. :102:
    Οταν ο Αλ-Καμίλ νίκησε τους Φράγκους κατά τη διάρκεια των σταυροφοριών, ο Oliverus Scholasticus επαίνεσε τους Ισλαμικούς νόμους του πολέμου, σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο ο αλ-Καμίλ προσέφερε τροφή στον ητημενο Φράγκικο στρατό :

"Ποιος θα μπορούσε να αμφιβάλει ότι αυτή η καλοσύνη, φιλία και φιλανθρωπία προέρχονται από τον Θεό; Οι άνδρες των οποίων οι γονείς, οι γιοι και οι κόρες, οι αδελφοί και οι αδελφές είχαν πεθάνει σε αγωνία στα χέρια μας, των οποίων τα εδάφη τους πήραμε, τους οποίους πετάξαμε γυμνούς από τα σπίτια τους, μας ανακούφισαν με τη δική τους τροφή όταν πεθαιναμε από την πείνα ακόμα και όταν βρισκόμασταν υπό την εξουσία τους"

Άβαταρ μέλους
    blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint » 29 Νοέμ 2018, 16:03

Ορέστης 35 έγραψε:
    29 Νοέμ 2018, 10:33
    Πιστευω οτι ολες αυτες τις ιστοριες που μας διηγησαι κατα καιρους τις εχεις δει σε εργα.
    Η ζωη των αλλων δεν ειναι απαραιτητα τοσο βαρετη σαν την δικια σου, ουτε εξαρτωμαστε ολοι απο την συνταξη της μαμας.

Άβαταρ μέλους
    blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint » 29 Νοέμ 2018, 16:29

Athina__P έγραψε:
    29 Νοέμ 2018, 08:20
    blackpaint έγραψε:
    29 Νοέμ 2018, 04:01
    enaon έγραψε:
    29 Νοέμ 2018, 03:21

ναι αυτή την οπτική την ξέρω, είναι η γνωστή :)

Θα ήθελα όμως κάποιος που έχει ζήσει έξω λίγα χρόνια σε μία περιοχή που ήταν σαν το κέντρο για παράδειγμα και ξέρει τί σημαίνει κανονικός κίνδυνος, να μου πει αν τον νιώθει και εδώ.

εγώ στην Αγγλία γενικά, πρέπει να έχω εμπλακεί σε 5-6 περίπου βίαια περιστατικά χωρίς λόγο και αιτία, και έχω δει καμία 20αριά σύνολο. Εδώ ακόμα σε κανένα σοβαρό, όλα σταμάτησαν στα λόγια. Γενικά μια βόλτα με λάθος χρώμα μπλούζα ημέρα που παίζει ραγκμπι αγγλία-γερμανία, είναι πιο επικίνδυνο από να ντυθείς γκέι μωάμεθ και να κατέβεις κέντρο νομίζω.
    Αμα κανεις μια βολτα το βραδυ στο Ντιτροιτ, νοιωθεις πως κυκλοφορεις αναμεσα σε λυκους και αρκουδες και αλλα αγρια ζωα. Ημουνα σ ενα κλαμπ και ηθελα να πεταχτω να παρω κατι απο ενα φαστ φουντ απεναντι και μου λενε οι πορτιερηδες μην πας, προχτες σκοτωσανε δυο. Οι πορτιερηδες, που ναι 2μετρα και 200 κιλα ο καθενας, εχουν ολοι οπλα και φορανε αλεξισφαιρα και παρολαυτα τους ειδα να τρεμουν απο τον φοβο, γιατι ακουστηκε πως εχει βγει η ταδε συμμορια παγανια.
    Στο Παρισι, οχι και τοσο ασχημα, γιατι ξερεις πως δεν εχουν οπλα, αλλα σε σχεση με ελλαδα ειναι τελειως σπουκι. Μου συνεβησαν διαφορα, θα πω ομως μια ιστορια. Αυτος που με φιλοξενουσε ειχε ενα μπουλ τεριε και μου ζητησε να τον βγαζω βολτα οταν ελειπε για δουλεια. Φοραγα φουτερ με κουκουλα, και βολταρα εναν τελειως γκανγκστα σκυλο: ολοι και ολες οι Παριζιανοι ανεξαιρετως αλλαζαν πεζοδρομιο για να μη με συναντησουν. Ακουγεται αστειο, αλλα ειναι τρομακτικο.
    To κέντρο της Αθήνας όταν είναι σε φάσεις που είναι στα χάλια του και ειδικά στις περιοχές που λες που δεν πατάνε ΟΥΤΕ πολυπολισμικόφιλοι Έλληνες, από τουρίστες που έχουν γυρίσει όλη την οικουμένη παρουσιάζεται ως απαίσιο, η μαύρη σελίδα της χώρας σίγουρα και από τις πιο χάλια που είδαν ποτέ αυτοί οι τουρίστες. Ειδικά με το Ντιτρόιτ, που θεωρείται από τις πιο χάλια περιοχές μιας ηπείρου ολόκληρης έχει παρομοιαστεί. Είπες πού πού είναι το πιο trashy μέρος και είπες να πας, ή μάλλον άλλοι "φίλοι" σου που τους αρέσουν τα trashy μέρη διάλεξαν ένα που ήδη έχει γίνει από τα πιο trashy της Ευρώπης και αυτό το θεωρείς επιτυχία πιάνεις ό,τι πιο χάλια υπάρχει και το θαυμάζεις και θέλεις να το αντιγράψεις. Δεν θα είσαι για πάντα νέος και δυνατός.. Και ούτε αυτά τα άτομα είναι κάτι για να το θαυμάζεις αλλά ίσως είναι νωρίς να το καταλάβεις αυτό. Θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο αλλά προς το χειρότερο πολύ απλά. Γιατί το να αλλάξει προς το καλύτερο δεν είναι και η πιο εύκολη δουλειά ή έτσι νομίζετε. Και όταν μεγαλώσεις λίγο και δεν θα είσαι νέος τα χάλια θα είναι σκέτα χάλια. Κοίτα και πόσοι λιιιιιγο μεγαλύτεροι το αντέχουν αυτό το πράγμα. Έχω δει τέτοιους τουρίστες και είναι ακριβώς ό,τι οι περισσότεροι γονείς που νοιάζονται για τα παιδιά τους δεν θέλουν να γίνουν τα παιδιά τους. Γιατί η ζωή δεν τελειώνει στα 20.
    Αθηνα, οταν σε διαβαζω, το μονο νοημα που βγαζω ειναι ενα κοριτσακι που δεν εχει μεγαλωσει συναισθηματικα και γκρινιαζει κατα παντων που θεωρει υπευθυνους οτι της χαλασανε την γειτονια χωρις να μπορει να δει περα απο τη μυτη της.
    Σε καμια περιπτωση δεν ειπα "τι καλα που ειναι εδω" για τα παραπανω μερη. Εκανα ομως μια συγκριση για το ποσο ασφαλης ειναι η Αθηνα, σε σχεση με αλλες μεγαλουπολεις της δυσης, γιατι εαν αρχισουμε συζητησεις για αλλα μερη, εκει θα γινει πραγματικα τρομακτικο. Το Ντιτροιτ συγκεκριμενα ηταν καποτε μια ακμαζουσα πολη, κεντρο της αμερικανικης βαριας βιομηχανιας και απο τις πιο εξιδανικευμενες αμερικανικες πολεις. Τι συνεβη και μετατραπηκε σε αυτη την αστικη κολαση, με ποσοστα δολοφονιων εφαμιλλα λατινοαμερικανικης παραγκουπολης;
    Και για να φερω και ενα αντιπαραδειγμα, δουλευα καποτε στη γενευη για ενα εξαμηνο. Η μονη παραβατικη πραξη που ειδα ηταν ενα ζευγαρακι πιτσιρικαδων, μαλλον γαλλων, που κατεβηκε απο το τρενο και βγαλανε κιθαρες και πανερι για να μαζεψουν κανα ψιλο και πριν περασει 10λεπτο εμφανιστηκε ολοκληρο κλιμακιο αστυνομικων αλλα και ΕΚΑΒιτων (ναι, ναι) και τους εξαφανισαν. Σε μια χωρα οπου υπαρχουν μερη οπου μπορεις να κανεις χρηση ηρωινης ανενοχλητος. Ολο το 6μηνο κυκλοφορουσα σε μια αντισηπτικη πολη οτι ωρα της νυχτας χωρις να μου συμβει το παραμικρο, ουτε κακο αλλα ουτε και καλο. Τη νυχτα δεν εβλεπες παρα μονο μπατσους με πολιτικα που καναν περιπολιες, κυριολεκτικα ενας σε καθε στενο. Ισως το πιο ασφαλες μερος που εχω επισκεφθει ποτε, αλλα μακραν το πιο βαρετο. Επαθα σχεδον καταθλιψη.
    Το Ντιτροιτ μπορει να ειναι κυριολεκτικα μια εφιαλτικη σκατοτρυπα, αλλα, σε πολιτιστικο επιπεδο, εχει γραψει μουσικη ιστορια. Τι το καλο εχει βγει ποτε απο την Ελβετια, εκτος απο ρολογια και τυρια; Τιποτα. Ολη η περιοδος της Ιταλικης Αναγεννησης ειναι μια περιοδος ταραχων, δολοπλοκιων, ασταθειας και πολιτικης κρισης, αλλα τι καταφερανε και φτιαξανε εκεινη την εποχη! Στην Ελβετια, με πανω απο 500 χρονια ειρηνης και σταθεροτητας; Απολυτως τιποτα.
    Μια κοινωνια τοσο αντισηπτικη και χωρις καθολου παραβατικοτητα, ειναι μια κοινωνια αρρωστη. Και μερη τα οποια σε τρομαζουν, μερη με κινδυνους και εντασεις, οπως πχ η Κυψελη, ειναι απο τα πιο ζωντανα μερη της πολης.

Άβαταρ μέλους
    blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint » 29 Νοέμ 2018, 16:56

ST48410 έγραψε:
    29 Νοέμ 2018, 11:36
    blackpaint έγραψε:
    29 Νοέμ 2018, 03:46
    ST48410 έγραψε:
    29 Νοέμ 2018, 02:56

Δεν ξέρω σε ποιες επιθέσεις αναφέρεσαι αλλά φαντάζομαι ότι αντιμετωπίζονται ως εξαίρεση. Δεν περνά από το μυαλό του μέσου Ευρωπαίου ότι θα ζωστεί με εκρηκτικά ή θα πάρει ένα μαχαίρι μια ομάδα ορθοδόξων, θα βγει σε μια πολυσύχναστη πλατεία κι όποιον πάρει ο χάρος.
    αναφερομαι στις δεκαδες θανατηφορες βομβιστικες και εμπρηστικες επιθεσεις εναντια σε κλινικες εκτρωσης και δολοφονιες γιατρων στην αμερικη απο το 80 και μετα. Και αφηνω απ εξω την τρομοκρατια της white power που εχει σκοτωσει περισσοτερους αμερικανους απ οτι η αλ καιντα και το ΙΣΙΣ η οποιος αλλος τζιχαντιστης. και αφηνω απεξω το ΚΚΚ, η τους εκατονταδες εμπρησμους καταφυγιων προσφυγων και τζαμιων σε ολη την ευρωπη, ακομα και στην ελλαδα, οι οποιες δικαιολογουνται ως φυσικη αντιδραση στο φορουμ και αυτο ειναι μια επιτρεπτη αποψη.

Αλλα ναι, φυσικα, σου φαινεται αδιανοητο χριστιανοι να ασκουνε βια ετσι; Ακομα κι αν δεις εκεινο τον γελοιο τον κλεομενη να επιτιθεται με τη συμμορια του σε αναρχικους η να προτρεπει σε βια εναντιον μεταναστων και να βεβηλωνει μνημειο του Ολοκαυτωματος, που ισως βρεις και αστειο, παλι θα πεις ελα μωρε, αυτα δεν ειναι τιποτα, απλα γραφικοι. Κι ας εχει μαζι του ομαδα που εβαζε βομβες αλλα δεν δικαστηκαν ως τρομοκρατες, αλλα ως εγκληματικη οργανωση. Αλλα ποιος να φανταστει ποτε χριστιανο να κανει παρεα με βομβιστες ετσι;

Αλλα ειπαμε, οι χριστιανοι ειναι ειρηνικοι ετσι; Κι ας καινε ακομα τζαμια στην αφρικη, κι ας σκοτωνουν κοσμο στην Ινδια, κι ας κανουν σημερα θηριωδιες στην Κινα και στην Ινδονησια και στις Φιλιπινες και στην Ισπανια και στον Λιβανο και στην Ουγκαντα και στην Ουκρανια, κι ας εχουνε ιστορικα αιματοκυλισει ολη την αφρικη και την αμερικη, αυτα θα τ αποριψεις, γιατι ειναι μερικοι τρελοι φανατικοι που δεν αντιπροσωπευουν το συνολο των Χριστιανων.

Και εχεις δικιο. Γιατι ομως αυτην την παραδοχη δεν μπορουμε να την επεκτεινουμε και στους μουσλιμς;
    Καταλαβαίνω το επιχείρημα αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω. 1. Κατ' αρχήν μου τσουβαλιάζεις τους απανταχού λευκούς και τα εγκλήματα ακόμα και προηγούμενων εποχών για να μου δείξεις ότι και εγώ αντιμετωπίζω χωρίς διάκριση τους μουσουλμάνους. Δεν νομίζω. Απλώς για λόγους πολιτικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς και γεωγραφικούς έχεις σήμερα μεγαλύτερη πιθανότητα να πέσεις θύμα τρομοκρατικής επίθεσης εδώ στα μέρη μας (Ελλάδα, Ευρώπη) ενός φανατικού μουσουλμάνου παρά ενός φανατικού χριστιανού.
    Επίσης ο Κλεομένης δεν μου κάνει. 2.Η επίσημη εκκλησία σου έχει πει ότι δεν είναι ούτε υπήρξε μέλος της. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να υποδύεται οτιδήποτε. Η σημαντική διαφορά είναι πως δεν έχεις μία οργανωμένη και επίσημη εκκλησιαστική ομάδα που να υποστηρίζει, να χρηματοδοτεί και να οργανώνει τρομοκρατικές ενέργειες. Αν κάνει κάτι ο χ, ψ φανατικός βγαίνει η Σύνοδος και καταδικάζει. Δεν μπορείς να ισχυρισθείς το ίδιο για μέρος για την άλλη πλευρά. 3.Πολλά χτυπήματα που απαιτούσαν ιδιαίτερη οργάνωση στηρίχθηκαν από θρησκευτικούς ηγέτες.
    Συμπέρασμα; Δεν σου λέω ότι κάθε μουσουλμάνος είναι κακός. Σου λέω ότι στις παρούσες συνθήκες ένας μέτριος αριθμός φανατικών μουσουλμάνων μπορεί να σου δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα. Είναι αφέλεια να κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε.

ST48410 έγραψε:
    29 Νοέμ 2018, 02:56
    Κατανοητό το μπολνταρισμένο αλλά αυτά τα πράγματα αλλάζουν με το χρόνο. Δεν είναι ότι θα κάνεις σήμερα μία απογραφή και θα ρωτήσεις πόσοι θεωρείτε εαυτόν πιστό και θα έχεις το ίδιο νούμερο σε 10 χρόνια. Μπορεί ας πούμε ένα μεγάλο τζαμί και η επισημοποίηση που αυτό συνεπάγεται να αυξήσει την επιρροή της θρησκείας σε άτομα που δεν είχαν τέτοια "προδιάθεση". Εκεί αν γίνει το μεγάλο σου τζαμί ένα Βαλκανικό ας πούμε κέντρο που θα μαζέψει ακόμα περισσότερους από άλλες περιοχές μήπως απλώς έχεις βάλει τα χέρια σου και έχεις βγάλει τα μάτια σου. Εδώ κοινωνίες σαφώς πιο οργανωμένες (Αγγλία) και δεν έχουν καταφέρει να αποφύγουν τις ομάδες φανατικών που γυρνάνε στους δρόμους και κάνουν παρατηρήσεις θρησκευτικού περιεχομένου στους άλλους. Θα τα καταφέρουμε εμείς;

Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος αλλά δεν μιλάμε απλά για πιστούς που έτυχε να βρεθούν στην Ελλάδα και πρέπει κάπως να φροντίσουμε τον λατρευτικό τους χώρο. Είχα ακούσει ότι αραβικές χώρες είχαν προσφερθεί να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή του τζαμιού. Την ώρα που εσύ θα θέλεις να βάλεις έναν ιερωμένο που θα βοηθήσει την ένταξή τους στη δική μας κοινωνική πραγματικότητα κάποιοι άλλοι θα προσπαθήσουν να προωθήσουν δικά τους πρόσωπα και πολιτικές. Θα υπάρξει αναπόφευκτα μια διελκυστίνδα για τον ορισμό των ανώτερων ιερωμένων. Θα παιχθούν πολιτικά παιγνίδια στην πλάτη αυτών των πιστών και δεν είμαι σίγουρος ότι αυτή την εποχή μπορούμε να παίξουμε από θέση ισχύος.
    blackpaint έγραψε:
    29 Νοέμ 2018, 03:46
    ναι, μαλιστα, βγηκαν καποιοι τυποι και μοιρασαν φυλαδια στον κοσμο, τους μαζεψαν και αυτο ηταν, αλλα η ψευδολογια πως υπαρχουν no go zones οπου περιπολει η ισλαμικη αστυνομια ακομα καλα κρατει.
    Οι προβληματισμοι σου για το ποιον των ιμαμηδων κατανοητοι, αλλα υπερβολικοι: δεν ειμαστε στο 2010 να μην ξερουμε τι μας γινεται για τοσο σημαντικα θεματα ασφαλειας.
    Δεν ήταν τόσο απλό. Θυμάσαι το videο της κοπέλας που έπαιξε αρκετές φορές στο φόρουμ. 4.Πήγαιναν φορτικά και προκλητικά και έκαναν συστάσεις και απειλούσαν περαστικούς. Δεν μπορεί να μου γράφεις αλλού για παραβιαστικές ματιές και μια τέτοια συμπεριφορά να σου φαίνεται ανεκτή. Όσο για τα θέματα ασφαλείας δεν συμμερίζομαι την βεβαιότητά σου. 5. Μπαίνουν ανεξέλεγκτα πάρα πολλοί που κανείς δεν γνωρίζει τι σκοπό έχουν. Μακάρι να μην υπάρξει κάποια ενέργεια αλλά καταλαβαίνεις πόσο αστεία θα φαντάζουν τότε αυτά που συζητάμε τώρα.
    1. Ενταξει, καθε μερα τα τελευταια δεκα χρονια πληροφορουμαστε στο φορουμ ακομα και για ενα χαστουκι που εριξε στη γυναικα του καποιος αφγανος φυλαρχος, και οι μουσλιμς παρουσιαζονται ως ρομποτακια προγραμματισμενα για απολυτη καταστροφη, δεν θαπαθετε και τιποτα εαν καποιος ¨τσουβαλιασει τους λευκους". Που δεν κανω καν αυτο. Αλλα γιατι κανενας δεν λεει τιποτα για τους εκατονταδες εμπρησμους καταφυγιων προσφυγων στην Γερμανια πχ;

2. Και τι σημασια εχει που τον καταδικαζει η εκκλησια; Ο τυπος προτρεπει σε ρατσιστικη βια και το φορουμ- κι οχι μονο- χειροκροτει. Δεν ειναι μονος του, ειναι οργανωμενος και αυτα που κανει θα συνεχισει να τα κανει και να κλιμακωνει την ενταση τους.

3. Ναι, καποιους αυστοσχεδιους ιμαμηδες του ιντερνετ. Οι επισημες θρησκευτικες αρχες πολλων μουσουλμανικων χωρων καταδικασαν απεριφραστα την τρομοκρατια. Εαν παντως εχεις καποια στοιχεια, να τα δω, αλλα πλζ, οχι βιδεακια απο το ΜΕΜRI, τα πανελ απο βοθροκαναλα της Αιγυπτου δεν ειναι πραγματικα ενδεικτικα.

4. Ποιος θεωρησε μωρε ανεκτη την ισλαμικη αστυνομια του Λονδινου; Εγραψα, τους συνελαβαν! Δεν υπαρχουν τετοια περιπολα πια, αυτο τελειωσε πριν καν αρχισει. Η ψευδολογια ομως παρεμεινε.

5. Ναι, μαλιστα, σε ολη τη διαρκεια του πολεμου στην Συρια κι ενω το ΙΣΙΣ εκανε παρτυ, δεν συνεβει απολυτως τιποτα στην Ελλαδα, και τωρα που η ιστορια εχει στην ουσια τελειωσει και το ΙΣΙΣ ειναι βαθια στο χωμα και εχουν σταματησει οι επιθεσεις, θα διαλεξουν να μας χτυπησουν.

Άβαταρ μέλους
    blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint » 29 Νοέμ 2018, 16:59

Ορέστης 35 έγραψε:
    29 Νοέμ 2018, 10:50
    Του το εχω πει οτι μοιαζουμε σε πολλα πραγματα, ιδιως στον ερωτικο τομεα. Ισως αυτο τον ενοχλησε και μου τη μπαινει, αλλα ειναι αληθεια. Μπλακυ και εγω καποτε τρολαρα στο διαδικτυο οπως εσυ (χωρις να με ξεβρακωνουν τοσο συχνα ομως). Ετσι εχανα την ευκαιρια για μια ουσιαστικοτερη επαφη με τους ανθρωπους. Ντρεπομουν να τους ανοιξω την καρδια μου οπως κανω τωρα, ντρεπομουν για τον εαυτο μου. Τα παιδια που μπαινουν εδω ειναι καλα και δεν περιμενουν αφορμη για να επιτεθουν οπως κανουν ισως αλλοι σε αλλα φορουμ. Δειξε μας λιγη εμπιστοσυνη. :e045:
    θα θελες τυπε. Μπορει να ζουμε στην ιδια πολη, αλλα εσυ κι εγω δεν εχουμε τιποτα κοινο.

Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P » 29 Νοέμ 2018, 17:04

blackpaint έγραψε:
    29 Νοέμ 2018, 16:29
    Athina__P έγραψε:
    29 Νοέμ 2018, 08:20
    blackpaint έγραψε:
    29 Νοέμ 2018, 04:01

Αμα κανεις μια βολτα το βραδυ στο Ντιτροιτ, νοιωθεις πως κυκλοφορεις αναμεσα σε λυκους και αρκουδες και αλλα αγρια ζωα. Ημουνα σ ενα κλαμπ και ηθελα να πεταχτω να παρω κατι απο ενα φαστ φουντ απεναντι και μου λενε οι πορτιερηδες μην πας, προχτες σκοτωσανε δυο. Οι πορτιερηδες, που ναι 2μετρα και 200 κιλα ο καθενας, εχουν ολοι οπλα και φορανε αλεξισφαιρα και παρολαυτα τους ειδα να τρεμουν απο τον φοβο, γιατι ακουστηκε πως εχει βγει η ταδε συμμορια παγανια.
    Στο Παρισι, οχι και τοσο ασχημα, γιατι ξερεις πως δεν εχουν οπλα, αλλα σε σχεση με ελλαδα ειναι τελειως σπουκι. Μου συνεβησαν διαφορα, θα πω ομως μια ιστορια. Αυτος που με φιλοξενουσε ειχε ενα μπουλ τεριε και μου ζητησε να τον βγαζω βολτα οταν ελειπε για δουλεια. Φοραγα φουτερ με κουκουλα, και βολταρα εναν τελειως γκανγκστα σκυλο: ολοι και ολες οι Παριζιανοι ανεξαιρετως αλλαζαν πεζοδρομιο για να μη με συναντησουν. Ακουγεται αστειο, αλλα ειναι τρομακτικο.
    To κέντρο της Αθήνας όταν είναι σε φάσεις που είναι στα χάλια του και ειδικά στις περιοχές που λες που δεν πατάνε ΟΥΤΕ πολυπολισμικόφιλοι Έλληνες, από τουρίστες που έχουν γυρίσει όλη την οικουμένη παρουσιάζεται ως απαίσιο, η μαύρη σελίδα της χώρας σίγουρα και από τις πιο χάλια που είδαν ποτέ αυτοί οι τουρίστες. Ειδικά με το Ντιτρόιτ, που θεωρείται από τις πιο χάλια περιοχές μιας ηπείρου ολόκληρης έχει παρομοιαστεί. Είπες πού πού είναι το πιο trashy μέρος και είπες να πας, ή μάλλον άλλοι "φίλοι" σου που τους αρέσουν τα trashy μέρη διάλεξαν ένα που ήδη έχει γίνει από τα πιο trashy της Ευρώπης και αυτό το θεωρείς επιτυχία πιάνεις ό,τι πιο χάλια υπάρχει και το θαυμάζεις και θέλεις να το αντιγράψεις. Δεν θα είσαι για πάντα νέος και δυνατός.. Και ούτε αυτά τα άτομα είναι κάτι για να το θαυμάζεις αλλά ίσως είναι νωρίς να το καταλάβεις αυτό. Θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο αλλά προς το χειρότερο πολύ απλά. Γιατί το να αλλάξει προς το καλύτερο δεν είναι και η πιο εύκολη δουλειά ή έτσι νομίζετε. Και όταν μεγαλώσεις λίγο και δεν θα είσαι νέος τα χάλια θα είναι σκέτα χάλια. Κοίτα και πόσοι λιιιιιγο μεγαλύτεροι το αντέχουν αυτό το πράγμα. Έχω δει τέτοιους τουρίστες και είναι ακριβώς ό,τι οι περισσότεροι γονείς που νοιάζονται για τα παιδιά τους δεν θέλουν να γίνουν τα παιδιά τους. Γιατί η ζωή δεν τελειώνει στα 20.
    Αθηνα, οταν σε διαβαζω, το μονο νοημα που βγαζω ειναι ενα κοριτσακι που δεν εχει μεγαλωσει συναισθηματικα και γκρινιαζει κατα παντων που θεωρει υπευθυνους οτι της χαλασανε την γειτονια χωρις να μπορει να δει περα απο τη μυτη της.
    Σε καμια περιπτωση δεν ειπα "τι καλα που ειναι εδω" για τα παραπανω μερη. Εκανα ομως μια συγκριση για το ποσο ασφαλης ειναι η Αθηνα, σε σχεση με αλλες μεγαλουπολεις της δυσης, γιατι εαν αρχισουμε συζητησεις για αλλα μερη, εκει θα γινει πραγματικα τρομακτικο. Το Ντιτροιτ συγκεκριμενα ηταν καποτε μια ακμαζουσα πολη, κεντρο της αμερικανικης βαριας βιομηχανιας και απο τις πιο εξιδανικευμενες αμερικανικες πολεις. Τι συνεβη και μετατραπηκε σε αυτη την αστικη κολαση, με ποσοστα δολοφονιων εφαμιλλα λατινοαμερικανικης παραγκουπολης;
    Και για να φερω και ενα αντιπαραδειγμα, δουλευα καποτε στη γενευη για ενα εξαμηνο. Η μονη παραβατικη πραξη που ειδα ηταν ενα ζευγαρακι πιτσιρικαδων, μαλλον γαλλων, που κατεβηκε απο το τρενο και βγαλανε κιθαρες και πανερι για να μαζεψουν κανα ψιλο και πριν περασει 10λεπτο εμφανιστηκε ολοκληρο κλιμακιο αστυνομικων αλλα και ΕΚΑΒιτων (ναι, ναι) και τους εξαφανισαν. Σε μια χωρα οπου υπαρχουν μερη οπου μπορεις να κανεις χρηση ηρωινης ανενοχλητος. Ολο το 6μηνο κυκλοφορουσα σε μια αντισηπτικη πολη οτι ωρα της νυχτας χωρις να μου συμβει το παραμικρο, ουτε κακο αλλα ουτε και καλο. Τη νυχτα δεν εβλεπες παρα μονο μπατσους με πολιτικα που καναν περιπολιες, κυριολεκτικα ενας σε καθε στενο. Ισως το πιο ασφαλες μερος που εχω επισκεφθει ποτε, αλλα μακραν το πιο βαρετο. Επαθα σχεδον καταθλιψη.
    Το Ντιτροιτ μπορει να ειναι κυριολεκτικα μια εφιαλτικη σκατοτρυπα, αλλα, σε πολιτιστικο επιπεδο, εχει γραψει μουσικη ιστορια. Τι το καλο εχει βγει ποτε απο την Ελβετια, εκτος απο ρολογια και τυρια; Τιποτα. Ολη η περιοδος της Ιταλικης Αναγεννησης ειναι μια περιοδος ταραχων, δολοπλοκιων, ασταθειας και πολιτικης κρισης, αλλα τι καταφερανε και φτιαξανε εκεινη την εποχη! Στην Ελβετια, με πανω απο 500 χρονια ειρηνης και σταθεροτητας; Απολυτως τιποτα.
    Μια κοινωνια τοσο αντισηπτικη και χωρις καθολου παραβατικοτητα, ειναι μια κοινωνια αρρωστη. Και μερη τα οποια σε τρομαζουν, μερη με κινδυνους και εντασεις, οπως πχ η Κυψελη, ειναι απο τα πιο ζωντανα μερη της πολης.
    Γενεύη = βαρετό
    Ντιτρόιτ = σκατότρυπα, αλλά κάτι που θέλουμε να του μοιάσουμε (αυτοί τέλος πάντων που τους γοητεύει αυτό) και μπορούμε και χειρότερα! Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε ακόμα! Το μέρος που κάποτε ήταν καλό και τώρα είναι σκατότρυπα με κάθε πιθανό ορισμό.

Σοβαρά περιμένεις να δημιουργηθεί μουσική στις Αβγανογειτονιές ή να δημιουργηθεί κάτι άλλο πιο καλό από αυτό που υπήρχε πριν και τι ακριβώς;

Εκεί φτάσαμε. Να μιλάει κάποιος και να είναι κοριτσάκι; Γιατί; Γιατί τα παιδάκια όπως εσένα οι Μερκουρη αυτής της πόλης τα άφησαν στην κοσμάρα τους. Ο Μέρκουρη όταν μιλάγαμε για την Ομόνοια έλεγε ότι είναι μια σκατότρυπα που στο μυαλό του πάντα ήταν έτσι αν και ξέρει πολύ καλά ότι δεν ήταν πάντα έτσι. Αλλά η λέξη ευθύνη είναι άγνωστη λέξη. Όλα κατά τύχη συμβαίνουν.

Εσύ δεν μπορείς να ξέρεις ότι κάποτε ήταν ΚΑΛΥΤΕΡΑ και ότι τέλος πάντων είναι ευθύνη κάποιου να είναι καλύτερα ή χειρότερα.

Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό γιατί έζησα τα καλύτερα. Απλά. Το να περιτριγυρίζεσαι από αυτό που λες σκατότρυπα όταν είσαι είκοσι σου φαίνεται κουλ, αλλά δεν θα σου φαίνεται για πάντα κουλ. Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Δεν έχει ο άνθρωπος απεριόριστες ικανότητες να ζει στη σκατότρυπα με ό,τι αυτό συνεπάγεται και να είναι καλά. Κάπου θα του βγει. Δεν θα βρεις πολλούς ανθρώπους να ζουν καιρό στην σκατότρυπα του Ντιτρόιτ ή της Ομόνοιας και να σου φαίνεται ότι κάτι καλό τους συμβαίνει.

Άβαταρ μέλους
    blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint » 29 Νοέμ 2018, 17:18

Athina__P έγραψε:
    29 Νοέμ 2018, 17:04
    Γενεύη = βαρετό
    Ντιτρόιτ = σκατότρυπα, αλλά κάτι που θέλουμε να του μοιάσουμε (αυτοί τέλος πάντων που τους γοητεύει αυτό) και μπορούμε και χειρότερα! Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε ακόμα! Το μέρος που κάποτε ήταν καλό και τώρα είναι σκατότρυπα με κάθε πιθανό ορισμό.

Σοβαρά περιμένεις να δημιουργηθεί μουσική στις Αβγανογειτονιές ή να δημιουργηθεί κάτι άλλο πιο καλό από αυτό που υπήρχε πριν και τι ακριβώς;

Εκεί φτάσαμε. Να μιλάει κάποιος και να είναι κοριτσάκι; Γιατί; Γιατί τα παιδάκια όπως εσένα οι Μερκουρη αυτής της πόλης τα άφησαν στην κοσμάρα τους. Ο Μέρκουρη όταν μιλάγαμε για την Ομόνοια έλεγε ότι είναι μια σκατότρυπα που στο μυαλό του πάντα ήταν έτσι αν και ξέρει πολύ καλά ότι δεν ήταν πάντα έτσι. Αλλά η λέξη ευθύνη είναι άγνωστη λέξη. Όλα κατά τύχη συμβαίνουν.
    Εχει ηδη γινει.

παιδι της κυψελης, ειναι στην αμερικανικη Def jam τωρα, και κανει ευρωπαικες περιοδειες.

Αυτη την μυθικη Αθηνα που τοσο εκθειαζεις, εγω δεν την ειδα ποτε.
    Ετσι τα βρηκα. Κανενας δεν μου υποσχεθηκε ενα καλυτερο μελλον.
    Και υποψιαζομαι πως η αθηνα δεν ηταν ποτε αυτη η γη της επαγγελιας, απλα εσυ ησουν 20 χρονων τοτε και απλα νοσταλγεις εκεινη την φαση της ζωης σου, οπως ολοι οι στραβωμενοι συνομηλικοι σου.

Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P » 29 Νοέμ 2018, 17:23

Υποψιάζεσαι, δεν ξέρεις. Δεν είπε κανείς ότι ήταν η γη της επαγγελίας, δεν ήταν όμως ένα μέρος που του βλέπει όποιος έρχεται από το εξωτερικό και έχει γυρίσει τον κόσμο και λέει πώς είναι δυνατόν να υπάρχει αυτό το πράγμα και να συνεχίζει ο υπόλοιπος κόσμος τη ζωή του κανονικά. Είναι σοκαριστικό. Αυτά γράφουν άλλοι, δεν τα γράφω εγώ. Που τα ζουν σήμερα και γνωρίζουν να συγκρίνουν σε σχέση με το σήμερα αν θες.

Αν θες το πιστεύεις, κάποτε περπατούσε κανονικός κόσμος στη Μενάνδρου κλπ, μπορούσε. Τώρα αν αυτό το απλο πράγμα σου φαίνεται εξιδανικευμένο, ότι ναι βρε παιδί μου μπορούσες να βγεις να περπατήσεις με τα ποδια σου, τι να πω και εγώ. Δεν το έχουν πάρει πολλοί άνθρωποι πάνω τους όμως να μας πείσουν ότι αυτό είναι πρόοδος! Δεν νομίζω κιόλας! Από ένα ψευδώνυμο το διαβάζουμε. Ας βγει κάποιος με το πρόσωπό του που δεν είναι 20 χρονών και δεν αλλάζει ψευδώνυμο κάθε 2 μήνες να το πει να δω κάτι.

Ας βγει η Περιστέρα βόλτα με τον Ερνέστο βρε παιδί μου που δεν έχει μυαλά σκουριασμένα να πει ότι μπορεί να περπατήσει και δεν έχει θέμα με αυτό.

Αυτό με τον Ζακ, μεμονωμένο συμβάν. Την άνοιξη έγινε μια αυτοδικία στα Εξάρχεια λόγω προηγούμενου μαχαιρώματος. Τις προάλλες άλλοι αλλοδαποί μαχαιρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα. Όλα καλά, αφού δεν είμαστε Ντιτρόιτ ώς προς την εγκληματικότητα. Όλα καλά γιατί δεν γίναμε ακόμα οι χειρότεροι, αλλά με αυτά που γράφεις θεωρεί κανείς ότι δεν σε πειράζει ΚΑΘΟΛΟΥ να πάρουμε το βραβείο και για το χειρότερο μέρος του κόσμου, λες και είναι κάτι που πρέπει να κυνηγάμε!

Τότε πώς θες να βρεθούν υποστηρικτές για αυτά που υποστηρίζεις; Ο κανονικός κόσμος μάλλον δεν θα ήθελε να του λένε έτσι ξεκάθαρα ότι πάνε να κάνουν ό,τι χειρότερο υπάρχει.

Αλλά η σιωπηλοί αυτής της πόλης έχουν αφήσει τα πράγματα να κυλάνε. Έτσι γιατί μερικοί νομιζουν ότι παίζουν σε ένα κακό έργο. Και κάποια στιγμή θα ξυπνήσουν και θα είναι μεγαλούτσικοι και μπορεί να καταλάβουν ότι η ζωή δεν είναι έργο.

Άβαταρ μέλους
    Saliveros
    Phorum.gr user: Saliveros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros » 29 Νοέμ 2018, 17:32

blackpaint έγραψε:
    Τι το καλο εχει βγει ποτε απο την Ελβετια, εκτος απο ρολογια και τυρια; Τιποτα.
    Ε χμμμ...

κάνα-δυο ντουζίνες Νομπελίστες σου κάνουν;

βέβαια δεν συγκρίνονται πολιτιστικά με γκάνγστα ράπερς, αλλά και πάλι...
      Σας κάναμε ανθρώπους.
      Πάνος Σκουρλέτης

Άβαταρ μέλους
      blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint » 29 Νοέμ 2018, 17:41

Saliveros έγραψε:
      29 Νοέμ 2018, 17:32
      blackpaint έγραψε:
      Τι το καλο εχει βγει ποτε απο την Ελβετια, εκτος απο ρολογια και τυρια; Τιποτα.
      Ε χμμμ...

κάνα-δυο ντουζίνες Νομπελίστες σου κάνουν;

βέβαια δεν συγκρίνονται πολιτιστικά με γκάνγστα ράπερς, αλλά και πάλι...
      ασε τους ραππερς, εχει βγει ποτε κανας μουσικοσυνθετης, κανας συγγραφεας, κανας σκηνοθετης απο την ελβετια. Χαιρω πολυ για τους νομπελιστες, η χωρα εχει λεφτα και τα βαζει στην ερευνα. Η κουλτουρα ομως βασιζεται και σε αλλα πραγματα, που τα λεφτα δεν μπορουνε ν αγορασουνε.

Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P » 29 Νοέμ 2018, 17:46

Ναι, για κάθε ραπερ που θα ζήσει από αυτό υπάρχουν καμιά 10ριά χιλιάδες ψυχές που θα φυτοζωούν μέσα στη σκατότρυπα και αυτό καλό το λες!

Τι να πιάσουν οι Λωζάνες μπροστά στη σκατότρυπα που θα βγάλει κανα δυο περιζήτητους ράπερ!

Άβαταρ μέλους
      Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 29 Νοέμ 2018, 17:52

Έρμαν Έσσε, Καρλ Γιούνγκ, Celtic Frost
      yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
      with a bang not with a whimper,
      To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars

Γιωργης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιωργης » 29 Νοέμ 2018, 17:56

Ειδα χαρουμενους, ομορφους ανθρωπους να διαδηλωνουν ειρηνικα. Αυτο μονο.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
        Απαντήσεις
        Προβολές
        Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών